Справедливо ли е да съдим по произхода, финансовите възможности, външен вид? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Справедливо ли е да съдим по произхода, финансовите възможности, външен вид?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2787 пъти
Справедливо ли е да съдим по произхода, финансовите възможности, външен вид?

Колко пъти сте минавали покрай някакви супер готини и големи къщи на богати хора които живеят сами от години, не излизат от къщата си и си нямат половинка? И колко пъти сте виждали малка, скромна къща, на външен вид нищо особено, но във двора, на една пълна маса се забавляват хора. Може да виждате красиви, добре облечени и богати хора на външен вид, но вътре в някои от тях е затворена душа, която е вече пропиляна от многото богатства. Те си затварят очите за 'външния' свят и не допускат никой до себе си. А така наречените ''бедни'' хора са по-богати от колкото си мислите. Те търсят любов, понеже могат да си я позволят, забавляват се въпреки всичко. Няма значение как изглежда даден човек, каква му е кожата, произхода или това което може да ти даде с пари, ако може да ти даде любов и сигурност. Не гледайте външността и възможностите на един човек, пък ако е сърдечен и да е богат и да не е той е ЧОВЕК повече от всеки друг :)!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: d721de2b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Според мен всеки възприема и ТРЯБВА да възприема другите субективно.
Няма справедливост при възприемането на другите, справедливост ТРЯБВА да има в отношението към хората, кой какво мисли за тях - това си е негова работа.
Справедлив ТРЯБВА да е съда. Нашето собствено мнение е резултат от житейския ни опит и не може и не трябва да е справедливо, защото това би значило, че трябва някой да ни оперира от субекта, който сме.
Ти също страдаш от много предубеждения.
Ти самата не съдиш справедливо, за теб богат е духовно беден човек, неспособен да обича и да води семеен и нормален живот. Продължавай да вярваш, че богатите едва ли не са оперирани от човешки чувства, не живеят нормален начин на живот, а обикалят сами с фенерчета из палатите си.
Истината е съвсем друга. Който има малко или много възможности, може да си позволи да има и деца, семейство, да ги изхрани, образова и възпита. Който няма средства за елементарното, той не може да си позволи спокоен дом, възникват конфликти и караници.

Има една приказка, която за съжаление е много вярна.

„Когато бедността влезне през вратата, любовта излиза през прозореца“

90% от скандалите в семействата са заради пари.

Аз имам удоволствието да общувам с всякакви хора, има щастливи и сърдечни и сред богатите, и сред средната класа. Не съм видяла щастлив гладен и жаден човек.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 191f898c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна с №1
Разгледано и от друг ъгъл По произход уж не може да съдим, но заедно с произхода вървят и традиции, начин на живот приеман за нормален, който за светското общество не е нормален. Не е нормално например за бабите германки да приготвят дрехи за погребението си и да си говорят за това, обаче за българките баби е нормално. Не е нормално за европейските народи да раждат на по 13 за ромите и африканските народи е нормално. Религиите също са начин на разделение виждаш какво става по света в последните седмици как фанатично религьозни народи се вдигат на бунт заради това, че светски атеисти си позволяват да се бъзикат с вярванията им.
Финансовите възможности в повечето случай не са измерение в пари а измерение в способности, умствени способности да изкараш големи суми пари, което е достойно за уважение и обикновено е свързано с високо възпитание и образование.
21 век сме и външния вид зависи от парите, от финансовите възможности. Колкото и грозен да си се родил ако имаш пари можеш да поправиш всичките си физически недостатъци.
Така, че както казва №1 справедливо няма.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: aecf090a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Оффф стига глупости. Кой богат, кой беден, кой грозен, кой красив в крайна сметка на никой не му пука кой какъв е, а как се отнася с околните.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 572f959cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Относително е. От морална гледна точка не бива да съдим другите, но днешно време има толкова псевдо-моралисти и толкова малко наистина светни и разбрани хора, че е плачевно състоянието ни. На тези неща се гледа субективно, както каза номер 1. Има абсолютно всякакви хора, но това е без значение, защото човек не бива да съди нито себе си нито другите, ако иска поне малко покой и душевна радост, приемаш хората с недостатъците им и не се опитваш да ги променяш. Има богати и добри, богати и стиснати, бездушни, обичливи, семейно настроени хора, има бедни, но завладени от алчност, както и бедни с огромни сърца.

Всичко е от човек до човек, затова просто си отваряйте очите и не мислете, че някой е тъпак, защото не върши работата си като вас. Всеки сам решава какъв да бъде и какъв да е живота му, вече взел решението си е лично негова работа, дали ще си чупи главата или ще скача от радост.
И.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a8f80e2ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c5069188f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно подкрепям №1. Много трудно хората преглъщат и понасят благополучието на другите; намират богатите хора за безсърдечни и бездуховни, едва ли не ги съжаляват, за да могат да си простят, че не са успяли и те. Да, богатите също плачат, но от това на бедните сава ли им по-добре? Познавам много благородни и духовно извисени богати хора, а бедните са за съжаление злобни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a41ae30bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не не е правилно, точно както ти в момента съдиш. Мислиш си, че богатите хора са с прецекан живот, затворени и без половинка, а че бедните са видиш ли най-щастливи на света. Ще те разочаровам, но не е вярно нито това, което каза, нито обратното, че богатите са най-щастливи, а бедните най-нещастни. Всичко е залично при отделните хора, както и нищо не е вечно, нито щастието, нито нещастието.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1c2a760789
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ... и богатството, и бедността по свой начин ограничават.... а любовта и щастието определено са за всички... и защо Ли от написаното ми се струва, че имащите задължително са нещастни и самотни... може би за самоуспокоение... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6fbbaecc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И аз подкрепям мненията до тук. Най-лесно е да се каже, че парите не са важни. Важно е човек да е свестен, услужлив, учтив, приятелски настроен. Да, но когато имаш кредити, когато те чакат за плащане куп сметки, когато виждаш как близките ти хора се мъчат и се карат заради безпаричието, някак хубавото настроение те напуска. Когато съм бил в такова положение, повярвай ми, не би ме определила като особено сърдечен човек. Ставах нервен и груб.

Парите са важни, и то много. Те ти дават спокойствие, увереност, възможност да живееш, а не да оцеляваш.

Всеки иска да е богат, просто някои не успяват. И не знам как реши, че хората с пари са сами, затворени, измъчени, депресирани и оперирани от чувства. Аз бих казал, че това по-скоро важи за бедните. Когато взимаш средната за страната заплата не знам дали ще може да седиш "на една пълна маса" и е много вреоятно да си от хората, които "си нямат половинка".

И последно. Относно човека, който "може да ти даде любов и сигурност" - в магазина не приемат любов, сметките не се плащат с любов, на море също не се ходи с любов, бензина пак не го дават срещу честна дума. За каква сигурност говорим тогава?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 04cc6f1131
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам на някой бедността да е донесла щастие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker