Mисля за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Mисля за самоубийство
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4135 пъти
Скъпи приятели,
мисля си за самоубийство. Нещата в моя живот не вървят. Близо съм до 30 -те. Досега съм нямала личен живот, защото следвах, сега искам да продължа магистратура, но съм на края на силите си, просто не ми се живее. Не знам от кой етаж трябва да се хвърли човек, за да е успешно самоубийството му. ОТ десетия ли? до сега не съм работила, нищо не знам от живота.
Баща ми много ме биеше като дете, от там развих страх от мъжете, неспособност да ги допусна близо до мен.
Последно майка ме запозна с един човек от нейната работа, уж да стане нещо, но си мисля, че първо ако почна връзка и по някаква причина тя рухне, той може да й навреди да я уволнят недай си боже, второ ако продължа да следвам, няма да се справя със следване и приятел. Все отказвам на мъжете, все отлагам и съм сама. До един момент, в който ми писва от мен и си мисля за края, да се отърва от всичко, да се махна от света и проблемите му.
Най-накрая едно мое решение, което родителите ми не са контролирали. Писна ми да жиевея и да плача всеки ден, да ходя по психолози, които не ми помагат.
Писна ми от тоя моя живот, който е ад на земята, от всичко, от всички, от срещи на които по една или друга причина все отказвам. Писна ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 677e995f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто трябва да теглиш чертата и да поемеш живота си в ръце. Колко ти остава до завършване?

не знам, ти преценяваш, но аз например учих редовно трудна специалност в много добър университет работих имах приятел. Справих се, защо ти да не се справиш?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0f7b2164f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не винаги нещата са толкова трудни, колкото си мислиш. Опитай, ще видиш че щом се почувстваш обичана и желана ще погледнеш с други очи на нещата.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b67be63828
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Щом ти харесва мисли си за самоубийство, то всеки си мисли от време на време за това и после му омръзва и почва да се занимава с по-сериозни неща. По въпроса за скока важна е техниката на изпълнение, а не чак толкова височината, проблема е че повечето който са се провалили при първия опит избягват да го повторят. Мъж, ами по-удобно място да си намериш мъж от университета няма, мъже да искаш-млади, здрави и със свободно време. Нямаш личен живот, а това до сега какво е било-домашен живот, училищен живот и университетски живот, така ли? Мама и тати, ами мама и тати на човек му се бъркат в живота толкова и до тогава докато той им разрешава, те хората не го правят с лоша мисъл, отгледали са човек от едно парче месо голямо колкото агнешко бут, треперили са му, не са спали по цели нощи заради него, какво очакваш да ти обърнат гръб все едно че не си им дете? Животът не се измерва с време, той се измерва с вдишванията и издишванията ни, всяко вдишване е възможност-възможност да се зарадваме на слънцето, възможност да се разплачем, да благодарим или да намразим, как ще използваме тези възможности зависи от нас.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dbc76afbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   КАКВО? ! Боже Господи! Недей! Аз мога да ти помогна! Свържи се с мен, не предлагам секс, не търся облага. Просто не искам да виждам такива мисли! Аз мога и ще върна радоста от живота! Непременно се свържи с мен!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 62884f30db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Е, не мисли, а действай.. Какво си ми заседнала тука да обясняваш, че искаш да се самоубиеш?
Не мисля, че това с боя е някакъв кой знае какъв проблем и мен са ме били като малка, родителите са си такива просто някои по-избухливи други не толкова.
Отделно доста хора учим в университет, ходим по срещи и повярвай ми справяме се.. Това, че ти си решила, че не можеш и излишно си вгорчаваш живота си е лично твой проблем..
Сори за израза, но и ти прекаляваш с депресарското поведение... СТЕГНИ СЕ!!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d2f627c0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ти за мен си лигла, която не може да се справи с нещата от живота!! Почти на 30 си и не си работила? ! Е, значи животът ти не е бил от най-сложните. Някои ДЕЦА са принудени от 16 (че и по-малка) годишна възраст да работят за да преживяват, а нашата на 30 станала и работа не е видяла още. Я вземи и се стегни в кръста, намери си работа и мъж. Не си мисли, че първият срещнат ще е последния в живота ти. За детството ти - и аз съм била бита, но съм го преживяла! Как и защо ли? ! Защото знам какво искам от живота и знам как да го получа!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 478cb9c538
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Събери всичките си сили и не забравяй, че всичко ще отмине! Преживяваш труден етап на натрупвания! ПОВЯРВАЙ самоубийството не е решение! Ще плачеш днес, утре, седмица, месец.... но знаеш ли, когато най-малко очакваш живота ще ти поднесе приятна изненада, която да компенсира всичкото ти страдание, а ти от своя страна ще бъдеш достатъчно щастлива, за да помогнеш на съзнанието си да загърби трудните моменти! ВЯРВАЙ и позволи на живота да ти покаже прекрасната си страна!!!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ca4fb0f12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   здравей,
самоубийството не е решение на проблемите.. не знаеш след това къде отиваш.. може пак на подобно място.. и там ли при първия проблем ще се самоубиваш???

Но ако си решила твърдо - вземи направи поне нещо като за последно - обери една банка и дай паритеза лечение на дете.
така поне малко да си откуиш греха който ще направи - самоунбийството е грях.

Поздрави!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32450a6ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще кажа само, че самоубийството е най-големия грях! Недей, казвам ти, недей!

Докато си жив, има надежда за теб и твоята безсмъртна душа. Може и да повярваш в Господ Исус Христос, да станеш истински християнин, а не католик или православен, да се покаеш вътрешно, да вземеш водно кръщение, кръщение в святия дух, да се новородиш от Горе.

Ти си знаеш. После няма да имаш оправдание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c4ccaf9b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 31, търся си приятелка, сигурно си умна, а може би и красива. Жалко, че няма как да се срещнем, за да премахна страха ти ти от мъжете... Но не прави такива глупости да се самоубиваш, така че навредиш на всички около теб. Лека полека имай мнение, научи се да казваш не, пиши в сайтове, чати с хора, ще се отвориш към света, малко по малко ще стане.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: db989e2f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Не го прави! Каквото и да се е случило недей. Винаги има изход. Помисли за хората, които умират, а искат да живеят. Животът е най-ценното нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ee79c9e8b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 коментара ти не е конструктивен - момичето се нуждае от човек с когото да изгради връзка и да я обича, а не да влиза в сектата ти. Вярата в Бог си е вяра, но не мисля
че това е проблем който се решава с вяра. Виж сега авторке ще ти дам моят съвет - намери си мъж който да те обича и цени такава каквато си. Има и такива мъже. Намери някой който е бил разочарован или не е намерил любовта. А относно страха че можеш да бъдеш наранена физически от мъж ще ти дам няколко съвета и най-добре е да ги приложиш всичките наведнъж

1 Запиши се да тренираш бойно изкуство

2 Посети психолог

3 Знай че не всички мъже са като баща ти.

4 Знай че винаги можеш да се обърнеш към полицията за съдействие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ce6283dbbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   А знаеш ли че това е най големия НЕПРОСТИМ грях знаеш ли че слегкато Юда е предал Исус и когто е осъзнал какво е направил се е самоубил, и така той показва че не вяхва в изцелението.
И аз често мисля за това горе долу съм в твоето получение с разликата че аз доверявам намъжете и те ме предават нищо и мем баща ми ме биеше и пиеше и какво ли не После се преместих при мама но и аз като тебе бях решила че ще слажа край на живота си Изпих всички хапчета на баба и дядо (хапчата за сърце и за кръвно) Но на време ме хванаха както и да е НИКОГА няма да забравя изражението на майка ми и баба получи инфаркт.
Сега и и аз мисля за това често искам да направиш така задай си този въпрос и си отговори сама.

Готова ли съм да изгубя всичко това..

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e35d2b1f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Такам, замисли се можеш да се самоубиеш, но можеш и да пробваш да си промениш живота един последен път. Като цяло няма какво да губиш вече, така че просто се радвай, зарежи всичко, нищо няма значение, ако не си щастлива :) Опитай поне една седмица, ако не се получи тогава вече можеш да правиш каквото решиш, но не вярвам да се случи. Намери си приятели, дори да не са те много близки, няма значение, важното е да има с кой да се забавляваш. Излизайте по дискотеки, купони, разхождай се по планините ( виж в какъв хубав свят живеем: природата, всичко ). И понеже вече нямаш какво да губиш няма защо да те е срам, тоест харесай си някой мъж, заговори го, просто рискувай и отново - няма какво да губиш!
А и замисли се, в момента си самотна, дали живота ти няма да придобие смисъл ако имаш някое малко бебе, което да разчите на теб. Бебе, което да обичаш и заради което да знаеш, че никога няма да си сама.
Е, това е от мен, надявам се да съм ти помогнала. На мен поне точно тези разсъждения ми помогна преди година и нещо и сега след като рискувах бих казала, че си харесвам живота!
Алома

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: aba5516d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Липса на воля и желание за взимане на решения и отговорности относно собствения живот. На всички не ни е така лесно, но голямата пасивност е пагубна. Свикнала си някой друг да взима решенията вместо теб. Твърде вероятно е да имаш хормонален дисбаланс. Направи си изследвания, защото депресията е много вероятно да е на хормонална основа, както е при повечето хора в такова положение. Трябва да взимаш хормони, посети лекар и си направи нужните изследвания. Научи се да поемаш нещата в твои ръце, дори и да бъркаш. Всички бъркаме и така се учим. Каквото и да направиш само не стой и не чакай да се оправят нещата от самосебе си.

K-Man

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f5c8e28c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Много хора са мислили за самоубийство. Аз - също. Но ВИНАГИ има НЕЩО или НЯКОГО, заради което /когото си заслужава да се бориш. Казвам ти го като човек, бил на ръба...
Самият факт, че споделяш тук означава, че не искаш да се самоубиеш, а търсиш подкрепа и разбиране ит други хора.
Има за какво да живееш. Здрава си - това е най-важното.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker