Върнах се и се държат гадно с мен... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Върнах се и се държат гадно с мен...
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2461 пъти
Здравейте :)

Обръщам се на такова място, за да споделя нещо, което много ме мъчи, по-скоро как ме приемат хората. От много малък град съм, скоро завърших и започнах работа в града си, споменавам го тъй като учех в далечен град 5 години, в който живеехме със семейството ми и съм единствено дете, но поради други причини се върнахме в родния си град, след завършването ми преди 1 година.

Тук нямам никакви познати, освен една братовчедка, тя е с 1 година по-голяма от мен, но се държи отвратително, още от детска възраст и нищо не се е променило. Много ми е гадно, понеже тук нямам приятели, повечето мои набори вече ги няма, всеки е отишъл някъде другаде, а тези които познавам са само по физиономия и нищо повече. Как да ви обясня знам, как ще прозвучи, но тук хората се държат много студено и гадно с тези, които не са им приятни.

Всеки се движи с компания и когато мина по улиците ми се присмиват, гледат ме странно, подмятат някакви неща, въпреки, че не ме познават, но много голяма част са такива. Аз не си падам много купонджийка, така че не посещавам кафетата и дискотеките и естествено, ако съдим по днешните стереотипи аз съм задръстена. Братовчедка ми, която споменах още щом се върнах веднага успя да заплете някакви интриги, попита ме дали съм имала приятел, аз нямам и и казах истината и на приятелите си е казала, че съм все така "задръстена и девствена"....

Сещате се в малкия град слуховете с каква скорост се носят и след като един път ме извика на кафе с приятелките и, не знам нарочно ли се изпусна една от тях, или беше умишлено, но точно тогава разбрах, какво е казала за мен моята братовчедка, за което и не се учудих, като се има на предвид що за човек е, но ми стана толкова гадно, че ми се присмяха за това и то в очите... От тогава прекъснах всякакви контакти, а нашите естествено ме карат да излизам с нея и само питат защо не и се обаждам, не мога да им кажа какво направи. Станала съм 20 годишна те още сметка ми държат с кой да излизам.

Освен до работа, до магазина и за нещо друго, от нас не излизам, нямам с кой и къде да ходя и вече така от месеци, много ми е гадно не знам какво да правя, депресирам се сама. Не мога да повярвам как някой без да съм му направила нещо се държи по този начин.
Какви изводи да си правя... значи аз съм задръстена и с изтекъл срок на годност понеже съм девствена и не излизам с никого. По принцип не ми пукаше, поне там където бях преди, хората не говореха така, никой не се интересува от теб, ако не си му познат, а тук е нещо ужасно. Наборите ми до основното също бяха такива, но не вярвах, че след толкова години няма да са се променили поне малко и да са пораснали на акъл, просто все едно детински истории. Една вечер преди няколко дена ми беше много омърлушено и майка като ме видя, попита какво има, не исках да и казвам, но не издържах и се разплаках, казах и как се чувствам и какво става, после баща ми като чу че плача, без да е разбрал защо, майка само му каза, че ми е зле, защото нямам приятели и той за капак ме обвини, с думите :''Аз какво да направя кат`нащо все не бива.. '', сякаш не ми е достатъчно всичко, нито съм му искала мнението, но както и да е той е отделна тема, няма да го коментирам.

Ако вие бяхте в такова положение, как щяхте да се справите и да реагирате.. не знам на мен ми е адски трудно да се адаптирам отново тук и не виждам как нещата ще се променят, вече имам страх да излизам. Дайте ми съвети как бихте постъпили, защото аз съм си такава леко свита и в такива ситуации.... слаба съм знам, ама колкото и да се опитвам да преглътна не мога да се преструвам много дълго време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8833dd3d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, много добре познавам това. За страха от излизане ВНИМАВАЙ! Аз също започнах да го развивам, но се оправих на време. Трябва да прекарваш време навън! ДОСТА! Ако стоиш вкъщи се развива СТРАХ! Много добре знам какво говоря! По-добре ходи сама като луда (аз така правих), но не стои вкъщи. Положи усилия за външния си вид, вложи пари в себе си (козметика/дрехи НО не нещо хипер евтино и менте) и някой ден някой ще се престраши да те заговори. И така се започва любовта, след нея неминуемо любовния живот....

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4ee8521501
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами защо не продължи да учиш след като завърши средно?

----------------------------------------------------------------------
любовника

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 00120c426c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не знам точно как стоят нещата, но няма ли вариант сама, без родителите ти, защото те според твоите думи трябва да останат в родния ви град, да се върнеш там, където си учила и да си намериш работа там! Ще можеш да изградиш живота си по начин, по какъвто ти искаш, никой няма да знае, че си свита и срамежлива, стига да не го показваш. И още нещо, от личен опит - на 26 години съм, винаги съм била болезнено срамежлива и едва от 2-3 години се научих да не го показвам. Разбери, че хората те гледат и не си казват "Горкото момиче, толкова е плаха и срамежлива", а си казват "Тая надутата пуйка на каква ми се прави" - това е, стигнах до тази истина в университета, след като първата година от срам не говорих с никой, после благодарение на едно свястно момче, с което още сме добри приятели, се отпуснах и ме приеха... и ми казаха, какво са си мислели за мен - че не говоря с тях, защото съм надута и се мисля за нещо повече, което естествено не беше вярно, просто умирах от срам да заговоря някой. Сега е по-добре, вътре в мен пак е онова свито момиче, но някак си успявам да го превъзмогна, каква съм всъщност знае само майка ми :). Така че опитай се да започнеш живота си на чисто, без да допускаш старите грешки, защото ако отново ги допуснеш, всичко губи смисъл!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e3c9f34048
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не разбрах ти гимназия ли си завършила или висше образование. Най-добре е да се преместиш в друг град, за да учиш в университет.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2ca3c43de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не ги слушай, в това че си девствена няма нищо лошо, но ако искаш да си намериш приятел, има и други начини - сайтове за запознанства. Е да, повечето там ще искат само секс, но ако имаш късмет може да срещнеш искрен човек с когото да си допаднете на живо. Друго което искам да те посъветвам е да си намериш хоби, нещо което да те разсейва, да ти доставя удоволствие.

Не се отчайвай, има много хора като теб, самия аз съм като теб. На хората не може да им се угоди, нали знаеш че каквото и да направиш винаги ще има недоволни, няма смисъл да се тормозиш за това. С малко късмет ще имаш своите шансове в живота за да промениш нещата, важното е да съумееш, да се възползваш от тях.

И. 24

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 12a352bb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   незнам какво се очудваш.. това е малък град.. какво повече искаш?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fb91f1f14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бягай в цивилизацията - т. е. в голям град, намери си работа и квартира.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e5f1aa0b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не се поддавай на чуждо влияние и подигравки. Какво като говорят и ти се подиграват? Променят ли с нещо нещата? Не, знаеш я приказката "кучето си лае, кервана си върви". Живей живота така, както го чувства сърцето ти. Сърцето никога не лъже, защото това е събствената ти съвест, която говори. А съвестта е Божия Дух. Така че нищо не си загубила, напротив разпознаваш прекрасно кое е добро и кое не.
Колкото до самотата - това не е порок. Ако не искаш да заприличаш на тези дето те отблъскват защото не си като тях, недей да плачеш за компанията им. Намери си занимание, което да те отвлича от самотата. Грижи се за някого например, може да е възрастен човек или някой който има нужда. Все има хора, които имат нужда от помощ даже и във въшия град. Бог да ти помага да намериш пътя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker