Какво означава да си успешен човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво означава да си успешен човек
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 4027 пъти
Здравейте, споделящи!

От няколко дни ме занимава дефиницията на "успешен човек". Ще се радвам, ако споделите и вашите формулировки.
Естествено, ще се запитате защо ли ме интересува това.
Ами, интересува ме, защото напоследък се улявям, че не успявам да се впиша в социалните регламенти, в общоприетото.
Имам висше образование (на 26 години съм), работила съм по специалността си, но в момента съм без постоянна работа, тъй като смених града и сещате се: всичко наново.
Освен висше образование и няколко постижения, си имам и една свръхамбициозна майка и тук вече имаме проблем.
Още като ученичка бях пълна отличничка, участвах в де що имаше извънкласно начинание и в интерес на истината това ме правеше щастлива, пък и успешна сред всички.
И тук идваме до настоящия момент. Може би сега мрънкам, защото, както споменах, съм в очакване на мечтаната работа, а и не се чувствам удовлетворена от живота (си) като цяло.
Винаги със сърцето си съм усещала, че да си успешен означава да имаш близки хора, съмишленици, пред които може да се чувстваш истински и себе си; да се занимаваш с нещо, което умееш и с което можеш и да помогнеш на другите. Все такива едни нормални, човешки неща, които нямат общо с получаването на 1000000 лева на месец, нали.
Та, в момента ми е нещастно, може би защото смених няколко работни места и нещо не успявам да се ситуирам на точното за мен място, не успявам да се вкпиша. И заради това започвам да се чувствам комплексирана и зле.
И мисълта "за нищо не ставам" се прокрадва всеки ден.
Какъв ми е проблемът? Не може да се живее по този начин.
Да, виждам, че се получи едно разпокъсано и несвързано споделяне, но това съм аз в момента. Какъвто е авторът, такъв е и текстът му.
Благодаря предварително на всеки откликнал!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 68e1176c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   „Винаги със сърцето си съм усещала, че да си успешен означава да имаш близки хора, съмишленици, пред които може да се чувстваш истински и себе си; да се занимаваш с нещо, което умееш и с което можеш и да помогнеш на другите. “

И аз мисля като теб, но си забравила щастието и създаването на семейство.

Откъсни се от майка ти и спри да споделяш с нея, а се събирай с позитивни хора, които те оценяват такава, каквато си и те хвалят. Да, много важна е похвалата, признанието за постигнатото, а някой които те критизира непрекъснато и ти казва „Не ставаш за нищо“ те дърпа назад.
Само на 26 г. си, нормално е сега да търсиш призвание и работа. Ние живеем в много динамичен свят, нормално е да сменяме работи, което не е било нормално за нашите родители. Моят баща работи от над 20 г. в едно бивше държавно предприятие, как да ме разбере? Не става и не го очаквам. Не чакай признание от майка си, щом не си го получила до сега. Сама се признай и се хвали. Сама си кажи - евала на мен и се обичай. Така ще ти потръгне и в работата.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d6a3ed7192
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти, номер 1! :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f08d931b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Единственият успешен човек е щастливият човек ако се чувстваш щастлив дори да ровиш в кофите си успешен.
Как да развиеш съзнание на успешен човек По долу са изброени три стъпки, които трябва да направите за да сформирате в себе си мислене на успешен човек. Развийте в себе си вяра в успеха - Вярата в успеха съдържа тези основни убеждения.

Този свят е пълен с богатства

Съзнанието на успешния човек предполага, че Вселената е пълна с всичко и за всеки. Остава единствено да се приемат нейните дарове. Погледнете природата: тя е щедра, не е пестелива, дори е разточителна с своите дарове. Накъдето и да погледнете навсякъде ще видите изобилие. По същия начин и на пазара навсякъде съществуват възможности, трябва само да съсредоточите вниманието си за да ги видите. А ако някъде има дефицит на възможности, то това е само в главата ви.

Животът носи радост и удовлетворение

Каквото и убеждение да си изберете, вашият ум ще намира винаги достатъчно основания за да го поддържа. Мнозина вярват, че животът е суров и труден и за тях той ще бъде точно такъв. Съзнанието на неудачника винаги търси и очаква проблеми, трудности, разочарования, и то винаги ги намира. Съзнанието на успешния човек гледа на живота като на приключение. То очаква поощрения, търси радост и комфорт в живота и винаги ги намира. А ако внезапно се появят някакви проблеми или трудности, то те се разглеждат като предизвикателство и като резултат винаги се намират нови възможности и решения. Съзнанието на успешния човек цени живота и знае, че всяко ново предизвикателство му носи още по-голямо възнаграждение, нови приключения и удоволствие. Животът е пълен, богат и щедър и новите впечатления и успехи ви чакат зад всеки ъгъл.

Съществуват неограничено количество възможности

Съзнанието на успешния човек вярва, че всеки аспект от живота съдържа несметно количество възможности, просто грамадно! “Къде са те? ’ – ще попитате вие. Ами навсякъде! Отворете си очите, отворете съзнанието и много бързо ще започнете да ги виждате. Къде са вашите възможности? Действайте без да се бавите и ги намерете; те са край вас.

Моят успех зависи само от мен самия.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fccb574a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Да си успешен, за мен означава, да си щастлив. Да си постигнал поне една своя мечта, да се самоуважаваш, да не си отрепка, да си доволен от себе си и живота си. Ако един човек се чувства успешен, то той е успешен.

Всъщност зависи и успешен в какво...
Успешен в живота- да си щастлив, да се чувстваш добре, да харесваш себе си и живота си.
Успешен в професията- да имаш стабилна работа или някакви постижения зад себе си, да си постигнал нещо сам, да си направил нещо сам, да имаш някакъв успех, дори и да не си номер 1.
Успешен в личен план- вероятно животът ти да е подреден, да си постигнал целите си, да си намерил (по-точно изградил) себе си.

Както и да е ти си едва на 26години за мен ти си успешна щом имаш някакъв трудов стаж зад себе си ( в днешно време това е -уау), щом си започнала на ново в нов град (колко човека биха рискували), щом искаш да си по-добра и по-добра. Не си на върха на успеха, но не си и на дъното, просто си решила да сложиш нов старт и в момента вървиш напред и нагоре. Не, ти не си нищо, ти просто си започнала отначало, което за мен е много. Малко повече позитивни мисли и всичко ще бъде наред.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9d7224843b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Най-важното е ти да си щастлива - за едни щастието е в семейството, друге мислят, че парите ще ги направят щастливи, трети във веселието. Аз смятам, че за годините си се развиваш напълно нормално - на 26 години си, имаш завършено образование и амбиция да напреднеш. Няма как да очакваш на тази възраст да си намерила мечтаната работа. Една хубава позиция изисква и доста опит и познания, които не се трупат само в университета, а с работа. Никой няма да назначи току що завършил или завършил преди 2-3 години човек на така мечтаните позиции. Млада си и имаш възможност да пробваш на различни места, така че поне да си в желания сектор на работа. Стартът ти е доста добър. Не изисквай твърде много от себе си - малко са тези, които на 26 са милионери или гении в дадена област ;) Също така всяко начало е трудно, а ти все пак тепърва прохождаш в трупането на стаж, а и самият факт, че си в нов град значи, че почваш всичко от начало - приятели, изграждане на връзки и т. н.
Иначе за мен като цяло успелият човек умее да комбинира или жонглира между - и аз не намирам точната дума - работата и семейството. За мен един човек не е щастлив, а в такъв случай и успял, ако взима 10000лв заплата на месец, но няма някого в живота си. Естествено, че е трудно да се срещне половинката и има хора, които искат но не става - но в случая не това имам предвид, а хора, които толкова са погълнати от граденето на кариера и печеленето на пари, че забравят за семейството си. Също така ми е трудно да разбера и хора, които изцяло се отдават на грижата за деца и някак си животът им е съсредоточен и се осмисля само от тях и минава между другото, а накрая излиза, че те нямат нито личен, нито професионален живот извън децата. Смятам, че намирането на тази среда е доста трудна - на думи е лесно и аз така си говоря, но дано като му дойде времето и аз да успея да се справя с това. :)
Ана

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d6a3ed7192
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Авторката:
Ох, много сте мили. Благодаря ви.
Номер 3, зная, че е така. Опитвам се да усещам и разсъждавам по този начин, но невинаги успявам.
Номер 4, благодаря ти за куража. Да, рискувах. От София се преместих в друг, също голям град, но не е столицата. Защото усещах как се губя там, колко се отдалечавам от себе си. Но просто още не съм преодоляла страха "Какво ще кажат хората за този мой избор" и това ме побърква.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d6a3ed7192
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Номер 5, благодаря! Виждам как разсъждаваш и съм сигурна, че ще се справиш! :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d18569879a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Ти си едно много умно и интелигентно момиче. За сегашните си проблеми нямаш никаква вина. Просто живеем в страна, където тези въпроси се уреждат трудно. Но не е невъзможно. Не се отчайвай, това, което си постигнала, е много. Вярвай си, обичай се и ще видиш, че мнението на хората няма да има такова значение. Когато излъчваш самочувствие (да не се бърка с арогантност и високомерие! ), хората го усещат и се привличат. Единственият ти проблем според мен е липсата на вяра в себе си. Всичко ще бъде наред, ще видиш!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cee839a978
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Авторката: номер 8, чудесен си, благодаря ти! Успокои ме и ми даде надежда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker