Действия на съдебен изпълнител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Действия на съдебен изпълнител
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3421 пъти
Здравейте на всички!
Имам проблем в момента и то не малък, но все пак ще се радвам някой да ми отговори, много ще съм благодарна!
Имам плащания в Бг и дойдох в Германия да работя, за да мога да ги изплатя.
Отделно съм поръчител и по кредит на моя близка, която спря да си го плаща, защото се разболя, но въпреки всичко, и тя малко след мен замина да работи в оранжерия в Испания. Аз не се и съмнявам, че жената ще започне да си плаща задълженията, въпрос е на седмици да вземе първите пари и веднага ще се издължи.
И... днес ми звъни по телефона съдебен изпълнител, който бил пред вратата ми и искал да влиза и да сменя ключалката, да описва имущество, защото съм поръчител.
Жената живееше у нас, когато изтегли кредита.
Ок, обяснявам, че не съм в Бг, че имам да плащам и други неща, а той ми крещи и ме заплашва, че трябва да заплащам всичко заедно и че не го интересува какво става, искал си сега парите, иначе влизал у нас, ако не му се отвори вратата веднага.
Аз в момента много се паникьосах, защото у дома наистина няма никой, и ако действително крещи на стълбището... до мен са пенсионери, съседи, които волю-неволю ти стават слушатели на случката.
Имам да заплащам и ревизионен акт от НОИ по фирмата ми, т. е. държавно вземане, което е по-напред от всичко друго.
Накрая само искам да попитам - редни ли са действията на съдебният изпълнител, след като не ми е връчена призовка, на която се подписвам, да предприема тези действия? И наясно ли е, че първо трябва да си платя държавното вземания и после другите.
Само не ме упреквайте и не ми казвайте, че щом имам да плащам - трябва да си го платя, това ми е ясно и точно затова съм тук.
Благодаря ви за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7c9552b193
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-вероятно призовката се смята за връчена. По твоята логика всички да се изпокрият в чужбина и готово.
Иначе, не е било редно да заминаваш, преди да си говорил със съдебния изпълнител.
По принцип това е също човек. Отиваш - говориш, разбирате се. Не те закача. Така стават нещата. Неговата задача е да събере парите.
Сега се концентрирай върху работата си. Ако ще останеш в чужбина, отиди до полсолство или консулство и напиши пълномощно на някой доверен човек да ти оправя бакиите в България.
Иначе - те ще ти опишат имуществото, но какво могат да ти вземат?
ТВ-то и някой комп, ако имаш. Дрехи, легло и неща от първа необходимост, хладилник включително не могат да ти взимат. Пак се обади на съдя-изпълнителя и говорете.
И между другото - забрави за жената, на която си поръчител. Тя кой знае колко кредити има. Едва ли ще се върне в страната. Друг път не ставай поръчител на никого!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 37289d0a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато длъжникът по изпълнението не е открит на известните постоянен и настоящ адрес, съдебният изпълнител трябва да приложи една тромава процедура, която е уредена в чл. 47 от ГПК. Накратко казано, той трябва да назначи на длъжника особен представител (адвокат) на разноски и за сметка на взискателя (т. е. кредитора по вземането). Адвокатът трябва да бъде уведомяван за всяко насрочено изпълнително действие, независимо какво ще се прави - опис, отваряне на банкови трезори, въвод във владение и т. н. В твоя случай или не е назначен адвокат-особен представител, което е пропуск на ЧСИ, или е прието, че поканата за доброволно изпълнение е била връчена редовно - например защото я е връчил на пълнолетен член от семейството ти.
Какво от действията на съдебния изпълнител може да се обжалва - чети чл. 435 и следващи от ГПК, сега не ми се пише в детайли. Като цяло с новия ГПК се предвиди да няма възможност да се жали всяко отделно действие, както бе до 2008г., когато прилагахме стария закон. Дотогава можеше да се саботира изпълнителния процес, тъй като длъжникът имаше право да обжалва всичко пред Окръжния съд - дори и жалбата да съдържа свещени глупости. Сега вече "няма лабаво", режимът сякаш повечко закриля взискателите от преди - така и трябва да бъде честно казано, а не протакване до безкрай.
Не казваш какъв е приблизителният размер на дълга, че да определим до къде би могло да се стигне. В ГПК, в главата за изпълнителния процес, има разпоредби за това какво може да се вземе и какво не (т. нар. секвестируемо и несеквестируемо имущество) - доколкото помня около чл. 445 някъде беше тая пущина. Има и ПМС, което съдържа списък на несеквестируемите вещи - тоест разни неща, джаджи и принадлежности, които не могат да се изземат при никакво положение.
Относно неплатения ревизионен акт, има доста специфики тук, съответно и процедурни хватки. Не казваш каква е правната форма на фирмата - капиталово дружество по Търговския закон ли (например ЕООД), дружество с идеална цел ли, субект по ЗЗД ли, едноличен търговец ли... Не казваш и в какво качество си встъпила като поръчител на другата жена - лично като физическо лице (както допускам) или като представляващ и управляващ дружество. Ако публичното и частното задължение са поети в различно качество, държавният орган не може да се набърка по това изпълнително дело.
И обратно, не знам отде хората са си втълпили, че "държавното вземане е преди всичко друго". В повечето случаи това не е така, но ако трябва да обяснявам ще отиде до утре.
С две думи речено, втори път не ставай поръчител.
Изобщо, ако четящите приемат съвет (безплатен при това) от един дърт циник, който в кариерата си видя много житейски провали и търговски фалити: мислете не два, а двеста и два пъти, преди да турите подписа си под договор за поръчителство. И освен това, не е лоша идеята преди да подписвате, да се отбиете при онези чичковци-хиени, подобни на мене самия... Да, вземаме пари, а тези, които сме с репутация, не вземаме и евтинко, но при всички случаи ще ви спестим и пари, и ядове. И ще видим и ще предупредим предварително за подводните камъчета, които после ще отровят живота ви. Поръчителството не е шега работа, защото взискателят може да обърне иска си пряко срещу вас, ако си реши - особено ако главният длъжник е неплатежоспособен. И аз да съм кредитор, и аз бих правил тъй.
Същият съвет давам и относно банковите кредити, и относно лизинговите договори. Те са сделки "по занятие" за институциите и обезпеченията и привилегиите са винаги за тях. И за жалост това съсипа доста инак способни човеци...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 144ce4604a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря за съветите!
Поръчител съм за 1 800 лв, остатъкът е 1 200 лв. Вчера вечер дамата сама ми с обади и пожела да изпрати 100 евро като първа вноска по просрочието. Днес очакваме моя адвокат, който помолих за услуга, да изпрати номер на банковата сметка.
Сумата, която се дължи е на известна фирма, която дава кредити на 80%. Не искам да и споменавам името и.
Аз имам ревизионен акт на фирмата ми, която е ЕТ.
Жената на която станах поръчител не живее на нашият адрес вече.
Дано се съгласят да се изплащат по малко суми за да се наместят нещата.
Аз пак повтарям - искаме да си платим задълженията,
И разбира се, че сме на принципа - щом е взето, трябва да се връща. В никакъв случай не съм от хората, които се укриват. Но на никой не съм дала тържествени обещания, че трябва да информирам чрез държавен вестник къде ще пребивавам следващите дни. Дори и при положение, ч е съм длъжник!
Най-големите длъжници на БГ направиха тези институции за кредити, после събираческите фирми, и кой ли не от мутренските състави и затова от една просрочена вноска - после идват и описват и всичко е само за нови такси, и нови такси докато... наистина на хората им писва и поемат към чужбина за да работят на полето и в оранжериите за да си плащаме задълженията.
Пет семейства при нас работят за да си плащат дълговете, едното от които е останало дори без апартамента си.
Сега работят за да си купят къщичка в някое село, където се надяват, ч е поне този път цигани няма да ги оберат.
Това е то, мила наша родна картинка!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7c9552b193
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   „Пет семейства при нас работят за да си плащат дълговете, едното от които е останало дори без апартамента си. “

Виж, авторке - похвално е, че си заминала да работиш, за да си плащаш дълговете, но нали се сещаш - никой не е дошъл да ти вточва кредит на сила.
Много хора не взехме навремето кредити и сега сме добре.
И какво сега, да тръгна да плача за хора, които взимат кредити, купуват си апартаменти?
Съжалявам, но кредитите са, за да се връщат. Ако не можеш да си го позволиш, нямаш собствен апартамент. Много просто е. Аз нямам кредит и апартамент, но имам хубава работа и си спестявам. Банката ми дължи на мен всеки месец 6% лихви

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0e033816a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   какви 6% на месец... а мен банката ми взема 2% на моите пари които са влог и тегля... нищо че депозита си минал примерно 6те месеца... просто уникално... те ми дават май 5, 6% на година лихви, а ми спират 2%на всяко теглене... ужас

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 44d8a0c416
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Темата е много стара, но да се включа с моите патила.
Поръчителствах на близки, много близки хора, платиха си първата вноска и изчезнаха. Сега аз трябва да изплащам 20 000 лева и имам много големи проблеми и с фирми за събирания. Преди 2 дена ми се обаждат по телефона и обръщението беше - търся крадла... / фамилията ми/, откраднали сте пари и не ги връщате!
Представете си как съм се почувствала....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker