На пешаходна пътека? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

На пешаходна пътека?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2306 пъти
Здравейте хора, не зная дали тук е мястото, но нека разкажа на бързо. Аз съм студент, възпитано момче, спазващо закона, но понякога и аз ''откачам''. Та какво се случи за една две седмици, 4 5 пъти щяха да ни блъснат с един колега, и още 1 път пак блъснаха стар човек. И какво стана днеска така като съм грипав, реших да отида до магазина и напазарувах каквото трябва и пресичам пред дома аз, и какво един джип щеше да ме блъсне.
АЗ: Какво правиш бе човек?
той: Аре мърдай бе
АЗ: щеше да ме блъснеш бе глупак
той: Аре махай се е да сляза ли?
АЗ: Вече изнервен: заради такива педе... като вас стават белите. (и вървя нали към входа)
той: не ме познаваш....
АЗ: ти не ме познаваш
прибирам се в входа и преключи разговора ни!
И искам да ви попитам хора това нормално ли е, писна ми да пресичам все едно е 3-та световна, колкото и да се пази човек не може винаги да си нащрек... Кажете ми в такава ситуация, така като не вярвам на полицията какво да правя? Нормална нация ли сме... Благодаря надявам се историята да ми се одобри. Ще е от полза и на други хора защото съм сигурен че не се случва само на мен това. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 425c5b23ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, разбери най-после, че като пешеходец си най-слабият участник в движението. Всяко малко дете майка му го учи да гледа 10 пъти преди да пресече. Установи очен контакт с водача, вдигни едната си ръка и като видиш, че намалява, тогава пресичай!
Приятелят ми щеше да смаже една поспалана, но не беше на пешеходна пътека. Той е добър водач и успя да ? реагира, но се изгаври с много шумно свирене, защото днес ще ти спре джипката, утре може да те отнесе!
Не спи като пресичаш, ако трябва изчакай, но живей!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b93142c1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Твоето поведение е било еднакво просташко като на другия. Първо трябва наистина да си отваряш очите не на четири, а на хиляда. Но искам да ти кажа, че с такова поведение няма да стигнеш надалече. Не можеш да обиждаш отсрещния си и да очакваш някакво по-добре отношение или дори уважение. И да те питам въобще какво се връзваш на приказка с такива. Ти не можеш да го превъзпиташ, нито пък ще има ефект от думите ти. Вървиш си напред и толкова. Поне така аз винаги правя.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8f35092793
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аве човек мен ме блъснаха на пешеходна пътека (само ме събори) и шофьора вместо да ми помогне, да провери жив ли съм.... той излезе и започна да ми се кара най-нагло. Защо съм пресичам на зелен светофар... А хората около мен стояха и гледаха като последните тъпаци!

Е, после му начупих скапаната кола... но това е друг въпрос :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 06531b9e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не, не е нормално. Изобщо не е нормално да си студент и да пишеш "пешАходната пътека", "прЕключи", а за точки, запетайки и главни букви да не говорим.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1cb573cdc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако си в голям град, може и през теб да мине, без да му направи впечатление. Когато сме деца майките ни ни учат да се огледжаме поне 4 пъти преди да пресечем, дори да е на пешеходна пътека. Когато пораснем започваме да гледаме как пресичат по-големите и ни става ясно, че на пътя си е по закона - който превари, той завари. Малко по-късно разбираме, че това е най-голямата простотия и не бива да се пресича с нахалство, опасно е, но в крайна сметка си е факт. Не знам кои са по-зле, пешеходците или водачите на автомобили. На теб ще ти кажа просто да внимаваш, да се оглеждаш и да пресичаш само ако си сигурен, че човека ще спре и ще те изчака на пешеходната пътека.

Пресичам спокойно, ако има легнал полицай, защото знам, че дори живота ми да не му е скъп, иска колата му да остане здрава. В останалите случай изчаквам да ми махнат да мина. Живота ми ми е по-важен от това да закъснея 2-3 минутки за среща.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0ffd5fab04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе в ситуацията, която си описал виждам, че ти си по арогантния от двамата. Добре всички сме съгласни, че шофьорът може би е щял да сгреши, макар да не знаем къде е пътеката и дали ти си знаеш закона за движение на пешеходец, дали го спазваш, но думите, който използваш не са за овации. "глупак" "педе... " Това думи на студент, интелигентен млад мъж ли са?
Всички както шофьори, така и пешеходци сме участници в движението и както носим отговорност за чуждия живот, така трябва да пазим и своя. Така като описваш ситуацията /само от твоя гледна точка/ изглежда, той е щял да ти направи нещо, а ти си му направил. Затова тук ако си на съдебна скамейка би трябвало да бъдеш осъден за обида, а той пуснат без наказание, защото намеренията не се наказват. Правилата за движение на пешеходец се учат в първи клас и гласят, на пешеходна пътека ако няма светофар, огледай се и ако няма опасност премини, затова ти си грешният в тази ситуация, не си спазил правилото. В закона за движение по пътищата пише цитирам "На пешеходците е забранено да навлизат внезапно на платното за движение". Това, че си пешеходец не означава, че ти си в правото да пресичаш, без да спазваш правила. Независимо, че има маркировка, пешеходна пътека тип зебра, тя се намира на пътното платно и ти като пешеходец не можеш да навлизаш в нея внезапно.
Така, че тук шофьорът не е сгрешил, а ти авторе си прегазил закона.
Чичко полицай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: aa30ddd8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В България пешеходците нямат права. Не че е записано изрично в Закона за движение по пътищата, но шофьорската практика го е наложила. Ако пешеходец стъпи на платното, водачите натискат газта, за да го откажат от намеренията му. Това се прави от прагматични съображения: българите са известни рационалисти и за тях не е рационално да се спира излишно, защото така се хаби време и гориво, а щом онзи е тръгнал пеша, значи няма бърза работа, тъпанара, и може да чака. Нечакащите пешеходци обикновено се превръщат в инвалиди на специално обозначени за тази цел места – „пешеходни пътеки“. Добре е Вие и Вашата застрахователна компания да знаете тези неща предварително.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6ed9bec1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На всички шофьори казвам : Газете смело и наред всички пешеходци, нищо че си пресичат на "зелено човече", за тях няма кой да страда, няма кой да плаче, с тях без тях все тая. Газете смело и псувайте наред - няма кой да ви съди, законът е на ваша страна, остава само съвестта ви да ви съди, но както изглежда нея отдавна сте я прегазили

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e5decfa849
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автора: Значи по тази логика, аз като съм навлязъл по средата на пътеката трябва да спра, да се върна назад така ли? А и ситуацията беше пуска ляв мигач после пуска десен натиска газта... Аз явно трябва да скоча 2 3 метра във въздуха, за да избегна ситуацията. За обидата съм си виновен но не и за арогантното поведение на шофьора! За другото няма смисъл да коментирам вие явно не сте пешеходци.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0ffd5fab04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №7 и 8 не ви харесва закона, особенно в частта си, че пешеходецът има задължения освен права, тогава станете законодатели и променете закона според вашите разбирания.
По сега действащото законодателство нашият автор е престъпил закона и то два пъти /не се е огледал преди да премине и е обиждал невинен човек/

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0ffd5fab04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторе каквито и мигачи да е пускал шофьорът, ти като пешеходец не си длъжен да ги гледаш и разбираш, мигачите се пускат за предупреждение на другите шофьори. Затова се води, че автомобилът е приближавал пешеходната пътека а ти не си се огледал, преди да пресечеш. Плюс това, за да смени мигачите шофюорът губи време през което ти си го наблюдавал и пак не си реагирал, да спреш преди пешеходната, а си тръгнал да преминаваш. За да смени един мигач на шофьор му е нужно най-малко 0, 8 сек време само за решението, после смяната му отнема 0, 4сек, ти с часове ли я минава тая пътека? С колко се е движел тоя шофьор в градски условия, че за 1, 2 сек да скочи върху теб? Ако се е движел с 50км/ч за 1, 2сек изминава над 20 метра!? Не си се огледал и повлиян от това, че всички нападат шофьорите си пресичаш без да спазваш закона.
Чичко полицай

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3d4de8d28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10 не съм казала, че искам да се променя закона според моите виждания. Ето ти например събота следобед чаках да пресека на пешеходна пътека, чакам си тихо и мирно колонията от коли да се изтегли, че не ми се умира още. Един чичко спря за да мога да пресека и колите след него също, аз тръгвам естествено, а един шофьор с цялото си нахалство предприе изпреварване на колоната от спрелите коли с пълна газ и щеше да ме размаже. Айде помислил си е, че ще успее да премине преди да стигна до средата на пътеката, ама аз в този момент си правя планове да претичам за да не бавя шофьорите. И на всичкото отгоре ме напсува, не стига че се уплаших ами се почувствах смачкана и унизена. Какво трябваше да направя според задълженията на пешеходеца в този момент? Той нали ме вижда, че съм тръгнала, нали колите са спрели? А всяка сутрин като пресичам на булеварда, къде има светофар нали като светне "зеленото човече" е мой ред да пресичам? нали по закон шофьорите, които са с предимство да завият в тази посока трябва да изчакат пешеходеца да премине? Защо не чакат? И се нервират и бибиткат, а на трети не им дреме минават на сантиметър пред краката? Пак ли аз съм виновна?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5dc00fda59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Е, драги ми чичко полицай, №№ 6 /10 /11,
Не ти хареса сатирата, която използвах в коментар №7 или чисто по милиционерски не съумя да я проумееш?
Нямам желание и амбиции да ставам законодател, още по-малко пък да отричам задълженията на пешеходците, произтичащи от закона. Имам претенции да познавам този и множество други закони доста по-добре от теб и повечето граждани. Не мога да се сдържа да не те питам, уважаем чичко полицай, как би постъпил в описаната от момчето ситуация? Би му съставил АУАН за нарушение по чл. 113, ал. 1, т. 2 от закона ли? За нарушение, което не си възприел лично? Приемайки по интуиция, че е навлязъл в пътното платно без предварително да се огледа? Или пък би приел, че трябва да му се повдигне обвинение за обида на гражданин? Задето му е казал една-две не много хубави думи, които ти не си чул лично?
По скромното ми мнение и по останалите ми спомени от студентство обидата май бе престъпление от частен характер, което се преследва единствено по тъжба на пострадалия - тоест на водача на джипа ("невинният човек" по твоята терминология)... и нейно величество полицията май не може да упражни това му право вместо него?
Или трябва да квалифицираме постъпката му като хулиганство по чл. 325 от НК, а водача на колата да освободим от отговорност?
Не знам какво е престъпил нашият автор по сега действащото ни законодателство, при все че познавам това законодателство доста добре, но знам, че принципът за пълно, всестранно и обективно изясняване на фактическата обстановка не е отменен и до днес. И че прибързаните и едностранчиви заключения (предимно с обвинителен уклон) на уважаемите блюстители на реда доведоха до не един и два краха на обвинителни актове и наказателни постановления в съдебната зала... дето се вика - "Ние ги ловим, съдът ги пуска".
Ех, драги чичко полицай, реалното правоприлагане май не е като да си в школата в Симеоново.
Поздрави,
батко адвокат:)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e5decfa849
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Автора: Аз просто искам да кажа както и Н12, че не е нормално едни да те пускат а другите в насрещното платно да те газят. Пък и аз съм си виновен че пресичам (пътеката) трябва извън нея явно, пък и сигурно шанса ще е по малък да ме блъснат. Искам да кажа че достатъчно съм се оглеждал преди да пресека, а че това че някои бърза да не му изстине яденето е друг въпрос. Не защитавам нито пешеходците, нито шофорите... Има да закони но утре като решат и вас да ви блъснат ще разберете какво съм имал предвид. (Да не дава Господ) Благодаря.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0ffd5fab04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Никой не казва, че шофьори виновни няма. Аз само констатирам, че по закон в ситуацията на автора той е виновния. Съжалявам за случилото се на №12, при твоята ситуация изпреварващият шофьор е виновен. Както вече казах има правила както за шофьорите така и за пешеходците и за да е спокойно на всички, всички трябва да ги спазваме, а не да плюем и псуваме другият само, защото е шофьор или съответно пешеходец. И все пак винаги трябва да сме на щтрек опазвайки собствения си живот, като пешеходци, защото не знаем кой е зад волана, може да е някое 14-15 годишно дете въобще не знаещо правилника, или пиян шофьор.
Това, че сме в правото си да пресичаме пешеходна пътека съвсем не ни опазва живота!!! Затова трябва да се научим да преценяме ситуацията и да спазваме закона.
Нападнахте ме защото съм за закона е съжалявам, но колкото мога се старая да го спазвам и като съм на работа се старая и другите да го спазват. Мислите, че е лошо да спазвате закона? Добре ваша отговорност, аз казах каквото имам да кажа по темата.
Чичко полицай

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker