За друго време съм аз! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За друго време съм аз!
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2699 пъти
Ще започна с нещо, което ще прочетете отново, ако продължите Къде е човекът? Не искам евтини коментари и недоволни упреци..

Нямам много муза в момента да пиша и причината не в обърканото ми емоционално състояние, а във факта, че вместо да срещна някой от нас и да говорим очи в очи трябва да пиша пред компютъра... Не съм преживяла достатъчно онова време, което наричаме миноло преди 15- 20 години, не съм, а се чувствам така сякаш съм загубила живота си там. Защо? С българско гражданство съм, но тук не е моето място или поне не в този век, ако бях в друга държава по друго време моят въздух щеше да бъде живот! Копнея за онова минало когато хората бяха различни, когато се обличаха просто. Тогава когато жените носеха дънки с дълга талия( макр че според мен дупетата им не изглеждат красиви). Изгарям от болка, че не живея тогава когато МУЗИКАТА БЕШЕ МУЗИКА. Това ме интересува, не грозната част, не политическите размирици за които чувам какво ли не. Дори убицийте бяха повече такива... Щурите луди години на 80-те дори вкуса на 60-те искам да усетя.. Ако беше преди време щях да пиша на хартия, много повече тръпка има когато го правя.. 21-ви век, а аз жадувам за минутите когато пускам музика от ПЛОЧА или КАСЕТКА. В това време аз заменям както там му е новото име(айфон.. ) с нов грамофон и това ме кара да се чувствам добре? Децата ви знаят ли какво е това? Виждали ли са уокмен, грамофон, касетка дори? Блажено удоволствие когато напиша дори и три изречения на пишеща машина... но мастилото свършва и копнежите ми повяхват. Усещам и знам както нищо друго, въпреки трудностите щях да съм по щастлива.

Ако бяха онези времена и имах талант към музиката щях да имам нужда от малко пари и 3-4 приятели с които да тръгнем по широкия свят, за да правим музика, а сега... сега кой би тръгнал с мен просто така... какво бихме направили сега, което да докосне някого? Аз не живея за днешния свят, не желая децата ми да бъдат холограми, не искам разговор с телефона, а с човек.... Къде е човекът? Не искам евтини коментари и недоволни упреци, не искам да пишат хора, които са бизнесмени, но се ПРАВЯТ, че разбират нито продажници заменили хубавата музика или пък хора мишки!!! Ако има коментар долу нека е истински! Разкажете ми вашите спомени от миналото... Искам повече от този живот, повече от колкото предлага, технологията не ми е достатъчна нито пък нужна, за да се чувствам добре! Имам мечти като всеки и знам, че някъде по света са хората от които имам нужда, а те не са богаташи на старческа възраст( за да взема парите и уж естествена смърт), а хора със сърца и истински истории. Така ми се иска да поговоря повече с някого от вас, разкажете ми дори да е малко вашият спомен в духа на 80-те! На тези, които приемат това по какъвто и да е положителен начин пожелавам много усмивки, творчество и искреност в живота, а на останалите Благодаря, че прочетохте тази изповед!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3900cf5d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   нищо не разбрах от това което си написала ( предполагам че си момиче) виж сега какво ще ти кажа като не го искаш тогава ти си живеи по старомоден начин когато искаш да се чуеш с свои приятел а тои е приерно в америка ходи до другия край на света докато другите просто използват телефон искала да види човека еми тогава защо пишеш от компютара ти а??? защо не мина през къщите на всеки един от нас и не ни го каза това а??? преодолей го в всяка добра професия се изпозват технологите

Падналото ангелче

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e135395341
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Толкова много условия си поставила към тези, дето ще ти отговарят, че се страхувам да пиша. Де да знам дали ще отчетеш коментара ми като истински. Аз също се чувствам така и обожавам онези времена. Живяла съм в тях и си ги спомням с умиление. Ако се развихри дискусия, ще се включа. На този етап, честно, безкрайните ти претенции към хората ме смутиха. Това е много смущаващо, поне за мен.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e135395341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ето ти един сайт за теб: www.detstvoto.net

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 652c7ff71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Твоята тема ме върна точно в онова време... стар грамофон, касетки, като запишех някоя песен на касетофона, беше огромна радост, а всяка купена плоча празник... Тогава не знаех още английски и италиански и се чудех как ли се казва тази или онази песен на АББА, Гумбай Данс Бенд, години наред търсех песни на Анна Окса или Пати Право, а не знаех как се казват...
Пред блока играехме като луди народна топка, футбол също, и аз барабар с момчетата-много обичах да съм вратарка :) Нищо чудно, че си имам любими фуболисти и все са вратари... Много тичахме и се гонехме, скачахме на ластик... нищо общо с днешното висене пред компютрите... Настина тогава имаше музика, детство и живот. Това бяха 80-те години...
Но това е животът, променя се, не обърнах внимание на колко години си, мило дете, но приеми и сегашния. Дори аз на моите години отдавна се радвам, че живея в 21 век, имам удобства в кухнята, които не съм и сънувала през 70-те и 80-те. Всяко време има своите хубави страни. Някои хора казват, че сега младото поколение било пропаднало, но аз не мисля така, напротив. Растат прекрасни млади хора-гледат първо да завършат, тогава да правят семейства, някак са по-отговорни, не се бъркат в чуждите работи, а моите връстници на близо 50 години се чудят коя клюка по-напред да обсъдят и каква интрига да създадат във входа... по-големи егоисти са, а младите вече не се интересуват само от себе си, а и са социално ангажирани, оглеждат се наоколо и при проблем винаги помагат... по-възрастните гледат сеира.. Младите сте и по-мобилни от нас.
Така че радвай се на младостта, намери хубавите и страни. Музиката винаги можеш да си я пуснеш от компютъра-страхотно удобство и в пъти по-бързо отпреди! Аз например обожавам 80-те, но има и песни от тази или миналата година, които обичам не по-малко и нон стоп ги въртя!
Намери златната среда и живей! Не мисли в кое време би искала да бъдеш-бъди тук и сега! С топло чувство ти желая всичко най-красиво! Страхотна тема!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 07ac6ddb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Свалям ти шапка за написаното. Аз 90-те се радвах на половината неща, които изброяваш, но се гордея, че и това съм видял. Сега не ми харесва, сега не съм за това време! Учи се от вчера, живей за днес, надявай се за утре.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a37c2345ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Велика изповед! Поклон!

Толкова тежки, и докосващи душата слова... А толкова истина, че просто няма на къде.

Къде е човекът, вместо роботът?
Къде е радостта, вместо изкуственото?
Къде са забавленията, вместо деградацията?

Къде са времената, когато се живееше?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8689f22fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мили човеко,
светът се е вкопчил здраво в технологията и вярва, че тя ще го води напред? ! Еволюира всичко друго, но не и себе си, душевността си.

Въпрос на време да се унищожим. Но ние, за разлика от други цивилизации, няма да оставим нищо от себе си, щото тая машина на която сега щъкам се срива за части от секундата, разгражда се за около 50-100 години.

Да, технологията е хубаво нещо. Много удобно. Но не е бъдеще. Не може проста машина, която ти трябва да командваш и задаваш, да бъде бъдеще и да измества човека (говоря за роботите).
А ти, ако знаеш колко си сбъркал мястотоо.. Тук гъмжи от пубертети, които си мислят, че в тоя сайт научават нещата от живота. Просто май си сбъркал и света.. Времето.

П. С. Ей, така, неангажиращо ми се ще да кажа - преди години е било нужно да си помислиш за някой, да го извикаш в мислите си и чрез тях да се свържеш с него, а сега, понеже адски сме се отдалечили от тези "глупости", просто вдигаш телефона, говориш и накрая си плащате сметката. :)
Не може свят, който се бори (моля ви се, не е ли така? ) срещу природата и срещу самото човечество, за да измисля какви ли не неща, заменящи човека (демек сам подбива себе си) да е нормален. Опази да има бъдеще..

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d45d811363
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   аз не съм живял през осемдесетте, по малък съм и немога да говоря за тях от първо лице, но наистина, това да чуеш касетката как леко и някък романтично влачи или препукванията на грамофонната плоча е незаменимо. Да музиката от 20ти век е според мен истинската музика, тази в която ритъма и мелодията са си подали ръка. Имам едни списания от 80те лик, наука и техника, наука и техника за младежта, доста често ги разглеждам и ми става мъчно че съм изпуснал толкова много неща от света на искуството и техниката, не съм се докосвал до правец, не съм записвал тайно Битълс през ноща от едва едва проникващия сигнал на бибиси, мъчно ми е и че не правят филми както преди, сега немогат да направят комедия без пошлост така е лесно слагаш един задник на екрана и хората се хилят, а през миналия век използваха хумора онзи чист не пошъл хумор от който се смееш от сърце и душа. Разбира се не искам да се връща комунизма да има ограничения и така нататък... но може би именно тези ограничения са карали много творци да действат да се борят да творят заради душата заради свободата, а сега сме уж свободни няма срещу какво да се опълчим нама с какво да се борим, само мрънкаме и недоволстваме, затова процъфтява искуството на парите, мутрите, чалгата

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e552fda8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А аз копнея да пиша на папироси, да се гоня в гората с другите пещерняци и да ям месото сорово...

„ българско гражданство съм, но тук не е моето място или поне не в този век, ако бях в друга държава по друго време моят въздух щеше да бъде живот! “

Смисълът на човешкият живот е да бъдем щастливи, а това не зависи от гражданството и времето ни. Ако се беше родила в 80-те, щеше пък да те дразнят диктатурата и милицията. Дънки е нямало у нас да кажем. Дори преди 200 г. да се беше родила във Франция, пак щеше да си нещастна, защото щеше да живееш в страх от война, мизерия и сред престъпност.
Днешното време е уникално - никога в Европа не е имало 70 г. мир, излишък на храна, такова продоволствие, но човекът винаги ще си намери причини да е нещастен, дори да яде всеки ден телешко, ще му се превижда свинска сланинка и т. н., ако живее на Хавайите, ще иска да отиде на Северния полюс и така нататък. Подобни хора са винаги нещастни, където и да живеят и в което и да е време това, докато животът не им се изплъзне безвъзвратно между пръстите...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 90d4d9ffb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, което си написала ми допадна. Но по ми допадна началото на 9 коментар, въпреки че не е на сериозно написан. Аз бих искала наистина да живея в пещера, или гора и да не уча и да не работя, да няма бюрокрации, фейсбуци, просто да се грижим за основните човешки нужди-ядене, сране, спане, секс. Всичко друго е излишно- компютри, технологии, заведения, кръчми, филми... просто няма смисъл.
Така времето ще минава бавно, няма да има забързано ежедневие. Човеците от толкова много удоволствия са се разглезили до немай къде, а времето лети все по-бързо.
Мечтая как ще се събираме и пеем край огъня, как ще живеем безгрижно, без да се притеснявам как ще си платя сметките и да не отделям пари за транспорт, да яздим коне. И да не харча за козметик, солариум и нови дрешки, да носим там някакви парцали, които да перем на реката. Това за мен е Идилия!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8bf2e69155
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Авторката:

Номер 1: Ако можеш да помогнеш пишеш, ако не си спести времето! Благодаря за излишния коментар.

Към номер 2: Радвам се, че носиш спомена от онова време. Ако може да споделиш с мен някоя история. Не знам защо си останала с впечатление за претенции като единствената ми такава е коментари от истински хора, но да това е повече от прекалено!

3 : Благодаря за сайта.

4: Успокояващо начало каращо ме да мечтая! Благодаря за думите, явно аз не мога да намеря златната среда и вътрешно сякаш съботирам всеки опит като че ли няма да съм аз. Знам колко досадно би ми било, ако ми се налага всяка любима песен да записвам на касетка, да въртя като луда плочите, за да стигна до любимата песен, да чуя някоя хубава и да не мога да намеря заглавието й... но с тези хора около мен нямам свят, младите около мен са обсебени от глупости, който не карат нито една частица в мен да потрепне. Може би до сега животът ме е срещал все с такива забързани хора, давещи се в глупост...

6 : Всеки ми казва, че не съм права, че тези неща са пред мен, а онези, които говорят като мен в делата си се разминават твърде много, за да видя искрица живот!

7: "А ти, ако знаеш колко си сбъркал мястотоо.. Тук гъмжи от пубертети, които си мислят, че в тоя сайт научават нещата от живота. Просто май си сбъркал и света.. Времето. " Копнея когато си помисля за любим човек вместо телефона, той да се появи на вратата... Къде съм в душата си? Така се заключих от болка и безмълвие, че няма място тук за мен, но къде?

8 : Разчувствах се много, последната дума от поста ти ме пробожда като електричество ( сещам се за Рей Бредбъри.. ), промивка на мозъка. Хора, които продават телата и душите си, още по- лошото вярвайки, че е за по- добро. Независимо, че си от преди 80-те пак има тръпка за мен. По- хубаво да създаваш, да докосваш, а сега не е удобство, а....

9: хаха, май не си разбрал същността.. естествено, че недоволни винаги има и някъде съм написала, че не говоря за политиката и т. н. Знам от какво щях да съм недоволна, но аз не обичам телешко, нито милицията... но повече от това не обичам днешното време.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0ece5250af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, Къде има мир и излишък? Нещо предавателят лови от друга чистота, а?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5a756aa753
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много хубаво е това което си написала - постоянно мисля за това и аз, че това не е моето време.
Аз бих обобщил технологиите в материалното като цяло - живеем в един материален свят - хората са лицемерни озлобени - рядко са такива които постигат нещо заради самите тях а по скоро със заобиколки подмолност - всеки носи някаква маска - следва някакъв стереотип придържа се към други ценности - всякаш всички са някакви офце а не уникални сами по себе си личности.
На мен ми се иска да живея в древността, да се млатя с мечове, но зад борбата ми да има някава възвишена цел -
по скоро смисъл - любовта към жената на живота ми или пък свободата на родината ми, да живея в бедност но въпреки това да имам всичко което ми е нужно - добър приятел с който рамо до рамо да се бием - жена която да обичам истински и тя мен толкова силно че да сме готови да дадем живота си един за друг - и след като се върна в колибата след тежка битка да я целуна и прегърна, защото тя е най важното нещо в живота ми.
Е мисълта че и в днешно време там някъде ще срещна любовта на живота си и истински приятели ми дава надежда да се боря, въпреки че понякога се отказвам, но пак ствам и продължавам и се гордея със себе си, защото съм аз не нося ничия маска и ако някой ден открия щастие в живота си ще е само и единствено благодарение на мен на това че все пак няма друг човек който да е пълно мое копие и факта че всеки човек е уникален но аз съм имал смелостта да покажа своята уникалност.
Авоторке темата ти е страхотна - радвам се че има хора като теб!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3900cf5d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   не няма да си пестя коментара това че ти не можеш да понасяш негативността говори че самочуствието ти е в повече... пфф инче това което си написала ме изкефи ама ми е доста познато... както и да е за това няма значение... много е хубаво наистина имаш дарба (говоря за писане на есета) всеки мисли по различен начин разбира се... и един съвет от мен (не ми се убиждаи) научи се да понасяш с оптимизъм негативните и песимическите коментари защото повярваи ми винаги ще има такива... поне аз в това съм се убедила на 12 съм вече имам две грамоти една от пловдив за писане на есе и една от пловдив за писане на коледна приказка и макар че повечето от децата в училището ми харесаха разказите пак имаше някои които говореха зло за мен та както и да е извини ме ако съм те убидила с нещо

Падналото ангелче

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8bf2e69155
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   12 : Ха, точно щях да ти напиша нещо негативно, но си едва на 12, стана ми ясно, че си малка(без значение е). Ако ще си мерим грамотите да почваме :Д Е, както и да е има още хляб да изядш... Няма против негативното отношения, а коментари, които не помагат ;) Иначе добрата аргументация е негативен план понякога е плюс за мен.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3900cf5d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   номвр 15 ако коментара се отнася до мен еми хуу тогава нямам против да видя и твоите грамоти или награди независимо от какаво са.... (дано и оЩе да печелиш света се нуждае от малко писатели като нас) иначе ако искаш да се свържеш с мен пиши ми няма да има никакъв проблем (поне за мен де) justt wesito се пиша в фацебоок и повярваи ми от все сърце ти пожелавам
много успехи в писането и дано да печелиш още и още награди
иначе на мен след 7 клас вече 3 госпожи ми предлагат да отида в пловдив за силно изучаване на лителатура (нещо като за писатели е ) и аз съм съгласна ако имаш желания мога да ти кажа кое е това училище и ще се радвам някога да се запознаем лично.... междодругото сега есето ми ще го пращат в едно издаделство в софия (за някаъв конкурс) ама както и да е ако искаш и ти да участваш ще ти дам номера на госпожата си за да те запише :) а да за малко да забравя много се радвам че коментара ми не ти е повлиял с нещо не искам да те спирам да пишеш и ако става за вапрос есето ти (предполагам че е есе) е едно от най хубавите който съм чела това което исках да изразя в коментара си беше че не съм съгласна с това което си написала пък и не го прочетох цялото тъй чии не мога да говоря ей така колкото да не заспя... това е от мен и късмет в писането още веднъж :)
ПОСЛЕПИС: а и моля те когато пишем в този саит да ме наричаш падналото ангелче а не с номера на коментара ми :)

Падналото ангелче :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2b97e93fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15, направи ми е с 11 години по МлаД. :(

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 15cd627ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Много хубава тема! В днешно време всички са като роботи и не знаят стойността на нищо а само цената! Не оценяваме малките моменти и неща. Аз съм слушала касетки и съм чакала с часове да чуя някоя песен по радиото и удоволствието е огромно :) Пращенето на грамофонната плоча е наслада! И въпреки всичко продължи да бъдеш такава каквато си. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7082a3989c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От къде си??

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f38beaffb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   92 съм, но съм съгласен с теб. От къде си?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker