Ужасно е да си учител! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ужасно е да си учител!
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 5011 пъти
Здравейте! . Аз съм голям мъж, в смисъл на години голям, на 33 съм и бях учител до преди една година, няма да казвам в кое училище, но вече не съм и никога не бих бил отново учител. Миналата година едно момче от друго училище, дойде в моето училище и ме смели от бой пред очите на ученици и на мои колежки. Започна да ме бие пред главния вход и продължи и във фоайето и в коридора също. Понеже аз съм много нежен и слаб и не умея да се защитавам, все пак съм само учител, а не боксьор, а той беше доста здравичък и як, единственото което се опитвах да направя е да избягам, крещейки за помощ и молейки го да спре да ме бие, дори през сълзи.

От писъците ми се беше събрала цяла тълпа от ученици да гледат сеира, но никой не ми помогна от страх, на някои дори им беше забавно да гледат и се смееха. Но той не се смили и ме би поне 2-3 минути с юмруци и ритници, влачейки ме за вратовръзката по коридора, чак докато накрая изгубих съзнание и припаднах от побоя. Освен, че бях пребит, с насинени от боя очи, 3 избити зъба, счупен нос, мозъчно сътресение, с окървавен и разкъсан костюм, бях и жестоко унижен и стресиран от ситуацията с месеци на ред. Случката дори стигна до медиите, имаше и кратък репортаж по новините на следващия ден. Но аз не се поколебах да си извадя медицинско свидетелство и да повдигна обвинение срещу него и при толкова много свидетели го осъдих съвсем бързо. Оказа се 16 годишен ученик, който си призна, че бил накаран от 2-ма негови приятели да ме пребие, мои ученици в девети клас. И двамата ме мразеха, защото им пишех само двойки, но те си ги заслужаваха, понеже никога не учеха и освен това бяха хулигани, гамени и много невъзпитани деца и аз често им създавах неприятности с ръководството и с родителите им.

В последствие, понеже побойника беше непълнолетен, родителите му бяха осъдени да ми изплатят 5500 лв. обезщетение за нанесени телесни повреди, причинено унижение и стрес. Побойника беше изключен от неговото училище, както и двамата му приятели бяха изключени от нашето училище. За съжаление, обаче и аз напуснах работа, понеже мислех, че тези тримата ще искат да ми отмъстят и се страхувах, че отново ще ме пребият, а и бащата на едно от момчетата дори ме заплаши открито, че ще ми разгони фамилията и това ме накара да напусна работа. И добре, че го направих, оказах се прав, моя колежка ми сподели, че са идвали да ме търсят някакви момчета няколко пъти и са питали учениците за мен и видяла побойника дори веднъж с тях. Явно това момче не си е взело поука от наказанието, след като ме е търсил с негови приятели, със сигурност не е било, за да ми се извини.

Наистина не е лесно да си учител в днешно време, съжалявам всички мои бивши колеги, че трябва да търпят арогантността и лошото възпитание на повечето деца. Не всички са такива, разбира се, но все пак децата в днешно време се превръщат в изроди, незачитащи никой и нищо. За това са виновни родителите и никой друг. Примера е как бащата на едното момче, вместо да се засрами и да потърси вината в себе си и в сина си и да вземе мерки за възпитанието му, ме заплаши с насилие, с което дава пример на детето си, че юмруците решават. Това е ужасно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4309e183cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почти навсякъде е така . Най-добре отиди в по-елитно училище , защото децата са по-възпитани , но и те естествено се проявяват . Ако знаеш език се премести в чужбина ! В България няма живот .

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7bacc4df61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много съжалявам за това, което Ви се е случило. Опитайте се да забравите и гледайте напред.
Не веднъж, признавам, когато съм имала контакт с невъзпитани деца в ученическа възраст или пък свекърва ми (учителка) ми е разказвала за такива, съм си представяла как ги смилам от бой, да. Искам учителите да имат право да бият ученици, както беше по моето време (не чааак толкова отдавна). Тогава такова неуважение и безнаказаност нямаше. И родителите разбира се, да не сбъркани централно в главата.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bf30925b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ужас. Аз съм потресена от отношението на такива деца към учителите. И разбира се, разочарована съм и от отношението на някои учители към учениците. Просто нищо не е наред. Не знам какво да ти кажа... никога не съм се осмелявала да обидя или БИЯ учител. Що за възпитание имат повечето деца? Ако изобщо имат такова. Сигурно техните се държат с тях по този начин вкъщи, и си го изкарват навън на хора, които нямат нищо общо с това. Не че учителите в днешно време са света вода ненапита, но... да посегнеш на даскал, да си позволиш да го правиш на нищо пред очите на всичко е прекалено. Тук става въпрос за страшна агресия от страна на малцинството към учителите и към абсолютно всички хора. Но защо? Защо е толкова озлобено днешното поколение? Дали принос за това нямат родителите? Може би вкъщи са свикнали да решават с юмруци проблемите си. Това е то, няма как а е друго.
Добре си направил като си се оттеглил от тази професия. В крайна сметка, никой не го интересува предмета ти и вероятно често пропускаха часовете ти. Така е при всички даскали общо взето. Образователната ни система куца много здраво... да не изреждам още колко много неща куцат за да се стигне до това дередже. Ако се продължава така, ще продължава да има неграмотни и агресивни хора сред нас. И за съжаление, няма и кой да ги сложи на място, щото никой няма да се застъпи до теб, а ти си един срещу всички.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dd01c1f14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина е ужасно! Съчувствам ви!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8fa24cded8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И мен така ме бяха сплашили заедно с приятелката ми един път. Бях сам, те бяха 3 и не исках да се бия тогава. Удариха ми 2-3 юмрука. След това обиждаха приятелката, какво са щели да и направят и т. н.... после след 1-2 седмици единия го намерих и го бих бих, и в яда си бях прекалил малко. (Не ме беше яд за мене, а за гаджето ми повече, че се беше стресирало момичето. ) После тоя 6 месеца не ходи на училище и ядеше през сламка попарки. На другите 2 им звънях е така да ги сплаша, те почнаха да ми се извиняват, станал грешка и така... като с думи не може явно трябва по примитивния начин

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 164cff5356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съжалявам за всичко случило ти се. Със сигурност не си го заслужил, и добре си направил да се откажеш от учителската професия...Дано се реализираш по-добре от сега нататък.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: df2e36383b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Абе ти да не си онзи дето имаше история тука как една жена беше пребила пак някъкъв нежен мъж. 100% си ти. И в една тема за затвора май пак беше писал. А че има такива гаменчета е ясно не ги оправдавам изобщо, но ти си си виновен ако бъдеш малко твърд и да му беше ударил едно круше щеше да се разреве, а не да се излагаш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4178ca6d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Моето момче ( макар че съм по-малък от теб) събирай си парцалките и докато си още млад бегай на вънка! Тази държава и този манталитет няма да се променят и по - зле ще става! И най-големият родолюбец да си, ако имаш малко в главата, просто в един момент ще си вземеш шапката!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1f9bab2555
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   За съжаление е така и в моето училище, говоря си с някой приятел който е получил двойка от даден учител и той ми обяснява как щял да го пребие след даскало.. Е добре ако беше учил нямаше да ти пише двойка, той е дъжен при липса на знаня да пише лоша отценка, ама кой търси вината в себе си?
Logt

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a8b58e1c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Почни да тренираш фитнес и се върни в това училище. Предупреди дирекцията да предприемат мерки и ако някой ти дойде да можеш да се защитиш. Викни медиите да снимат това момче

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b5cdb2f09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Е нема така държава!!!
DIABLO

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: eb3a1cb169
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   аз съм ученичка в 11 клас, и ето какво мога да кажа:
Учителите са свети хора! Ако не са те, ние скапаните тийнеджъри ще си седим прости и това е! Баща ми ме кара да ставам учителка, но аз не искам точно заради това което сте писали! Виждам какво се случва в моето даскало и в моя клас! Възмутително е това което си позволяват днешните младежи!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 527a9816ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   фалшива

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f945307156
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Четох текст с почти същото съдържание и изказ за някъв дето го набила жена - стига с тея измислени истории, драги лузъре!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bd0ba2cb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   И този шофьор, дето го били на пътя, също ми звучи да е този, както и битият от момиче. Навсякъде се повтаря елементът с влаченето за вратовръзката, чак почвам да се чудя фетиш някакъв ли му е...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 03f77e5576
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Не е ужасно да си учител, а е ужасно учител да има такива отношения с децата. Добре, че си се отказал, защото проблема ти е с извинение - не ставаш за учител. Доверието и уважението на учениците се печели и оценките на ученика нямат общо с уважението му. Вярвай ми, възможно е един ученик, да има само двойки по твоя предмет и въпреки това да те уважава, особено ако си постарал да му обясниш защо има двойка и какво се изисква от него за три например. Той щом е достигнал 9 клас значи не е малоумен, просто не вижда смисъл в образованието си и посещава училище, защото родителите и обществото искат това от него. Ти не си му обяснил какво искаш от него за да има той желаната оценка, а само си го нападал "аз често им създавах неприятности с ръководството и с родителите им". Като образован човек би трябвало още тогава да се сетиш, че родителите щом до сега не са успели и в бъдеще няма да успеят най-много едни бой да му спечелиш на детето. След като ти си му спечелил няколко боя, то е решило да ти го върне със същото. Надсмивал си се на незнанието му при записване на двойките и той се е надсмивал на не моженето ти да се биеш. Щом никой от присъстващите не се е застъпил за теб значи никой от присъстващите не те уважава.
Не че не те съжалявам, че си бил пребит а обяснявам, че сам си си виновен, особено щом другите 50 твой колеги в училището не са пребити надали му пишат шестици.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2251067045
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ужас. Наистина голям шок си преживял.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 62a01792f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Когато чуя за "нежен" мъж си представям единствено мека китка, кой нормален мъж ще каже за себе си, че бил "нежен"?? Слаб да, хилав, дребен как да е, обаче "нежен"?? Имаш сериозен проблем, стига си пускал глупави теми, че те били момичета, ученици и всякакви, проблема ти е в резбата!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b814172a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Хора както каза номер 7 това е същия онзи който е бит от момиче и въпросната госпожица в темата си призна че го е била, не му вярвайте. Историята е измислица и няма нищо общо

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bf60fdb0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Що за мъж ще се даде на един келеш? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker