Четиво за размисъл! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Четиво за размисъл!
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2492 пъти
По дяволите, тази тежка и болезнена реалност, дето словото в душата ти руши.
Искам да живея в свят на добрини. Свят където всичко е различно, където хората не са като диваци, и не се прояждат заради пари.
Нека бъда лошият и лудият за другите, та нали точно ние "лудите" сме всъщност най-реалните?
Лудите, лудите, те да са живи! - Възкликва Великия Христо Ботев, не напразно казана е тази мисъл!
В душата ми отекват, още негови слова : – "Да можеш свестен човек събуди, свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита. "
Няма бъдеще, това човечество без думи, без становище и глас.
Аморалните прояви ни убиват, и погубват ни честта!
А чест не е просто дума. Честта е достойнството човешко, нямаш ли я - мъртъв си! Дори да дишаш, във съзнанието си убит!
Та днес сме ние луди и отхвърлени от всички! Нас редовно ни усмиват, подиграват ни се, щото имаме морал и съвест. Упрекват ни защото не приемаме безчинството, не сме паразитиращи, не носиме във себе си разврат!
И нека бъда неразбраният и лошият, щом като отдавам се на себе си безкрайно.
Нека да ме съдят, пука ли ми? - НЕ!
Целта в живота ми е да обичам, да се боря, да не се прекланям аз пред ничие дръвце.
Имам чувства, имам самопочит, имам мнение, и искам да го изразя!
За мъж не мога аз да кажа че се считам, аз съм нежен кавалер.
Понятието "мъж" във днешни дни е с лош оттенък, днешните мъже са тип безчувствени егохолици, и забравиха какво е уважение и обич към жената!
А реално като се замислиш, една жена какви болки и тежести изживява, не и е никак леко.
Защото, тя дава живот. Носи 9 месеца човешко същество в утробата си, после при раждането какви болки са това, каква агония... После докато се възстанови, цял живот тя гледа да угоди на съпруг, на деца, на всичко. И носи голям товар на плещите си. Аз се прекланям пред нейната смелост да бъде жена!
Дори когато и е тежко на душата, тя пак гледа семейството да е сплотено, да осигури трапеза, спокойствие и уют на децата си и съпруга си... Тя прави всичко, и е отдадена на отговорностите си!!
Разбира се за голяма жалост, днес отговорните и истински жени са много малко, тъй като по голямата част не са така отговорни, и са се отдали на разюздан живот, безцелно съществуване. Но може би с времето ще се поправят, надежда винаги има!
И каквото и да е, уважение трябва да има към жената, това е. Уважение, а не насилие и гняв!
Аз съм убеден че, една жена не може да обича нищо и никой мъж, така както един единствен - синът си!
Не напразно има и такъв лаф, от жена изречен... "Бих паднала на колене само пред един мъж - сина си... и то за да му закопчая якето! "
Жената може да е много силно същество, макар да изглежда слаба...!!! Има много жени които сами си намират начини да се издържат, да се борят... без намесата на някой мъж! Те влизат в двойнствена роля, и жени и мъже са, те са дейци на собствената си съдба, поклон пред тях и пред волята им, да бъдат твърди и непречупаеми. Аз редовно казвам, че жената трябва да е ЧОВЕК достоен с характер, самопочит и самоуважение. Само тогава тя е деятел на съдбата си, и красив творец на битието си.
Ставал съм личен свидетел, как момиче реже момчета наред. Някакви типове и се свалят, закачат я.. Единия това щел да и купи, другия онова, третия щел да я черпи, и не знам си какво. Това момиче само се обръща и казва... "слушайте господа... аз съм ЧОВЕШКО същество, и не съм за продан. С пари и питиета, аз не се предлагам и не си отварям краката, така че хайде пробвайте се другаде. При мен не минават такива!
Тези свалячите и, само стояха и мигаха на парцали. Чудеха се какво става.
Направо му се изкефих на това момиче. С три думи тя ги закопа...!
Ето това е жена с характер, принципи, и самоуважение!
Такива момичета са най стабилни, защото ТРУДНО се печелят, и за туй ги цениш когато ги спечелиш! Защото лесното всеки може да го докопа, ама качеството лесно не се притежава!!! То има цена, има почит! При него нещата са други!!!
Истинската жена, си знае цената. Тя не продава тялото, нито душата си, на първия срещнат.
Истинската жена разсъждава по следният начин – "Научих, че не трябва да очаквам нищо, за да не се разочаровам! Научих, че не трябва да се влюбвам, за да не ме наранят! Научих, че света е лицемерен и подъл, и че трябва да разчитам на себе си, за да не бъда предадена! Научих, че, ако си добър нищо хубаво не те чака! Научих, че не трябва да показваш слабостите си, за да не ги използват срещу теб! Научих и още, че трябва да се държиш с хората така както те се държат с теб, за да видят себе си, но в друг образ! И общо казано научих, че в този свят всеки сам за себе си живее! "
Мъжете се плашат от силните жени, защото виждат че не са лесни. Започват да ги плюят веднага и казват: "тая е въздухарка, с големо самочувствие, мисли се за недосегаема... "
А всъщност истината е друга... Яд ги е използвачите, че истинските жени не им се пускат лесно, и поради тази причина ги плюят но тайно в себе си им се кефят, щото знаят че това е истинската жена, а не евтините к**ви които употребяват и забиват супер лесно срещу две питиета.!
Единственото лошо нещо при жените, което е от значение, (говоря за 98 % от женското съсловие) е че трябва да си по твърд с тях, за да те уважават. Защото, усетят ли само че си им в краката и че ревеш за тях, че им се молиш, тогава ти прецакват плановете и съдбата. Започват да те въртят, ама по такъв начин че ти се завива свят за цял живот. За туй мъжа трябва да е по твърд, дисциплиниран, и в същото време внимателен, за да стои всичко -точно и на място!

Винаги съм се чудел, относно един въпрос.
Ясно е ние мъжете защо обичаме жените. Обичаме ги защото са създадени за да бъдат нежни. Те са красотата, сиянието, хубостта в този свят, така да го кажем. Те дават живот! Нормално е да са обичани...
Но, никога не съм можел да си обясня какво ЖЕНИТЕ обичат в нас мъжете?

Та, ние сме едни груби същества, реакциите ни, същността ни, първичността ни. Повечето мъже приемат жените като една вещ, вещ възприемана само кат телесен аспект който да бъде употребен и захвърлен.. Какво тогава им харесва на жените, в един мъж? !? Това че ги използва, че ги ранява, че непрекъснато им прави намеци как иска да ги употреби ли? Никога не съм можел да си отговора на този въпрос. Даже винаги съм си мислел че тайно в себе си, всяка жена всъщност мрази мъжете, и изпитва гадни чувства към тях.

Друго нещо относно което много се озадачавам, е следният объркващ факт.
Повечето момичета, по принцип винаги казват че търсят уважение, разбиране, опора и любов. Добре обаче, когато някое такова добро момче - грижовно и обичливо, им предложи да го допуснат до себе си, те го режат моментално, или пък и да тръгнат с него, започват масово да го въртят на пръстта си, и разбиват живота му... Какъв е изводът тук? Извода е че от прекалена добрина, ти се качват на главата и изтърват шанса си да са щастливи. А в същото време се хващат точно с най големите идиоти, които си играят с тях и с чувствата им. Може би на немалко хора им е направило впечатление колко момичета ходят с изроди които ги мачкат, използват, държат се унизително с тях. Интересно защо обаче тези момичета пак с такива изроди се заминават, и на всичкото отгоре ги търпят, след което плачат че не били обичани и разбирани. Това е парадокс! Дефакто не си ли избират самите те, тази съдба? ! Отблъсквайки оня който ги цени, и тичайки след оня който ги мачка, това не е ли абсурд? Може би жените са мазохисти, привличат ги насилието и простотията явно, така си мисля вече. Казват едно, а вършат друго. А онези гадните типове, точно това и чакат. Дебнат поредната си жертва от женски пол, която да убият, както се казва. И тези момичета толкова ли нямат мозък и самопочит към личността си, та продължават сами да се закотват и да допускат тази несправедливост?
Просто няма грам логика в подобен начин на избор и поведение.
Свестните хора останаха много малко, и ако не оцениш такъв човек когато си имал достъп до него, ако допуснеш да го изпуснеш, тичайки след някакъв идиот, тогава проваляш шанса си към щастието, а шансът най често идва само веднъж в живота, втори такъв няма!

Много момичета също (да не кажа почти всички), са станали твърде леки, необмислени и груби. Дават телата си на който им падне, от ранна възраст губят ценно нещо като девствеността си. Да не говорим че допускат какви ли не гаври над телата си. Правят орална "любов" на разни идиоти, допускат еякулация над себе си, което е гнусно поне според мен. Една истинска жена, едно свястно момиче, никога не бива да пада толкова ниско.
И е за предпочитане да запазиш невинността в себе си, отколкото да се продадеш на някой, който първо че не те заслужава, и второ че това опетнява не само тялото, а и душата ти!
Просто жените трябва да започнат повече да мислят! Повече да се уважават! И да не забравят че главите които носят на своите рамене, са им дадени точно за тази цел - за да ги използват, тоест да мислят!
Жените не трябва в никакъв случай да допускат лоши хора в живота си, независимо какво им се предлага отсреща. Истинската жена не е за продан и не се подкупва с вещи и пари.
Трябва винаги да си имат едно на ум, че дори приятел може да ги предаде.
Зачестиха все повече случаите на насилие, и това е точно от невнимание.
Днешните жени твърде много вярват на всеки който срещнат. Качват се в най-различни коли, като дори не помислят какъв е човека отсреща и на къде може да ги отведе... Те не се замислят какво може да им се случи! Това е бедата!
Действат лекомислено, ходят нощем по опасни места, пият... А не разбират че алкохола, ги прави още по лесна жертва за насилниците.
Има много случаи в които без момичето да се усети, е станало обект на дрогиране, или напиване. Или близък приятел я е подвел, и е злоупотребил с нея. Всичко става... В този днешния лош и подъл свят, жените трябва особено да се пазят, да не отиват никъде и с никого, и нощем да са си у тях, за да бъдат в безопасност. Защото улицата и нощният живот, на добро не учат и не водят!

Трябва представителките на нежният пол, да станат по въздържани, по твърди и с характер!
И най-важното... Да не бъдат мазохистки и интересчийки.
Жената не трябва да търпи никакво насилие над себе си, нито психическо, нито сексуално и физическо.
Тя трябва да цени този който я обича, и който и дава сигурност. Трябва да отблъсква, този който се държи непочтително с нея!

В женската психология има страшно много парадокси. Като цяло самата психология при жените, е една необятна вселена, която е страшно трудно да разгадаеш, да не кажа невъзможно!
Много често, добри момчета са страдали заради жени. Били са разочаровани. Тъй като голяма част от жените имат слаби ангели, и при първа възможност гледат да се задяват с първия срещнат... А това е много лоша черта. Такива жени не могат да ти дадат сигурност, и истинска любов и рано или късно те заменят, защото просто не са създадени да се верни на един мъж. Там е бедата!
По този начин, подобен вид жени просто бягат от щастието, и си избират трънливия път който в крайна сметка ще ги съсипе и унищожи, но те не го разбират този тревожен факт всъщност!


Казват че жените никога не знаели какво искат.
Дали е верно това? !?
Чел съм мислители, които се изразяват доста феминистично относно жените.
Някои велики умове дори смятат, че жената е родена като грешник, от самото си идване на този свят.
Те казват че тя е създадена да сее само сплетни, разврат, да разрушава съдби, и в същото време да руши себе си.
Други се изказват че в този свят, жената с нищо не е допринесла. Че всичко велико на тази земя в смисъл на изкуство, език, творчество, технологии, всичко това било създадено все от мъж, а от жена няма нищо сътворено.
Жените просто влизат в мъжки роли, и копират вече създадените от мъже неща, опитвайки се да ги изучават, но само до там. Но те не можели да бъдат мислители, творци, чудодейни и т.. н.
Казват също че, жената винаги ще намери начин, да те прелъсти, и после да те замени. С времето това неминуемо тя просто го прави, губи интереса си към теб, независимо от нещата които си направил за нея, и правиш!

Замислял съм се много пъти над тези слова. Чел съм доста, слушам съм различни съдби... и да, доста съм се озадачавал защото май някои от казаните неща всъщност ще излязат доста верни.
Въпреки това обаче, аз съм си роден женолюбец, и на ничие девойче, лошото не мисля. Просто такава е моята ценност, да уважавам жената, да я обичам, така както обичам родината си, и майка си!

Всъщност, всяка една жена, когато мъж и каже тези неща, споменати по горе, тя се обръща и казва – "Да но аз не съм такава, аз знам какво искам, различна съм... мога да бъда вярна, учтива, истинска и т. н. "
Какъв е извода? Всяка жена казва че е различна, че е ЧОВЕК, в пълният смисъл на думата... Но напрактика какво излиза на второ четене? С течение на времето, от действията и, постъпките и, начина и на мислене и поведение и т. н. и т. н. и хоп, разбираш че всъщност, тя все пак е жена... и няма как да е различна от останалите, просто психологията, е една.

Аз например винаги съм се чудел, съществува ли момичето което съм си изградил в представите?
Такова което не ходи по дискотеки, което мрази шума, и обича спокойствието. Такова което държи на любовта, на истинността, и което не би те заменило на втория ден или месец. Съществува ли, такова момиче което обича да учи, да чете, да се развива психически и духовно и наистина да не е като другите, и да знае какво иска в този живот и как да го получи? До сега от стотици момичета съм слушал клетви, обяснения, какво ли не, но нито една от тях не препокри търсеното момиче от представите ми... просто явно такава, няма. За мое огромно съжаление!
Сега вероятно много хора биха казали че си противореча, тъй като по горе дадох жената като пример за отговорност, борбеност, и че тя е символ на семейството и честността. Дадох също пример за момиче, което извърши достойна постъпка, и сега към края на моето писание, се питам дали има истинска жена, точна и свястна. Звучи наистина противоречащо при положение че сам давам пример за достойно момиче... Но, аз просто исках да кажа, че конкретно в моят живот, за сега такова момиче не съм срещнал, в смисъл такъв, което да се доближава максимално до моите ценности, до правилните неща и т. н.

И въпреки всичко, мъже ценете дамите. Донякъде те са станали студени и безчувствени именно заради лошото отношение спрямо тях! Когато едно момиче бъде наранено и подмамено, веднъж-два, три пъти... Е то на него накрая му писва, и спира вече да вярва че може да открие истината! От това следва отегчението на жените спрямо мъжете, И те се провалят.
А точно там е цялата обществена беда!


И все пак, истински момчета има, поне аз с гордост казвам че съм такъв... А за истински момичета, там вече, съм скептичен честно казано, и трудно бих повярвал че наистина съществува тази РАЗЛИЧНАТА, дето живее в съзнанието ми!



Автор: Момче на 23 години, с мрачен живот!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 279d40ae5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, много си отчаян и ми се ще да можех да напиша няколко насърчаващи думи с послание ''Горе главата''.... Но не мога. И аз съм в същото положение като теб. Аз съм момиче и не бих могла да отрека твоите твърдения, защото те са самата истина. Знаеш ли? Хората не са създадени, за да бъдат сами... затова и всички момичета очакват своето момче, независимо какъв е той по характер или националност. Защото всичко става прекрасно и смислено, когато сме с някого, когото обичаме и който изпитва същото към нас и ни цени. И това дава сила да се справим с трудностите, вдъхновява ни. Веднъж и аз се докоснах до тези чувства, но нямах късмета те да бъдат споделени. Оттогава не съм срещала стойностен човек и не вярвах, че има. Но ето, ти си такъв... И заслужаваш да откриеш различната. Имай вяра. Благодаря ти, че ми помогна да не загубя своята! Желая ти щастлива Нова Година!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 612f3e8526
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ей, ти си май един и същ дето ги пуска тези дългите постове. Поразместваш само малко редовете, но иначе смисъла и посоката са винаги едни и същи. Айде стига вече, почти никой не ги чете докрай. Всъщност пишеш правилни и хубави неща. Но вместо да лееш сълзи започни промяната от себе си. Ти бъди генератор на правда и промяна и ще видиш как ще привлечеш също такива хора. Стига намеренията ти да са искрени и неегоистични.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 14ca40ba0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   .... ''четиво за размисъл''....!! не се взимай толко на сериозно.... и къде сложи Ботевата поезия до твоите желания.. непоследователен, отегчителен и доста скучен си.... може би защото си доста млад, а не различен... по-скоро банални разсъждения на недоволен и неразбран човек... ЗАРА

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker