Вредни ли са стереотипните хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вредни ли са стереотипните хора
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2096 пъти
Аз мисля, че да. Това някой да си мисли, че винаги е прав защото спазва наложени модели на поведение и за него всички, които не спазват са някакви откачени хора. Например като седнем компания , ако всички поръчат бира, аз поръчвам сок капи и не ме интересува ча няма да кажа наздраве. Според мен човек трябва да прави каквото му идва от вътре иначе ще е роб на желанията на другите - тоест няма да живее собствения си живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7e41e514da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз и с вода съм казвала първа наздраве, тъй че...
Вредно е да си цяла компания, в която никой не те разбира и всеки гледа как да те упрекне за някоя твоя постъпка или просто недъг, който имаш. Защото в случая ще започнат да те обиждат, упрекват, да се правят на интересни и дори да не ти пука за мнението на другите, пак ще ти стане кофти, че цяла маса хора те взимат за мезе.

Иначе не са вредни. Всеки сам избира как да живее, ако на някой му е кеф да упреква другите, вместо да гледа собствения си живот, то- нека е така. Живота е колело с очите си съм видяла, как хора, които само се присмиват попадат в другата роля, на обижданите.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bba4e8fa2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "вредни" са за себе си по-скоро, защото, всеки, който си поставя граници и норми, не може да усети вкуса на свободата и следователно да се възползва от безкрайната организационна сила на сътворението, което се осъществява в пределите на неизвестното, в дъха, поет с приключение и радост.
Изборът е за всеки и всеки си го прави сам.
Вредни са, когато налагат своето виждане и Егото им е голямо - то ги разболява, защото ги учи да съдят различните, онези, които живеят или имат поведение на някой, прекрачил техните разбирания за граници.

Примера с бирата е най-безобидното нещо.
Уви, за сега, в света ни все още хората са повече "зомбирани" и рядко си позволяват да бъдат себе си.
Защо е така? Защото е по-лесно, човек се плаши от неизвестното, плаши се да излезе от своя познат кръг на сигурност, защото не знае дали ще успее да контролира новото, което ще дойде. а за съвременния човек да умее да контролира процесите в живота си е станало жизнено важно. Истината е, че така храни Егото си, а не Духа си и още по-тъжната истина е, че в някакъв момент на прозрение (обикновено, съпътствам с големи драми) той разбира, че е изразходвал времето си, съобразявайки се (явявайки се с образ) а не е живял така, както му се е искало.

Днес случайно включих телевизора и свиреше някаква песен на Азис - не слушам такава музика, но се заслушах в текста..
"И театърът не свършва, и звездата ми блести, а сърцето пита тъжно - накъде отиваш ти" Тези думи ми направиха много силно впечатление.

Към всички четящи и споделящи - ето един въпрос, който ще провокира съзнанието ви:
Ако знаете със сигурност, че ви остава един месец живот - как бихте го живели? А ако ви остава само този днешен ден? Наистина.. знаем ли дали няма да е последен или утре докато пресичаме улицата няма да ни блъсне автомобил?

Осмелете се да живеете като себе си - прекрасно е!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7aeeac017f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, ама е също така вредно и да си поръчваш сок "Капи", когато ти се пие бира... само защото цялата компания също се е спряла на бира. Има тънка разлика между бунтарство в името на това да си бунтар, и действително да следваш това, което най-много ти се прави/пие в даден момент, ако противоречи на мнението, поставено от мнозинството.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d7f0c0808f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Интересна дискусия. Понякога обаче опитвайки се да не си стериотипен сам си слагаш граници.

Конкретно по темата - аз навремето не пропуших, макар че всички пушиха и натискът беше голям. Не съм пушила и една цигара в живота си и всички ме намираха за ненормална едва ли не, че пия кафето си без да пуша, че ходя на дискотека, без да обгазявам хората.
Бяха много гадни години, миришех винаги на цигари и се чувствах като пушач. Накрая спрях и да излизам, защото ми ставаше лошо...
И ето ни сега - най-после непушачите можем да живеем нормално и на чисто... пушачите от едно време се опитват да не пушат, но не става.
Не се поддадох на стереотипите и си спестих цялата тази отрова и борба.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 12d41d6f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вредни за кого? Тези който са си поръчали бира на никого не пречат, както и ти като си поръчаш капи какъв е проблемът? Съгласна съм с №4 че твойто по скоро е бунтарство от колкото, нещо друго. В думите си приличаш на Владко Данаилов, ходи бос, но зимата мислел да си увие краката с парцали напоени в восък за да не обува обувки за да е като прадедите, в същото време носи сравнително скъп и модерен панталон, защо не ходи с ръчно тъкана роба като прадедите? Обясненията му на въпроси като "защо не работиш за да се изхранваш" бяха "защото господ е дал на други хора това задължение". Не му се нравело че храната струва пари щом земята я давала, но посещава хипермаркети, пазарува, и не мисли тази храна колко хора са хвърлили труд за да я има, според него тя трябва да е безплатна.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 12a822b1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сравнението ти с бирата и капи-то е супер тъпо. Каквото и да пиеш какво пречи да кажеш наздраве? Виж, друг е въпроса, ако не искаш.

По темата: всяко нещо си има граница, така че не трябва да се прекалява със каквото и да било.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0cad4a7257
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 5 е права. при някои желанието да са различни, бунтари и пр. води всичките им действия. в желанието си да са различни и оригинални стават смешни.
авторе, ако си поръчваш капи защото ти се пие капи, няма лошо, но ако си поръчваш капи само за да не си като другите, ти си също стереотипен човек, само че с обратен знак: правиш обратното на другите хора.
например не им казваш наздраве само защото така е прието - с безалкохолно да не се вдига наздравица. не ти ли идва наум, че това също е стереотип?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3adda9a96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нестереотипен, това ли е новата дума за "различен"? Хайде преживейте го това. Имам чувството, че някои хора вече развиват мания за това да се отличават от "тълпата". Щом ти се пие "Капи" - пий го, но не виждам защо го имаш за нещо голямо това.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b0e4b40a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пия капи защото ми се пие, но някой да ми каже че мъжете трябвало да пият като седнат на маса и да ми поръча бира на своя глава не го разбирам, аз съм обграден от различни типажи, но най ми хареса едно изказване - ако нямаш сериозна връзка няма как да излизаш с нас влюбените двойки, или до 30 г трябвало да си семеен с дете, гинеколога казал на приятелката ми - сега до 30 г ти е времето да родиш, и т. н. , това за мен са стереотипни хора и са ми смешни с техните убеждения и най - смешно е че си мислят че живеят изпълнили нормите и някакво спокойствие имат за изпълнен дълг - дълг към стереотипите които самите те искат да наложат на другите за да се зътвърдят като личности постигнали нещо което са си въобразили че точно то е най - правилното, а не знаят че в живота няма правилно и неправилно. За това отворих тая тема, за да осмея хората които си мислят че живеят правилно, каквато дума е излишна в случая.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker