На кръстопът съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

На кръстопът съм
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2551 пъти
Почвам направо по темата аз съм мъж на 22г. Прекарах последната година във чужбина, работех строителство по 6 дни във седмицата по 11-12 часа. Със семейството имаме планове да почнем да строим къща догодина. Това ме мотивираше да работя. Бачках усилено хвърлил съм много труд и пот за всяко евро което спестявах. И така за година спестих около 14 бона и се прибрах. Въпроса е че искам да си поживея със тия пари защото съм още млад и сега е момента на живот после тия години тая младост няма да се върне. Но от друга страна със тея пари ми е шанса да започнем да строим дом. Родителите ме съветват тия пари да останат за строежа на къщата а те щяли да ми пращат 300 лева на месец джобни но това са много малко пари за един 22 годишен тинейджър. Иска ми се да си изживея супер живота със 14 те бона защото съм млад и сега е момента, но от друга страна искам и да имам дом за живеене. Вие как бихте постъпили ако бяхте на моето място???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5a9e669e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, не съм чувала за 22 годишен тинейджър, но всеки има право да се самоопределя.
И все пак, мисля че нито вашите, нито ти, сте прави.
Съветвам те да инвестираш парите в образованието си, защото не може цял живот да работиш по строежите. Ако нямаш желанието, дисциплината и умствените възможности за висше образование, поне хвани някакъв занаят - електротехник, мехатроник, механник... квалифицирай се, за Бога!

Колкото до къщата - ако е в провинцията, по-добре да не почвате. Няма да те плаша, но да строиш къща не е шега работа. С тези 14 бона, дори да са в евро (а май са левчета) не можеш и тоалетна да построиш, а в същото време в провинцията се продават къщи на безценица, за какво ти е?
По-добре събирайте пари за апартамент в града, може и да е панелка, но в града можеш да работиш и без да плащаш наем ще си живееш добре.

За 14 хил евро можеш да си вземеш стабилна панелка в Столицата и да си живееш на много висок стандарт с парите, които изкарваш там, да се откъснеш окончателно от вашите и техните приумици. Наемите за панелки дори са по-високи, защото там има добри комуникации. С наемът можеш да си живееш в провинцията при мама и тати като царче например.В никакъв случай не се съгласявай на тяхната оферта, защото ще станеш роб - ти и жена ти един ден. Цял живот ще ти натякват, че са ти построили къща и ще трябва да ги гледаш и да се съобразяваш с прищявките им до гроб, за жена ти такъв живот ще е АД и ще завършиш като разведен мъж с къща.
Сестра ми работи в Англия като като роб направо и е успяла да спести 30 хил. евро за 5 години. Толкова обаче е съсипана и смачкана, че няма да изкара много. И нея съветвам с парите да си вземе някакъв апартамент в София, може и с малък заем отгоре...
Ако отидеш за още 1 година ще имаш двойно толкова пари, тогава и лихвите, и условията за кредита ще са ти много изгодни. Защо да строиш къща при вашите, когато можеш да имаш самостоятелен апартемент в Софето или Варна и да си щракаш с пръсти? Там има много студенти и наемът дори за една гарсионерка е 500 лв. Плащаш 10% данък и си имаш чисти 450 лв. без да работиш.
С такъв апартамент си и идиална партия. Малкият заем ще го изплатиш бързо, а и ще си винаги независим от вашите. По-хубаво от независимостта няма. Не се оставяй да те използват като черноработник, за да осъществиш ТЕХНИТЕ МЕЧТИ, а после да трябва да ги търпиш цял живот. Дори да построите въпросната къща, какво те топли, ако нямаш работа там? Познавам една купа народ, които имат празни къщи-палати, а живеят под наем в Столицата! Няма какво да се лъжем - само в София, Варна и до някъде Бургас си заслужава да имаш имот. Пловдив дори западна, безработицата е голяма, заплатките ниски.
С 14 бона няма и основите да можете да положите, после така или иначе ще те пратят да робуваш още не 1, а 5 годинки, защото като ти вземат парите и ги вложат в глупавата си селска къща, няма да имаш друг избор.
Както виждаш, може много неща да направиш с парите си. Мен, ако питаш - по-добре ги пропилей по екскурзии, поне ще видиш свят, но не ги давай на вашите. Препоръчвам ти като дистинация Тайланд - с тези пари поне 2 години като цар можеш да живееш, защото е страшна евтиния, жените са също евтини, винаги е лято там, иначе можеш да обиколиш цяла Европа, САЩ и ще имаш, какво да разказваш и ще си интересна личност. Пари се печелят, но човек веднъж е на 22!!!
Успех, каквото и да решиш
П.П. Какво бих направила аз ли?
Ами ако 14-те бона са в евро, ще взема още толкова кредит и ще си взема стабилен апартамент в София или Варна. Ще дам апартамента под наем и ще отида за още годинка в робство. След тази годинка ще имам изплатен апартамент и с това - безплатно жилище. Ще си намеря работа и ще си живуркам много добре.
Ако не ми се робува, ще си взема панелка и пак ще си живея много добре далеч от нашите.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 482a7b82a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Къ'ф тийнеджър, бе? На 22 години ....

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 82dc262fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   22 годишен тинейджър? ! Хаха! Ти ме утрепа. Първо си мъж, дето "бачка по 12 часа", после си пубер.
Ами какво очакваш да те посъветваме-Харчи по кръчми и *урволяк, хвърляй на музиката и ти давам 1 месец така.
Родителите ти са прави.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 82dc262fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер едно, всичко разбирам, но няма право да оставя родителите си в безпомощно състояние. Това си е синовен дълг.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6c3352ca2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   С 14 000 и евро няма да стигнат за един етаж от тази къжа. Най-много изкопа, основите и може би стени на мазето. А да не говорим, че грубият строеж е по-евтин от довършителните работи. Помисли си - една баня да направиш ти струва към 3000лв.
По-добре наистина тегли малко заем или остани още една година и си купи жилище в София или Варна. Поне ще си подсигурен, а един апартамент освен че е по-евтин от една къща излиза и по-евтино за поддръжка. На една къща вечно покрив, двор нещо ще излезе, в което трябва да се дават пари. Неслучайно една необитаема къща след 10 години изглежда занемарена докато един апартамент колкото и години да не е живяна в него толкова зле не е. Апартаментът го взимаш готив и дет се вика веднага можеш да се нанесеш, а имам познати, които строят къща. Продадоха едни места до София и строят пак в едно село близко до София на техен парцел и уж имат пари от тея продажби, но вече 5та година я строят тази къща и не ги виждам в близката година да са готови. А да не говоря за хората, които 20 години строят една къща, защото имали начален капитал като теб и после секнали паричките.
Също идеята да вложиш парите за образование е добра. Все пак като имаш по-добра квалификация се очаква после и да печелиш по-добре, т. е. си е инвестиция.
Аз лично не бих изхарчила всичките пари за пътуване и за да си живея като царица. Бих отишла примерно за 10 дни някъде на екскурзия, но другите бих вложила в нещо, което ще ми остане за по-дълго.
Ана

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 44e54a2951
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   гледам, 22 годишния тийнейджър вече сте го обсъдили, няма и аз да се захващам за него:-)
авторе, тъпо е да бачкаш като вол 1 година, за да изядеш и изпиеш парите и после пак да си на нулата. 14000 евро никак няма да ти стигнат да си изживееш живота. за строежа на къщата вече са ти обяснили, че също не стигат.
моят съвет е да ги вложиш в нещо: образование, жилище (като допълниш със заем), бизнес, т. е. нещо, от което се очаква да имаш възвращаемост. друг вариант е да ги запазиш, например в депозит, и да продължиш да спестяваш докато ти стигнат за жилище.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4e9ccf6024
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започни да събираш пари за твое жилище. Все пак си на 22, все някога ще трябва да се задомиш, а две семейства под един покрив не може да съжителстват в разбирателство. Не ги прохаквай безсмислено за нощен живот, защото ще дойде време да съжаляваш. Сега си на един акъл, ама с годините човек става все по-зрял и улегнал и разсъждава друго яче и съм сигурна че ще съжаляваш. Помисли за себе си и бъдещето си

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker