Да направя ли аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да направя ли аборт
преди: 15 години, 11 дни, прочетена 8399 пъти
Казвам се Теодора на 24 години.Имам нужда от съвет,защото се побърквам.От 2 години живея с приятеля ми.Смея да твърдя,че връзката ни е сериозна(или поне аз така си мисля).Заради тази връзка съм страдала много.Той е с ужасно труден характер.Не е свикнал да се съобразява с никого и заради това аз много съм плакала.Но не това е проблема.От извесно време "работихме" за бебе.Изрекоха се много думи от рода на:"Кога и ние ще си имаме едно такова мъниче?''.Е,то не закъсня.Преди една седмица си направих тест - положителен.Последва втори със същият резултат.Нама да скрия,че малко се стреснах,но мисля,че е нормално.А каква беше реакцията на моя приятел - от самото начало ми говори за аборт.Нямали сме пари,той не можел да издържа ме и детето само със неговата заплата.А аз съм без работа и доходите ни намаляха наистина.На всичкото и отгоре сме и на квартира.Но мисля,че човек когато има желание винаги намира изход.Опитвам се да го убедя,че ще се справим,че щом е станало нямаме право да го махаме,че е трябвало да мислим по-рано за това,но няма кой да ме чуе.Той иска незабавно да започна работа,а кой ще ме вземе само за няколко месеца.Цяла седмица не съм на себе си.Искам го това дете и то много,но чувствам че с баща му няма да се задържим още много.Връзката ни приключи още в момента в който той отказа да застане зад мен и да се борим заедно.Все се надявам,че е само стрес и че всичко ще мине но вече не виждам как ще се променят нещата.Няма с кого да споделя.Не смея да кажа на майка ми,защото не е добре със здравето и ако и каж,че мисля за аборт това ще я довърши.Мислих и да го запазя,но как да бъда самотна майка на квартира - няма кой да ми помага.Ще полудея!А ако направя аборт незнам как ще го преживея.При мисълта ,че никога няма да видя очичките му,малките му ръчики.Господи колко ми е трудно.Чувствам се ужасно самотна в този толкова труден момент.Целият ми свят,всичко в което съм вярвала се срина за един ден.Много ще съм благодарна,ако някой просто ми даде съвет.Знам,че никой освен мен няма да го реши този проблем.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 11 дни
hash: efe4f46a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   МИличка наистина незнам какво да те посъветвам...единственото което мога да направя е да ти пожелая късмет...

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: 9ee801234f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   след като връзката ви е сериозна и от толкова време сте заедн, невиждам какво ви пречи да си гледате детенцето. Реакцията на приятелят ти е разбираема, защото се страхува, че няма да може да ви издържа само със заплатата си, но ти ще взимаш майчинство, ако се осигъряваш добре, парите са много и стигат за издръжката на детето. Помисли много добре за аборта, знаеш колко е вреден и опасен за здравето и дали си заслужава

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: f416d2dc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Нали казваш, че сте "работили за бебе"? Което предполага, че и двамата сте го искали. Как така изведнъж той се отмята, и те кара да правиш аборт?
Аз не съм изпадала в такава ситуация, но ето какво ще ти кажа като родител:
Щом искаш да родиш детето, това е индикация, че трябва да го направиш. Не слушай приятеля ти, той щом не го иска и те кара за аборт, значи е много долен егоист.
Роди детето, мъже на тоя свят много. Роди го по-добре, защото иначе може да съжаляваш и ще бъде необратимо. Не мисли за това как ще го храня и издържам, и прочие.
И аз сама гледах дъщеря ми, бях и без работа, но тя се изучи, има хубава работа и е един умен и добър човек.
Което надали щеше да е така, ако мама и тате и бяха осигурявали всичко наготово. Все ще се намери кой да ти помогне, сигурно имаш приятели, братя, сестри?

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 дни
hash: a80c707dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен не прави аботр в никакъв случай. Приеми го този факт, свикни с мисълта и го заяви категорично на приятеля си. Ако той поне малко държи на теб ще го приеме и той ще се нагоди към обстоятелствата. В противен случай щом е толкова несериозен не се знае кога изобщо ще стане готов за дете. Мъжете винаги се стряскат но после свикват.

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: a80c707dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен не прави аботр в никакъв случай. Приеми го този факт, свикни с мисълта и го заяви категорично на приятеля си. Ако той поне малко държи на теб ще го приеме и той ще се нагоди към обстоятелствата. В противен случай щом е толкова несериозен не се знае кога изобщо ще стане готов за дете. Мъжете винаги се стряскат но после свикват.

 
  ...


...
преди: 15 години, 11 дни
hash: a80c707dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Според мен не прави аботр в никакъв случай. Приеми го този факт, свикни с мисълта и го заяви категорично на приятеля си. Ако той поне малко държи на теб ще го приеме и той ще се нагоди към обстоятелствата. В противен случай щом е толкова несериозен не се знае кога изобщо ще стане готов за дете. Мъжете винаги се стряскат но после свикват.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 дни
hash: c14ff5a91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче,не разбирам къде сте загубили нишката на проблема ви.Ако връзката вие наистина сериозна няма пречки да бъдете щастливи с малкото мъниче.Нали все пак и той се е потрудил за детето,защо сега да се отметва?Моят съвет е да задържиш детето въпреки всичко.Нали не искаш един ден да се самообвиняваш,че си допуснала огромна грешка.Не се влияй от решението на половинката си,щом не го иска отгледай го сама напук на него.Ако той наистина държи на теб ще го приеме въпреки всичко.Мъжете отначало се стряскат на тази новина,но постепенно ще свикне.Щом иска да направиш това нещо да погубиш един човешки живот,извинявай,че ще ти го кажа,но за мене си остава долен егоист.

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: f68827f7ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Недей да правиш аборт, личи си, че го искаш това малко създание! Приятелят ти се е уплашил-нормално е. Ще свикне с мисълта. Когато бебчето се роди, бащинските му инстинкти ще се събудят и ще се радва, че не си убила малкото мъниче. Да става каквото ще, но ти си го роди! В случай, че приятелят ти продължава да съжалява за появата на Бебчо дори след като той се появи, наистина не ти трябва такъв мъж. Но сега е нормално да е объркан. Започни работа, няма да казваш, че е за няколко месеца. Какво значи "кой ще ме вземе"? Започваш работа, подписваш договор и после като ти проличи ще се правиш, че не си знаела.Какъв е проблемът?
Слушай сърцето си, недей да убиваш малкото същество!!!

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: a80c707dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   ЕДНА СИЛНА ЖЕНА! БРАВО ЗА СМЕЛОСТТА! Как може да тръпиш,този мъж??? Имал сложен характер!??? Та , всички сме особени ,имаме особен характер, с какво е поече от теб?? Подценяваш се ,защо? Роди това дете, щом толкова го желаеш,издржъка се плаща и от държавата стига да имаш някакъв стаж.В думите ти си личи желанието да се справиш.Така ще бъде!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 дни
hash: 2e293fe101
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами не знам за приятеля ти, но преди доста години, аз, бъдещата майка (на почти твоята възраст тогава), се стреснах така, както сега е той.

Не,че съм искала непременно да направя аборт, но определено не бях подготвена.

Годините бяха много трудни, много по- трудни от сегашните, ти си била малка,но попитай родителите си какви бяха първите години след 90-та...
Не виждах начин да го гледаме, въпреки,че и двамата работехме. Страхувах се,че няма да има играчки, дрехи...
Че ще тънем в мизерия...Всичко това ме навеждаше за ужасната мисъл за аборт.... (ще спомена,че таткото твърдо държеше ЗА бебето!).
След дълги борби със себе си, взех решението в полза на ЖИВОТА!
Е, нещата в материален план не се оказаха толкова непосилни, както си мислех...
Имаше и дрехи, имаше и играчки...
И едно дете, което е моето най-голямо щастие ....

По мое мнение вземайки решение за или против аборта, ти решаваш не само живота на детето, но и бъдещето на връзката ви. За мен сериозна връзка преживяла това, ще се разпадне....
Така,че прецени по-скоро дали можеш да живееш с приятеля си като семейство и дали ще си щастлива с него.
А относно реакцията му-сега те притиска, но ако си твърда в позицията си, ще ''клекне''. Ще приеме...Стига да те обича...
Това е моето мнение.

 
  ...

...
преди: 15 години, 10 дни
hash: 9734c76e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   В никакъв случай аборт! Не бъди убийца! Цял живот ще страдаш и след края на живота си пак съвестта ти няма да намери покой! за неговата незнам- мъже! запази го! Парите винаги нестигат! Но радостта от дете... няма цена! запази го, то ще ти е сила и упора в бъдеще! Остави си детето! Пиша ти със сълзи на очи! Остави го, не го убивай, то още не е видяло света! дай му шанс!

 
  ...
преди: 15 години, 10 дни
hash: b6e01b519c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много благодаря на всички , които ми писаха.Наистина имах нужда от малко подкрепа.Искам да кажа на всички , че вече всичко е наред,решихме да задържим бебето.Живот и здраве в края на януари ще си имаме бебок.Благодаря ви още ведниж.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 дни
hash: d1774b1fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Говори с него, кажи му, че го обичаш и искаш това дете.Абортът също е струва скъпо, пък и не се знае дали ще забременееш отново след това.Задръж бебенцето.Бъди силна - няма да ти е лесно.Дано да се справиш.Кажи на приятеля си, че ти е много трудно.Питай го дали желае да остане с теб.Дано да те подкрепи!Опиши му как се чувстваш, споделяй му по-често.Вярвам, че ще успееш! И не на последно място - пази си нервите (ще ти трябват).Успокой се и вземи решение.

Пожелавам ти много късмет!

 
  ...
преди: 15 години, 10 дни
hash: 9f39c46113
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не позволявай материалното да убие детето ти! А ако човека до теб сега не те подкрепи, връзката ви никога няма да бъде истинска. И аз се тревожех за дрешки и играчки, имаше всичко, и мизерия имаше, да , но Господ е с нас. Сега, като погледна тези 2 сини очички, животът си бих дала за нея! Не ставай убийца на собственото си дете, моля те!

 
  ...
преди: 15 години, 7 дни
hash: 1680c48d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Това е правилното решение. Браво! Жив и здрав да е бебока, много любов, успех и късмет

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 4c04b2f842
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Аборт не. Това цял живот ще те преследва. Убийца. И Господ няма да ти прости. А мъжа ти е нещастник. Може би паразита иска да си пуши и да пие и по кафета да ходи. Направо не знам как може и има такива червеи. Махай го и си гледай бебето. Ако можеш го използвай за да дава пари и не се разделяйте.

Ако решиш твърдо да гледаш бебето майка ти ще се зарадва, но ако не си решила не и казвай, защото в последствие ако направиш аборт наистина ще я съсипе. И се премести при роднини/родители за да не сте на квартира. Успех. А ако ходиш да започваш работа не е нужно да казваш, че ще имаш бебе. подпиши договор и се направи, че в последствие си разбрала за бебето като започне да си личи. Тогава държавата те пази и не могат да те уволнят и ти плащат пари.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: ce55ddc636
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Не прави аборт! Ще му дойде акъла на приятеля ти (: Когато се роди бебенцето ще видиш, че си е струвало =]

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 1d59ee453f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Толкова се радвам, че си избрала да го запазиш! Нямаш си на представа колко добро си сторила с този избор не само на себе си и на живота в теб, но и на цяла България. Тя има нужда от майки като теб! Успех и Господ да ви закриля!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: bd64fb3167
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз пък мисля ако нямате нужните доходи само обричате детето си на мизерия трябва да знаете че ще се справите и няма да е лишено от нищо ражда се защото майка му и баща му искат да си го гледат да е задоволено и да му се радват
така мисля късмет при всяко от двете решения
и аз съм против аборта

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 7d8893599b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Абе ,всички пишете не прави аборт не прави аборт.. И как може да я наричате убийца вие сте ненормални ве.. Тя е голяма и може да си реши ,ако иска ще го махне какъв е смисала да има дете при положение ,че няма финансови възможности и не е сигурна в мъжа си.. Лесно ви е на вас да пишете по форумите ама , когато ви се случи няма да сте толкова сигурни какво да правите! Това е хубаво ,че си решила да оставиш детето и да се роди , но те съветвам повече когато имаш такива проблеми да не пишеш по форумите за това има Приятели ,а не такива изроди като тая/този където е писал/а " Аборт не. Това цял живот ще те преследва. Убийца. И Господ няма да ти прости. А мъжа ти е нещастник. Може би паразита иска да си пуши и да пие и по кафета да ходи." О М Г !! Успех :))

 
  ...

...
преди: 11 години, 18 дни
hash: 393efd8378
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   21 ти си ненорамален! И НЕВЕЖ! Но за едно си прав-тя е на 24, достъчно голяма е! Да, Абортът е УБИЙСТВО!
В 1 месец се формират мозакът и органите, до края на първие месец вече сърчицето бие! А до края на 2 са оформени крайниците, очите. Лекарите, които казват, че това е зародиш го правят, защото искат да взимат пари, но абортът е убийство и то на собственото Ви дете!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker