Кои са християнските ценности ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кои са християнските ценности ?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 10737 пъти
Здравейте!
Не знам дали да вярвам в Бог или не, но училището ме зове :Д. Така да бъда сериозна.. Имам домашно по история да напиша християнските ценности които са привличали хората в Римската империя които търсят утеха от опасните явления като насилие, упадък на морала и т. н.

Намерих инфо в Google, разбира се! Но, не съм сигурна дали това е което преподавателката е изисквала. Накратко това което успях да разбера е че християнските ценности са свързани с ценностната система на Иисус Христос като смиреност, състрадание, уважение, милост, жертвоготовност и др. Хората наричали неговите дела ''чудеса'' съставял в себе си качества които са го превърнали в идеал за добър човек. Други ценностите които намерих са за знанието, защото те движат света и др.
Не мога съвсем да разбера за какво става въпрос. Не вярвам в религиите, защото са измислени от хората, а дали да вярвам в Бог не знам. Малка съм още (на 14), не мога да преценя. Надявам се че темата няма да се превърне в ''спор'' за вярата. Моля тези които разбират от християнството и ценностите му да напишат тезата си.
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 22ee72332f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Хубаво е, че младите все още имат възможност да Търсят и Намират Бога. Това, че не знаеш, не разбираш, не си сигурна - не означава, че Бог не съществува. Напротив, Бог съществува Въпреки твоето Незнание, Несигурност и Неразбиране. Ако подходиш с тази мисъл в сърцето и душата си, много неща ще научиш и разбереш.
За да ти стане по-ясно, трябва да приемеш, че Човекът Исус, наречен Христос (Божи пратеник) е самия Бог. Бог, който се превъплъти в човек и дойде на земята като човешко същество, за да покаже на хората как Трябва да живеят. Той осъди греховете ни, Той не осъди самите хора, защото Божия съд над хората тепърва предстои, след Второто Му идване на земята.
Така, сега по същество.
Християнство, християнски ценности е Било, Е, и винаги Ще Бъде всичко това, което Христос ни Учеше! Какво той ни учи е написано в Библията, във Новия завет, като започнеш с Четирите Евангелия. Стария завет пък, е закон(закони) дадени от Бог при сътворението на света. Законите вселенски, законите природни и стихийни, законите за човека (какво може и не може да върши) и т. н. И изглежда, че всичко друго на този свят си спазва законите, само човека - не. Човека дори отхвърля Бог поради греховете си. Как да знаеш, кое е грешно и кое не е? Всичко е написано в законите - Божиите Закони - десетте Божии заповеди. Научи ги тях! Но всички тези Божии закони са Включени само в две Заповеди дадени ни от Христос и те са:
от Матея свето евангелие глава 22.
36. Учителю, коя заповед е най-голяма в закона?

37. А Иисус му отговори: възлюби Господа, Бога твоего, с всичкото си сърце, и с всичката си душа, и с всичкия си разум:
38. тази е първа и най-голяма заповед;
39. а втора, подобна ней, е: възлюби ближния си като себе си;
40. на тия две заповеди се крепи целият закон и пророците.

Ако някой наруши съдебните закони (които са създадени от римляните), цялото общество го нарича престъпник, нали? А когато ние хората нарушим Божиите закони какви сме? Как да ни нарича Бог? Разбираш ли защо хората отхвърлят Бог, защото не искат да се подчиняват и затова казват "няма бог".
Темата ви в училище е грешно зададена. Римската империя е била враг на Християнските ценности. Християнството е живот в мир, любов, правда и благодат, докато Рим означава смърт, предателство, похот, гордост, нечестие, омраза, кръв, алчност и т. н. - всичко което е Омразно на Бог. И понеже Той ги учеше да не наблягат на външната проява на живота нито да вършат беззаконие, но да живеят в мир и любов, хората взеха, че го убиха, защото така им изнасяше да си вършат техните дела (които са в разрез с Божиите закони). Значи тук имаме истина и лъжа, не може и двете да са истина, защото са взаимно отричащи се. Истината е една - Бог, следвай я.
Римската империя гонеше и погубваше християните, но не успя да заличи Божия Дух, който им е даден, за да ги води и пази.
Ценностите, които си описала са верни, но едновременно с това човек трябва и да вярва и да ги прилага на практика, не само да парадира.

Цитат:

"Други ценностите които намерих са за знанието, защото те движат света и др. "

Знанието, което "движи света" не е от Бог, защото Бог не иска неговите хора да следват света, а да излязат из него.
Под света се разбира - цивилизацията.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 82c028971f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Рим ще гори в ада, както и папи-те са си в ада. Папа Йоан Павел II е в ада, ако не знаеш, погледни свидетелството в интернет - Анджелика Зембрано. Ти питаш за домашно, аз ти отговарям за спасение на твоята безсмъртна душа. А в ада ще бъде плач и скърцане със зъби, казва самия Исус Христос в Евангелист Матей - Библията.

Рим ще гори, по много причини...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e040ad6cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   :D Обърнаха го на проповеди, въпреки изричната молба на авторката. Ако някои по онова време са емигрирали в римската империя, то е било, заради по-добри условия за живот, не заради религия. А иначе християнските ценности, са най-обикновени общочовешки ценности, завоалирани с тяхното учение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker