Постоянно дежавю. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Постоянно дежавю.
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 7092 пъти
Здравейте!
Почти всеки ден ми се случва да имам Дежа Сенти (Deja senti е състояние, което се превежда като нещо „вече почувствано“- вътрешно усещане, което дефинираме като познато, но не обвързваме със ситуацията, в която се намираме в дадения момент. ). Не вярвам да си внушавам, но има ситуации, които са ми някак адски близки, все едно съм ги преживяла или съм очаквала да се случат, даже май второто е по-силно някакси...
Всеки ден от година насам е странен за мен. Смисъл, дори и незначителни неща да се случват, сякаш вътрешно съм ги предвидила, но не мога на момента да се сетя. Не знам дали си внушавам, но аз съм абсолютно убедена, че преди няколко години в моя предишен живот съм си била същата и всички неща, които са ми се случили сега и всички хора, които познавам, абсолютно всичко е било същото. И сега реагирам по същият начин, правя същите грешки като преди - и за това все повече попадам на познати за мен ситуации... Имам чувството, че греша. Нещо повече - аз съм сигурна, че греша... ама нямам сили сякаш да се защитавам и да правя нещата, както трябва... 100% в следващия ми живот пак ще съм си Аз така каквато съм сега. Имам чувството, че живота ми ще е гаден... (Да не дава Господ). Имам чувството, че не заслужавам да ми се случват добри неща... въпреки че ЗА СЕГА не се е случило нищо, които да ме кара да се чувствам зле. Страх ме е... чувствам се грешна :(.

Все по-често си припомням мигове от детските ми години. Например кръщенето ми. Имам го на видео запис, но аз помня много добре как съм се чувствала тогава. Искам да кажа, че ДУШАТА НА ЧОВЕК НЕЗАВИСИМО В КАКВО ТЯЛО Е - ВИНАГИ СИ ОСТАВА СЪЩАТА! Тогава не съм могла да говоря, но характера ми, АЗ не съм се променила! Изобщо! Няма значение, че съм била бебе... Аз съм си същата от деня на кръщенето ми, колкото и странно да звучи! Е не помня раждането си много ясно, но помня кръщенето си. Този момент се е запечатал в мен. Не че има нещо общо с дежа вю-то, но исках просто да кажа, че душата на човек никога не се променя!
Както и да е.

На някой случвало ли му се е в някакъв момент от живота му, всичко каквото прави и всичко каквото му се случва, да му се струва познато, преживяно, почувствано, очаквано...? ! Дали е чисто внушение или има нещо мистично в това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2ffb516dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Имам чувството че това аз съм го писала. Не помня от колко време е така. Много, много пъти съм имала чувството че всичко се повтаря. Най-силно е усещането при хората! Когато се запозная с някакъв човек имам чувството че вече го познавам. Всичко което ми се случва винаги е ''на лошо'', но почти винаги свършва добре за мен, а това ме кара да се чувствам гузно. Много е странно.. Ще следя темата!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9e87edbb03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не искам да кажа нищо което би Ви обидило, но това "Deja Vu" е разсейка на съзнанието. Т. е. за мили секунди, губите съзнание и когато си го възвърнете, Вие сте замаяни от ефекта на бързо нахлуващата информация. Пример:

Карате кола, вниманието Ви бива привлечено от светването на червеният светофар. Още преди да погледнете мозъкът ви е записал информацията, че ТАМ е привлякло вниманието ви и трябва да погледнете. РАЗСЕЙКА. И когато възвърнете съзнание, поглеждате автоматично (следвайки записаното от мозъка) светофара и имате чувство, че се е случвало (защото се е случвало точно преди разсейката, но е спряло и сега продължава). Т. е. действието е едно, моментите са два.

Относно продължителноста, това се дължи на стрес и мозъчно растройство (не висока степен, но достатъчно за консултация с терапевт).

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c2935aa656
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Душа, Бог, оле мале още ли има глупци, които вярват в тези измишльотини :) хахах еми така е. Ако едно нещо знам до съвършенство това е, че колкото по глупав е един човек, толкова по вярващ е. Не може на базата на това, което знаем за Вселената и как работят законите на квантово ниво, както и ниво от мащабите на Вселената да се твърди, че има измишльотина като бог и да се вярва в него, това просто е абсурд.
Моето момиче вземи се в ръце и се образовай малко!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ae67091edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не искам да разочаровам но това се получава при дисбаланс в мозъка при което имаш чувството че определено събитие вече се е случило.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2c88438bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ау, и на мен често ми се случваше... На 14 съм, а откакто се помня (помня се от първи клас някъде.. ;с) почти всеки ден ми се случваше до преди около 1 година. И сега също се случва, но рядко, само че този път чувството е 9999 пъти по-силно от предишните... И сякаш знам какво ще каже човека, ако в ситуацията говоря с някого... Ама нито съм го очаквал това 'преживяване', нито нещо подобно. Идва ми изведнъж.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 13af809c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това чувство е напълно нормално. Случва се често и на много хора. На мен ми се е случвало най-много два пъти, но съм чела различни неща за това. То е свързано с психичните процеси или по-скоро с техните явления. То е просто едно от явленията.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fb7398a404
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   До номер 4:Понеже много знаеш, можеш ли да ми обясниш защо не помниш нито как си се родил, нито къде си бил преди това. Нито пък знаеш къде ще идеш след смъртта си. Е, сам прецени колко ''знаеш''за света, а пък за Вселената- не ставай смешен (на), човекът като такъв не знае нищо за вселената, той само Вижда някои неща. Просте сте ми смешни вие -такива празноглавци с претенции на свръхчовеци.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fc3b148fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Леле и на мен ми се е случвало това много пъти, но преди няколко дни стана по-страшно. Тъкмо бях започнала училище (вечерта след 17 септември) и сънувах, че си преговарям материала от 7 клас. (сега съм на 14 години и през лятото си припомнях материала, за да съм готова за новата година. Както и да е сънувам, че си преговарям, но решавам малко да послушам музика. И в този момент в стаята ми влиза майка ми... Точно тогава алармата ми звънна и се разпищях на сън. Оттогава не мога да спя. Снощи ми се случи почти същото, този път реално... Много ме е страх... Ако може някой да ми каже какво точно представлява това ще съм много благодарна. :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d82c4f0d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При мен е друго :) знам следващите 10тина секунди какво ще стане знам кой какво ще каже къде ще се намира. случвало ми се е с часове даже, цяла вечер знам кой, кога, какво ще каже и след време си спомних и кога съм го сънувал ( защото съм го сънувал и си спомням )

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fe52391b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравейте, получавал съм преди не малко дежавюта, но на последък започнах да получавам все повече и повече и се стигна до един ден във който имах дежавю и знаех какво ще се случи във близките 30-40мин. Но направих решение противоположно на онова което знаех. че ще стане и промених краят на дежавюто ако така мога да го нарека. След като осъзнах случилото се усещането беше уникално и бях много стъписан. Ако някой има тълкование или е изпитвал подобен тип емоция/дежавю ще съм благодарен ако сподели впечатления и мнения/

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3afdf366e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, от известно време предусещам какво ще се случи около мен. Имам дъщеря с която няма нужда да говоря... предварително и двете знаем какво ще каже другата. Това е от доста време, но не бях обръщала внимание докато не се случи нещо ужасно за което аз знаех и не предприех нищо. От тогава започнах да обръщам по- сериозно внимание на този факт. И сега не съм наясно какво всъщност става с мен.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3afdf366e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравейте, от известно време предусещам какво ще се случи около мен. Имам дъщеря с която няма нужда да говоря... предварително и двете знаем какво ще каже другата. Това е от доста време, но не бях обръщала внимание докато не се случи нещо ужасно за което аз знаех и не предприех нищо. От тогава започнах да обръщам по- сериозно внимание на този факт. И сега не съм наясно какво всъщност става с мен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker