Колко пари давате за храна на ден? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колко пари давате за храна на ден?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 9291 пъти
... и за колко други хора пазарувате? Какви храни си купувате? Какво обядвате, докато сте на работа?

Причината да задам този въпрос е, че откакто живея самостоятелно (от 3 месеца, момче на 21 съм), оставам с неприятното чувство, че харча прекалено много - и то само за храна! Доходите ми не са постоянни и затова няма как да си съставя план. Просто искам да съм колкото се може повече ефективен и да не съм в излишна тежест на родителите ми, които винаги са се грижили да не оставам без никакви пари в джоба...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8a7f7be3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това с храната е строго индивидуално. Например аз съм момиче, не ям толкова и не ям често месо - просто не ми се дояжда много често, но не съм вегетарианка. Има момчета, които не могат да не ядат месо всеки ден. Тоест парите, които даваш са свързани не само с количеството, което ядеш, но и с типа храна, който консумираш.
Аз лично бих ти препоръчала да ядеш повече неща приготвени вкъщи, а не полуфабрикати или готови неща като сандичи, дюнери, пици и т. н. В повечето случай, ако ядеш такава храна даваш минимум два пъти повече пари отколкото като я приговяш. Не е нужно да ставаш домакиня, има доста лесни рецепти за мъже, които нито са трудни, нито отнемат време.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 94a4956e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти... ами простираме се според чергата си, авторке.
Когато бях студентка нямах почти никакви пари за храна.
Първо - никакво пушене и почти никакъв алкохол ...пести се страшно, а и е много здравословно.

Ето ти евтини храни
- макарони с доматен сос
- ориз с маслини/доматен сос
- всички видове варива като леща, боб
- консерви с боб, царевица... , виж най-евтините консерви, може и с тлъсто месо, ако си слаба и ядеш 1 път седмично такава консерва
- хляб с лютеница или друго мазано
- качамак с царевично брашно и малко сирене
- царевица от консерва със сирене
- сухари
- ако си слаба и трябват евтини калории - мазна сланина, мазен евтин салам с хляб.

За университета - носи си ябълки и обикновенни бисквити... това на мен ми беше там яденето, защото столът ми беше скъп. Иначе, можеш и сама да си правиш здравословни сандвичи с черен хляб и така да имаш оправдание, ако се стори странно на хората, защо си носиш храна от вскъщи. Може и салата дори да си носиш, важното е дресингът да е запечатан. Аз си имах малки запечатани кутийки и съм си носила дори сготвено... Храни се не по-често от 2 пъти в седмицата. Лиши се от сладки неща и други щърбалъци, но не се лишавай от хубава козметика, кондоми и бельо да кажем. Не яж фастфуд. Има закуски за 1-2 лв., но са вредни и не могат да ти заместят едно пълноценно хранене, каквото ще имаш, ако си носиш храната от вкъщи.

Съвет - пазарувай винаги в Лидл или друг подобен магазин за цялата седмица 1 път. Винаги плащай всичко в кеш и си пази касовите бележки, за да видиш накрая на месеца, какво си изхарчила за храна общо. Пий нескафе (то идва най-евтино). Не пазарувай допълнително дреболии, дори да ти се преяде нещо. Купувай си редовно плодове и зеленчуци на промоция или, които в момента са актуални, за да не почнеш да страдаш от някакви болести. Питай за малко по-стари плодове на пазара като можеш да изрязваш лошите места. Нека вашите ти дадат буркани със зимнина. Много важна е туршията, пълна е с витамин С и важни други витамини.

Ваксинирай се против грип - струва 8 лв., а лекарствата като се разболееш са много по-скъпи и по-вредни, да не говорим, че изпускаш материал.

Гледай веднъж седмично да има месо и веднъж риба, може и от консерва да е рибата, месото да е пилешко или телешко.
Купувай си евтино сирене, но да няма растителни мазнинни. Не яж маргарин, отрова е. Купувай си евтино кисело мляко, но и там гледай да няма растителни мазнини. Лиши се от салам (скъпо).

Евтино и полезно от животински произход:
- пилешки дробчета
- всякакви пилешки дреболии и отпадъци (за супа)

ВНИМАНИЕ ПРИ ДРОБЧЕТАТА - гледай да не забременяваш, ако ядеш дробчета, защото се трупа витамин А, които води задължително до малформации при плода. Спри всякакви продукти с дроб поне 3 м. преди забременяване!!!
Важното е да оцелееш тези години, здравословно ще се храниш после. Гледай да достигаш нужните 1400 калории на ден.


Човек може да изкара седмицата с 20-50 лв. Според мен обаче оптимални са едни 30-35 лв. Всичко под тези пари не е човешко. Най-много се пести, ако човек се храни у дома или си носи храна от вкъщи.
Аз съм живяла с мноооого малко пари и съм работила паралелно, защото се самоиздържах. И на работата си носих ядене. Хич не ми е било неудобно. Кисело мляко също може да си взима човек, не се разваля, но най-лесни са ябълките.
Съветвам те да си намериш поне за събота и неделя и през ваканциите работа, вместо да пестиш от храна.

Днес съм доста повредена на темата и харча пък страшно много пари за храна, защото можем да си го позволим и съм си обещала вече да не пестя за това. Двама човека сме, а харча към 200 лв. седмично само за храна, а се храним и навън. Най-голямата сметка в хранителен магазин ми е била 500 лв., но сме пълнили тогава и фризера и не е било за 1 седмица.
Поне веднъж седмично има сьомга, всеки ден има някакво месо - предимно био-телешко, много крехко и струва към 50 лв. килото, морски дарове - изобщо всичко, което може да се купи за ядене с пари. Пазаруваме направо в Метро в промишлени количества, но като човек пазарува 1 път на седмица пак си знае сметката. Заслужаваме да се храним с най-доброто просто!

Пожелавам ти след като завършиш и ти като мен да нямаш нужда да въртиш всеки лев по два пъти. Не, че е невъзможно, но просто е гадно за един човек.
Гледай си следването, ще ти е мъка тези няколко години, сама ще се учудиш, колко по-добре може да живее човек. Пред и 4-5 г. се храних само с горните неща и ме бяха обявили за анорексичка, днес съм с нормално тегло и се храня с най-добрите и пресни храни от принцип. Парното ми е винаги на 6, имам винаги топла вода, живея в огромна къща... и тези три лукса - хубава храна, топла вода и парно/климатик никой никога не може да ми ги вземе.
Учи, за да можеш и ти да си позволиш добър живот. Не съжалявай за нищо ине завиждай на хората, които от мама и тати имат пари за всякакви глезории.
След завършването картите се месят отново и тогава да ги видим, дали ще успеят да изкарват парите, на които са свикнали.
Лесно е от малко на много. Лесно е от макарони на сьомга, но е страшно трудно от сьомга да паднеш на макарони.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8d3825479b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз съм семейна, не харча много за храна. Нямам бюджет, купуваме каквото ни се яде, но главно готвя и това спестява доста. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6efa2860de
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Един хляб и една кутийка майонеза ми излизат 2 лв. Висок съм 185 см висок с тегло 80 кг! Човек може да харчи малко, но да дебелее, аз съм доказателството. Чувствам се здрав като бичме.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3bf53c6245
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   До №3: Няма как да не харчиш много за храна и същевременно да купуваш, каквото ти се яде. Храната в България е прекалено скъпа и е огромно перо в семейния бюджет. Говоря за продукти, които си приготвяш вкъщи, не за готова храна, която пък е още по-скъпа и некачествена история. А и представата за много и малко по отношение на разходите е доста относително нещо и зависи основно от приходите в семейството. За едни ще е много, за други-малко.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 99de292f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   определено храната в българия е много скъпа.. всъщност не заплатите на средно статистическия българин са малки.. но човек когато си прави сметката успява и с малък бюджет.. а и установих че по веригите има хубави промоции..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f8d229a1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честно казано, като чета на какви ограничения се подлагат хората и ми става мъчно... Но истината е една - човек се простира според чергата си. Също е редно да се отбележи, че хубавият дълъг пост на номер 2 в първата му рестриктивна част е приложим за момиче, но за мъж на 21 години, какъвто е авторът, този режим е равносилен на гладна смърт.
Та като студент, в най-гладните години в България на хиперинфлация си спомням, че си броях стотинките за купон /или хилядите левове/ и не мога да кажа, че съм се хранил пълноценно.
Но ще ти кажа какво ям сега, подобно на номер 2 - сутрин кисело мляко с овесени ядки и някакви плодове. На обяд задължително ястия с пилешко или риба и салата, вечер подобно или каквото ми се дояде с изключение на хляб и сладки неща. Гледам да се храня здравословно и затова единствено плодове и зеленчуци ям без ограничение, обожавам плодове и никога не оставам с по-малко от 3-4 вида плодове в кухнята, не жаля пари за храна, в момента имам грозде, ябълки, мандарини, круши, смокини, банани и ягоди. Според мен не е проблем да хапваш плодове по всяко време наа денонощиято, макар и да са богати на захари. Между другото био-телешкото, внос от САЩ, е наистина доста крехко:)
Пожелавам на всички ви да се храните така както желаете и с това, което ви душа иска:)
М, 34

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b71e69c988
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Когато работя - 4-5 лв на ден, като половината храна е готвена. Като съм безработен ям по-малко и храча според наличните средства - около 2 лв. на ден. Менюто ми е предимно хляб, яйца, кисело и прясно млеко, понякога месо или риба или някаква карантия, тук таме някой салам за сандвичи за работа, през ден ядки (орехи, слънчоглед или тиквени семки), овесени ядки и малко сирене, маргарин за сандвичите или овеса, захар за млеката и овеса, бял боб веднъж в седмицата или на две седмици, картофи 1-2 в седмицата, 1 път ориз, лук и магданоз на всяка манджа, ако има - домати и чушки, средно около 1 ябълка на ден, но не всеки ден, безалкохолно не купувам - само като помисля, че ще дам над 2 лв. за вода и боя, вместо да взема нещо за ядене, и се отказвам :). Освен това почти всеки ден, особено ако бачкам, ям нещо шоколадено, или шоколадова вафла или шоколад. Това е общо взето целогодишното ми хранене.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 464b2713a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Минимум 3 лева. На 22 години съм, нисък и слаб.
Постоянно се тъпча с джънк фууд, но не ми личи. Дюнери, сандвичи, пици.. всеки ден.. понякога разнообразявам с китайско..
Честно да ти кажа и аз оставам с впечатление, че доста давам за храна.


*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b9657df0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Храни се не по-често от 2 пъти в седмицата. " - момче, изобщо не я слушай. Трябва да се храниш вски ден иначе си вредиш на мозъка и на други органи. Ще повлияе на успеха ти в университета или работата (не си споменал дали учиш или работиш). Много е вредно да се гладува. Относно храната, гледай да е качествена. Ако трябва по - малко яж, но е важно храната да е качествена. Качество за сметка на количество. Номер 2, авторът е момче, не е момиче и го е написал. Като ти дадат парите за месеца, си отделяш за такси и останалото ти е за храна. Просто си прави сметката.
*Д*

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a9de765efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Момиче на 19 години съм, също живея сама. От около половин година.
Като броим това, че се случва често да ям и навън (готова храна), харча около 160-170 лева за храна и напитки (без тук да включвам консумацията по заведения на напитки, тъй като там не мога да кажа какви пари давам - различно е, а и не си правя сметката за тях).
Има дни, в които ям много, има и дни, в които карам на два пакета солети просто защото нямам пари, не че не ми се яде повече. :D
Моят най-голям грях относно напитките са енергийните такива. На месец давам поне 20 лева за такива, понякога и повече, но гледам да се ограничавам уж. Консумирам кафе. Последният път (преди може би месец, е и отгоре) си купих един промо пакет на Нескафе голяма кутия и едно пакетче пак разтворимо на нескафе. Гледам го че чак сега вече свършва и трябва да взема ново. Мисля че пакетът струваше към 12 лева. Не ми оставя много време за готвене вкъщи, поради което купувам: макарони (стават бързо, ако нямаш маргарин може и да се запържи олио, а то отива супер малко, така че... чудесно), ориз (само с подправки - каквито имам, не ги подбирам, а ако има и доматен сос - супер, ако ли не: не е проблем), сухо картофено пюре (в него добавям маргарин и сирене, става много вкусно и ме засища доволна вечерта) и... това е що-годе. Веднъж само си бях купила готови пилешки хапки. Иначе залагам на солети хрус-хрус, най-евтинички са за залъгване на глада, когато няма друго. На месец си купувам по десетина пакета и ми стигат. Много обичам маслини и кашкавал, но и от двете не си купувам по повече от половин килограм на месец. И то даже рядко. Когато съм на работа по принцип ям кроасан/вита баница (1 лев са и двете). Това си е обяда ми. Като ми се прияде месо, си купувам кренвирши или салам някакъв, но при всеки случай да е нещо евтино. С това "месо" ям хляб, понякога си правя сандвичи, понякога само така ги ръфам - естествено, насища доста. Да кажа: захар в нас няма! Нищо не пия със захар - нито кафе, нито чай. Не правя сладки неща и не ми трябва. Плодове и зеленчуци ям сравнително рядко, но наскоро придобих навика да си купувам зеле (нали е евтино сега...) и да си правя салатка вечерта. На мен ми стига и само салатата, а самата зелка, колкото и малка да е, ми върши работа за поне 3 вечери. 1 кг сирене на месец ми стига, че и остава. Пазаря по принцип от Била или My Market, когато реша да пазаря за по-продължително време, но това не е редовно (този месец не съм ходила). Кола и газирани напитки като цяло пия рядко, на месец давам не повече от 10 лева за такива. Алкохол също не пия активно, имам една бутилка вино 2 литра и стои от 3-4 месеца в хладилника, вече остана 1/3. За чипсове давам пак към десетина лева на месец. Сладки изкушения също си купувам, но се налага понякога да се ограничавам, защото просто нямам пари. Ядки не консумирам. Пици ям сравнително често, поръчвам си ги с доставка до дома от заведение. Е, често често... Имам впредвид, че по веднъж на седмица. :D Долу-горе два пъти в месеца ям джоб (2 лева някъде е единия, зависи какъв си взема). Хляб не консумирам постоянно, на месец максимум два да си взема и то половината изсъхва. Яйца не обичам много, стигат ми до десетина на месец. Кисело мляко рядко купувам, прясно мляко - още по-рядко.
Ако ходя да пазаря за седмицата от голям магазин, давам около 20-25 лева за хранителни продукти, от които винаги ми остава нещо и за следващия период и останалите пари са за хранене навън или ако нещо ми се прияде, което го нямам вкъщи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 48a1090efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на 28 години и живея сама, не готвя или го правя много рядко. Смятам, че за сам човек сготвената храна не излиза по-евтино. Защото харчиш ток и консумативи, а няма как да си приготвя примерно една купичка леща... Обикновенно си купувам полуфабрикати или готова храна. В хладилника гледам да имам някои определени продукти, които ям често, а това са маргарин, телешки салам, кашкавал, яйца, прясно мляко... Но на мен един телешки салам, нормална разфасовка ми стига за около 2 седмици. Честно казано лично аз не пестя от храна, е съобразявам се каква марка продукти взимам и следя промоциите в големите вериги. Като сума не мога да ти кажа, всеки път е различно. Но аз съм жена и храната не ми толкова голям проблем, а и изглежда не съм от много "ящните" :) Имам периоди, в които изобщо нямам апетит или ме прихващат идеите да сваля някой и друг килограм и тогава съм най-икономична :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 764bce732a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Купувай салам, сланина, всякакви евтини колбаси. Купувай сладки работи на промоции-каквото видиш в магазина-вафли, бисквити...
Купувай си газирани напитки, те подсилват организма и са много евтини. Има стекове(от 6 бутилки) по 2-3 лева.
Не слушай баровците по-горе дето карат на американски меса по 50 лева килото или пък са на плодова диета.
Най-вероятно, това са хора на средна възраст и при тях организма се нуждае от много по-малко енергия.
Ти си млад и трябва да се храниш. Мажи си дебело филии с краве, повтарям - краве масло и отгоре щедро мацвай по две супени лъжици сладко или конфитюр.
Пий кафе със мляко и захар. Не се страхувай, че лелите не употребяват захар. Това все още не важи за теб.
Купувай си течен шоколад, сирене, някакво мляко, каквото обичаш-шоколадово, плодово...
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e51db00a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Живея сама и сготвеното го ям 2 дни. Удобно ми е да пазарувам в Кауфланд, купувам каквото е на промоция. Сега ще си купувам телешки салам в промоция и риба в консерва, че не ми се готви. Ще похарча 1. 50 за салама 0. 97 за рибката и та това е ще ги ям 3 дни. Айде петък е позволено е да се поглезя ще си купя и шоколадче...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 03a58d3100
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз давам към 600-700 на месец. Живея сам и си купувам предимно филета, луканки, консерви с риба тон, поръчвам си от пицарии, KFC или някъде на заведение. От колбасите си купувам само на една фирма - М... в, по-скъпи са, но поне знаеш какво ядеш. Гледам да не оставам без плодове, много ги обичам.
Предполагам, че мога и с по-малко да мина, но не искам да пестя от храна, другото от което не пестя е кафето - пия едно от най-скъпите, но за мен е важно, денят ми да започва с нещо хубаво.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a3730db656
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Явно въпросите са ти към родители или такива, който са на твоята възраст. Аз да кажа за нас обаче. По принцип различно даваме за храна 20-30 на ден ( да малко са знам, но .... ) само закуска, обяд, вечеря.


Пращаме икономи да ни пазаруват, а аз или мама им правим списък с нещата, който трябва да купят, защото тате няма време, а брат ми по смъртно няма да седне и да се занимава с такива работи ;д.

Ние сме четирима (мама, тате, аз и брат ми). Зависи какво купуваме де гледаме да не е от на промоция (не знам защо тате не дава да се купуват неща на промоция дето са). Аз и брат ми ядем много сладко за това отиват най-много пари. Шоколади, вафли, чипсове, снаксове, бисквити, бонбони - това са любимите храни на брат ми, а и на мене де.

Както казах купуваме всеки път различно зависи какво ще харесаме (сладко задължително). Взимаме салати - руска, млечна, шопска и някакви други дето не знам как се казват. Да ти призная обаче по често ядем на ресторанти. Така ни е по-лесно.

Веднъж помня, че отидохме да вечеряме в китайски ресторант и сметката ни беше 80 лева, а баща ми чак се учуди и каза на готвачите "Много малко само толкова ли ?" Те самите се изненадаха от реакцията му. Ама тогава така стана, защото с брат ми искахме да ядем китайски ориз (яла съм и китайски ориз в Китай ;д наистина там е по-хубав), а той беше не много скъп (според нас). После брат ми като почна с десертите и баща ми му угажда е да и аз ядох каквото той си взимаше - сладоледи, мелби, пасти. Мислехме, че ще ни е по-скъпо по принцип тате е свикнал да оставя по ресторантите към 100-150лв. ама шанс. И макар да не можем нито аз нито брат ми да изядем всичко, което си взимаме пак трябва да го вземем може да е само за да опитаме, но трябва задължително.


Яденето на баща ми му го правят по поръчка каквото си избере и ми е казвал, че след половин час му се дава. Преди да попиташ държи фирма (вече две) или компания беше не знам не съм го питала. Майка ми е учителка по френски и български в гимназия. Обядва това, което и дават стола, но не знам какво е. Тя казва, че е различно.
И това е като гледам друго не си питал. :)






Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dd161f77b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравейте. Аз съм момче на 21 и в момента уча. На месец харча под 150 лева за храна, понеже бюджета ми е доста ограничен. Никога не съм си позволявал да ям на ресторант. В момента ям за закуска по една баничка (или някаква друга разновидност от тестените изделия), за обяд хапвам скромно в студентския стол, а за вечеря 2-3 ябълки и няколко филии хляб намазани най-често с маргарин. Уийкенда, когато стола не работи менюто ми е предимно сандвичи на тостер. Не пия, не пуша, не излизам често (да, живея един скучен студентски живот), но поне не стоя гладен.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 314339089a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Здравей!
И аз като теб имам абсолютно същият проблем. На 21 съм, момче и напоследък харчех МНОГО, но от две седмици опитвам нова система (едва ли е нова, хаха) като в Неделя правя огромен пазар за седмицата. Преди ОБАЧЕ да отида да пазарувам, сядам на компютъра и браузвам 3 рецепти, които са с голямо количество порции. Отивам в магазина с нагласата, че ще имам нуждата от точните продукти за тези три сготвени храни. Всяка една ще успея да ям за около 2 дни, когато трябва някъде в Сряда да сготвя другата. Така Петък, третата и отново Неделя пазар. Наистина е полезен начин! Пази си бележките!
Когато направя пазара, си правя записка в тефтерчето с графа: Храна, Веселие, Транспорт и Други. Така знам точно какво съм похарчил за седмицата и накрая на месеца ще преценя в коя област наистина трябва да огранича харченето (например да ходя пеша, вместо с автобуса :P)
Надявам се, че това ще ти е от полза!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3b11ad6afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Освен гореизброените евтини храни има и други:
Яйца, всякакви разновидности. Омлети, бъркани със сирене или с каквото ти е кеф, пържени филии, миш-маш и т. н
Принцеси с яйце и сирене, салам, кайма и т, н
аз лично съм фен на спагетите и макароните мога да ям често и не ми омръзват.
Яж плодове вместо някакви вафли или сладки.
За заскуска ако обичаш овесени ядки с мляко. Може и с някакви ядки или плод. Засищат за дълго време.
Салати, марулата е евтина вече една голяма салата с лук и маруря и нещо друго идеално за вечеря.
:))

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d7ad1d6aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   С храната или с пиенето?
Колкото се наям.
Като може да се наядеш с един хляб надробен в паница и полят с вода топла, долу от магазина купена, казваш чай, ама не с филтър, а само гореща вода в пластмасова чашка по 30 ст и още една и готово. Посолиш я с солницата и готово.
Туй за вечерта и 6 лева за деня

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker