Анархията - страшна или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Анархията - страшна или не
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 4304 пъти
Напоследък често се случва политици и журналисти да плашат достатъчно намъчилия се вече български народ с анархия.

Мине не мине време и хоп, недейте така да правите, защото ще настане анархия. И един уважаван дисидент наскоро, и той, не искал да предизвиква анархия, а само да протестира срещу институциите.

Клише не клише, ама върши работа и хората какво да правят горкичките, плашат се – та нали хаосът е много страшно нещо, а и бандити ще почнат да крадат и убиват по улиците, и бомбени атентати, ужас. Само че се чудя кога тук са се случвали такива неща, за да знаем, че са лоши и че трябва да се плашим от тях. При комунизма имаше ред, спокойствие и дисциплина, никаква анархия.

Е, един от малкото анархисти по това време гръмна с бомба паметника на Сталин и заради това, според мен напълно адекватно действие, лежа в затвора, но това е по–скоро изключение.

Сега вече живеем в демокрация и в момента си съществуват законно анархистки организации. Протестират мирно от време на време, най–вече на първи май, развеят някой черен байрак, поискат социални придобивки – от рода на тази градският транспорт да бъде безплатен и това е. Нито гърмят бомби, нито извършват убийства, просто хората са си идеалисти и имат леви убеждения. Не ми се виждат особено опасни. Така че къде се корени страхът? Да, имало е атентати, преди стотина години, в смутни времена, когато човешкият живот не е струвал пукната стотинка и политическите спорове са се решавали с груба сила. Загивали са невинни хора, което е ужасно и недопустимо. Но кой крив, кой прав трудно може да се каже, особено от дистанцията на времето.

Ето няколко исторически примера. През 1923 година земеделското правителство решава да изземе оръжието от населението, в следствие на което ямболската анархистка организация организира митинг. Ямболският гарнизон разпръсва протестиращите, при което са избити 31 човека. После Стамболийски е свален с преврат (от военните) и жестоко убит, после се стигна до най–големия атентат в българската история – в „Света Неделя”, извършен от комунистите, между другото. Стигам до извода, че страхът се корени в неизвестното. Управлявали са ни комунисти – знаем ги колко струват, управлявали са ни фашизоидни елементи – и тях ги знаем, обаче анархисти не са ни управлявали, а то и няма как, защото те не драпат за власт.
Има и една всеобща заблуда, че „анархия” означава „хаос”, а тя всъщност означава „безвластие”. Безвластието е нормално да плаши повечето хора, защото средностатистическият българин си иска султан, или цар, или Тато, или някой такъв като Тато, просто защото има робска психика. Но по принцип има начини свободните хора да се организират сами, но това е съвсем друга тема. Както е казал един практик на анархизма: „Анархията е майка на реда”. Много украинци го смятат за национален герой, между другото. И го почитат както ние почитаме Ботев. А, Ботев. Ами той човекът си е бил почти анархист, ако не и абсолютен – тук има някои спорове.

Явно плашенето с анархия е опит да се държат в подчинение хората – слушкайте, бачкайте за без пари и не протестирайте, защото ще загубите и малкото, което имате. Но проблемите трябва да се решават, защото натрупат ли се прекалено много проблеми, става лошо (някой беше писал нещо за революционната ситуация), а с трайкане проблеми не се решават. Има и нещо друго. Всяка власт се страхува от идеалистите, защото икономическите лостове при тях не работят, а в лявата част на политическия спектър има повече такива, като дядо ми, например, който беше комунист по убеждения, но който винаги е ненавиждал Тодор Живков. Идеалисти бяха и хора като Петър Дертлиев и Стефан Савов, ама умряха, а след тях никой не дойде.

Така че, моля, плашете ни с комунизъм, с фашизъм, с ботулизъм, но не и с анархия.

Аз съм спокоен, вицепрезидент Попова обеща, че няма да допусне „улицата” да раздава правосъдие. Обаче не разбрах дали позволява нивата с люцерна да раздава правосъдие в случай, че бъде накацана неправомерно от френски парашутисти. Както и да е.

Завършвам с един много смешен случай от преди няколко години. Бяха се събрали няколкостотин човека на гръцката граница да протестират срещу това, че властите не пускат бежанци от Сирия да влизат в страната. Един журналист изрази опасението си, че ще дойдат и гръцки анархисти, от онези „нинджите”, а те били много опасни, защото били, забележете, крайнодесни екстремисти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8ce1a17ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Това което е постигнала България през времето на Тодор Живков, никога няма да го постигне сега, че дори и 20 години напред! Колко хора се оплакват сега, а колко малко са се оплаквали тогава. Факт!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 22805b134e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Апатията е по-страшна от анархията. Долавям, че и внушенията на творбата ти са в този смисъл. Обаче няма да те разберат, братле. Първо повечето хора няма да тръгнат да те четат, защото заглавие от сорта "Искам да чукам братовчедка ми" ще им се стори по-интересно от твоето заглавие. И второ, малцина от четящите ще схванат какво всъщност искаш да им кажеш: "Дертлиев и Савов? Никога не съм ги чувал"; "Стамболийски ли? Авторът явно бърка фамилията на Стамболов, ега ти неграмотника"; "Екстремизъм и ботулизъм? Няма такива думи, аз си знаеме за алкохолизъм и непукизъм".
Мен не ме тревожи толкова робската психика, роби винаги ще има. И в Римската империя ги е имало, това прави ли я по-малко велика? Зависи как ще го погледнеш: чистачът на кенефи и миячката на чинии са, тъй да се каже, днешните роби в съвременното общество. И в България, и в Германия - все едно е.
Тревожи ме друго. Хората ни са тъпи. Разсърдете ми се ако щете, обесете ме за ташаците (и ме простете за израза), но твърдя и съм убеден, че днешният българин е тъп човек. Сам по себе си затъпял или целенасочено затъпен от други - но това е резултатът. За жалост краен резултат и достигнат вече продукт: тъп средностатистически човек. За чистачът и миячката това е обяснимо и простимо, но в случая е страшно - страшно е, защото е засегнало цели социални групи. И почти всички техни представители: от касиерката до машинния инженер, от дребния чиновник до влиятелния изпълнителен директор.

Превърнеш ли човека в безмозъчна брънка от обществото, успееш ли да му парираш способността да мисли - значи е твой. Можеш да го манипулираш, можеш да го моделираш, можеш да го водиш за носа. Политиците добре знаят това и целенасочено работят в тази насока - разбира се, с немалка медийна подкрепа. Умни не им трябват - умният е буден, будният е шаващ, шаващият накрая става опасен. И затова всички те и всичките им идеологии промиват мозъци... капитализмът промива мозъци, комунизмът промива мозъци, национализмът промива мозъци. Търсят се глупаците - да бачкат, да си налягат парцалите, да мучат, да зобят, да произвеждат, да си траят... да не виждат, да не осъзнават, да не разбират. Приравниш ли гласа (или избирателния вот) на един глупак с този на един умен човек - умният се обезличава. Глупостта винаги претопява интелекта. Защо са премахнали образователния ценз преди повече от век? По демократични и принципни съображения? Хайде де!
Е, ти ми кажи в съвременната ни държава, само като си наблюдаваш и преценяваш, колко глупаци и колко умници виждаш? Кои са повече? Пардон, трябваше да попитам кои са в пъти повече?

Така че темата за анархията ми се види небъдна работа. Независимо дали я дефинираме като безвластие или хаос. В общество, състоящо се от спящи индивиди анархия не може да има. Може да има нихилизъм. И вече го има, което е още по-жалко.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Анархията, като форма на управление, означава – безвластие. То говори само по себе си... Анархия означава всеки да си прави каквото поиска, без да има никакъв политически и държавен ред. Обаче там е работата че идеята на анархизма като цяло е НЕОСЪЩЕСТВИМА И УТОПИЧНА. Тъй като такова нещо ако настъпи, хората ще се избият и ето ти го краят. А и никой никога не би допуснал тотално безредие. Ако в една държава няма достоен водач, и свестни закони, тогава тя се разрушава и остават само отломки. Ето това е анархията, казано на кратко. И тези въпросните утописти (анархета, пънкове и пр. ) това са същества без мозък, да не говорим че демонстрират някакъв вулгарен, и страшно смешен външен вид... което просто опорочава ценностната система на обществото като цяло!
То не че сега в момента не цари пак, анархия ама... Все пак, уж привидно се води че има някакви там смешни закони.
Същото е при комунизма. Той пък си беше тотално объркване на мозъци, избиване на интелигенцията ни като цяло, и да не забравяме как бай ви тошо живков, внасяше румънски цигани в България, и как комунистите, понеже са си заклети противници на национализма и нациите, и преследваха до дупка всеки интелигентен човек който имаше национално и българско самосъзнание. Синовете на Райна Княгиня, сите до един са били преследвани от комунистите, и са били заточвани по концлагери, и защо? Щото са били родолюбци, патриоти и борци за свобода. А на комунистите това никак не им се нрави.. нали са интернационалисти, за тях нацията и народа са нищо. Ето това е все УТОПИЗЪМ! Анархия, комунизъм, демократизъм, всичко това води до деградация, морално разложение и разпад. И всички тези античовешки идеи, ако можем изобщо да ги наречем така, бяха създадени все от масони-ционисти, с цел да разделят и владеят, да смазват народите.. Щото те избиваха мъдрите хора, които бяха против диктатурата им. Оставяха само простото население, което ги подкрепяше.
Така че тази заблуда че през комунизма живота бил добър, или пък че анархизма бил нещо хубаво, това е огромна ЛЪЖА! Тези идеологии са против законите на природата, против науката си. Те не са расови и морални учения, а убийства за душата на народите!

Дивия капитализъм, и варварския комунизъм, вървят ръка за ръка. Нали те обрекоха на предумишлен глад, половината свят.. Нали именно те създадоха тези и антитези за да внесат смут сред хората. И нали именно те, изнасилваха и мародерстваха, и убиваха Германци, Българи, Поляци, и какви ли още не... Ако това е "идеал" за подражание, аз просто оставам без коментари.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   И само да допълня, че комунизма размъти мозъците на хората тотално... В смисъл такъв че, комунягите тотално русофицираха България! Ние бяхме русофицирани и пречислявани като 16-та република на ссср. Бяхме колония на руските имперски интереси. Тотално ни продадоха на русия. Даже фалшивата Македония, както и нацията - македонци, кой ги създаде? Ами комунистите създадоха всичко това. Те разкъсаха България, и от там се създаде Македония, а това всъщност не е държава а част от Българската територия! Но коминтернът направи всичко възможно да ни унищожи.. Даже и езика ни славянизираха, и някои неща от старобългарския правопис, те ги преиначиха. Даже стария ни химн – Шуми Марица, пак те го премахнаха, и сложиха този който е сегашния... С две думи - тотално дебългаризиране... Това ни донесоха!
Българското общество беше отровено с панславизъм, и славянофилска пропаганда. А да не забравяме думите на националния революционер Христо Ботев, та той казва следното – "Панславизма е отрова, по страшна и от турското иго".

Докато другите държави създаваха техника и напредваха.. ние гледахме черно бели руски телевизори, на които вървяха само руски програми... на българина му беше забранено да поглежда на запад..
Както казах, те вкарваха по концлагери, висшисти, родолюбци, студенти... избиваха най интелигентното население и оставяха боклука, да ни управлява! Комунистическия агресор троцки (който е евреин), казва следното: – Трябва безпощадно да избиваме националистите... Този цитат говори сам по себе си!
На господата комунисти, не им изнася българина да си знае корените, те искаха да направят от българската нация - мармалад... Искаха тотално да заличат националните ценности и съзнание у българина. Защото са евреи... защото са утописти, и върли интернационалисти.

И това в световен мащаб те го вършеха... Всяка държава до която са се докопали, те са я подкопавали и са я обричали на глад и страдание. Също както за турците и циганите знаем, че са най нехуманния човешки вид, и че откъдето са минели, само кръв и агония са донасяли... та същото е положението и с комунистите. Особена разлика няма!

А пък анархистите, те донякъде са и типични комунисти, то и такава идеология има... анархокомунизъм се води. Анархистите вярват че ако няма политика, ако няма управляващи, всичко ще бъде идеално.. но като ги питаш, как тогава ще има ред? Кой ще създава законите, къде ще е реда и дисциплината, и те не могат да ти отговорят! С две думи, помии са сите. Въобще левите идеи, като цяло са несъстоятелни и се разпадат бързо... защото нямат основа!

Българинът, трябва да е с българско съзнание, и да бъде родозащитник, да се учи от историята си, и да работи за напредъка на българското! Всичко останало ни отдалечава от българщината, и е в наша вреда! Просто трябва да вземаме пример от ТИТАНИ като ЛЕВСКИ, БОТЕВ, КАРАДЖАТА. Да се учим от тях! Те не са биле комунисти, нито анархисти, нито каквито и други. Биле са Националреволюционери, биле са БЪЛГАРИ! И ние сега трябва да бъдем такива!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b34820cb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да! И аз съм съгласен, че в дясната идея има смисъл, и че хората просто си отиват на екскурзия. След време ще останем към 4-5 млн. и по малко, но едно време хората, нямаха намерение да напускат, защото живяха много по зле от сега - имаха работа, нямаха страхове, нямаше бездомни, нямаше гладни... Сега е къде по добре - няма работа, има страхове, има бездомни, има гладни.
Номер 5, преди и аз мислех като теб, но сега мога да се нарека, класово осъзнат. Мисля, че антикомунистите в България, успяха да направят от теб и още много други хора - Съществуващи личности, но когато кризата удари и теб, ти ще си поредният казал, че живота преди беше по добър, ако си живял по това време, защото като ти чета творбата... Пишеш на изуст. И докато социалистите с пълна сила ни тикаха нагоре към развитие, сега демокрацията ни го тика на едно друго място.
За анархистите си прав, а за другите неща, ами ще се осъзнаеш. Много хора се осъзнаха.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9836b8e867
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3/5 хайде спри с нацистката пропаганда ако обичаш. Нацизма като идея няма бъдеще - хората видяха колко струва и самият факт, че Германия е единствената нацистка държава в световната история е показателен. Това което истерично крещиш за ционисти и т. н. сигурно са извадки от речите на Хитлер целящи да заблудят населението и да го накарат да подкрепи Хитлер. Така сега сигурно демагогски ще ми изтъкнеш "факта", че Хитлер помага за националното обединение на България. Да ама не. Хитлер предава за ВРЕМЕННО АДМИНИСТРИРАНЕ (т. е българските войници изпълняват полицеиски функции ) в Беломорска Тракия и Македония докато нацистките войски атакуват Русия. И то за да мине Вермахта през територията ни и да атакува Гърция. И българските управници са го пуснали защото са знаели, че няма да победят Вермахта. Та зад тъпите клиширани фрази като "ред и дисциплина" прозират идеите на нацизма който е отхвърлен от мен и от болшинството от хора. Ние хората сме свободни личности и няма да крачим отново в редиците на някой като Хитлер, нито ще умираме за болните му планове да завладее света. Сега хубаво ми цитираш Ботев а защо не цитираш идеите на Левски за "Чиста и свята република". Защото Левски със сигурност не би одобрил управлението на Фердинанд и Борис нито нацистка диктатура. А това означава, че си демогагог - цитираш революционерите и будителите ни когато ти изнася, а когато не не ти изнася сигурно би ги изтрил от учебниците по история. Въпреки, че има известна истина в идеите на анархизма аз не ги споделям най-вече защото са твърде утопични - за да има бъдеще анархизма трябва всички хора да бъдат добри и честни а това няма как да стане.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, и най вече номер 7... Това не е нацистка пропаганда а самата реалност! Какво си тръгнал да нападаш без да знаеш! Колкото до Хитлер и идеите му, ако той е бил болен, както се изразяваш.. тогава какво да кажем за престъпния ционистки режим, за престъпленията на онези забрадените ислямски радикали, които убиват каквото им падне, само защото не споделя фундаменталните им убеждения. Бухенвалд и Освиенцим са били като увеселителни паркове в сравнение с архипелага Гулаг... който е бил нещо много "красиво" със сигурност.. Не може да ми оправдавате една зловеща идея която ни предаде в ръцете на съветските окупатори и ни разкъса на части, и да ми осъждате Хитлер, при положение че от него нищо лошо не сме видяли, в сравнение с долните комунисти, които сите до един бяха евреи... После пак мъдрите хора с национално съзнание са ви виновни, че казват истината! Никакви речи от Хитлер не вадя.. днес всеки който се нарече родозащитник и горд българин.. и говори истината по наболелите въпроси, и хайде веднага го свързвате с Хитлер.. колко ограничено от ваша страна!!!
Колкото до това каква пропаганда правя... да кажеш истината бих казал че не е пропаганда. Живеем в демократична държава, следователно всеки има право да изказва мнението и възгледите си.. и проблем тука не виждам!

Левски може да не е одобрявал нацистката диктатура, ама ако днес беше жив, нямаше да одобри и това че живеем в турско циганска държава, и че ни управляват диваци с леви убеждения които искат да направят от нацията ни - карамбол... Къде е националното и расово мислене у българина, къде? Каква е ползата че през комунизма живота бил по добър.. парично, след като за комуниста, повика на кръвта и поколението, не значат нищо... вие правите ли разлика между Националист (човек който милее за отечеството и интересите на нацията) и Интернационалист (еврейски изрод, убиец на кръвта и поколението).
И как ще погледнете децата си, когато ви питат един ден, дали направихте всичко възможно за да живеят те в нормална държава? Какво ще им отговорите.. че вместо да работите за националната кауза... вие сте киснели с кръстосани крака по баровете и сте губели време в празно дърдорене и пиене ли? Срам и позор!
Сега нацизма е лош, обаче след 10 години като станат "малцинствата" повече от нас, и като почнат да ни избиват, тогава ще кажете... аа, защо сега го няма нацизма.. ама ще бъде късно! Ии харесва ли ви днешната Европа, дето комунисти и капиталисти я създадоха? Вижте я на какво прилича.. тя е превзета от сектанти, ислямски радикали, ционистки фанатици, и постоянен прилив на черни... които не стоят мирно, ами идват тука за да колят и бесят... или това вас не ви интересува, тъй като вие сте комуняги и за вас не е важно това че расата ви загива и че децата ви няма да имат достойно бъдеще... замислете се малко и разберете че, антинационалист и комунист, може да бъде само един ограничен индивид. Нормалният, деен, способен човек, комунист няма как да стане. Комунисти, капиталисти и демократи са ставали единствено търтеите в обществените кошери, и представете си какво се случва когато тези търтеи вземат властта... става това което се случи в предишния век, масови убийства и гонения на хора с национално и интелигентно съзнание.. Става убийство за човешката цивилизация въобще!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А, и не виждам нищо лошо в реда и дисциплината! Ако на теб ти допада това изродено днешно поколение, което го влече само парите и разврата... това значи че демагога си ти, не аз! Ред и дисциплина винаги трябва да си има, и поколенията да се възпитават по български национален идеал. Иначе не може! Природата, самата тя го е казала, науката го казва... има въпроси които не можеш да пренебрегнеш... и вие които споделяте "идеите" на анархизма, комунизма и пр, сте адски невежи тъй като нито сте запознати по еврейския въпрос, нито имате расова култура! Сега ще ме наречете пак нацист сигурно, все ми е тая.. Хубаво е да има Свобода, но не и Свободия! И е хубаво ние българите да сме господари на родината си, а не да бъдем колонизирани роби, както е сега!
А с тези УТОПИЧНИ мечтателски идеи които изповядвате, сте точно идеални пионки на масоните-ционисти, които точно това искат.. те създават тези крайно вредни идеологии, и те ни ги натрапват.. и жалко че има глупаци които да приемат тези идеи... Аз цитирам българските дейци и революционери, защото на тях трябва да подражаваме.. да изповядвате българския идеал, а не чужди внушения дето ни се натрапват от грозните ционистки държави... чиято цел е да ни смачкат! Така че замислете се малко..
Също да не забравяме кой спечели войната... спечелиха я червените окупатори... Е, следователно те започнаха да пишат историята, тоест, оплюха Хитлер, оплюха българския народ, писаха всевъзможни глупости, и ето до къде се стигна. Голяма част от вас пишещите тук, сте заблудени точно от глупостите които те - червените окупатори написаха... Осъзнайте се, и бъдете БЪЛГАРИ!

Т'ва е..

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bd9eea213e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако под това да бъда българин разбираш да бъда нацист готов децата му да бъдат пращани в Хитлеровата младеж и да им бъдат промивани мозъците още от малки не това не ми допада и не допада и на нормалните хора. И истеричните крещения евреи, ционизъм и т. н. няма да ме убедят да се присъединя към нацистката кауза. Защото не можеш да поставиш всички евреи под един общ знаменател (това просто е невъзможно). А Хитлер да не би да е убил по-малко руснаци от Сталин - ти ми говориш за Гулаг, а я ми кажи ти как Хитлер блокира Ленинград и остави близо милион руснаци да умират от глад. Русия дава 30 милиона жертви във войната и голяма част са цивилни. Това доказва че Хитлер е същият изверг като Сталин (срещу когото уж се борил. ) Както и самият факт че в Германия е имало концлагери показва че нацисткият режим не е по-различен от комунистическият. И да не одобрявам промиването на мозъците на младежта с цел да бъдат използвани като пушечно месо в армията на някой като Хитлер. Всеки е свободен сам да избере политическите си възгледи. А относно това с евреите можеш да си спестиш цитатите от книжката на чичо Адолф.
А това дето ти ни пробутваш е версията на кафявата чума - лъжите на Хитлер и неговата пропагандна машина. Ако Хитлер беше спечелил щеше да проведе един страхотен геноцид над Русия и над руският народ и щеше да се възхвалява като спасител на света. Архивите са живи и историята е писана въз основата на разказите на хора наблюдавали събитията на фронта. Да не говорим че вече е имало камери и фотоапарати и нацистките зверства са документирани (включително и от самите нацисти които са ги включвали в пропагандните им филми) Жалко е че има хора които се възхищават на идеите на един луд вместо на идеите на Левски за чиста и свята република (която е демократична, а не диктаторска). И самият Левски никога не би одобрил избиването или депортирането на цели етнически групи. Нито би одобрил отнемането на гражданските и политически права на обикновеният българин и превръщането му в една фанатична маса. А дали сме видели зло от Хитлер разбира се че сме видели Хитлер ни принуди да бъдем съучастници в германската агресия и по този начин ни въвлече във Втората световна война. А това че всички комунисти са евреи и комунизма е еврейско изобретение за да бъде завладян света е меко казано смехотворно. Именно през 50-те и 60-те Ссср помагаше на арабите във воините им срещу Израел. Обаче ти това не го отчиташ защото за теб света свършва 1945. Е да ама не свършва а си продължава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Комунизма не бил еврейска идеология ли? !?
Я гледай малко фактология и тогава приказвай глупости. Ето какво е комунизъм.. :

http://vbox7.com/play:def98c292a&al=2&vid=10974685

http://vbox7.com/play:m0edc2f940


Изгледай тези клипове внимателно и пак ще си говорим! Колкото до останалото... Хитлер не се е борил против Русия, а само против болшевизма.. тоест против еврейския съветски съюз, който е държал в плен руския народ! Даже много руснаци днес, приемат Хитлер не като окупатор, а като освободител, защото те самите са искали да спре този съветски затвор, в който са били поставени! Хитлер не искаше да превземе света и да избива невинни, а просто искаше да види расата си чиста! А тези въпросните "зверства" за които говориш, няма никаква логика над тях.. Доказано е вече че никакъв холокост не е имало.. Евреите по онова време са били значително малко на брой.. как тогава Хитлер е избил 6 милиона евреи.. Ако това беше така, днес щеше ли да има еврейска раса... щеше ли да съществува Израел? ами нямаше... Нацистите даже са били много хуманни щото са създали държава на евреите, само за да ги отстранят от корените на своят народ! Автор на теорията за 6 милиона избити евреи, е комунистическия престъпник Иля Еренбуг... Той пише тази теза за холокоста и после я разпространява.. за да може пак юдеите да са чисти пред света, а пък Хитлер да бъде лошия! Другото което е, Сталин пръв решава да нападне Нацистка Германия и Хитлер не е имал избор, и е дал отпор на атаката, естествено че ще реагира, няма да стои да му смазват държавата и народа.. Това е война все пак, на войната ставаш агресор, за да оцелееш! В онези времена е било различно..!!! А за евреите.. какво няма да ги поставям бе! Я вземи прочети книгата на Георги Войнов - Геноцидът и холокостът над българите. И ще ти стане ясно как сюлейман паша, всъщност е бил ислямизиран евреин, и точно те евреите подпомагаха турците и заедно с тях клаха и драха невинния български народ. Над нас българите беше приложен геноцид от евреи, турци, масони, глобалисти, цигани, и комунисти! И в книгата много точно е обяснено всичко! А днес, кой мислиш държи банките и интернационалния капитал, и чрез тях ограбва народите? Кой мислиш тъпче България с цигани и ни заставя да ги търпим? Зад всичко това стоят евреите.. За никой не е тайна че пресата, медиите, и всичко останало днес е в техните ръце, те манипулират, те лъжат! Тук говорим за реалността, а не за речи на Хитлер.. Защото има един юдеин Джордж Сорос се казва.. той има пряка намеса в работите на България, той казва –интегрирайте циганите, вие сте длъжни. Този долен жид... който даже за герб се говори че е негов дългосрочен проект! Ето това постигнахме, с овчедушието си, и после пак нацизма лош а жидовете и всички останали гадини са хубави... отворете си очите и проумейте истината... защото тя прави човекът - Свободен!!!
И не съм казал да си нацист.. казвам да си БЪЛГАРИН! Защото бъдещето е в нашите ръце.. и тази интернационална и вредна за народа ни толерантност, дето я налагате.. точно заради нея обричаме децата си на гибел! Защото велика държава каквато е била България, не може просто така да загине и ние да го позволим! И пак казвам не ми давай за пример Левски.. Защото Левски е бил Завършен български националист! И като такъв той се е борил за НАЦИОНАЛНИ РЕФОРМИ в държавата... А не за тази днешната смешна демократщина, която ни източва силиците, и ни граби, като народ!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de0f36f7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 вземи прочети малко за Анархизма и Анархията и тогава говори. Иначе масоните-ционисти най-големият им страх е анархията, не национализма или нацизма.

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И ако комунизма беше "добра" идеология, то тогава немаше хората да скочат, и да навлязат в парламента за да свалят омразен диктатор като живков!!! Ако в комунизма имаше нещо добро, той щеше и до днес да съществува, ама не! Няма как да просъществува този УТОПИЗЪМ!
Комунизъм, демократизъм, капитализъм, анархия, това са деградивни идеологии, те не са расови учения.. не може една идеология да отхвърля повика на кръвта и да не признава нацията... и тя да бъде добра идеология.. нема как да стане.. това е в разрез на науката, на природните закони... и въобще на цивилизацията!
Това е една обезчовечаваща пасмина... която се спира на тезата.. че при положение че на човека ше му се осигурят материалности и работа примерно, и това е достатъчно той да бъде щастлив и пълноценен... а това е пълна утопия! Националсоциализма е идеята... защото той е точно национализъм плюс социализъм.. тоест социална справедливост включва! Само че този социализъм не е комунистически а се гради на национална основа! Ето ти разликата!
И като стана дума за Хитлер, нека споменем какво казва той. – "Не може да си социалист без да бъдеш националист, и не можеш да си националист без да си и социалист! "
От тук вадим извод че двете неща вървят заедно но има разлика! И не мога да разбера защо масово хората си мислят че за да живее един народ добре той трябва да е под комунизъм... чакайте бе глупаци... Само комунизма ли предлага "достоен живот", Националистите не го ли предлагат... Ето плана Сидеров да вземем за пример.. този план иска да направи минималната работна заплата да е 1000 лв, а минималната пенсия поне 500 лв! Ето ти го... Хубав живот, социална справедливост, без да има комунизъм! Това се казва читав национализъм, което е различно!
А комунизма е интернационален, като такъв не го приемам! И е еврейска диктатура... това е лош строй... както и капитализма... за него па да не говорим.... Въобще левите идеи са утопия пълна... те нямат основа, и като такива се разпадат бързо и рухват! Това вече го казах по горе... :)))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b968c62f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Едно си баба знае, едно си баба бае. Ако бях писал за леколтата от дини в Любимец, пак нещата щяха да се извъртят до фашизъм и комунизъм. Е хайде нещо новичко де. А тези, които искат ред и дисциплина или да си ги създадат сами, защото явно другояче не става, или да ходят в Северна Корея. Впрочем в момента няма ли ред и дисциплина? Институциите си действат, няма бунтове и въстания, транспортът работи, дори гнилите домати не смеят да полетят, където им се прище.

Авторът

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bd9eea213e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако комунизма беше еврейска идеология защо Ссср помагаше и спонсоррираше Египет и Сирия във воините им срещу Израел. Защо. Няма никаква логика в това комунизма да е еврейска идеология. Клиповете които си дал не се отварят изпиши заглавията им за да ги потърся във vbox7. А ако вярваш че Хитлер е воювал срещу Русия за да освободи руският народ от комунизма - Хитлер е заповядал на войниците си да убиват всеки руски гражданин независимо дали е мъж, жена или дете. И е факт че Русия дава 30 милиона жертви във войната и тия. жертви надали са били войници. А що се отнася до т. н. Руска освободителна армия то това са били войници които са предпочели да се бият на страната на агресора за да избегнат гладна смърт. Нали се сещаш как му се вика това. Просто Хитлер е бил един умел демагог и манипулатор. Хитлер подлага на обсада Ленинград и близо 2 милиона души умират от глад. А за това че народа е искал да нахлуе в парламента и да линчува Тодор Живков как мислиш дали някои от наследниците на Хитлер нямаше да свърши по същият начин - разбира се. Видя какво стана по време на арабската пролет, видя съдбата на Кадафи, Мубарак и тем подобни диктатори. Относно Израел интересите на Израел лежат в Близкият изток - щях да те разбера да вярваш на теориите за световна еврейска конспирация ако беше гражданин на Иран или Сирия, но ти си гражданин на Република България и ние никога не сме били във война с Израел. Сюлейман Паша бил евреин и това прави ли автоматично всички евреи убийци. Да ти кажа Сюлейман Паша не е по-различен от Химлер да речем просто е служил на друга империя. А това че Сталин е искал да атакува Германия е лъжа на Хитлер за да оправдае нацистката агресия срещу Русия. Престани да обвиняваш разни масони, евреи и тем подобни за простащината и некадърността на политиците ни. И казваш левите идеи са утопия и се разпадат бързо - е да а десните се разпадат още по-бързо (нацистка Германия или Фашистка Италия например). А да щях да забравя нещо - в самата Германия е имало съпротива срещу Хитлер

През февруари и март 1942 г. назряват студентски протести, които призовават за край на нацисткия режим. Въпреки значителната обществена подкрепа за свалянето на Хитлер, „революционерите“ приключват своята дейност заради страха от репресии от страна на Гестапо. Всъщност репресиите не се получават в резултат на протестите. Страхувайки се от сваляне от властта отвътре, силите на Химлер и Гестапо са хвърлени върху опозицията. През първите пет месеца на 1943 г. хиляди хора са арестувани и екзекутирани — невиждана дотогова от германския народ бруталност. Студентските водачи са екзекутирани в края на февруари, а кръгът „Остер“, главната опозиционна организация, е унищожена през април 1943 г..

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de0f36f7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 13 точно националсоциализма-нацизма е деградивна идеология защото проповядва омраза, омраза към различните хора и различните раси затова тя е болна идеология която може да породи само уродства и унищожение.

Reb

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 061947a206
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Нацистът едно си знае и едно си бае, не знам защо спорите с него. Националсоциализмът е вредна идеология.

НРБ е била 10 пъти по - развита от днешна България. Имало е индустрия и нормален начин на живот. Не знам кои интелектуалци са били избивани, но сега няма лагери. Някакви научни открития да има след прехода? Производството е намаляло на половина, че и повече, хората гладуват, остават без дом, а ние си чешем езиците тук...

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9265c8f775
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Определено мога да кажа, че за мен Хитлер и Сталин са на равно агресори и окупатори - не ми е нормално един да избива всичко дето не е арийско, а другият да избива собствената си интелигенция, която не подкрепя идеологията му. Не случайно немците ги е срам от историята им и в Германия се строят паметници на загиналите заради вярванията на Хитлер - разходи се в Берлин и ще видиш как като вървиш по тротоара и изведнъж виждаш едно по-различно паве - това е мястото, където човек бил убит или за последно видян и отвлечен от хората на Хитлер. През 2005 годи построиха Memorial to the Murdered Jews of Europe или мемориал паметник на всички уврея убити при холокостите. Също така в момента всеки един израелец има право веднага да получи немско гражданство, ако кандидатства за него - това е нация, която по всякакъв начин се опитва да компенсира стореното, точно защото то не е редно.

За този, който твърди, че Хитлер прави всичко само против еврейте не си прав. Прочети малко за Генерал план Ост - или план изток в превод от немски, който цели изтребването и поробвнате на славянските нации - чехия, ррусия, полша, беларус, украйна, литва, латвия, естония - българия не е спомената, ама нали се сещаш какво значение е имала за немците думата расизъм - всичко, което не е от арийско потекло трябва да бъде елиминирано и само чистата нация, която е над всички други, да остане.
Тоест като невинни подбудиот страна на Хитлер няма. А също интересен факт е, че самият Хитлер е с еврейски корени, тъй като баба му е еврейка.
Разликата за мен между социализма и комунизма не изконно не е различна. Просто първоначалната идея на комунизма доста се различава от това, което ние знаем и разбираме под комунидъм. Привържениците на Карл Маркс, който пак да отбележе си е немец и няма общо с еврейте, се наричан революционни социалисти именно, защото теорията му произлиза от тази на социализма.

Иначе моето лично мнение за анархията е, че тя няма да доведе до нищо хубаво. Повечето хора, включително и аз, свързвам анархията с беззаконие, безредие и тотално кражба и никакъв морал и етика. Въпросът е, че не случайно от древни времена е имало монарси или някаква форма на управление и на ред - дори в Египет, полисите на Гърция, вождовете по племената - защото явно без ред не се случват нещата. Въпросът ти с анархията е доста дложен. Знам, че някой хора вярват, че анархияте е просто общество без центарлно управеление или правителство, където няма йерархичност и неправителствани организации изпълняват функцията на правителството с разликата, че всеки индивид в това общество мисли първо за социума и гледа да допринесе с каквото може. За съжаление за мен това е една неприложима теория, както и комунизма като цяло. Равенство няма и няма как и да има. Единственото нещо, което ще породят липсата на закони, ред и чувство за отговорност, са безнаказани престъпления.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2c688e91db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   До всички многознайковци! Комунизъм в България не е имало никога! Северна Корея е социалистическа страна, така че спрете да давате примери с нея. Вярно е, че социалистите от Живково време издигаха България, а хората живееха без да се оплакват, с изключение на някои последователи на деградацията и лентяйския начин на живот! Номер 13, кой и в какво се опитваш да убедиш? Опитваш се да натякваш, за големия неуспех на "комунизма". Китай не стана велик по демократичен път, а Северна Корея се катери нагоре икономически. Да отречеш това е като да кажеш, че черното е бяло. Кажи си, че си поредният заблуден, който го е страх да не се впрегнат юздите на свирепата простащина около нас.
По деградивно от това днешното, не съм виждал. Това което правят децата на 15 години е доста по различно от моите 15 години. Ще ти кажа, че на масоните им е изгодно да мислиш по този начин. Напълно съм съгласен със 16-тия коментар.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0e7ed2aecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Не прочетох, но прочетох ли анархия веднага казвам,че няма по-голям боклук.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0e7ed2aecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   "1. Това което е постигнала България през времето на Тодор Живков, никога няма да го постигне сега, че дори и 20 години напред! Колко хора се оплакват сега, а колко малко са се оплаквали тогава. Факт! "

Седни прочети малко за Тодор Живков Овчаря и тогава говори. Истината е, че това, което постигна Княз Борис III Няма да бъде достигнато през следващите 100 години.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Четете реални факти.. стига сте писали всевъзможните си глупости! Какви зверства какви 5 лева? Даже да ги е имало зверствата, те са напълно оправдани.. Евреите воюват срещу цял свят и целенасочено увреждат съзнанието, те разграждат младежта ни.. те са тези които пишат за холокоста.. за да принудят днес трудовия и стабилен германски народ, да им се кланя... И защо? Евреите искат да са чисти пред света, не стига че държава им се създаде ами и още реват, видите ли те са овчичките... няма други като тях, а пък Хитлер е лошия сега.. И що? Щото казваше на света какво вършат юдеомасоните и илюминатите и как от векове дърпат конците и тровят народите... Значи режимът на Сталин, изби над 60 млн руснаци, още толкова Германци, ами българи.. дето 300 000 невинни българи бяха тикани в белене.. Да, ама сега Хитлер е олицетворение на злото ,а пък Сталин горкия е историческа личност на 20 век.. Що за безумие.. Значи тоя който убива евреи , е лош.. а тоя който убива германци, поляци, българи, и т,н, той е политик-държавник, така ли ?!? Как вярвате на ционистките лъжи ей... няма по голяма отрова от това! Такива любители на евреите, на циганите, и на турците, не бях виждал до сега.. като вас. Кланяйте им се жидовете, на ислямистите.. ако искате ги приемете като братя... макар че те искат да направят от България - Еврия.. (новия израел)... Ама това вас не ви интересува... Колко жалко!

Веднага след края на Войната еврейската пропагандна машина, чрез двете си изчадия-Комунизма и Демокрацията, започва съзнателно и целенасочено да изкривява същността на националсоциализма и личността на Хитлер. Така се оформят два типа митологични образи. Комунистите показват Хитлер като маниакален убиец, жаден за власт човек, целящ да пороби света, зъл гений, който използва гигантската си мощ за разрушения и убийства. Придават му се свръхчовешки способности с цел да се възвеличае подвига на червената армия и лично на генералисимус Сталин. Демократите, изхождайки от собствените си слабости, го описват като психически неуравновесен, истерик, психопат, с треперещи ръце, сексуално извратен, импотентен, дори хомосексуалист. Понастоящем тези две представи са обединени и така се оформя съвременната Лъжа. Днес името на Хитлер предизвиква у различните хора различни асоциации. Най-плиткоумните знаят само едно – Хитлер е луд. Някои от тях изобщо не познават историята, не знаят дори кой е Хитлер. Това обаче не им пречи да знаят, че е луд. Впрочем те рядко тормозят крехкото си съзнание с такива сложни, пък и никому ненужни въпроси. При хората от следващото стъпало на интелектуалната стълбица възниква вече и въпросът с евреите. Хитлер е лош-избивал е евреите. А защо ги е избивал? Защото е лош. Това е тяхната логика. Така наречените средно интелигентни граждани намесват и ценности като хуманността, човеколюбието, някои са чели нещо повече за газови камери и т.н. Хитлер е убиец-казват те и не осъзнават, че така жестоко се самоoбиждат. Хитлер е убил 6 милиона евреи(по еврейски данни,независими няма!),а Сталин-20 милиона руснаци. Да, но сега пак Хитлер е олицетворение на злото, а Сталин-историческа личност от средата на 20-ти век. Защо ли? Може би който убива евреи е убиец, а който убива руснаци, германци и т.н. е политик, държавник. По интелигентните вече могат дълго да говорят за демократичните ценности, за липсата на разлика между комунизма и нацизма, за правото на съществуване на всеки народ, за толерантност, търпимост.....Те точно това и правят-заливат ни чрез вестниците, телевизията и радиостанциите с тази помия. Средностатистическия Българин няма и представа какво е това антисемитизъм, но знае, че това е най-лошото нещо на света. Излиза един "политик" по телевизията и заявява- "Ние (те!) ще се борим безмилостно с всички прояви на антисемитизъм и ксенофобия." А гражданина пред екрана очаква борба с бедността,безработицата,корупцията. "Какво ли е това нещо - мисли си гражданина, което е по-лошо от глада и мизерията, та първо с него ще се борим, сигурно е нещо страшно" .. Тази категория хора искрено вярва в това, което пише и говори, затова го прави толкова убедено. Последната група - тази на най-интелигентните, е наясно как стоят нещата, но има интерес останалите групи под нея да продължат да мислят по този начин. А Хитлер си е Хитлер. Каквото и да се говори за него. Името му няма лесно да се забрави. Защото делото му е толкова голямо, че не може да бъде засипано с кал, колкото и усърдни да са противниците му. А кой знае-може един ден тези лъжи да бъдат разобличени. И тогава да разберем в какво време сме живели. Да разберем, че светлите идеали на демокрацията не са толкова светли и не са никакви идеали - това е най-тъмната и страшна тирания!


Във Видин някакви общинари- ибрикчии, решили да направят музей на еврейския холокост - „много им била харесала идеята"?!... В центъра на София ционисти поставиха фалшиви паметни плочи за някакви измислени гонения срещу евреите. Ционистът Стефан Софиянски започна да „кръщава" с еврейски имена улици и площади в столицата и да произнася сълзливи речи по този повод. За да не остане по-назад президентът-комунист Георги Първанов обяви за официален български празник денят на еврейския холокост. Вицепрезидентът о.з. генерал Ангел Марин пък в родния си град Батак се извини на турците за гдето са ни клали. Подобно национално предателство едва ли има някъде по света. В Смолян и Широка лъка други общинари-ибрикчии посъветвани от някого, решиха да издигнат еврейски паметници за несъществуващи гонения срещу този етнос и да спрягат идеи за „българския Йерусалим". Този проект предвижда изграждането на синагоги, джамии и паметници на палачите на българския народ - такива като Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш), Енихан баба и др.
Ционистите в Народното събрание и правителството за щяло и нещяло раздухват митовете за несъществуващия еврейски холокост. Никой обаче не казва и дума за българския Геноцид и Холокост, за арменския Геноцид и за православния Геноцид и Холокост, в който изгоряха над 62 милиона души!...
Целта на тези думи е да осветлят и да напомнят на поколенията за страданията на българския народ, в голямата си част предизвикани точно от тези, които в момента са нахлузили привидно „овчи кожи , представяйки се за жертви - съгласно указанията на Синедриона! Фактите и документите недвусмислено го доказват, още повече, че Геноцидът и Холокостът спрямо българите продължават и до днес под една по-скрита форма, провеждани целенасочено и планирано с икономически, психотронни, медицински и други престъпни средства и методи!
В момента България се намира в ситуация, подобна на тази през XIV век, преди падането под турско робство. Всеки историк или изследовател, който може обективно да анализира историята, веднага ще открие общите неща. По силите на българите е не само да направят тези констатации, но и да вземат мерки историята да не се повтори, защото това ще има трагични последици за България!
Надявам се трезвите читатели да извлекат поуки от покъртителните факти, които са представени тук, и да запомнят кои са враговете и душманите на българската нация... и манипулациите най накрая да спрат!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de0f36f7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Номер 20 това твоето е болестно състояние, а не Анархизма. Единственото което те различава от един радикален ислямист е цветът на кожата. Трябва да си много сбъркан човек за да симпатизираш на уродливи, анти-човешки, психарски идеологии, съсипали милиони човешки животи!

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bd9eea213e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Това че е имало евреи в състава на ръководството на Ссср далеч не означава че комунизма е евреиска идеология.

1 Леонид Брежнев евреин ли е?
2 Юрий Андропов евреин ли е?
3 Михаил Горбачов евреин ли е?

Просто по времето на царска Русия евреите са били дискриминирани и им е бил отказан достъп до политиката и за това съветската власт включва повече евреи.

Никъде не пише че за да си българин трябва да си националист. Левски и Ботев не са били националисти напротив те са били патриоти и са мечтаели за една чиста и свята република и никога не са правели планове за геноцид или изселване на другите етноси от България. Човек няма абсолютно никаква вина за това че се е родил циганин или евреин например. Не аз не съм слуга на евреите и не изповядвам техните учения - аз вярвам в свободата и справедливостта. Нещо непознато на Хитлер и привържениците му. Спри да ни плашиш с тия евреи още малко ще кажеш, че евреите са виновни и за глобалното затопляне. И ти искаш да станем нацисти - и какво да започнем да избиваме цигани и евреи - съжалявам съвестта ми не ми позволява да убия човек освен при неизбежна самоотбрана. По-добре не се опитвай да убедиш да станем нацисти защото се сблъскваш със зрели хора със изработени позиции в живота, а не с неориентирани пубери. И не се безпокои нито черните нито евреите ще ни избият както ти си представяш - нормалните хора искат да си живеят живота, а не седят и не правят планове за завладяването на света. Няма такова нещо като повик на расовата мисъл, а ако ти чуваш разни повици в главата посети психиатър. И няма какво да размахваш, че демокрацията не била расистко учение - да аз не съм расист и не смятам да бъда и не виждам нищо лошо и нередно в това. А това че българите били велики, бели и красиви нали знаеш как се нарича (много добре е написано в романа на Алеко Константинов). А нацистите не са по-малки изроди от комунистите и аз ти изредих техните престъпления срещу Русия. Наистина е жалко, че има българи като тебе които се възхищават на една чужда и престъпна идеология и величаят човек които е бил готов да ни избие и пороби заедно с братският руски народ.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 808c389ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Анархията винаги предхожда смяна на властта, обикновено насилствена. Управляващите се страхуват, защото не знаят какво ще стане. А сбирщината от данъкоплатци, както е в нашия случай, трябва още повече да се страхува - защото никой няма да ни пита дали искаме новата власт, която ще успее да се възкачи на престола. На мнение съм, че престъпността в страничката ни е толкова добре организирана и структурирана, че каквито и да е индивиди да ни се представят за новото правителство, те ще бъдат нечии пионки. Дали и в момента са такива, мога само да подозирам, но остава горчивото чувство, че е точно така.

Не знам дали анархията ще помогне. Не знам дали ще се оправим някога. В момента сме с управление като държава от третия свят - престъпността и политиката е едно симбиозно цяло. Можем горещо да благодарим на хан Аспарух, че е избрал да засели прабългарите на земи от някакво значение в Европа.

П.П. Да ви помоля да си спестите огромните копи-пейстове? Заболя ме средният пръст от скролване на безсмислени списъци.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b968c62f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Първо, да си призная, се подразних леко, че темата се обърна в безумен спор комунизъм – фашизъм. Защо им е на някои хора да се прекланят пред фалирали идеологии, не знам. Но пък от друга страна хубаво е, че има къде заблудените да си излеят душицата. А тези мечти за татовото време са толкова жалки, че нямам думи. Фалира СССР и се разпадна, и келепирът на дребно свърши, това е. Който иска, да тича към бързоразвиващата се икономически Северна Корея. Хубаво е и фашистите да си излеят комплексите, за да ги поотпусне малко напрежението, че тяхната партийка няма да влезе в парламента, дори и в коалиция и че няма да се намери диктатор, който да се разправи с „нечистите” расово. А толкова им се иска да вземат властта горкичките, ама не би. Чудя се този с дългия списък с евреи дали е сигурен, че няма някой евреин в рода и че надарен турчин не е контактувал интимно с някоя негова прабаба преди двеста – триста години. Родили сме се на кръстопът и сме толкова омесени, че е абсурдно да се говори за чиста раса. Тези от гара Бов са потомци на кръстоносци, ако не знаете, а в пернишко е било бъкало от кумани. Но вероятно кафявият господин е потомък на знатен болярски род, усетих полъха на благородство, докато четох прозренията му.
А сега, за да продължат упражненията по нацизъм и за да разтоварят душевното напрежение някои хора ще кажа, че ние българите сме по–крадливи от циганите. Доказателства. По време на тъй наречения преход умни българи окрадоха десетки милиарди левове. Схеми. Източване на предприятия на входа и изхода, фалиране на банки и раздаване на кредити на „наши” хора, корупционни схеми, приватизация, смукане от европейски проекти и какво ли още не. А единият милион цигани да са крали, колко да са крали, милиард два да са окрали, под формата на медна жица, капаци на шахти, дърва и кокошки. Сега някой ще каже, че крадливите българи са минимален процент, ама нали и капката катран разваля меда.
Как пък някой не подхвана въпроса как да създадем социална държава? Ама то за тази цел си трябват нормални социалистически и социалдемократически партии, а не такива като Лупи да са ми социалдемократите в България.
Чакам кафявите господа да си представят новите епикризи и комплекси, но да внимават, защото Биг брадър слуша и рецептите за сапун вече не са на мода.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 901ce9e3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Съдите националсоциалистите и Хитлер, обаче и представа нямате , колко жестоко се самообиждате и заблуждавате!

https://images.encyclopediadramatica.se/e/e3/National_socialism_vs_democracy.jpg – СРАВНЕНИЕТО!

Направете си изводите сами... !!!

всеки един народ решава сам, дали ще живее в мултикултурално общество, или ще работи за великата кауза, да види народа и родината си чисти и развити!
Много факти се подминават... страшно много! Като например че преди Хитлер да дойде на власт, в Германия е царяла голяма безработица, престъпност, народът е мизерствал.. в пълния смисъл на думата! Когато Хитлер поема Германия, той първо я развива икономически, въвежда здравни, и социални реформи, прави от тази държава силно развита военна сила, и това само за 5 години. Дори създава специален закон за защита на животните от насилие. Обичал е арийските деца, и тогава от малки хората са имали ценност и култура. Развива германската армия, и тогава не я е имало сегашната деградация, и хората не са се друсали по улиците, ами са служели на нацията, били са войници.. със чест, морал и расово самосъзнание.
А какво става с младежта на държавите днес? Наблюдаваме расови смешения, което си е тотален геноцид... наблюдаваме луда емиграция на чернилки в Европа... наблюдаваме масова курватизация, търговия с наркотици, хомосексуализъм, и какво ли още не.. Е драги ми неосветени люде, ето това е демокрацията за която говорите.. тя уби младежта на държавите, а от тази младеж всъщност зависи бъдещето на нацията.. И какво бъдеще ще се очаква от тези днешните демократо-комунистически възпитаници? Оставям ви да си отговорите сами на зададените въпроси...

ДА ви просветя малко.

Фюрерът е национален обединител на българския народ!
Германия ни връща Западните покрайнини и Македония без един български войник да загине!!! Прецедент в нашата история! Той е извършил едно справедливо и велико дело, той е най-големия рицар, който историята познава, но мишките направиха всичко възможно да го оплюят!

"Фактът‚ че сторената на времето над България неправда се поправи‚ ме вълнува особено много‚ защото‚ след като германският народ направи възможна‚ чрез своето оръжие‚ ревизията на българските граници‚ ние имаме правото да вярваме‚ че сме изпълнили един исторически дълг към нашия верен боен другар от Световната война".
Тези думи са на неръкотворният паметник на Адолф Хитлер в Обединена България.

И не само това... той е наричал нас българите с името "Бойни другари" от голямата война!


Само непросветени люде, могат да говорят против нацистката идея, която е всецялостен проект за творчество и мир.. както и за опазване на моралните и духовни ценности!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 061947a206
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Имало разлики между интелекта хахахах :) Това е субективно бе приятел. Жал ми е за сбъркани нацисти като тебе

Venjus

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9a548c35aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Номер 28 - снимката е доста смешна и говори сама за себе си. Бих обърнал внимание на приликата на исляма с нацизма в днешно време, като може би най-вредната идеология в момента с мащабите на нацизма.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de0f36f7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Номер 28 говориш пълни небивалици, хитлер бил завел здравни реформи ха-ха неговите здравни реформи са представлявали избиването на хората в неравностойно положение(Инвалидите, слепите, умствено изостаналите, психично болните) и много други и то не евреи, а германци. Личи си че не си много добре с главата, изгубил си връзка със реалността и живееш в някакъв си твой измислен свят на нацизъм, висши раси, хитлерови идеали и тем подобни глупости. Ти си обърканият, а не ние както каза номер 25, не се опитвай да ни налагаш глупавите си нацистки виждания за света. Сблъскваш се със зрели хора, а не със неориентирани пубери без нормална реализация в живота.

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bd9eea213e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Пробутваш ни нацистки пропагандни картинки - все едно аз не мога да сложа картинка с полета до Луната - смешно е. Стига си повтарял тъпите си клишета за мултикулторизъм - не виждаш ли че никои от хората тук не приема идеите ти. Да Хитлер е промивал мозъците на хората. Знаеш ли каква е била идеологията му - партията и водача са едно, партията и държавата са едно. Създал е култ към личността си. За това в днешната ни демократична Конституция е записано че нито една личност или партия не може да осъществява държавният суверенитет. И знаеш ли как се нарича това което ти казваш - нарича се пропаганда и манипулация. Механизма е описан много добре в книгата на Желю Желев Фашизма.

Ако във вражеска страна стане събитие дискредитиращо политическата система това събитие се коментира надълго и на широко. Но ако в нацистка Германия стане събитие дискредитиращо политическата система това събитие се потулва за да си мисли населението че живее в земен рай. Това се нарича манипулация и демагогия.

Нима по времето на Хитлер не е имало отчаяни хора които не са се самоубивали. Имало е разбира се, но германската пропагандна машина просто не го е отразявала. А сега трябва да докажеш че тези които са против Хитлер са мишки защото ако не го докажеш това е версия което е вариант на хипотезата или с други думи празни приказки. Това че живота ти е безсмислен и искаш да умреш заради Хитлер с мисълта че бъдещите поколения ще те считат за герой си е изцяло твой проблем. Аз считам за герои милионите руски войници които жертваха живота си за да защитят страната си от нацистката агресия. А ако наричаш събеседниците си непросветени, промити мозъци и т. н. не само че не доказваш теорикиите си, но също така показваш тесногръдието, невежеството и фанатизма си. И Хитлер въобще не е осъществил националният идеал на България. Хитлер е предал съответните земи на България за временно администриране до края на войната - българските войници изпълняват полицейски функции докато нацистките войски се бият срещу Русия. И то само и единствено за да може Вермахта да може да мине през територията ни и да помогне на Мусолини в Гърция. И да ти напомня лие че преди преврата в Югославия ние сме били съюзници в рамките на тристранният пакт. Във Румъния е имало настанени нацистки войски които са щели да нападнат България ако не се бяхме присъединили към тристранният пакт. На 22 октомври 1940г. България отказва да влезе в Тристранния пакт. На 17 ноември 1940 г. – повторен отказ на България да се присъедини към Тристранния пакт.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de0f36f7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Той горкият сам си противоречи. Нали уж това не беше нацистка пропаганда?

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c6b399564a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Слава Богу, че Германия не е нациска днес, иначе щях да видя завършването си тук през крив макарон, нищо че съм 100% българка, нали косата ми не е руса, а очите ми не са сини...
Лола

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1457e1aad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Нацистите са нещо много заблудено и достойно за съжаление. Ще гледат във всички възможни посоки, но не и във вярната.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 061947a206
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Колкото до анархията - ами какво да ви кажа. Анархия значи:
1) приватизация на ВСИЧКО, включително полиция и пожарна
2) такива екстри като помощ за безработица няма - можеш да си умреш гладен
3) престъпност на макс - утре някой ще ти отреже краката и няма да е виновен
4) Отцепване на отделни области
5) Престъпните групировки ще контролират всичко
6) Хаос

Ако това ви устройва, ставайте анархисти, няма проблем. 99% от анархистите са гледали В като Вендета твърде много.
Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1ef7159620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Ехееее, номер 7, в голяма ГРЕШКА СИ! Цитирам те: "Националист (човек който милее за отечеството и интересите на нацията) ", това е дефиния на РОДОЛЮБЕЦ и ПАТРИОТ, НЕ Е на НАЦИОНАЛИСТ!!! Националистът смята, че неговата нация е ПОВЕЧЕ от другите и е върховна... Както Хитлер, който и бил НАЦИОНАЛсоциалист.... Да ти обясня малко дефинициите, че си се уплел доста! Виж Уикипедия, ако на мен не вярваш!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1ef7159620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Исках да кажа номер 8 в предишния си коментар!!! Ти, номер 8 си ТОТАЛНО оплетен... като пиле в кълчища... Ето доказателства. ТВОИ цитати: "Живеем в ДЕМОКРАТИЧНА държава, следователно всеки има право да изказва мнението и възгледите си.."
"Комунисти, капиталисти и ДЕМОКРАТИ са ставали единствено търтеите в обществените кошери,"
Виждаш ли си противоречието (не, че то е единственото безумно в ези цитати, но е най-забележимо) или да ти го кажа!??

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Врагове на народа си, сте онези които отказвате да видите истината! Но забравяте най-важното.. Всеки има право да вярва в идеологията която чувства че му приляга. Не сте вие хората които ще съдите- нацистите.. Вие може да отговаряте единствено за себе си! Независимо какъв е бил Хитлер и какво е представлявал нацисткия режим... Въпросът е че делото- самата идея, е жива и ще се следва от всеки читав европеец! Независимо дали на вас ви харесва или не.. Ние гордите българи няма да допуснем да живеем в циганска държава, или пък в подобно деградивно общество.. И ще се борим.. така както предците ни са го правили!

„За мен национализъм е свята дума. Този, който не е националист, е национален предател. По времето на комунистическата тирания разпространяваха схващането, че националист е мръсна дума. Всеки има право на свои политически убеждения, но никой няма право да не бъде българин. “ – Иван Татарчев!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7573a561f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Че какво му е лошото на нацизма и на расизма!??? !

Расите и нациите трябва да си живеят по съответните държави и всеки да си държи на своето. Съответно като зачита и признава чуждото, при единственото условие да не пречи на неговото.
Ако расите и нациите си живееха в съответните държави - нямаше да има никакъв проблем помежду им, като биене на мангали и негри.

Но както е казано : МРЪСОТИЯТА ИДВА ОТ СМЕСВАНЕТО и от там почват расистките проблеми. А смесването на расите и народите ( идеята за обединена Европа, идеята за смесването на расите в шарени бракове, премахването на границите между държавите, всеки да си ходи и живее където си пожелае... и пр. ) е стара ционистка мечта. Понеже когато една държава е от население тип боза - тя няма нито минало, нито бъдеще, и е една лесно контролируема сива маса от същества, незнаещи какви са всъщност и от къде са дошли на тази територия. Пример - САЩ.

Всяка раса и етнос си е уникална и различна, и е престъпление да бъде смесвана с друга такава. Това е природен закон.

Давам пример за това колко хубаво нещо е расизма : Расова кобила за 100 000 евро - нормално ли е да бъде заплодена от дръглив цигански кон? И ако собственика не допуска това - значи приема идеята за расизма, като нещо добро. Или пък, дали някой който не е расист, би дал дъщеря си да се ожени за мангал от ямболския 20-ти блок, защото видиш ли двамата много се обичат?

Същото е с нас българите - циониския план ни е натресъл един милион мангали, които нито имат желание да стават човеци, нито потенциал за това. А единствено имат претенции да ядат, пият, да се плодят и да безчинстват безнаказано. Съвсем нормално е рано или късно природния закон за расизма, да им отреди съдбата да се изнесат на там от където са дошли. Или който не е расист - да ги приеме при себе си и да заживеят заедно. Понеже тукашната свещенна земя прекалено дълго ги е траяла да вършат изродщини и да светотатстват над нас Българите. ( Да не забравяме, че истинския палач на Дякона Левски, е циганин! )

Така че по въпроса за расизма и национализма, позициите са отдавна изяснени.
Аз за себе си се определям, като теоретично и практически убеден расист и националист, и се радвам от това.
Либералните теории и лигавщините с толерастията към различните, са ми крайно неприятни и недопустими!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de0f36f7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Ти чуваш ли се какво говориш, нацистката идея била все цялостен проект за творчество и мир, по-голяма глупост от това не съм чувал. Това може само да го каже човек който страда от сериозно психично заболяване. Затова защото нацизма проповядва мир ли загиват повече от 60 милиона души от който 60% са цивилни?

Reb

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   48 много си глупав! За да има мир и справедливост, се искат и жертви. Ти как очакваш да настъпи мир и свобода, след като има същества които ги нарушават и светотатстват над невинни хора? !? Хайде дай на второ четене и ще разбереш, че при всяка война има жертви.. другояч не може да бъде. А дипломацията, до нищо положително не е довела. Виждаме резултатът от нейните плодове днес..

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de0f36f7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   49 Нацизма до мир, свобода и справедливост ли води?

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 061947a206
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Този нациста е болен бе :)) Да живее расовото смесване, децата от смесени бракове винаги са с по - добри гени от другите.

Хитлер е една мустаката свиня, която убива инвалиди и евреи, но накрая когато усеща че ще яде руския ... се самоубива като страхливец. Та:

1) Той не е добър лидер
2) Идеологията му не струва
3) Страхливец е
4) Мрази евреите въпреки че е наполовина такъв
5) Това ми говори за лицемерие
6) Само неосъзнати пубери го следват в днешно време
Venjus

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ced3a675dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Ами води да...
Като сте толкова "нечетени" и сте против нацизма.. айде кажете вашето предложение, как да се справим с наплива от цигани и други елементи които ни унищожават? Или предлагате да търпим ругатните и гаврите с отечеството си, докато не загинем напълно и не остане български народ? !? Имам чувството че на пишещите тук ви харесва икономическия, и всякакъв друг геноцид над българския народ... Говорите за "жертви".. Споменавате руските, еврейските и какви ли още не избити.. А защо един от вас не заговори за това колко българи бяха избити по времето на турското робство, по времето на смразяващия комунистически режим? Колко български граждани всекидневно биват нападани, ограбвани, разчленявани от престъпни цигански банди.. Защо един от вас не заговори по тези въпроси.. Или те българите не са хора нали? Важното е да се говори за избитите евреи, руснаци и т. н. но за българите, никой не споменава нищо... Поне имайте малко чест и се засрамете! Веднъж подкрепете народа си и земята дето ви храни и издържа! Защото иначе се самодоказвате като едни еничери без никаква национална гордост и чест...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ae3bb409fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Според нас дискусията започна да се изчерпва и придоби расистки оттенък, доводите и фактите станаха лозунги, излезе от полето на идеите и тематиката на сайта.

Хората с глави на раменете сами могат да преценят какво е полезно и какво вредно за другите без сантименталност, политическа коректност и кухи лозунги.

Като администратор на сайта смятам да затворя темата, все пак такъв тип теми допускаме по изключение, а и има защо :-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Не са разрешени повече коментари към тази тема!



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker