Моята "приятелка" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моята "приятелка"
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2128 пъти
Здравейте! Много ме измъчва нещо и искам да споделя с Вас, понеже Вие ще ми дадете безпристрастното си мнение :)

И така имам много близка приятелка, която буквално "ме отсвири" след като заминах преди година за чужбина- намерих си работа и тръгнах без да му мисля- не ми стигаха парите и нямах избор. Работих с нея 8 години- на работното ни място се запознахме, бяхме изключително близки, но като цяло двете страшно много сме си помагали, може да се нарече, че израстнахме заедно и толкова много неща преживяхме, с две думи- истински приятелки. Но докато не дойде момента, в който напуснах страната, чувахме се първия 1-2 месеца, след това започна да ме отбягва, накрая само аз й звънях и пишех в скайп, но лека полека започна да не ми отговаря, камо ли сама да ми пише. Така минаха вече няколко месеца, в които тя дума не ми е облелила, ред не ми е написала, да ме пита как съм, аз й пишех до скоро, тя ми отговаряше със седмици закъснение, при положение, че е на линия- което ясно ми показа, че не желае да контактува с мен и ми стана страшно обидно. След като напуснах работа на мое място дойде ново момиче и още тогава разбрах, че са започнали да излизат заедно, тя ми го казваше и твърдеше "тя неможе да заеме твоето място". Вече 5-6 месеца виждам във фейсбук, че те си излизат, веселят, пишат и т.н., а за мен не се сеща и хора страшно ми е тъпо, понеже ме смени където се вика набързо и си намери нова дружка!
Изключително тъпо се чувствам, толкова ми беше ценна, за миг не съм си променила отношението към нея откакто заминах, напротив винаги съм я имала за най- близкия ми човек извън семейството ми. А ето сега какво се случва. Сега ми предстои да се прибера в България за един месец и много се чудя дали да я потърся. Какво ще ме посъветвате? Какво да правя попринцип вече в отношенията си с нея? Чувствам се предадена, много страдам. Не сме тинейджърки, не е нормално за мен такова отношение, поне да ми каже, че не иска повече да общуваме... Би ме заболяло, но поне да каже, а не да се държи като мишка.
Винаги съм си мислила, че истинско приятелство между жени без злоба и завист и клюки не съществува, докато не се намерихме с нея, но сега се замислям сериозно...
Ще се радвам да чуя Вашето мнение по въпроса! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: edece09556
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си тая, която е заминала и очакваш приятелката ти да страда и да се измъчва, че те няма. Не е ли егоистично от твоя страна?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 78207f028c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Извинявай, но мисленето ти донякъде е и детинско. Щом не иска да общува с тебе, трябва да уважиш нейното желание. Въобще не й се обаждай. Тя върви напред с личния си живот. Същото трябва да направиш и със себе си. Не говорим за бившия ти, който е баща на детето ти, а за някаква си бивша колежка, която ти е била добра приятелка. "Чувствам се предадена, много страдам. " Това са смехории. Като се върнеш за един месец ще гледаш да си починеш и да обърнеш внимание на себе си. И пак ти казвам няма за какво да и се обаждаш.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d795e2d050
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1-можела е да пише поне. Сега много хора не са в Родината си по финансови причини-но това не е причина да те избягва. Мисля, че вече се е отчуждила от теб и те е заменила с друга приятелка. Но все пак искай да се срещнеш с нея. Мисля, че нарочно те избягва-за да те заболи защото знае какъв ти е характера и все пак-8 години сте били най-добри приятелки-не може така човек да се изтрие от сърцето на някого. Все пак мисля, че тя постъпва детински и незряло като те оставя да се чудиш на нейното отношение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ca427983be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зарежи я, не си струва да се занимаваш с човек, който очевидно не те иска край себе си. Намери си други приятелки, излизай, забавляваи се, не и доставяй удоволствието да си мисли, че след като тя те еоставила си са сама! :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8794d41077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   №1 - изключително тъп коментар. Кое по-точно е егоистично? Това, че се е интересувала за своята "приятелка" и е мислила за нея, това че и е писала, че и се е обаждала? Къде видя егоизъм тук? Егоизма, бих казала, е точно в така наречената "приятелка".
Авторке - за съжаление мога да ти кажа, че такъв човек неможе да се нарече приятел. Ти си заминала и тя те е заменила - това е. Така не постъпват приятелите, напротив - те милеят за теб. В това се крие силата на истинския приятел - да му е мъчно, когато те няма, да страда с теб, когато ти страдаш и т. н., а не да заминеш някъде и за 1 месец да е забравил за съществуването ти.
Моят съвет е да забравиш за нея, тя ясно е показала що за "приятел" ти е била.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: edece09556
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако обичаш някого го пусни на свобода и се надявай той да е щастлив, а авторката иска приятелката и да страда, че нея я няма. Е КАК ТОВА ДА НЕ Е ЕГОИЗЪМ НОМЕР 5???
Значи аз заминавам, но ти си ДЛЪЖНА да страдаш, да ревеш за мен, иначе не си ми приятелка ако продължиш щастливо живота си без мен.
Вярно че е можела да драсне някой ред, но явно живота и се е променил и е тръгнал всеки по пътя си. Какво толкова? Никой на никого не е длъжен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d35251e4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям н. 6

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8794d41077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От 5 до 6.
Къде видя да съм написала, че тя била длъжна да страда, затова че е заминала? Говорех ПО ПРИНЦИП за отношенията между истински приятели. Естествено, че всеки поема по пътя си, но когато имаш даден човек за приятел - винаги ще намериш 10 минути време да му драснеш 2 реда, да го питаш как си, добре ли си. Аз имам огромното щастие да имам от 18 години истинска приятелка, която от 5г. е на 2000 км от мен, но НИКОГА не е пропуснала да ми се обади за празник, да ме попита как съм, как я карам, да ми даде съвет, ако съм в кофти положение, или просто да звънне да ме чуе.
Човек, който е загърбил 8 години в рамките на 1 месец е абсолютно интересчийство.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6c11e5d57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката:

Благодаря за коментарите, с № 1 не съм съгласна, това, че съм заминала въобще не значи, че съм постъпила егоистично. Явно не всеки ме е разбрал правилно, № 8 обаче напълно ме е разбрала за какво говоря. Не искам тя да страда, напротив, още повече, че когато и разбрах, че ще заминавам (което от доста време обмислях и момичето беше наясно и ме подкрепяше напълно, защото знаеше, че така е по- добре, а и аз за това се борих) ние плачехме заедно от щастие, че това, което искам се сбъдва, не съм съгласна, че като съм тръгнала трябва да прекратим отношения. Ако ше беше случило на нея никога не бих постъпила така, както тя. Имам много познати, с които поддържам чести отношения, но не са само познати, едни от многото, а човека, който ми беше най- близък да не се сеща за мен... Много ме боли, само хора, които имат истински близки хора до тях да се поставят на мое място и поне малко си представят как биха се чувствали в моята ситуация. Не разсъждавам детиснки в никакъв случай... Неможе човек, за който съм дала какво ли не, помагала съм й в най- трудните моменти, плакала съм с нея, изживявала съм всяко нещо от нейния живот все едно се е случило на мен- а сега да ме отбягва все едно нищо не е било. Еми не е нормално. Аз със сигурност повече няма да я притеснявам, пиша, звъня и т. н., ясна е работата, просто немога да повярвам...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f907e28619
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 1 - не, не е егоистично. Нормално е. Нормално е, ако обичаш някой да страдаш.

До номер 2 - "бивша колежка" и 8 г.? Ако общуваш с един човек всеки ден от сутрин до вечер - споделяте, плачете и се смеете и го виждаш повече от мъжа ти, наричаш това колежка? А мъжа й, който вижда примерно по 3-4 часа вечер какъв е? Познат?

До Номер 6 - "Ако обичаш някого пусни го на свобода... " и той ще се върне. Не става въпрос, че видиш ли, между другото, можела е да драсне някой ред. Става въпрос, че няма необходимост да го направи.

До авторката:

1. На този свят хора разни. Има и такива като теб и мен, има и такива който аз наричам "емоционално неангажирани". Това са хора, които не могат да създадат дълбоки отношения с някой. Те нямат приятели. Има богат и разнообразен живот, но не "свързват" конкретно с друг човек. Имат много познати за забавления, нито един приятел. Може би нямат тази естествена необходимост ни нужда. Животът стана твърде бърз, за да седнем и да си замислим по въпроса. Не го разбирам, не го приемам, но е факт. Не търси логика. Просто... хора разни.

2. Обади й се, защото това искаш да направиш. Освободи се от товара, които носиш. За да го преодолееш, изкарай всичко от себе си. Не търси извинения или оправдания. Не се надявай да ти обещае, че нещата ще бъдат други. Не я питай как се чувства - имала е възможности много да ти каже, които е пропиляла. Направи го заради себе си. Изясни си нещата и й кажи всичко, което те мъчи. Не е нужно да вземе отношение или да се промени, достатъчно е, че на теб ще ти олекне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker