Шумни съседи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шумни съседи
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3468 пъти
Здравейте (:
Много често влизам в този сайт, предимно за да чета.
Но сега бих искала и аз да споделя нещо, което ме притеснява.

Живея на квартира в центъра на голям Бг град. От един месец(а може и повече)някъде съседът на 2-ри етаж в апартамента точно над нашия започна да прави ремонт. Проблемът е, че той изобщо не се съобразява с останалите и кърти, пробива, тропа и чука по цял ден от 8ч, до към полунощ. Без да спира и във времето между 14ч-16ч. Във входа има и малки деца. Направо е непоносим шумът. Съобразявали сме се, търпели сме, за да приключи по-бързо, но неговото няма край.
Тук е моментът да спомена и че живея заедно с приятеля ми в тази квартира.

Вчера се прибрах към 20ч от работа, бях изморена физически и реших просто да си легна да спя. И тогава започна да се пробива и тропа за пореден път. Имам мигрена и получих неприятен пристъп с гадене...
Към 21ч приятелят ми се провикна през терасата към комшията да се съобрази с часа и да не шуми толкова. И тогава онзи откачи... Разкрещя се, започна да псува по възможно най-грозен начин, а приятелят ми не му беше повишил тон, просто питаше кога ще свърши. Съседът започна да го заплашва, че ще го набие, не се страхувал и "куките" да дойдели, бла-бла-бла.

И така след взаимно псуване през 2-те тераси :D към 22ч нещата утихнаха.

Преди малко излизах и на връщане се засякохме със съседът във входа и той отново заплаши приятеля ми, че щяло да "има шамари", "не знаел с кого се занимава", нарече го "мишок" и "келеш" и т. н.

Много прост човек е явно, който решава проблемите си с агресия.

Сега ме е страх да не го набие наистина, страх ме е, че ние сме на квартира и е възможно да ни махнат, ако стане някой сериозен скандал с комшията.
Моля ви, споделете вие как бихте реагирали в такава ситуация.

Успешен ден на всички (:

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4632253dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мине ли 22 часа и ако шумът е непрестанен, можете да се оплачите на полицията. В нашия блок е така, не спазваш правилата, викаме куки. Не спазва ли режима от 14 - 16 часа, също можете да се оплачете. Това, че сте на квартира не ви прави с по - малко права от съседа ви. Пък ако набие приятелят ти, ония ще го хванат ( ако вие се оплачете). Тези заплахи също са подсъдими. Няма от какво да се плашиш. Да набие приятелят ти и директно може да си поприказва за малко с чнгетата. Една нощ в карцера и ела да видиш как ще му се осветли.

Има още една възможност - всички във входа да подпишете една петиция и я изпращате на общината, като с това се оплаквате от шума. Но трябва да сте единодушни всички. Този номер шяхме да го правим и ние. Нали заради това е полицията, за да се грижи за реда и безопасността на демокрацията. Действай. При следващото провинение (гледай да е някъде към 22:30), звъниш на полицията и те идват. Повярвай. Успех.

Ел:)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2c2c721fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста преувеличения забелязвам в темата ти. Как така повече от месец ще разбива и още не е съборил целия блок??? Всеки от нас знае колко стени има в един апартамент, дори той да е четиристаен.
Другото което е провикването "през терасата да се съобрази с часа" не е просто питане "кога ще свърши". И съседът Ви има право да шуми до 22ч.
Не, че познавам или защитавам съседа Ви, но шумът е позволен от 8ч до 22ч, а с изришно позволение от съвета и до 24 ч. Такова правило във времето между 14ч-16ч е само ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО. И най-интересното в закона, ако нямате писмено право от хазаина, да участвате в управлението на етажната собственост нямате право да се оплачете дори и на домоуправителя. Ако сте под наем без договор все едно сте на гости и дори полицията няма право да ви обърне внимание на оплакването за шум. За заплахите за побой може да извикате полиция, но те само ще ви накарат да подпишете и двамата декларации, че повече няма да се карате, обиждате или нападате.
Така, че разгледай наредбата на вашия град за правилата за шума, провери си дали имаш договор и подписани от хазаина права за участие в събранията на етажната собственост. И чак тогава действай викай полиции и предлагай общо събрание.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 388b96943a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Значи, никъде не пише, че в 8 ч. е забранено да се прави ремонт. Не му прави чест, че говори по този начин на приятеля ти, но в крайна сметка той си ремонтира апартамента. Ако си прави ремонта сам, може би му трябва повече време за да приключи. Спокойствието е важно нещо, ама сте големи хора, защо не се разберете със добро. Малко е трудно да повярвам, че приятеля ти му казал кротко и тихо да не шуми и онзи избухнал...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32b7432a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В такава ситуация лично аз щях да подам сигнал в полицията да дойдат на проверка и следобеда между 2 и 4 и вечерта за да може компетентните органи да си свършат работата и да му наложат необходимите мерки.
FLJT

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1d0bf84e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   имах подобни съседи първо им спирах тока от ел. таблото някъде по 20 пъти на ден те си го пускаха. на другия ден се обадих на 112 и дойдоха полицаи и готова беше работата

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9a1782ba4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Към 5 - Добре, че не живееш при мен, защото ако ми спреш ел. таблото а аз правя ремонт, може би най-малкото ще те е страх всеки път когато видиш електромери. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker