Новото време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Новото време
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 1802 пъти
Някой от вас замислял ли се е за хората, които вижда на улицата? Хората, които просят, хората, с които просто се разминавате, хората, които седят на спирката до вас, хората преди вас на опашката в хипермаркета. Да, всеки един от тях! Замисляли ли сте се, колко общо може да имате с тях и защо да не поговорите с тях!?

Забързаното ни ежедневие не ви ли натоварва малко или много, не чувствате ли рутината вътре във вас самите? Виждате ли младото поколение докъде стигна?

Тиинейджърите нямат уважение към по - възрастните, както и малко по-големите от тях, както и най - малките. И да най-малките, които те първа излизат в обществото, родителите им бързат да им осигурят материалната част, искат да имат финансови способности, но факта, че те нямат ценности не ги вълнува до момента, когато този факт им създаде проблем в общуването им с тях.

Всеки ден аз излизам и виждам тъжни лица, обеспокоени от проблеми, хора, чиито стойки показват умората и рутината в тях, и в техния живот. След всеки такъв ден се чувствам по - уморена, по - натоварена и знам ли по - малко човек, но сякш не искам да се чувствам човек. Хората сме изградили псевдо ценности и всяка година деградираме. Вече за нас не е важно да бъдем добри, мили, учтиви, за нас е важно да имаме пари, коли, къщи и образованието е нещо много смешно и жалко. Обществото ни не осъзнава сложността на проблема, не мисля, че дори им остава време да го осмислят. В последно време хората се опитват буквално да вържат двата края, да им стигнат парите за сметките и храна за месеца, а всеки месец сякаш е по - тежък и по - тежък..

Ние биваме психически и физически смазани, губим усмивките си, настроението си, креативността си, а всичко това води и до не съгласуване със самите себе си. Ние биваме завъртяни във вихрушката на живота от рано и до смъртта си явно ще бъдем в нея. А може би, ако бяхме малко по - добри, ако обърнехме внимание на хората, които срещаме всеки ден, може би ежедневието ни нямаше да е толкова сиво. Казваме, че държавата запада, че дъжавниците не правят нищо и ние като избиратели едва ли не избираме най - доброто от най - лошото, защото нямаме особено голям избор, но държавата не са депутатите, не е и президента, държавата сме ние и ако не успеем да променим нещо, ще е хубаво да знаем, че сме опитали. Трябва да бъдем креативни, истински, честни, добри и вероятно, ако сте стигнали до тази част на текста, което са направили много малко хора, ме мислите за някаква луда, която не знае какво говори, но ако се замислите, и ако искате може да опитате да видите, дали е по - добре, по - лесно да обмениш няколко думи с непознат да чуеш част от живота му, да чуеш вижданията му и също така да опиташ да промениш живота си, дори да не успееш във всяко начинание 100% ще има много сфери, където ще успееш и ще бъдеш удовлетворен от себе си. Всичко е в нашите мисли, една мисъл, една дума е много повече, отколкото може да си представим!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7456d92fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би не мога да разбера точно темата ти, но до колкото разбирам казваш хората да поспрат и да поговорят за проблемите и вижданията си с непознати на улицата. Мислиш, че има някой, който няма достатъчно свой проблеми и иска да чуе и да натоварва мислите си с чужди мисли и проблеми. Няма такива хора, няма да намериш безплатен психолог на улицата, хората са го измислили плащаш и споделяш.
Казавш също, че "държавата не са депутатите, не е и президента, държавата сме ние" добре но осъзнаваш ли, че за повечето лоши неща, който си изброила депутатите и правителствата са виновни, не самите хора, не обикновения човек. Как да спазват младежите законите като виждат, че крадец с над 10 доказани кражби е с условна, като виждат, че убиец на дете е с 1, 5 години присъда. Как да стане хората сами да се оправят като виждат, че законите създадени от правителството са направени така, че да могат да се погазват или присъдата е толкова ниска, че някой въобще не им пука. Преди няколко седмици предаването разследване по нова доказа как не работи въобще закона за забрана на тютюнопушенето, репортерът пушеше в кабинета на министъра на здравеопазването.
Ако всъшност се замислиш за "сивото ежедневие", какво е сивият цвят, нещо средно между бяло и черно. Значи всеки от нас има по малко светло и малко тъмно в ежедневието си. Може би искаш България да се промени така, че хората да имат само светло /бяло/ ежедневие, но това как да стане още не е открито, по целия свят всички живеят сиво. Разбира се на някой сивото им е по светло от на други, но ако се замислиш тези със светло сивото ежедневие са имали правилно правителство през последните 40 години. Пак опряхме до правителство, спазване на закони и т. н.
От където и да тръгне човек да разсъждава все до правителство и закони опира последната мисъл. За ниските доходи, за немислещите и необразовани млади хора, за високата престъпност, дори за дупката на пътя, тези проблеми нямаше да ги има ако през последните 40 години имахме подобни на европейските правителства. Желанието за строеж на какъвто и да е строй се надъхва у хората от правителството, а нашето прави така и позволява чак децата в детската градина да бъзикат правителството повтаряики цитати от телевизионни предавания.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6918c432b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не търся безплатен психолог и определено никой няма да ти помогне на улицата с това исках да кажа, че сме незаинтересовани от никого другиго освен от самите себе си. А ако си мислиш, че само ние сме били с лошо правителство е мой човек мога да ти кажа, че се лъжеш, просто психиката ни е такава, да позволяваме някой да ни води за носа! Ние решаваме и като си с такова мислене ще останеш на едно място, в смисъл, че няма да се надградиш, остави базиците за правителството, защото всички в обществото са за бъзици! Казвам, че трябва да се поинетересуваме от другите, от себе си и от случващото се около нас! С твоето мислене са явно и политиците ни и явно просто така ще продължи и занапред. Ще деградираме, ще бъдем манипулирани и ще вярваме, че живеем добре! Ако това ти харесва продължавай в същия дух, аз обаче не го одобрявами няма да се оставя някой си да решава бъдещето ми! Имаме глас и ако се потрудим ще се чуе!! Темата ми не е ясно зададена, защото се виждам в ужас и съм потресена от това, което виждам и се случва около мен, и не само в България е така, целия свят. Много харесвам хора, които са незаинтересовани, но винаги компетентни по проблеми, които всеки ден игнорират! Едва ли си се замислял за хората около теб, защото не те интересува как са, стига да са по - зле от теб, защото ако са по- добре веднага ще го отразиш, нали?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7456d92fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е кажи защо да се интересуваме от непознатите по улицата? Защо е нужно да се натоварваме с чужди проблеми, нямаме ли си свой?
Защо мислиш, че деградираме, кой е виновен, нима искаш да поема вината на наркодиларът на улицата?

Много пъти съм се замислял, как семейство с две деца се оправя със 700лв доход на квартира от 300лв месечно и имам отговор черна икономика. Няма какво да се интересувам аз знам как са, аз също живея в бг. Когато човек не може да помогне по добре да не пита как е положението, смисълът да чуе оплакванията е никакъв само натоварва себе си с проблемите на другите.
Все пак какво предлагаш да говориш с хората да изслушваш пролемите им и какво? Какво можеш да направиш, не можеш да решиш хорските проблеми.
Какво можеш да направиш за безработните, те не желаят да работят нискоквалифициран труд или за малко пари. Повечето млади казват "аз под 500лв не се хващам да им работя" а в същото време нямат никакъв опит и дори образованието им не е на добро ниво. Какво ще направиш за песнсионер дето пенсията му само за лекарства не стига, ти ли ще ги платиш? На колко пенсонера ще успееш да даваш пари?
Изглежда си доста млад човек и не си наясно, защо "деградира" света. И че когато живееш в общество няма начин да не си манипулиран по един или друг начин.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3fdb2f94b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   чуждо, далечно и отчуждено - ново време,
сравнено със слънчев вятър през зимата,
да ти еба и чалга културата, времето без цел в живота... герои, доказващо се щастливи под фалш прикрит,
мерси съм от това ново време, изход на който е чашка алкохол, масово прилаган срещу загуба на интерес и една шибана пустотата отнемаща същноста наречена живот....
срещайки хора се гордея, че съм част от оцеляването, домилява ми, топли сърцето ми

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6918c432b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами просто чуй гледната им точка, защото може да те учуди, че не се оплакват или съжаляват не всички се държат така, на колко пенсионера мога да платя, зависи до къде съм стигнала с личната си реализация :). Опит няма как да имат, тъй като сега излизат от университета, тъкмо завършили и честно да ти кажа това са думи на хора, чиито родители са им уредили живота, а не на хора, които искат да си намерят работа и да не са в тежест. А относно образованието мисля, че всеки е добър в нещо, и ако му е харесвала специалността е на доста добро ниво!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker