Шофьорски курс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шофьорски курс
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2706 пъти
Здравейте хора,
Скоро започвам шофьорски курс и не знам какво да очаквам, смисъл на сайта авто автошколата има онлайн листовки по които вече започнах да тренирам но искам да разбера как после става шофирането защото ми е малко притеснено, но явно е нормално.
Баща ми, ми е показвал няколко пътикак да тръгвам но много пъти му гасих колата но и успях и да тръгна.
Схванах принципа с съединитела но ако имате и други съвети или забележки кажете.
Как бяхте вие когато бяхте на моето място и ако имате някакви съвети не се колебаите да споделите!

PS: На 17 години съм и автошколата в която мислу да се запиша се казва Старт 97 и се намира в В. Търново.
Ако има хора които са от региона и са карали там шофьорските курсове да пишат мнениета им.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 568a587a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ами преди всичко очаквай по-малко от обещаното. Инструктора не винаги ще ти обяснява всичко, ще гледа да скатае някой и друг час кормуване, а ако е партия с изпитващите от ДАИ може и директно да си поиска пари преди изпита.
Относно листовките - просто гледаш да ги изядеш за да не губиш време и пари ако те скъсат.
Също така прочети поне веднъж актуалния правилник за движение по пътищата.


*Syndrome

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4fe03d3c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж не съм от региона, но сега ще ти разкажа всичко с подробности. Първо да започнем с листовките или така наречената теория. Няма смисъл преди да започнеш курса да решаваш листовки. Материята е изключително елементарна и всеки, който не е умствено изостанал се справя с лекота (огледай се и виж колко хора са шофьори). Като започнеш куросвете има часове по теория, която поне за мен беше много полезна и разбрах всичко от раз. Съответно изкарах изпитите с по 97 точки, което предполагам знаеш, че е макса.

За теорията толкова. За часовете по кормуване трябва да знаеш, че са 31 и са напълно достатъчни, макар и тази цифра да е твърде заблуждаваща, защото 1 час градско се равнява на 40 мин. каране, а 1 час извънградско са 15 или 20 изминати километра и това е. Не се притеснявай за тръгване спиране паркиране и така нататък. Това са навици, които ще усвоиш лесно още първите няколко часа. В семейната кола е едно да се опитваш, в учебната друго. Инструктурът също има педали и първите няколко пъти ще те подпомогне докато не свикнеш сам. Другите по- важни неща ще ти бъдат казани и ще ги упражняваш достатъчно. Хората си знаят работата и няма да те пуснат на изпит неподготвен. Един съвет от мен, който вероятно няма да чуеш. Не бъди толкова страхлив и плах колкото искат инструкторите. Това води до притеснение и много хора треперят на изпита. До като караш в градска среда ще те учат вероятно до 3та предавка и повече не. Бъди по- динамичен и се опитвай максимално повече да превключваш и да си играеш със скоростите на автомобила. При потегляне ти е ясно на 1ва, след кратко време пускаш втора. Дори да знаеш, че трябва да намаляш вкарай и 3та, тогава намаляш, връщаш на по-ниска предавка и по този начин трябва да си играеш със съединителя и лоста. Друго важно е да бъдеш естествено внимателен с пешеходци и няма такива ама той беше далеч и т. н. За периода ти на обучение пешеходецът винаги е с право дори да е в нарушение, запомни го. Горе долу е това.
Най- важното е да бъдеш отпуснат и преди всичко да приемеш курса като едно приключение, което да си го направиш приятно. Лично аз имах малко повече практика, защото се упражнявах по площадки с колата на баща ми, но трябва да знаеш, че това не е особено голям фактор. Да караш различна кола е все едно да спиш с различна жена ;). Късмет от мен и да казваш как върви изпита.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c334c45852
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма как да ти кажем дали имаш грешки, при положение, че не сме те видяли как вършиш нещата. Аз съм жена, но пък ми върви с техниката и на трети час карах в града и сменях всички скорости, а нито веднъж не ми угасна колата, дори когато се учих да потегля. Всъщност от първия път го направих и беше правилно. Но предполагам жени като мен са изключения. Просто съм израснала с мъже и имам мислене и поглед върху нещата.
Ще те посъветвам да тренираш много на кола на родителите ти или поне у дома мислено да опитваш да запомниш реда на нещата, за да не ти изпраща компютъра грешни неща на крайниците. Важно е да го знаеш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: cef455f751
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Листовкит можеш да ги научиш, не са трудни. А на изпита по кормуване, при мен лично яко късаха, после пак плащаш 50 лв такса и 110 лв за часове. От първи път рядко се минава и общо взето ако искат да те прецакат го правят, прекарват те през улици със скрити в дърветата знаци т. н. или пък гледат да те сдухат да се притесниш. Подвеждат те например ти казват завий на дясно, а десния завой е забранен и ти не виждаш знака щото там е спрял автобус и разни такива хитрости използват. Това е в София.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d8de8e5681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами да се надявам че не са толкова лоши тука в Търново все пак не сме София и не намирам нормално да те прецакват по този начин като те прекарват по такива места където не можеш да видиш знака, все пак никой не може да вижда през колите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker