Какво да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво да направя?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2840 пъти
Наскоро намерих мобилен телефон. Отначало си мислих да го върна, даже все още го искам и не съм го и пипнала. Беше включен, но имаше код за защита и нямаше как да набера някой от там. После прехвърлих картата на моя телефон, за да звънна от там, но номерата не бяха записани в картата, явно са били записани в самия телефон. Споделих с приятелка и тя ми каза веднага да счупя картата да не ме засекат, и аз от страх го направих и сега ужасно много съжалявам!!!! Много искам да го върна. Въпреки, че не е кой знае какво, дори аз лично имам нужда от телефон, но майка ми няма възможност да ми купи нов. Дори му пада капака, мести му се СИМ картата постоянно и не мога да проведа един нормален разговор по него, уж е включен, а когато някой ме търси показва, че е изключен и изключително бързо му пада батерията, все пак го имам от 2007г. Та се чудя дали да го задържа, не е кой знае какво, 100-тина лева да е максимум, моя приятелка имаше същия, който преди година си го закупи за 100лв. Въпросът е, че ме гризе много съвестта. Преди 2 години ми купиха LG s touch screen, доста модерен беше като излезе, но поради невежеството ми го изгубих и му се радвах за кратко, а и никой не ме потърси да ми го върне обратно. Приятеля ми ме посъветва да го задържа, защото това било дар от Бога и така било писано да го намеря, но... Просто отвътре ме гризе какво да правя? Хем имам нужда от телефон, хем не искам да задържам чуждата вещ, а с глупавата ми постъпка, сега и картата прецаках. Има ли някакъв друг начин да върна телефона? А, ако не успея и го задържа, възможно ли е да ме проследят по някакъв начин и да ме обвинят в кражба или нещо такова? Много ще се радвам ако някой ме посъветва какво да правя. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 26f145a9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бих го върнала още в самото начало. Още повече, че и аз съм си губила телефон. Можеше да го върнеш в полицията, те си имат начини и щяха да намерят собственика. Можеше и да набереш някой от приятелите и да питаш, дали някой си е загубил телефона, а да обясниш счупената карта, с това че е станало без да искаш.
Не знам, ти си решаваш. Аз никога не съм крала и не мога да ползвам такъв телефон. Никога никой не ми е подарявал или купувал телефон. като станах на 17 г. работих цяло лято и си взех един за 100 лв. Много горда бях с това и този телефон ми беше единствен в следващите години.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2ea4d04b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има едни уникални цифрички във всеки телефон, които се наричат ИМЕЙ и по тях може да се проследи. Ако има и ДжиПиЕс е още по-лесно.

Реално човека просто може да отиде в полицията, да си издиктува ИМЕЙ-я и да те открият.

Но щом не е скъп и няма ценна информация на него не вярвам някой да тръгне да се занимава или да получи адекватна подкрепа от полицията.

Не искам да коментирам моралът ти. Много искала да го върне, но счупила картата, сега съжлявала, но, видиш ли, било дар от Бог.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2ecbbd7c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   от авторката - телефона е КОДИРАН, няма как да видя номер на приятел или нещо подобно. А и не мисля, че това е кражба, 'щото аз не съм виновна за невежеството на собственика.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 98fd90de46
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен е редно да го върнеш. Може човека да си е изкарал парите с много труд, за да си го купи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7dcb3cf27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се притеснявай, телефонът не е скъп, а и човекът вече отдавна го е прежалил и си е купил нов. Ползвай го спокойно, фактът че не си могла да го разкодираш доказва че е бил твой късмет. Не си го откраднала че да те гризе съвестта.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1b64651c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нещастието за един, щастие за други.
Аз бих го върнала в самото начало, най-малкото заради проблема със съвестта, но и като цяло някой в момента си скубе косите за телефона. Ако номерата са в телефона, то можеш да набереш някой приятел или роднина и да кажеш, че си намерила телефона. Няма как да те проследят, но няма и как да спиш спокойно докато е в теб. Ако няма номера, то го занеси в полицията и кажи, че си го намерила и си изгубила/счупила картата.

Иначе ако ще говорим за бог, за енергия и т. н. по логиката на приятеля ти телефона трябва да е зареден с отрицателна енергия и да не ти носи щастие, защото някой друг е тъгувал за него. Не знаеш ли, че ако намериш голяма сума пари на улицата, една част трябва да отидат в църквата? Нещо такова е... може да е твой късмет, но преди това е било нечие нещастие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2ecbbd7c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката - Абе, какво сте тръгнали да се правите на големи моралисти, бе? На какъв език да кажа, че самият телефон е КОДИРАН, преди това сложих картата на счупения ми телефон да се обадя, но не ми излязоха номера, запаметени са в телефона, и сега какво да дам пари от джоба си да разкодирам телефона, и да го върна ли? А, като знам полицията какво ще направи, въобще няма да го върне! Ако и вие имахте нужда от телефон, нямаше да се правите на свети водици ненапити, а 90% съм сигурна, че повечето от вас щяха да го задържат! А, докато събера пари да го разкодирам, най-вероятно собственика ще си е купил друг мобилен телефон. Не бързайте да вините след като не знаете как стоят нещата. Проверих цените на тези телефони около 100 лева са, а и не е особено запазен, но пък ще ми е нужен. И, да, реших - няма да го връщам. Намирала съм портмонета с пари, документи и съм ги връщала без да взема нищо, а за един евтин телефон, който дори не мога да си позволя, защото нямам и грам стотинка, вечно съм без пари, няма да си тровя душата. В момента съм ученичка, и си изтрепах задника от работа през лятото, да мога да помагам на майка ми да едва да си платим сметките, така че не ме изкарвайте коравосърдечна, защото съм задържала телефон, който и без това много ще ме улесни. Няма смисъл да се правите на това, което не сте. А и, не коментирайте приятеля ми, защото въобще не го познавате, посъветвал ме е така, защото много добре ми знае възможностите, и иска да ми помогне, поне без да ми тежи на съвестта! Благодаря на всички за коментарите! И все пак исках съвет, а не критики! Весели празници! (:

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker