Снимка която да разказва история - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Снимка която да разказва история
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2156 пъти
Здравейте, пиша ви защото се надявам някой да ми даде добра идея за снимка която разказва история. Уча фотография първа година и имахме практики и една от задачите беше да направим снимка която да разказва история. Проблемът ми беше че ни заведоха в една ботаническа градина в която нямаше много избор като примерно бездомни хора, инцидент, рожден ден или сватба, а и нещо не ми идва въображението може би и да снимам как някой дава на една котка да яде ще мине за добра снимка, но ме обърква какво да е. Да спомена че живея в чужбина някой ако реши да пита в коя ботаническа градина сме биле :D. Мисля че могат да се правят снимки и извън нея, но още чакам отговор ако отговорят че може надявам се да получа някоя идея. Направих една снимка на едно исъхнало цвете и зад него се вижда същото но разцъфнало, обаче снимките трябва да са черно бели и задното се губи покрай листата и не се забелязва че е цвете. Ами това е, надявам се някой да удари едно рамо. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 613427bddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз съм любител фотограф предимно, но гледам да влагам смисъл в снимките ми.. И искам да уча фотография някой ден. Аз лично имам идеи за себе си за такива снимки, но да видим дали мога да измисля още нещо..
Например, не можеш ли да покажеш някоя стара снимка на теб и най-добрите ти приятели на някой рожден ден, примерно - направи някои и други ефекти да изглежда по-стара, отколкото е, концентрирай задълбочаването към усмихнатите ви лица..
Ако имаш по-малък/малка брат/сестра, който/която много обичаш, направи някоя негова/нейна снимка от бебе или негов/нейн рожден ден.. Нещо такова..
За нова снимка... Да видим... Ами например баба ти - просто пример, снимай някой възрастен човек, концентрирай се върху очите - те са най-изразителни, а когато има бръчки около тях, става дори по-хубаво, показва мъдрост, опит.. Ако ти е позволено - остави само зениците в естествения им цвят, а ако очите са сини, зелени или пъстри - ще се получи идеално!
Още какво.. снимай някое красиво месенце или някоя стара къща, ако ти е възможно. Снимай някой стар предмет, покажи как времето влияе на света, на хората, на предметите...
Е, дано да съм помогнала някак :)
Успех!!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 061a04068c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напиши "story in a photo" и ще попаднеш на колекция от 35 снимки, които според създателя на статия съдържат някаква история. Интересно беше, че вместо да бъдат саморазказващи се, авторът на статията трябваше да пояснява за какво точно става въпрос в много от тях.

Това ме навежда на мисълта, че ВСЯКА снимка може да има история. Въпросът е как може да се интерпретира или как ТИ можеш да измислиш да я интерпретираш.

Примерно си можел да снимаш другите студенти, докато обикалят из градината, в търсене на история. После можеш да кажеш, че това не само е история на другите студенти, които имат задачата да търсят история, но и история от зората на човечеството - както примитивния човек е рисувал ловни картини в пещери, които разказват история отпреди десетки хиляди години, така и днес много хора обикалят с фотоапарат в ръцете, търсейки нещо интересно за споделяне с други хора.

Дори в снимката на жена, която дава храна на котка, може да има история, като външния вид на котката и жената придават определен нюанс. Опърпана/улична котка = историята на една животинка, която се радва на един щастлив миг от живота си, когато не се страхува от кучета и коли, или че ще бъде изгонена от разгневени стопани. Жена с опърпан вид = историята на човек, запазил човешкото в себе си дори когато живее с много лишения. Възрастна жена = историята на една майка, която проявява майчин инстинкт дори когато рожбите й отдавна са излетели от гнездото й. И т. н.

В рамките на ботаническата градина, можеш да търсиш например цветя, които растат в различни места. Примерно цвете в саксия, а друго поникнало в паничката за вода, където случайно е попаднала пръст. История на всички хора, родили се в неравностойно положение, но успели въпреки това да цъфнат. Или цвете в някой по-изоставен ъгъл на градината. Въобще всичко, за което може да се направи някаква аналогия, може да бъде история.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9a99eb4482
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Обожавам фотографията и като ми обясни ми изскочиха поне 10 идеи, ще кажа по-смислените.

Какво ще стане, ако снимаш едно изпокъсано цвете, съсипано, мъртво, а до него по-малко с наведени цветове- младо, здраво, с лека роса, но навело цветовете си все едно тъжи.

Като цяло харесвам фотографиите на влюбени, не защото са романтични и сладки, а защото в погледа може да прочетеш абсолютно всичко.
Ако повикаш 2-ма приятели. Мъж облечен като просяк и жена, която е с високи токчета, официална рокля, бижута... прегърнати са, а устните им са на см едни от други... едната ръка на жената е зад врата на мъжа, а от другата тя пуска някакви банкноти. Би било хубаво и ако има някакъв контраст между фона от страната на мъжа и този от страната на жената. Може и ролите да са разменени, но като цяло жените се водят много алчни и ще има тъпи коментари за снимката.

Друго хубаво би било, ако има много големи и едри цветя, а по средата едно мъничко недорасло цвете. Тук вече зависи как ще уловиш момента. Или ще изглежда сякаш е защитено или сякаш е мачкано от другите.

Или пък витрината... бедно момиче залепило ръце на витрина зад която има много цветя и така нататък.

Млъквам до тук, защото мисля, че ти стана ясно, че идеята ми е да има някакъв контаст. Естествено има и къде къде по-весели и оживени идеи, тъй като черно-белите снимки могат да бъдат и като застарени, а с лек блур стават замечтани и митични, зависи от самия ъгъл, знаеш го.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6b466ad97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за отговорите, забравих да спомена че не ни е разрешено да обработваме снимките... то иначе драматиката ще я създам с фотошоп и мога да избарам нещо добро. Като за първа практика не ми се иска да се хвърлям в дълбоки води правейки снимка по сценарий. Мисля днес да изляза малко да се разходя може да ми хрумне нещо ако зърна. Имам време до 8 Ноември така че ще дерзая. Още веднъж благодаря за вниманието.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker