Претърпях ужасна катастрофа, но оцелях и реших да пиша за човешката безотговорност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Претърпях ужасна катастрофа, но оцелях и реших да пиша за човешката безотговорност
преди: 15 години, 27 дни, прочетена 4868 пъти
Здравейте, мили хора! Аз не зная дали тук е мястото да ви споделя моята болка, но не намерих къде другаде да пиша и реших да го направя тук. Мили хора, преди 3 дни препърпях ужасна катастрофа, но оцелях и реших да пиша за човешката безотговорност и безхаберие. Душата ми крещи, изплашена съм а никой не ме чува!

Удря те някакъв безодговорен 18 годишен младеж (естествено той е виновен) изскача от колата и започва да ти крещи и заплашва! Не пита Жива ли си, въртя ме 4 пъти в кръстовището и все едно нищо. Сега съм без кола, без вяра, изплашена до смърт и много, много обидена и унизена! Отделях от залъка си, да купя тази кола, карам бавно и отговорно, но....

Мисля си какви хора има, как можеш да караш със сто километра в града, едва не убиваш някой, а не ти пука!

Плаках, но вече нямам сълзи! Искам да съм силна, но как?Мога само да го споделя с вас, за да ми олекне малко и ако и само един човек, който кара така го прочете и си вземе поука и се замисли за човешкия живот, аз ще бъда много щастлива!
Вики от Пловдив

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 27 дни
hash: 67b0577c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Големи лаина има мила на тоя свят, не стига че е виновен, а ми ти и крещи. мен ме хвана яд като ти четох историята. това са някакви богаташки пикльовци, които си мислят, че света им е в краката. мама им мрасна идиоти смачкани. а ти се драж Вики, страха ще мине бавно, но ще мине. успех мила

 
  ...
преди: 15 години, 27 дни
hash: 9526a2764f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 29.01.2009 год. бях в същата ситуация. Разликата беше само в това, че другия не ми крещя, а направи някакъв опит да се извини. 100 пъти съм си задала въпроса "какво ме топли" това извинение, но съм ЖИВА, и това е най-важното. Надявам се тези редове да ги прочетат и родители, които дават луди пари за бързи коли на отрочетата си, които или са взели книжка скоро или пък мама и татко са му я купили.

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: 4067a5adce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей и аз съм от пловдив, преди 2 седмици катастрофирах, заради една локва изгубих контрол и излязох от пътя, жив съм и съм здрав, което е най-важното. Имам много приятели които се занимават с автомобили имам и познати застрахователи, мога да ти помогна, искам да ти помогна. Чакам да ми пишеш piaa123 ми е скайпа.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 26 дни
hash: 08fa11c222
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, Вики.

Тук е мястото, на което винаги можеш да споделяш, тук можеш да "излееш" всяка една твоя болка...

Уплахата е нормална, след случилото се. Но това чувство ще премине - иска се малко време.
Съжелявам за загубата на колата ти, но... остави това, радвай се, че си жива. С пари можеш да си купиш кола, но не и да върнеш живота си.

За съжеление, днешните младежи, които карат със 100км/в час, са доста срещани. Някой го правят, защото бързали, а други, за да се правят на гъзари. И двата вида са жалки. Изобщо не се замислят какво могат да пречинят, просто карат, ей така, на произвола на съдбата.
А е доста трудно, точно на такива хора да им обясниш и да ги предпазиш от подобно нещо.

Хубаво е, че си го споделила тук сигурна съм, че има доста шофьори, които ще го прочетат и да се надяваме, и те да бъдат внимателни, също като теб.
Не губи вяра, всеки човек се нуждае от нея, бъди силна, внимателна и се наслаждавай на всеки един миг...
Успех и дано случилото ти се, никога да не се повтори.
SFA :)

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: 4a59a3e41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз сега ви чета и пак плача! Не, не от болка, а от радост! Има прекрасни хора и вие сте такива, благодаря ви от сърце за подкрепата. Топла дума и кураж, от това имах нужда. Благодаря!!!
Вики

 
  ...


...
преди: 15 години, 26 дни
hash: a7b1d5901a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вики номер 3 е,пиши ми,не се притеснявай,вече много време се занимавам с коли,искам да видя какво мога да направя за теб,не съм някой дядка :) на 24 съм. пиши

ivocvetkov@mail.com
piaa123

 
  ... горе^
преди: 15 години, 26 дни
hash: 865cf96ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да бе, Вики - пиши на Иво. В наши дни трудно някой се решава на подобна помощ.

Иначе мен чак ме е страх да карам като гледам какви камикадзета се разхождат по улиците. Според мен проблемът е, че когато ченгето хване някой с превишена скорост гледа да си сгъне рушветчето.
И Вики, радвай се че си жива и здрава. Не бери грижи за колата. Кола се купува, здраве не.

 
  ...
преди: 15 години, 12 дни
hash: cf091b6c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да има глупаци,но за нищо друго,не преживявай.радвай се че си здрава,това не е катастрофа,аз бях 8мес.с 10 операций и пак сам на количка.радвай се и празнуваи всеки ден,мила!

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: 4a59a3e41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ах номер 8,какво да ти напиша ! Аз нямам думи !Радвам се ,че ми писа и ти желая ,много ,много здраве и кураж. Днес имам рожден ден и си пожелавам за мен ,за теб и за всички хора само здраве! Дано ни четат и си вземат поука ! Целувам те миличка! Вики

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 54c7ae5b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте на всички. Искам наистина да изкажа своите съболезнования на Вики :( защото и аз преживях много тежка катастрофа на бала си. Аз съм на 20 от град Свищов. Моята история доста по-различна, но и в нея не аз бях виновният, но аз го отнесох.

Преди 1 година вземах от родителите на приятелката си кола, за да отида с нея на бала си, но колата точно тогава се намираше в Търново и ми се наложи да отида до там лично, за да я взема. На връщане към Свищов на около 10 километра преди града, има един остър завой, преди който няма знаци и/или предупреждения, но аз го знам и следователно намалих, но зад мен караше някой и точно тогава започна да ме изпреварва, за да не се блъснем аз набих ряско спирачки и колата се овъртя, от което последва жестоко смачкване на предницата и посиняване на окото ми, но това се преживява.

Не извиках кат, а директно тръгнах с блъсната кола ( Рено Сценик) към Свищов. Показах колата първо на баща си и той каза, че ще поемем ремонта по колата, защото така е най-правилно, но бащата на приятелката ми не се съгласи и поиска да купя колата за 6000лв. Нямах друг избор, но го помолих да ме изчака да събера парите, защото в моето семейство нямаме такива пари и той се съгласи.

Сега настъпи момента в който аз трябва да платя колата, за моя радост имам парите, но искам да помоля всеки който знае нещо за покупко-продажба на катастрофирал автомобил, да каже какво да правя, защото аз нищо не знам по тази тема и ме е страх, да не ме прецакат.

Знам, че неможе да се продаде кола на която не са й платени данъците, а тази при положение, че неможе да мине преглед в кат, защото е блъсната, няма как да й се платят следователно данъците. Какво да правя и как да платя колата без да остана прецакан. Благодаря на всички които са си направили труда да обърнат внимание на този наистина дълъг роман.

Деян Борисов
скайп: devil890326

 
  ...

...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: c5cbbf79c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много харесвам този сайт и се радвам като гледам колко хора има които са готови да те изслушат и опитат да ти помогнат с каквото могат : )

До авторката: Наи-важното е че си жива за кола се някак си ще си купиш. Толкова е гадно че в днешно време стават толкова катастрофи и толкова много невинни хора като теб си патят заради безразсъдни хлапаци, които си мислят че така излизат газарчета, но по този начин причиняват само трагедии. Ден след ден все повече и повече и по тежки катастрофи. В моето градче преди 3-4 месеца 3 млади момчета поради безотговорност (алкохол) си прекратиха живота а тои беше пред тях... и за какво ?
Диди 15

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker