Искам да започна отначало - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да започна отначало
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3969 пъти
Никога не съм била в такава дупка както сега. Млада жена съм на 24 години. Никога не съм била добре като се замисля за миналото си. Имала съм много тежки моменти, още по-тежки, убийствени моменти, драматични, трагични. Както и да е. Опитвам се да оставя миналото зад гърба си, детството си и всички хора, които са ме наранили в миналото си. Много ми е трудно. Не е лесно да забравиш толкова години болка и страдание. Нямам семейство, което да ме подкрепи, което прави мъката ми тройна и четворна. Просто ми е много тежко и със глас рева всяка вечер и сутрин. Чувствам се безкрайно самотна. Сама се оправям с всичко от както се помня. Наложи ми се да порасна бързо и се държа като възрастен. Никога не съм излизала да се забавлявам по младежки.
Просто искам някой да ме прегърне, да ме погали като дете. Да почевствам че не съм сама. Изобщо не ми се живее, на ръба съм. Не виждам смисъл в нищо...
Просто искам да стана сама, за сетен път на крака. Но този път много се задържах на земята, дали да не си остана там, просто нямам сили да продължа. Този път наистина нямам сили.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 57ecfbc4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си в сериозно депресивно състояние, а това си е заболяване, което трябва да се лекува. Направи консултация с добър психиатър. В противен случай настина рискуваш да затънеш и да си останеш там.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 31fbedffeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, и аз напълно подкрепям номер 1. Трябва да отидеш на психиатър.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 23feb3acd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:Ами ако се намирах в България щях да посетя, но в момента имам за задача да оцелея тук 10 дни с 50 евро. Няма как да си позволя такъв лукс, а и мисля че никой не може да ми помогне вече. Както си стоя избухвам в неудържим смях, но като кажа неудържим разбирайте, че плаша околните и сама си казвам "спри, престани", но нищо не се получава. След 5 мин плача, усещам невеоятна болка в себе си. Буквално усещам, че душата ми е болна. Приятели не са свикнали аз да проявявам слабост, те ме имат за робот, или и аз не знам свръхчовек и когато тръгна да споделя нещо, макар и с усмивка и те казват "супер си си, та ти се смееш постоянно, нищо ти няма"... Аз им казвам, че отвън да, но отвътре само аз си знам какви чувства изпитвам, но те не ми вярват. Като гледам на никой не му дреме ни най-малко за другия, стига да си прекарва добре с него.
Моля ви, дайте ми съвет как да се взема в ръце и какво да правя с животът си? Кажете как да изляза от омагьосаният кръг и как да започна от начало?
По принцип се занимавам с медитации, но те ми помагат само толкова, колкото трае самата медитация. След това всичко се връща по старо му.
Всеки ден ходя подпухнала от рев, цялата вече съм пресипнала, като ходеща развалина съм.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bd9b0088be
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Какво да ти кажа аз също съм много отчаян в момента... има едно нещо което много ме е депресирало и си седа само вкъщи и не мога да се отпусна с други хора само аз си знам какво ми е.... всички приятели ме викат да излизаме и се чудят какво ми става а аз не искам да виждам никой.. гледам себе си в огледалото и се чудя защо на мен ми се случи

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 23feb3acd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторката съм, номер 5 какво се е случило? Ако имаш желание можеш да споделиш тук. Може би бих могла да те посъветвам нещо, защото всичко ми е минало през главата.
При мене това е, че не е едно нещо да споделя.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e78c9952db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ти трябват никакви психиатри,няма да помогнат.
Трябват ти утеха и разбиране.
И си смени ''приятелите''.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bd9b0088be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   от 5 до 6

ами какво ми се е случило... то е така както при теб и твоите приятели. Ти споделяш твоите проблеми и в същото време другите хора си мислят че това е нищо.. ти да видиш техните проблеми какви са огромни. Всеки мисли за себе си, за собствените си премеждия и беди. Честно казано моето не е нищо в сравнение с теб. Пък и на всичкото отгоре си в друга държава сама. Аз знам какво е да живееш сам в друг град, но сама жена в чужбина е наистина много трудно. Съчувствам ти!
Писах пак, въпреки че едва ли следиш темата

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e683dfd38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Явно имаш финансови проблеми, съветвам те първо тях да разрешиш. Намери си по- доходоносна работа, човек като няма и 5 лева в джоба се отчайва, минала съм през това. Лично аз направих много промени в живота си, смених си и компанията, но нищо не помогна. Попаднах на следващата група от хора, които се отнесоха към мен по същия начин - без уважение. Това се получи, защото първият път не си бях научила урока - първо трябва да се научиш да обичаш себе си и да се уважаваш и цениш, да изискваш най-доброто отношение към теб и да се отдръпваш от хората, които те нараняват, като допускаш нови хора до себе си, такива, които те ценят. Чак след това ще видиш промяната, как и другите те уважават и ценят. Спри да се самоизмъчваш, защото само си разбиваш нервите и си вредиш. Наблегни повече на действието, за да промениш това което можеш на този етап и така стъпка по стъпка. Преследвай целите си, винаги се дръж здраво за нещо конкретно, което има голямо значение за теб и към което се стремиш. След като го постигнеш се стреми към друго такова нещо. Колкото до отчаянието - недей се самоизмъчва! Животът учи, понякога минаваме по по-трудния път и всичко ни се стоварва изведнъж накуп на главата, но след това и плодовете които жънеш след усилията, които си положила са по- големи! :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63fd858e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Моят съвет е да се обърнеш към Бог и православната църква :):)Бъди силна,този живот ни е даден да го живеем.Бог не иска от нас да се отказваме.Продължавай напред :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 23feb3acd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значи не са ми финансови проблемите изобщо. Просто от тъпата си добрина пратих пари на закъсала приятелка, защото има детенце, което гладувало и за това останах аз без пари. Това изобщо не ми е проблем. Казвам, че ми е тъпа добрината, защото ден след като пуснах пари да и изпратя, тя ми казва, че щяла да си заложи единият Ай фон и някакви такива... Значи тя има два ай фона, аз имам един стара и очукана нокиа от втората световна война, но аз на нея и пращам пари, страшен майтап...
Та изобщо не са ми финансови проблемите.
Проблемите са ми в разбито детство, нямане стабилно семейство, жестоко минало, не съм видяла любов, обич и незнам какво е нормални човешки взаимоотношения.
Дори се скарах с най-добрият ми приятел сега и каза, че се държа като диво животно, ами такава съм каквато живота ме е направил.
За любов никога съм нямала време, секс, или каквито и да било развлечения.
Цял живот се стремя към нормален живот и спокойствие, но не ми е било писано.
Относно църквите, нямам намерение да се забатачвам, не съм религиозна. Вярвам много силно в Бог и съм част от него, както и той от мен, но изобщо съм далеч от тези църкви.
До 8
Следя темата. Не ми е трудно, че съм сама в чужбина. Това би било трудност за някой, който не е имал истински проблеми.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bd9b0088be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   до авторката. Добре де спокойно. Не само ти си в незавидно положение. Всеки си има проблеми. На твоята приятелка и кажи да ти върне парите. Казваш че нямаш какво да ядеш и тя ще ти ги върне. Добре си постъпила че си решила да помогнеш, но и ти си избираш приятелите.
пс: на теб ти трябва як секс за да излезеш от депресията
поздрави

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1b15b12616
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Потърси хора с разбиране. Такива, които си дават сметка какво си преживяла, и които могат да коригат отношението си заради това. Животът те е наритал здраво, нужно е другите да го осъзнаят. Не се натоварвай допълнително с отношението на другите. Или ще можеш да намериш утеха от тях, или не. Ако не, то те не принадлежат към кръга от близки приятели.

Разнообрази ежедневието си. Ако нямаш пари, просто се отдай на разходка, спорт навън, посети някоя забележителност в града. Излез от коловозите на повторяемостта.

Прочети историята "Имало едно време... едно момче". Историята на друг човек с проблеми. Написано е много добре, поне според мен. И ти препоръчвам това не за друго, а защото в такива моменти обикновено разбирането, че има други с проблеми помага да се чувстваш поне малко по-добре, знаейки, че там някъде има някоя сродна душа, която страда с теб.

Пиши тук в тази тема всичко, което сметнеш, че може да споделиш, защото това също помага. Аз лично ще я следя, и когато мога ще пиша също.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: abd665d968
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравей, все едно чета за себе си, даже имам подобна история пусната в сайта. Не знам как бихме могли да разменим координати.... и не знам дали можем да си помогнем, но на запад има много сайтове и програми за взаимопомощ за хора в такова състояние. Опитай се да ги откриеш. Това е страшна депресия и аз ежедневно се боря със самоубийствени мисли, а имам и дете, за което се грижа сама. Ако искаш да се свържем някак една с друга ще се радвам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker