Приятели - да се пазиш от тях! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятели - да се пазиш от тях!
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2539 пъти
Все пак сте решили да прочетете моята история.. и какво мислите си че е една от онези скучни историйки в които момичето което съм мислела за най-добра приятелка ме е предала и как не съм очаквала това от нея.. е мога да ви кажа че не е.. не съм тук за да ви разказвам а за да ви попитам един въпрос.. Вие имате ли си най-добър/а приятел/ка..?? .. и сега всеки си мисли.. "Естествено че имам.. " да ама според мен не е така.. и тук не става дума за просто един/а приятел/ка а за този човек който никога в живота ти не те е предавал.. или дори да е така или е било случайно или после жестоко е съжалявал.. за човека който би направил всичко за теб без да очаква нищо в замяна.. човека винаги готов да ти помогне.. да те изслуша и да те подкрепи.. този който никога не лицемерничи и не говори зад гърба ти.. този на когото може да споделиш всичко без после да се притесняваш че ще издаде тайната ти.. на когото винаги разчиташ.. когото не те лъже и винаги ти казва истината в очите независимо колко жестока е тя.. човека който знае всичко за теб и все още те харесва.. май че сега половината не се сетиха за такъв нали..?? Аз съм момиче на 16 години и мога да кажа че досега не съм имала най-добра приятелка.. никога.. има едно момиче което познавам от около 10-11 години и с което постоянно сме заедно, но дори и тя не се е доказала като такава.. Един познат веднъж ми каза че в живота си човек има най-много 2-3 най-добри приятели.. но много рядко повече.. в днешно време е много трудно да разчиташ на някого за каквото и да е.. защото винаги е имало и винаги ще има предатели.. които в началото не би могъл да познаеш, но с времето разбираш какви са и се отдръпваш от тях.. винаги ще има хора които само те използват и след това когато вече не си им нужен те захвърлят.. в моя кратък живот съм се сблъсквала със стотици такива и може би точно от там съм с научила вече да не се доверявам на случайни хора и на така наречените "приятелки-предателки".. хора за които съм дала всичко а те са се подигравали с мен и моето приятелство.. няма как в тинейджърските си години да открием онези истински приятели които ще останат за цял живот.. намираме ги през нашия житейски път.. едва когато пораснем.. когато живота ни изправи пред предизвикателствата си.. тогава можем да разберем кой ни е истински приятел и на кой може да се доверим.. според мен приятелството е умение.. умение да споделиш болката и разочарованието си и да я разбереш у човека до теб.. едно умение което не всеки притежава.. ние не се раждаме с него то се придобива с течение на години.. и все пак можем ли наистина да открием онзи човек готов на всичко за нас в свят в който само материалните неща да важни.. бихме ли го различили от лукавия предател.. ако един ден неочаквано се появи.. зависи.. зависи от нас самите.. важното е никога да не спираме да го търсим защото живота не е нищо друго освен една безсмислена борба в която не бихме оцелели сами.. без приятели..!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: ff9f7e3241
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам най-добър приятел/ка. Отдавна спрях да слагам в графата приятели или най-добри приятели, просто хора, които познавам, за разлика от другите, за които "приятелството" е просто бройка.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5db6b3310b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като се замисля нямам най-добра приятелка.. това е абсолютно вярно, което си написала :).. аз съм една година по-малка от теб. И макар и в моя все още неизживян живот, се замислям, че моята история с `най-добра приятелка` е почти същата като твоята..
Когато бях в 6ти клас моята уж `ндп` (съжалявам за съкращението) през зимата, на студено, ме извикваше само да не е сама, за да не изглежда глупаво, на студа - при минус 2 градуса, за да си говори с някаква си `популярна` от бившето ми училище. Моята `ндп` по това време се държеше ужасно с мен.. тук-там мило.. И та говорех за през зимата - Казваше ми `Ела с мен!!! ` без дори да й пука от моя отговор. Но аз, като нейна най-добра приятелка, естествено ВИНАГИ се съгласявам с нейното.. И тя по този начин ме извиква, говори си малко с мен за тази `популярна` нейна приятелка, с която се мразеха до преди 2 седмици и изведнъж - хоп! айде в списъка за `ндп`.. И продължавам със зимната история ;д... и после ме заебаваше всеки път.. Като си писахме във facebook и тя искаше нещо да правим, защото й било скучно, аз се съгласих.. написа ми там някаква игра, питам я аз ` Какво е това нещо ;д? ` и тя ми пише ` офффффффффф нищоооо `. Казвам й ` Добре де, хайде да играем като искаш ;д`.. и тя се съгласи. Казвам й, че нямам идея обаче как се играе, тя ми отговаря ето така ` ОМГ? ! Ти зле ли си?? .. ` идеше ми да се разрева..
Винаги я ревнувам, защото с мен се държи тотално различно (т. е. ужасно), а с останалите, които тя смята за `ндп`, и които са й говорили много пъти зад гърба, се държи като ` Ох, мила, толкова си яка! И ти ли искаш iPhone? `.. А пък аз, която НИТО ВЕДНЪЖ не съм я лъгала, говорила зад гърба, псувала.. сякаш се срамува от мен, защото не съм от популярните в училище..
^ Касандра ^

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9ffa3180e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз, като по-голяма от вас.. Мога да кажа, че си права за всичко написано! Няма приятели!
Всичките са зависливи кучки и долни лъжкини!
Всеки си гледа интереса и когато има полза, само ти звънни да ти се оплаква, а когато ти имаш нужда от нещо, никога няма време :(
Моята "приятелка ", преди месец си купи телефон и даже не ми го показа, що за приятелка е това?
Когато го видях е попитах : Нов телефон ли имаш?
а тя ми отвърна –Да"
.. и защо не ми го показа? -попитах е аз :
.. отговора беше БРОТАЛЕН
"Не съм от тези които се хвалят "
Така ли трябва да ти отговори приятелката ти?

Не мога да разбера, какво лошо има в това да покажеш телефона си на приятел и той с теб да се радва, но понеже аз съм такава и си мисля, че всички са добри както мен, ама не е!
А преди седмица когато си купих телефон аз,
даже си обърна главата и замина, едно здравей не ми каза в парка, които ходим :(

Приятели няма или поне, рядко се срещат :(

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker