На кого да завещая имотите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (101670)
 Любов и изневяра (24148)
 Секс и интимност (11858)
 Тинейджърски (20613)
 Семейство (5149)
 Здраве (8151)
 Спорт и красота (4246)
 На работното място (2339)
 Образование (6264)
 В чужбина (1357)
 Наркотици и алкохол (970)
 Измислени истории (744)
 Проза, литература (1534)
 Други (14150)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

На кого да завещая имотите си
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 7907 пъти
Аз съм една самотница на 36 години, без мъж, без деца, без братя и сестри. Живея на село и имам доста добре попддържана къща с голяма декоративна градина, овощна градина и зеленчуков двор. Десет години, докато моите връстнички създаваха семейства и гледаха деца, аз се мъчех и мизирствах за да събера пари да оправя къщата. Е, оправих я и като се обърнах - нямаше с кого да я споделя. Както и да е. Не за това е темата.

Чудя се като умра, а това ще стане скоро, на кого да оставя имота и спестяванията си. Имам някакви роднини, които мразя защото са долни интриганти и не искам те да се облагодетелстват по никакъв начин. А те са алчни хиени и ще разпродадат и разтурят всичко.

Най-много ме боли за прекрасната ми градина, имам голяма колекция от над 200 сорта рози, които съм събирала от цяла Европа. Иска ми се оставя имота на някой, който ще се грижи за него и ще поддържа градината ми. Мислех си нещо за SOS - детски селища и да превърнат къщата в семейна къща, където да растат деца. Или пък за отец Иван от Нови Хан - да настани в нея някое младо семейство и да им даде шанс в живота. Абе, искам да направя нещо добро на хора, които имат реална нужда от помощ.

Посъветвайте ме нещо. Не искам да дойде някой да разтуря и разпродава това, което с пот на челото успях да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5418d7d4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (218549 гласа)

1.   Здравей, първо на 36г., а не на 76г. си - нали не греша? Как на тази възраст реши, че скоро ще си отидеш? И защо да е късно да създеш семейство, че защо не и детенце? Аз съм на 35г. имам 3 год. син и не мисля, че съм престаряла. Дори от време на време си мисля и за дъщеричка, ама това е повод за друг разговор. А относно имотите на отец Иван е добра идея, ама помисли за себе си и собствено семейство.
Успех ти желая!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a70a41bc1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да умреш скоро. Не знам откъде имаш информация че ще умреш, но няма да е така. Не мисли лошо за който и да било - независимо дали са лоши или добри към теб. Хубаво мислиш за хора в нужда. От това по-хубаво няма. Моли се на Бог и вярвай, че няма да умреш. Прави това което е угодно на Бог, а Той това иска ние да правим.
И извън имотите ти, много бих искала да те познавам. Виждам нещо общо между мен и теб. Бог да е с теб.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 779b90e99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ти си млада, защо смяташ че ще умреш скоро? Имаш време да се ожениш и да имаш дете. Моята майка е била по стара от теб, когато се е запознала с баща ми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8b5e9ba3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте!
Аз съм студент (задочно) в софийски университет. Бих бил безкрайно благодарен, ако ми позволите да се радвам на розите Ви до края на живота си. Въпреки възрастта си имах желание да се занимавам с градинарство, но пра-родителите ми отнеха градината на родителите ми с цел продажба. Много бих оценил тази възможност, ако се обърнете към мен!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4c397b99a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Осинови си детенце и остави на него всичко :)

Карол*******

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bd0d940989
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Хм, доколкото разбирам имаш някое тежко заболяване (дано да греша). Ако си зрава имаш време, за да създадеш семейство. Баба ми е родила на 40 години. Била е самотен родител, но е отгледала и възпитала отлично детето си. Можеш и да осиновиш дете! Има толкова много изоставени деца.. Така хем ще направиш добро, хем и ще има на кого да оставиш къщата си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f15b4796ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Чакай, чакай малко. Ти си едва на 36 години, не на 66, единствения начин да умреш скоро е, ако застанеш пред автобус. Работлива си, такава градинка не се отглежда от мързел, предполагам си и здрава, защото не знам как болен човек ще завъди 200 сорта рози. Успокой се малко, облечи си нещо и излез навън. Огледай се, има толкова много хора, с които можеш да изградиш бъдеще. Създавай връзки и приятелства, а когато му дойде времето ще си наясно на кого да завещаеш всичко. В краен момент пък идеята да се помогне на семейство в нужда е много добра, опознай съседите си например- все ще има някои добродушни, но мизерстващи хора, които винаги са те поздравявали и са си говорили с теб за "кварталните проблеми". Чела ли си истории за сродни души? Хора, които от първи поглед усещат привличането, тръгват заедно, създават семейство и осъзнават, че са били на едно и също място по едно и също време толкова много пъти преди да се запознаят, сякаш им е било писано. Е, възможно е в някоя агроаптека да се е намирал мъж на средна възраст, който чака реда си търпеливо. Няма как да разбереш, ако не излезеш и не поговориш с хората, ако не им дадеш шанс да са ти приятели.
И.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4408a1e67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Боже господи... мислех, че пише човек над 60 години.
Като видях, че си на 36 ми идеше да се гръмна.

Защо казваш, че ще умреш? ТОВА НЕ ГО РЕШАВАШ ТИ! Но все пак ако ти го решаваш - направи добро защото това което ще извършиш е не малък грях...

Та исках да кажа, ако си здрава, вземи дете от някой дом, щом имаш всичко и ако си добре винансово вземи детенце. Не казвам бебе, но едно на 11-12 години.
Даже две щом имаш място у дома, защо не им подсигуриш добър старт в живота и истински дом на главата, такъв каквъто в момента нямат.

Очаквам да пишеш!

/Модератор 7 - Моля, използвайте точки и главни букви, защото редакцията отнема време.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9eabdc263c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Много ми е интересна градината ти!! Толкова много сортове рози... явно всеки ден се събуждаш с тяхната гледка и мирис :D на 36 години не си въобще възрастна и има още много път пред теб. Бих искала да те опозная по-добре, виждаш ми се приятен човек :) От къде си всъщност?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b33e5ea7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Къща на село не е кой знае какво богатство. Спестяванията, дори и да имаш, се топят. А да мислиш отсега на кой да го завещаеш, е рано. Опитай се да хванеш препоследния или последния влак и създай свое дете. Ако не се получи, осиновяването също е решение, но е много тромава процедурата.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 151d374dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   ако наистина е така създай семейство все още имаш шансове,иначе можеш да намериш някое сираче което да задомиш примерно срещу гледане :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e65d43e693
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   ... приемам историята за достоверна ако си неизлечимо болна, в противен случай е доста наивна и несериозна... ЗАРА

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c0fe4b5519
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ако искаш ги завещай на мен, обещавам да се грижа много добре за тях!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c3bdcfb499
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Моето предположение да се свържеш с ботаническата градина в Балчик. Може със тях да поговориш как да процедираш, като предполагам дори е възможно да завещаеш градината на тях. След като имат опит в грижата за над 2500 вида растения... Не знам къде ще намериш по-добър избор. :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 855287a469
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Щом си на 36 си едва наполовина от живота си. Имаш все още време за дете или пък осинови някое (без циганче! ) Не знам защо си мислиш че едва ли не ти е свършил живота. Ако имаш някоя болест рак например - тогава да. Тъпо е да даваш всичко на някой чужд човек дори за добро дело, все пак ти си се мъчила за да създадеш къщата.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d1458c59fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, разкажи ни повече за себе си - имаш ли роднини, боледуваш ли то нещо или си в тотална депресия (която също е болест), така по-лесно ще ти дадем съвет.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 891666bf4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   амаче алчни и нагли хора има тук, "завищай ги на мен" как не Ви е срам да просите не знам!!!
Виж авторке, по произход баба ми и дядо ми са арменци. Дядо ми произхождаше от много заможно семейство, има унаследени (непрехвърлени от родителите му имоти)
Преди да почине разпродаде всичко и ни остави без нищо-живеем под наем
(иначе има 4 апартамента в шумен (от съборената им къща) земя в равна гора и къща, и т. н. )Казвати това не за да "прося "твоето а заради следното:
Преди додта години беше ходил в турция(там има 2 лели много богати, живеят на босвора, имали са иконом, слога, личен шофъор, едно момиче което им пазаряло и готвело.
Когато дядо ми видял се опиянил от лукса, ако мога д=така да се изразя, държалсе като абсолютен простак, напил се, пускал порно филми, музики и така докато лелите му не го разбрали за какво е отишъл там
Те нямали деца
казали му, че ще завещаят всико на момичето което им пазаряло и готвело. Извода за мен е, че е по добре да намериш някои които да е добродушен. Усиновеното дете-то не е твое и без жал би могло да продаде всичко, извинявам се за израза, но да прибираш и осигуряваш някое циганче... не мисля че е редно
на Отец Иван.... не знам, но със сигурност ще се грижи за градината ти
Най-добре за теб ще е да си създадеш семейство!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 891666bf4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   номер 11 отвретително мнение имаш, я ми кажи ти какво имаш, какво си постигнал/а сам/а

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 802f73e18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Недей да се самосъжаляваш, просто се чувстваш самотна. Ако искаш помисли над съвета, който ще ти дам :) щом искаш да помагаш не бързай, защото ако си дариш имота къде ще живееш (шега), съвет – ако искаш ти самата бъди SOS майка на деца, и си създай семейство, държавата отпуска средства до колкото знам.
Не съжалявай за годините, има хора който не могат да върнат грешките а ти още не си сгрешила в нищо :P нямаш мъж, който не те цени и уважава, нямаш проблеми с братя и сестри за имот и делби както други хора, жива си здрава си, защо си седнала да ридаеш? ! Оцени свободата, която имаш и избора който можеш да направиш без НИКОЙ да те съди или ограничава. Осинови си дете, погрижи се за тези който нямат дом, обърни се към който трябва, бъди щастлива! :) Успех!!!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b99d7cefce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   За да пишеш това сигурно си много болна за което искренно ти съчуствам. Много ми е жал, защото си колкото мен на години. Винаги можеш да направиш добро на някое семейство, или както мислиш да я предложиш като дом за отглеждане на сираци. Знам колко емоционални чувства те свързват с къщата ти, за която си пропиляла най хубавите си години да я стегнеш. Аз самата съм сама по чужбина оствила две малки деца в България, само и само да мога да събера и да пооправя апартамента който дори и не е мой и който един ден ще се дели. Винаги съм искала да живея в къща, но такива пари не мога да събера. Моята баба преди да почине искаше да ми прехвърли къщата си на мое име, защото само аз я гледах по точно плащах пари да я гледат. Причината така да реши не беше затова, че плащам да я гледат, а че не искаше да и присвоят нещата за които от залъка си се е лишавала. Да но това го реши преди едно мое заминаване, а след три месеца почина и не ме дочака да я прехвърли. Аз не можах да се върна за погребението, но за 40дена се прибрах. Не можеш да си представиш колко болка изпитах като отидох и видях опразнените стаи, заболя ме не че не получих къщата, а затова че не можах да спася нещата които цял един живот е събирала. Сега къщата се разпада не могат да си я поделят и разберат за нея леля ми и баща ми, аз нямам правото на глас. Дворът е запустял и вече нямам и желание да отида там, защото е много грозно и тъжно, макар че ме свързват най хубавите спомени с тази къща, детството ми премина там. Искаше ми се да мога да я купя, но не мога да си го позволя. Да имам къща ще си остане една несбъдната мечта. Веднъж със синът ми минахме в града където имаше къщи и детето ме попита, , мамо като спечелиш пари ще купиш ли къща тук, че да имам люлка и да си вземем куче? , , Смотолевих едно ДА, което беше лъжа, но как да обясниш на едно 4ри годишно дете, че не е да купиш къща както детска играчка. Моят съвет е потърси си семейство с деца които са без собствен дом, пусни обява и като харесаш някое вземи ги да поживеят с теб месец два. Прецени какви са, как мислят, работливи ли са, харесват ли живота на село и тогава им повери къщата си. За теб тя е като твое дете, нормално е да те боли на кого ще я оставиш и как ще се грижи някой след тебе. Успех. К.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8d347b8716
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Направи завещание и го дай на нотариус. Винаги можеш да го промениш, когато решиш. Ако, не дай си Боже нещо стане с теб, в него ще бъде изразена твоята последна воля. Ако притесненията са ти това ( малко странни за 36 г жена, но... ) вярвам, че вече имаш решение.

Фортуна

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c91d229795
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Дано да, си жива и здрава още дълги години но ако наистина си решила да, дариш къщата си на някого то нека да бъда аз. Обещавам ти че градината за винаги ще остане така красива защото обужавам цветята. Моето семейство е четиричленно аз съм на 40 г. останах твърде млада без родители. Сега живея със семейството си в наследствена къща от баща ми при негови роднини но получавам само тормоз а не разбирателство. Затова искам да се махна от всички неприятности ако може помогнете ми ще ви бъда благодарна.

 
  ...
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: ebd0fedb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Здравейте, Пиша ви защото разбрах че сте много отчаяна и самотна. Не мислете за нищо, всичко ще
Си дойде на място. Моят мъж също като тебе получи
Удар от това че синът му продаде къщата без негово
Знание изкара ни багажа без наше знание., Остави ни
на улицата. Във момента го лекувам в Германия но всеки ден плаче че иска да се прибере в България но
няма къде да отиде. Но господ си знае работата оставям ги на господа, тези сълзи един ден ще спрат.
Бъди много силна и ще успееш

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: f2d6235db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Стига с тези измислени теми, не ви ли омръзнаха? На 35 години мисли за умиране и наследство!? Като си толкова на зор, намери си един млад жребец да те чука и после ще те наследи, какъв ти е проблема!?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker