Как да се науча да общувам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се науча да общувам?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3644 пъти
Четох няколко статии по въпроса, но не помага. Да кажа аз съм жена на 26 г., (имаше подобна статия в този сайт, но не можах да открия). От дете съм срамежлива. Трудно завързвам контакти(социални и интимни). Всичките ми спомени от детството са ми неприятни. Имам две приятелки, които за щастие са истински. Но не чувствам, че мога да го споделя това с тях(даже едната знае), а и какво от това, когато немогат да ми помогнат. Искам да си намеря подходяща компания. Незнам как стана, но успях да си намеря приятел(от 8 години се познаваме и сме женени). Имаме си дете на 11м. Благодарение на него си говоря с хората. Не седя в страни, както правех преди 10 г., но душата ми се е свила а топка в стомаха. Завързвам контакти, но сякаш насила.

Хората казват:"Бъди себе си", как да бъда като незнам коя съм себе си. От приказки ми омръзна. Единствената алтернативна възможност са майките и се виждаме всеки ден. Но на мен почти винаги ми е скучно, а говорят само клюки, за болести, все отрицателни неща. И те ми омръзнаха. А, когато намеря компания, която ми допада ме е срам и си мисля дали ще ме харесат, започвам да ходя след хората като удавник след сламка ставам зависим съответно разочаровам се от тях и пак същото си повтарям. И си казвам всеки път станах на 26г. и още не ми е дошъл акъла. Нищо не мога да измисля вече. А и мъжът ми няма приятели. Той обича да си седи във вкъщи иначе е срамежлив, но не колкото мен. Може и да му тежи това, но да не казва. Но болката от самотата е голяма, дори и да съм сред хора пак съм самотна. Преди бях умна, но вече се съмнявам дали е така. незнам как да си намеря компания :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 113606f01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се вземай толкова насериозно и не се притеснявай, че можеш евентуално да се изложиш! Карай малко по-джаста-праста. Света не му пука чак толкова за теб, така че и не се втелясвай толкова! П

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 648fc6dd49
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам, че си прав(а). Досега уж това правя, но то все не се получава. Мерси за коментара. въпреки, че такова мнение слушам всеки път.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 75570223fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Мисля, че имаш нужда да четеш повече. Така ще повишиш знанията и ще придобиеш по-добър стил на изразяване. Много е важно да казваш каквото мислиш и да си спокойна. Първо се успокой, дишай, после казвай точно това, което мислиш. Не е лошо преди това да си изясниш някои неща - например по дадени въпроси и проблеми на какво мнение си, защо си на това мнение и т. н.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 69b682285d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва ти само едно нещо: САМОУВЕРЕНОСТ!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 648fc6dd49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз в някои ситуации съм самоуверена, но не помага.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 90fb1f5fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Щом си била умна, трябва да си изгледала хиляди часове телевизия и да си контактувала с поне 100-на глупака, за да затъпееш. Но началните ти умствените заложби винаги ще са вътре в теб и ги губиш само при определени заболявания, които едва ли си развила на 26 годишна възраст (да чукна на дърво! ). Занимавай се с неща, които поддържат ума ти жив поне едно денонощие седмично! Не е нужно да бъдат в точно определен ден, а например по 3 часа между понеделник и четвъртък и 4 в петък, събота и неделя, когато хората са по-свободни заради уикенда.

Винаги съм се смеел на глас на съвети като "Бъди себе си! " и "За всеки влак си има пътници! " Проблемът с първия от тях е, че обикновено се дава на хора, чието естествено поведение е станало причина да нямат много контакти и именно то не им позволява да общуват с другите. Съветващите ги смятат, че всички са като тях и затова за тях "Бъди себе си! " означава "Бъди като мен! ". Да, но това няма как да е така! Колкото хора, толкова различни комбинации от чувства, характери и предпочитания. Но по-добре за теб ще е да не бъдеш себе си, защото ти знаеш до какво те е довело през изминалите години твоето собствено аз.
Например виждаш някой човек и решаваш да се запознаеш с него. Но няма да го направиш ти, а жената Х (измислена за случая персона, която ще отнесе целия резил или неприятни емоции, ако се стигне до такива. Не си длъжна да й даваш име и други опознавателни белези. ). Повечето стеснителни хора вътрешно изпитват страх, че ще се изложат или ще направят нещо не както трябва, ако заговорят някого. Как да се спасят? Като не заговарят никого, естествено! Затова ти създай в ума си една общителна жена, която без колебание би заговорила всеки интересен на твоето аз човек без капчица страх и притеснение и я остави да действа. Ако стане нещо неприятно, да му мисли онази фантазия, която си си измислила! Не говоря за доброволно създаване на някакво психическо отклонение, ако някой си го е помислил! Все едно, че си актриса и това е следващата ти роля. Само че няма да ти платят луди пари за нея, естествено! :)
Прави го поне няколко пъти седмично. Не е нужно да завързваш приятелство с всеки, когото заговориш. Можеш да се ограничиш и до еднократен разговор. Постепенно ролята ти ще бъде записана в твоя мозък поради честата й употреба и без да се замисляш ще започваш да действаш като нея все по-често (така както сега несъзнателно ти се свива сърцето при мисълта да заговориш някого). Затова внимавай каква ще е тя - не искаш да преминеш от един проблем към друг, нали?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1f1069f712
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласен съм с Номер 6. Но това което ще направиш като актьорска роля не го възприемай като решение. Приеми го като едно трудно начало за осъществяване на повече контакти. А после вече като свикнеш с всичко това напрежение и страх от заговаряне естествено ако упорстваш става за месец тренировки вече ще разкриеш себе си. Направи така започни първоначално да поглеждаш всеки преминаващ около теб мъж или жена. После започни да спираш всеки на улицата да не ти пука спираш ги и ги питаш например колко е часа питай 20 човека колко е часа за 1 ден да речем. Така човек се калибрира с обстановки и общувания. После да речем ако ти допадне дадена компания отиваш и директно се запознаваш с всички(аз така правя в повечето случай), с високо вдигната глава и без срам или страх опитай се да не мислиш и анализираш толкова ситуациите а просто действай ще видиш, че с практика всичко се постига айде от мен лек и весел ден, всичко добро и успехи в контактите!!! ;)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ef8fe4d6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   6 от телевизията не се затъпява. Повече се затъпява от висене в Интернет и форумите.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7f3ba471cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не те разбирам особено добре, понеже съм обратния на теб тип човек, но ми дойде идея-направи си група за срещи с хора с подобни на теб проблеми. Като по филмите. Звучи малко инфалтилно, но никога не се знае. Или ако имаш някакви конкретни интереси- спорт, рисуване, поезия и т. н. - запиши се в подобна група и може да попаднеш на хора, с които искаш да общуваш. А

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7f3ba471cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не те разбирам особено добре, понеже съм обратния на теб тип човек, но ми дойде идея-направи си група за срещи с хора с подобни на теб проблеми. Като по филмите. Звучи малко инфалтилно, но никога не се знае. Или ако имаш някакви конкретни интереси- спорт, рисуване, поезия и т. н. - запиши се в подобна група и може да попаднеш на хора, с които искаш да общуваш. А

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 96e83aba17
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Опитай да говориш пред огледалото със себе си. Казвай всичко, което мислиш независимо за какво се отнася. Говори непрекъснато на детето си, нищо, че е доста малко.
Не би искала и то да бъде като теб, нали!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker