Защо се получава така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо се получава така?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 1724 пъти
Защо в държавата ни има предимно тъпанари измети изверги боклуци. Защо е нужно в 3 часа посред нощ да минеш с селското бмв и да бучиш нарочно да събудиш целия квартал... Защо сутринта като излязох и на колата ми някой се беше изплюл. Какво постига с това... защо трябва да го прави... Защо надупчиха изолацията ни / живея на 1 ет/ защо всеки хвърля боклуци на всякъде , защо всеки чупи и гледа да унищожава.;.

Имам чувството, че съм един от нормално мислещите млади хора /23 г/. Обичам да ми е чисто, радвам се на хубавото на подреденото. Никога не съм гледал да навредя на никой по какъвто и да е начин... Не са полагани някакви много специални грижи за възпитанието ми... Карали са ми се тук там да не правя това онова, но винаги съм се съобразявал от най-ранна възраст...

Къде се губи съзнанието на тия пубери и защо не погледнат реално на нещата... Кому е нужно всичката тая агресия, злоба и стремеж към разруха... Нали всичко си е за нас... нали за НАС е хубаво... Добре... направихме градинка пред блока... не му ли доставя удоволствие като мине да му е хубаво... красиво. Защо трябва да бъде заличена... Не мога да ги проумея тези неща. Защо трябва да живеем в блато... Понякога не ми се излиза на улицата... От всякъде простотия от малки и голями... Има ли още нормални хора или всички избягаха в чужбина да търсят по спокоен живот...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 37bff7ed8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така, стемежа към унищожение и правене на мръсно е вградено генетично. Много зле е положението. Заслужаваме си хората да изчезнем. Ти говориш за малка част, а я по добре погледни как унищожаваме родната ни планета и какво и се случва. Няма как да уцелее човека при подобно самоунощожително поведение, а и така си е редно, който не може да влезне в хармония със заобикалящият свят по естествен път си заминава. Природата сама ще се погрижи, както винаги.

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0ad4ac569e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много по-лесно се руши, отколкото се гради. От друга страна за някои неосъзнати индивиди е много по-важно да блеснат пред себеподобните си, отколкото да им е хубаво и спокойно пред блока. И понеже е много по-лесно и бързо да блеснат с разруха, насилие и агресия, просто елементарните им затъпели мозъци само това могат да измислят - така и правят.
Явно живееш на място, където селянията яко натиска (за момент си представих един от работническите квартали на Хасково...). Ако се преместиш в някой от новите квартали на София, или поне в по-стар такъв, където обаче живеят предимно интелектуалци или научни работници с техните деца и внуци - картинката ще е съвсем различна. В нашия квартал примерно, между няколко блока има ОГРОМНА детска площадка (разбирай поне 10-ина декара), която преди няколко години Общината реновира, за родителите има заведение с учудващо добра кухня за квартално такова, като и едно на открито. Родителите сядаме там на по бира, докато малчуганите играят по площадката. Хората са интелигентни, почти всички се познаваме - смях, интересни разговори (чат на живо), клюки (фейсбук на живо) до среднощ. Децата играят докато мръкне и не може да се вижда вече (макар че има лампи, те са дискретни, защото иначе лапетиите никога няма да се усетят и приберат). Има тенис-маса и заградено игрище, на която ритаме по някое мачле събота и неделя. Пред всеки блок и вход - градинка, за която се грижат пенсиите... Като те слушам, чак не мога да повярвам на късмета си!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2fd6c65d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Факт! Прав си.
Ценностната система на хората с всяко поколеие става все по-занижена.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 69306fd2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе я се махай от тая дупка ! Какво очакваш да стане...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9d6be24761
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ДО номер 2.. ОТ Пазарджик съм... Живея до Икономическата гимназия където УЖ учат най-интелигентните лайнари в града.. Да ама не.. Простащина от всякъде.. Плюят викат крякат брамчат всеки с кола, дори учителките им си паркират в тревните площи. Наблюдавам ги сутрин спира колата вътре силно грътско в 7, 30 звучи като аларма за спящите още и от колата силзат две даскалки наконтени с цигарите в ръката и почват да се обясняват на висок тон.. Е кажете от тези ли ще чакаш да ти учат децата... Учениците боклуци на всякъде хвърлят викат крякат по цял ден.. Градинки си правихме- тъпчат по тях.. фасове на всякъде.. Колата ми драскаха, какво ли не... Изолацията на апартамента цялата надупчена.. естествено как така ще седи хубаво... Покрива на блока е прокапал на 6 етаж / последен на нашия блок/ им тече на 5 тече вече... от 1 година не може да се съберат по 100 лв на семейство за ремонт.. И то едни от тези които не дават са тези от 6 ет, които са главни потърпевши.. Имаме заключваща се врата на входа, защото "учениците " сереха и пикаеха в входа представи си... за това сложихме ключ на вратата долу.. и пак има тъпаци от входа които не е затвярят и по цяла нощ седи отворена и вътре се пълни с листа есента прахоляк и т. н.. Бележката която сложих на вратата "ЗАТВАРЯЙТЕ ВРАТАТА" не е отразяват.. Абе разруха от всякъде... Не може да има 3-4 нормални семейства в вход и останлите да са тъпаци и диви селяни и да очакваш нещо, но мисля, че поне някакви норми и възптание трябва да се спазват...

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5a3d444add
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много съм съгласна с теб. Държавата ни се е препълнила с боклуци. Пуберите са направо ужасяваща картнинка - пият, пушат, мислят се за най-големите, бият се, обиждат се, плюят се и какво ли още не. Аз съм още така да се каже малко момиче, в пубертета съм, но това винаги ми е правело впечатление. И аз съм, като теб. Мразя тези неща и си задавам същите въпроси. Опитвам се да се отличавам от другите.. опитвам се да съм мила, искрена и се държа добре с всички, но вместо да толерират това те се подиграват с тези мои черти (не че това ме е спряло).. Няма какво да се направи. Държавата се контролира от чалга културата и агресията. Ние с непромитите мозъци сме много малко, но е щастие че ни има. Очевидно е че си много свестен. Не се поддавай на влиянията, запази себе си.. както вече казах не можеш да промениш другите, но все пак можеш да се опиташ да говориш поне с най-близките. Да се опиташ да им го втълпиш. Заедно да направите градинката пред блока.. знам ли.. просто изразявам мнение, не съм убедена какъв съвет да дам. :)
~ Г-ца Монро ~

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3b9d79d86f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интересни въпроси зададе, авторе. Работата е там, че накрая всичко опира до средата, в която расте един млад човек. Дори да възпитаваш дете да не чупи мебелите, да не пипа контакти, да си чисти стаята- ако родителите си изхвърлят фасовете и боклуците на улицата след време и децата ще го правят, защото ще го вземат за нормално. Идея си нямам къде се загуби желанието на народа да си запази хубавата градинка пред блока, но е много жалко наистина. Е, аз не живея на чак толкова вандалски квартал, но са се случвали "странни" неща (откъснати жици, отворени шахти, боклуци, разпръснати семки, пясък, хранителни продукти... викове и крясъци по среднощ (не знам от къде идват, защото няма голямо заведение в близост). Както и да е има всякакви хора, чета коментара на номер 2 и си мисля, че наистина е късметлия, попаднал е на хубава среда с интелигентни млади и възрастни хора. Надявам се скоро положението в квартала ти да се пооправи, защото наистина знам колко е гадно някаква групичка от "готини" големи-малки да те държи буден до късно.
И.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bf0caf28b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   най-лошото е, че не са пубери, а хора на твоя възраст, че дори и по-големи...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker