Страх от грозота, старост и смърт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх от грозота, старост и смърт
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3724 пъти
Имам невероятен страх от това, че може някой ден да погрознея и... страх от старостта.
Почти всяка жена има тези страхове, особено за старостта, но имам чувството, че моите страхове вече се превръщат в болестно състояние. Страхувам се от смъртта. Страх ме е, че като умра и отида на оня свят, няма да изглеждам добре, или няма да съм млада... или пък че като умра и ще изглеждам така както съм умряла /примерно цялата в кръв или със счупени кости на тялото и лицето/ 0. o. Знам, че звучи странно, но не вярвам, че смъртта е краят, а продължение. Страх ме е, че като умра ще бъда вече старица и когато 'умра' ще си остана на толкова, на колкото съм била преди смъртта. Не че искам да умра докато съм млада, но ме е страх, че ако умра на 70 и духа ми ще изглежда на толкова, а не като на 20 годишна.
Страх ме е, че няма да съм постигнала всички мои мечти и цели, а както казах вярвам, че смъртта е продължение а не край.
От евентуално "погрозняване" всеки го е страх. Но напоследък виждам все повече мои съученички и познати, които ми се струват някак промени, да не кажа погрознели :( страх ме е, че мога да погрознея след някоя година, а съм още млада :(((. Не че съм Мис Вселена, но харесвам начина по който изглеждам. Естествено имам някои комплекси относно външния си вид, но не искам да се променям :((( всеки ден се вглеждам подробно в лицето си и ми прави впечатление, че имам вече бръчки... Майка ми, която е на 40 чак сега и се появиха бръчки на лицето, а аз? ! Кожата ми е такава, че е напълно подвластна откъм бръчки, стрии, белези, петна... особено бръчици под очите :(((
Не искам да остареяяяяяяя, а от толкова рано ми се появяват бръчки :(.

Как да се справя с тези страхове и суетата си? Не мога да изляза навън без грим, защото имам малко проблемна кожа, нито без прическа. Как да преодолея страховете си, още съм млада, а мисля за смъртта... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 577b48f083
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както е казал Публий Сир, неразумно е да се боиш от неизбежното.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 973a983095
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-адекватна помощ можеш да получиш от психолог. Опитай се да си спомниш откога датират тези страхове във времето и някаква ситуация, която ги е причинила. Трябва да елиминираш причината. Тя сигурно се дължи на външен фактор донякъде, но и на начина по който ти гледаш на себе си. Сложно е и се изискват познания, за да ти се помогне.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fd4c664ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Страх ме е, че като умра и отида на оня свят, няма да изглеждам добре, или няма да съм млада".. е не.. И мен ме е страх от смъртта.. но не че ще умра грозна или нещо такова.. Защо мислиш само за красотата си.. Всеки човек е красив сам по себе си.. Мен ме е страх честно казано от това че ще ме заровят под земята.. не за друго..

...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f05604a3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Суета на суетите, всичко е суета! Бе хубаво, притесняваш се за външността, за много неща, но едно е потребно за човека. Помисли за духовния човек вътре в теб, как мислиш, че се чувства той?

"А ако някой не бъде новороден от Горе, не може да наследи Божието царство" - Евангелието - благовестието - примирението с Бог Отец!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 625dec9063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката:
Според мен, духа на човека изглежда като физическото му тяло. Само едно не ми е ясно, ако умра стара духът ми също ли ще е стар? Нали уж духа не умира, само тялото... духът е вечен в такъв случай, не съществуват години. Тогава като умра млада или стара на колко години ще изглежда духът ми и изобщо как ще изглеждам? Мога да умра на 20, а на оня свят да съм още дете или баба. Мога да погрознея някога, а ако и духът ми погрознее заедно с мен ще си остана завинаги такава.

Страхувам се от промените. Ако утре си направя нова прическа ще съм в депресия, защото ще си мисля, че съм се променила прекалено много и съм погрозняла... Не съм перфектна, има какво да променя в външния си вид, но много ме е страх от грозотата. Имам чувството, че точно защото съм прекалено суетна, един ден ще си платя скъпо за това :(((

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ebdc8fd0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Така както говориш май не си много красива, как тогава те е страх да не погрознееш? В смисъл - изказваш се като супер красавица, а всъщност не си, от какво те е страх тогава? А това за духа ти, че ще е грозен вече е върхът, имаш супер огромни проблеми, но те не са свързани със страховете ти, а по -скоро с психиката ти... :|

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 625dec9063
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Номер 6 - изобщо не се изкарвам като някоя неземна красавица. Харесвам начина па който изглеждам сега, но ме е страх, че може да настъпи един момент, в който ще го загубя. Далеч не съм перфектна. Имам супер много комплекси, но никога не бих заменила лицето или тялото си за други. Да суетна съм и то много... една пъпка на лицето би ми помрачила настроението дни наред, докато не изчезне.

Страх ме е от катастрофи, кухненски ножове... и въобще всичко, което може да нарани по някакъв начин тялото и лицето ми.
И повярвай ми всеки човек може да се 'обезобрази' на секундата, по невнимание или поради някаква друга причина.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 89f2e10102
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какви са тези глупости за духове? Като умреш това е краят. Червеите ти изяждат плътта и това е краят, няма живот след смъртта, поне такъв какъвто си мислиш, че има. Духът ти остава да живее в спомените на хората, които те познават такава каква си била и си се отнасяла с тях, не с вида си. Пък за бръчките приживе на 70 години няма начин да не се сбръчкаш.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ed962c46d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ти къде си виждала духове, че знаеш на колко години изглеждат?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ed962c46d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пък 8 кво се обяснява, все едно е умирал, та знае какво предстои.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0f312ee0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   най - големият страх е самият страх.

когата умреш няма да се вижда тялото ти а душата ти. ако тя е красива и ти ще си красива. а и в рая дори да си най - грозното същество ако имаш хубава душа всичко ще е наред. не слушай какво говорят за теб. а а да бъдеш красива първо трябва да се погледнеш в огледалото и да си кажеш "аз съм красива! "

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 665915861b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И страховете ти са напълно основателни! Гледай клипа на Майкъл Джексън "Трилър" и си представи какво те чака!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fd4c664ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Хората казват "Най ме е страх да не ме хване страх" :Д

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a9eb73c705
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мила и мен ме е страх аз обичам да се чувствам красива и това ме прави 6тастлива и аз съм като теб мисля за това често и за родителите си, депресирам се като теб и те разбирам напълно. Не знам как да си помогнем сигурно трябва да се харесваме каквито сме сега и да свикнем с мисълта че всяка възраст е красива а относно смърта духът ако има такъв знае6 ли какво е според мен -енергия а енергията няма образ някакси не знам много фентъзи ми се вижда да има духове... поне аз не мога да си го подредя в мозъка. Вси4ко е енергия в тела от езика на науката за6то като си мисли6 за един 4овек и тои ти се обажда а замисляла ли си се или подобни явления... Енергия това е тя се излъ4ва от всеки 4овек... Така 4е според мен като умрем остава тя, енергията ни... Това е моята теория :) Живеи на макс историите не се повтарят нито моментите затова ги изживяваи с удоволствие ;)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a4bbf6184f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ето какво става, когато от малки гледате филми на ужасите. Ако страховете ти са вдъхновени от филми, може да се наложи да се лекуваш, защото имаш видимо деформирана психика.
И за да победиш егото си - трябва дълги години да се упражняваш, че НЕ СИ ТИ най-важната на този свят и има по-страшни неща от това да изглеждаш грозна.
Като например да те боли зверски и да те боли дълго и да не спира, а да се усилва. Да си парализирана. Да изгубиш близките си. Да си никому ненужна или на всички неприятна, макар и красива.
Освен това как не си забелязала, че е напълно във властта на човек да се поддържа до преклонна възраст - има все повече примери за това.
И най-важното, с годините ще се променя и твоето възприятие за красота, ще дойде ден, когато младите ще ти изглеждат твърде гладки и с празни очи, без много мозък, даже малко смешни :) Аз не признавам за красива жена под 30 години. Красиви могат да бъдат и жените след 50.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 60d2bcf7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Да, всички жени са красиви на всяка възраст, но по-суетните момичета като мен и авторката се страхуват, че ще се промени кожата на лицето им и няма да са все така стегнати и с хубави гладки кожи. Но еталон за красотата, или казано по друг начин всеки си представя красива млада дама като чуе думата красота, а не жена на възраст, която е изстрадала много в живота. За съжаление годините не прощават на никого и всяка негативно чувство, болка и страдание оставят белег върху вънщността ми. Аз съм на 22. Преди 2 години работих и карах нощни смени, след края на лятото от непълноценен сън и безсънни нощи забелязах, че имам бръчици под очите-преди бяха мимически, а сега са по-дълбоки :( Дори и след наспиване не се скриват. След това преживях голяма загуба на баба и в следствие от стреса и от постоянното плачене след няколко месеца станаха още по-явни и така ще продължава занапред. Четох някъде за едно момиче на 25г., които говореше за младите свежи 17/18 годишни момичета. И аз като нея малко им завиждам, че изглеждат блестящо и нямат признаци на повяхване на кожата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker