Какво е за вас България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е за вас България?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3620 пъти
Наясно съм, че много хора в този сайт ще бъдат със съвсем различно мнение от моето. Разни хора, разни идеали!
Въпреки това, никой от тях, с каквито и да било аргументи няма да може да го промени.
Живеем във времена, в които патриотизмът е просто дума, неоплътнена от действия, а само от празни приказки.
Светът вече е едно цяло, въпреки различията ни.
Никой не е в състояние да промени корените си. Едни се срамуват от тях, други ги възхваляват.
Аз съм от вторите!
Обичам България! Обичам я въпреки лошото икономическо състояние, въпреки лошото образование и здравеопазване, въпреки несъществуващите закони.
Родината е една. Друго е Държавата.
Предците ми са живели и умирали по тези земи.
Където и да съм по света, част от мен винаги ще се връща тук. В земите пропити с кръвта на велики българи, които не са си задавали въпросът: "Какво ще направи България за мен? ". Те преди всичко са мислили: "Какво мога аз да направя за България? "
Всъщност като се замислим точно това е изходът.
Всеки един от нас да положи усилие да промени страната към по-добро.
Да спре да обвинява политиците, а да обвини себе си, защото Държавата-това е НАРОДЪТ!
Вината за това, България да не е това, което е била е в нас.
Пътувах по света, виждах красотите му, но едно пламъче на топлина винаги ме връщаше в Родината. Вярно е, че на Запад се изкарват пари, но знам, че когато умра няма да ги взема със себе си. Ще ми остане само гордостта и това, което съм оставила на страната си. Надявам се да е много.
В моята България има доброта. Тя не се вижда, защото всички са си затворили очите за нея. Усеща се!
Скалите, реките, дърветата. Всичко тук шепти за времена на слава, отмити във времето и като че ли позабравени. Времена на болка и борбеност. Това е повод за гордост.
Обичам България не само заради прекрасната ни природа и славното ни минало. Аз се гордея и с настоящето и с предстоящото и бъдеще. Талантливи хора се раждат по тези земи. Прославят страната ни и вещаят едно по добро бъдеще за всички нас.
ДА! Аз съм патриот! Не съм националист. За мен патриотизмът е да обичаш корените си, защото дърво без корен загива. Национализмът е за хора, които мразят всички народи и възхваляват своя. Аз не мразя, а обичам! :)
Не искам и не търся България да ми даде, ще се чувствам добре ако аз оставя нещо на страната си. Нека бъдем реалисти. Ако "Будителите" наши, бяха чакали държавата да се погрижи за народът, щяхме да сме част все още от Османската империя.
НЕ! Те са се борили!
Искам този борбен дух да е все още сред нас. Знам, че го има. Трябва да го има.
Нека не забравяме-Византия, Римската империя и Османската империя са само спомен изучаваш се в училище, но България е тук. Има я и ще я има.
Независимо къде сме по света ние сме българи. Наследници сме на достоен народ и трябва да се съхраним, да се опазим.
Съединението прави силата! Осъзнаем ли го никой и нищо няма да може да спре развитието на България.
Независимо от религията или етноса ни-РОДЕН ЛИ СИ В БЪЛГАРИЯ? ИЗРАСНАЛ ЛИ СИ ТУК? КОРЕНИТЕ ТИ СА ТУК? ТИ СИ БЪЛГАРИН!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4104e2c2be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   НЕ, недей, не ми говори. Възприемам България само като една прекрасна страна и моя родина. Това е моят начин да не я намразя. Господи, уважавам всяка една историческа фигура в нашата история, нямам думи да опиша колко много се радвам, че имаме такива земи, че имаме толкова успехи в спорта и науките, но съжалявам, не мога да кажа, че държавата ни струва. Не знам дали сте чували думите; Обичам родината си, но мразя държавата... при мен това важи на 100%. Сърцето ми винаги ще бъде тук, където и да съм по света, само тук ще се чувствам толкова добре, но нещата вървят надолу.

НЕ СЕ и НИКОГА не бих се срамувала от това, че съм българка, но мисля, че започвам да се срамувам от хората, които излизат. Гледах точно 2 епизода на ВИП брадър и щях да получа удар, а цялата тая издънка с посрещането на чужденци, пази боже. Да не говорим за... индивидите (няма как иначе да ги нарека), които не знаят кои са Васил Левски и Христо Ботев. Колко трябва да си пропаднал, че да не знаеш имена, които се славят целогодишно. Да не говорим, че някои бяха започнали и да ги наричат с думички като боклуци. Цялото население се е озлобило, всички са изпълнени с такава агресия и я изливат като кофа с помия по другите. Отвратително е. Гордея се, че има и българи, които са далеч от тези видове издънки, но какво значение има, как да пренебрегна факта, че някакви си 8-12 годишни лапета наричат моите герои боклуци?

Авторе както каза, обичам корените си, но настоящето не ми харесва... Боря се ежедневно, не хейтвам, но говоря с хора, които са се отрекли. Съгласна съм, че съединението прави силата, но е леко трудничко да намеря хора, които искат да се борят за България, които искат да я подбудят. Каква родина, какви корени, а каква бедна действителност. Нямам идея какво ще правя с бъдещето си, още съм ученичка. Знам само, че искам да уча извън граница, за да получа стабилно образование и предполагам, че ще се върна. Не за друго, а за да се опитам да се реализирам тук и да постигна нещо за страната си, ако е възможно.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4a5c8846b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм българка. И какво от това? ! Не обичам нито държавата, нито родината.... Омръзнало ми е постоянно да гледам мръсните улици, пълни с дупки... Боклуци навсякъде... Цигани, о, не.... Тия колко ги мразя!!! Просто си нямаш и представа!!! Дано умрат всички... Добре де, умрат е доста пресилено... Има къщи, които още малко и ще се разпаднат. Ако бях аз ( въпреки че нямам право да говоря така, все пак съм на 15 ) щях да разруша всичките къщи, в които не живеят хора и които са тръгнали да се срутват. На тяхно място може да се построят други полезни сгради. Може и да звучи глупаво, но... Също така, знаете ги онези грозни, високи, сиви блокове... Толкова ли е трудно да се направи един ремонт и да се боядисат в малко по разнообразни цветове? Пределно ми е ясно, че за всичко се искат пари! Има толкова западнали села.... И в тях бих разрушила всичко, бих направила нови големи градове в България, но това е само моя мечта.... Много се срамувам, че съм се родила тук! Как може на запад, а и не само страните да са чисти, всеки да пази, всички градове да са поддържани? ! А тука... На никого не му пука да направим България по-добра? ! За селата никой не се грижи.... Дори и градовете са западнали, почти. Не, просто много ме е срам!!! Може би, ако се бях родила по-рано... Тогава щеше да е различно!!!
Бтв- Бяхме в час по физическо в Борисовата. Едно от момичетата си взе пакетче с една дъвка и пакетчето го изхвърли на земята? !? !? !? !? Срамувам се от всичко българско и не ме интересува дали ще ме нападате!!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ecc1607e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   пффф я се събуди, като съм изучил незнам си какво и като хладилника ми е празен, началника ми е по-тъп от подметка, но е връзкар и като излезна навът виждам само намусени хора и всевдо звезди и превземки, ми кажи какво от това че България ми е родина и незнам си какво... един път се живее и ако тази така обичана родина неможе да ми даде нормален живот сега, кво ме боли кой се е борил за нея и кой са ми предците! Разбирайте го както изкате!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: dc6ab337c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз мисля, като теб и се старая да допринеса с нещо, но една птичка пролет не прави.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e6b25557aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   В Чалгария най-много много ми харесва терминал 2 на летището в София!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7592f98515
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз не обичам хората, които живеят тук. Всичко до един (с някои редки изключения) са адски нагли. Не уважават никой, дори управляващите. Няма за какво особено да се уважават, но факта, че са на много по-горно стъпало, би трябвало да "стресне" малко хората, Не говоря конкретно за управляващите, а за всички хора, които са Някои тук. 99% от българчетата нямат никакво уважение към тях, тогава как да се научат да обичат сънародниците и страната си? Всеки би избягал оттук, ако може. Всеки би предпочел да се нарече турчин, вместо българин. От срам. Нищо не е като хората. Дори президента ни да е мекошав, трябва да се уважава защото е президент, а не кой да е. Но вече твърде много хора се изгавриха с него, като актьорите от Шоуто на Слави и Господари на Ефира, така че малко трудничко ще е за българския човек да започне да уважава този, който е осмян вече.
Дори учителите ни да са несправедливи често, трябва да се уважават, за това, че са учители. Който както иска да ме разбира. Липсват ни закони и твърда ръка. В почти никоя друга държава не се живее така свободно, както тук. България трудно ще се оправи, едва ли ще е скоро с това поколение, което е особено продажно. Къде в другите държави сте чували или виждали, нашенец да си отвори предаване както тук, напр. Лео, дето сигурно не е никакъв в Италия. Само тук някой, който не е нашенец може да работи като всякакъв, та дори и предаване да си направи, само защото е чужденец. А вие мишки, ходете работете за 200лв, само защото сте българи. Българите мразят сънародниците си както и държавата... За какво да говорим повече?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 93491e5b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се колко познаваш историята от това, че правиш разлика и изброяваш една и съща държава с двете й имена "Византия, Римската империя", като че ли са две различни.
Интересно е какво можеш да направиш ти за България, будител ли мислиш да ставаш? Срещу кого и срещу какво мислиш да се бориш? Ако мислиш чрез анонимен сайт да се бориш срещу липсата на патриотизъм у сърцата на доста българи още от сега ти казвам откажи се. Не е това начинът.
Мога да ти дам идея намери доходна, постоянна работа поне на 5 българина да изхранят и изучат 5-10 българчета.
Сега нямам време друг път ще продължа

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 717faab506
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма да ви отегчавам, защото напълно подкрепям положителните коментари тук. Аз много години съм живяла извън страната, но от 3 г. живеем с мъжа ми (швейцарец) в България, имаме свои бизнес, семейство и приятели тук и сме много щастливи в България.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e4779543ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   аз не съм съгласна с теб обичам родината си повече от всичко но ме дразни.... наи бедни сме от всички държави в европа всеки в днечно време пие пуши употребява наркотици и т. н. на никого не му пука за никои всеки мисли само за себе си.... може ли такова нещо


Падналото ангелче

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4a5c8846b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм ЗА българия да изчезне от картата поне да се бях родила във Франция, Испания, Италия, Япония или Южна Корея, САЩ, Англия, Германия, Полша-в някоя от тези страни... Но не! Трябваше в българия! Има няколко държави, които ще мразя много и няма да ги призная! българия, Сърбия, Македония, Албания, Босна и тн.... българия е написана нарочно с малка буква

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 89585073bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   България ще си остане мястото, което най-много обичам на този свят. Просто имам някаква странна, неразрушима връзка с тази страна. Надявам се да не я изгубя, защото това значи да изгубя част от себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b9ee33f658
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Въпреки всичката помия, чалгария и простотия е по хубава държава от България няма!! Живея в чужбина от дълго време обиколил съм почти цяла Европа е няма такива зомбита повярвайте ми.. Радвайте се.. един ден всичко ще се оправи

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0329097eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   13 казва истината... Бьлгария като нея няма никьде в Европа или по света. Кофти е, че сме заляти от мафия и простотия, но един ден като се оправят нещата много от хората които са напуснали страната ще се завьрнат.
Вьпроса е какво ще видят когато се вьрнат... дьржава в която всички граждани са от етнически произход, а последните 1-2000 хиляди Бьлгари са 250 в парламента, а другите босове на отделните мафии?

За тези които ме мислят за расист или националист ще дам 1 пресен пример с друга дьржава която е претьрпяла това което ни се случва в момента и това което ще се случи с сигурност в бьдеще.

Ливан в днешни дни целия свят ги мисли за радикални ислямисти терористи и какви ли още не. Но само преди няколко десетилетия Ливан е била християнска дьржава с демокрация много приличаща на нашата ( сещате се за какво говоря ) Поради факта, че в Ливан са имигрирали много мюсулмани които в последствие приемат радикалния ислям са си правели по 5-8 деца а християнските ливанци като нас по 1-2 за няколко десетилетия довело до 90% мюсулманско население и само 10% християни. В последствие тея 10 % били отвличани, изнасилвани, измьчвани и убивани от мюсулманските им `сьнародници`което довело до напускането на всички истински ливанци от страната им.

Де-жа-ву някой???

Незнам дали някой го е казал преди мен но....

АКО ЗНАЕШ ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ И СИ НАЯСНО С НАСТОЯЩЕТО МОЖЕШ ДА ПРЕДВИДИШ БЬДЕЩЕТО.

Бьлгария - това е История която се пише сега.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d417688fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   "2. Аз съм българка. И какво от това? ! Не обичам нито държавата, нито родината.... Омръзнало ми е постоянно да гледам мръсните улици, пълни с дупки... Боклуци навсякъде... " - И ти се един от боклуците. Наистина боклуците трябва да се чистят, за да се види истинският блясък на България!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 89f4a0890f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не обичам родината - нямаме красиви места. Може би само няколко. Не обичам държавата, а още по - малко хората :) и това няма да се промени, БГ някой ден ще изчезне като държава и по добре

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 15b8f6bb08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Защо гледате все в чуждата паница? ! На запад е рай, в България е ад!! Разберете, че навсякъде е еднакво, навсякъде си има минусите!!

Номер едно споменава за пропадняците в биг/вип брадър- тия ги има във всяка една държава, не само в България!! Телевизията във всяка една страна дава негативни идеали не само на подрастващите, но и на възрастните

Номер 2 пък мрази боклуците по улуците- ми тия боклуци да не падат от небето случайно? ! Като твоята съученичка е хвърлила опаковката на улицата, ти направили й забележка? Вдигна ли опаковката и хвърли ли я в кошчето?
А, и сградите немогат да се бутат и боядисват току така... това не ти е Cityville

О, номер6, дето е тръгнал/а да се подчинява на всеки, само щото имал повечко пари!! Изобщоо не съм съгласна с теб! Първо, немисля че трябва да се чувстваме ниши пред някой “на по-високо стъпало“ (незнайно как е стигнал дотам) Всеки има заслужено място под слънцето!! И второ, Уважението трябва да бъде заслужено... и взаимно!!
Та до тук с мнението ми по горните коментари.


Един познат, италиянец (често ходи по работа в България, по-често и от мен дори:)) казва че живота бил спокоен, хората знаят как да живеят, приличало малко на южна Италия. Нправило му впечетление хора дето седат в кафетата по цял ден, обаче дупката на улицата пред кафето, немогли да се хванат да я запълнат...

Взаключение.. един от главните проблеми сме си ние българите- нашия си манталитет, това че гледаме да прецакаме другия, да седиме и да викаме че немаме пари и да даваме вината на другите...


P. S. Жалко за тези които казват, че мразят родината си, с красивата си природа(която незнаем как да опазим и ценим) и дълга историята (която непознаваме, иначе нямаше да тръгнем да я изтриваме от картата или пък да предпочитам да се нарека туркиня, пред българка!! )

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c33ff7f2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Номер 18
„Направило му впечетление хора дето седат в кафетата по цял ден, обаче дупката на улицата пред кафето, немогли да се хванат да я запълнат... “
Ти да си видял някъде граждани да пълнят дупки? Улиците и техните дупки са държавна или общинска собственост. Във Варна бяха почнали граждани да пълнят дупки и получиха с право фишове за тлъсти глоби, защото си има технология за пълнене на дупки и са повредили общинско имущество, запълвайки ги непрофесионално и без разрешение на собственика.
В Каварна пък всеки може сам да си асфалтира улицата, ако го съгласува с общината, СОБСТВЕНИК на въпросната улица.
Българите си живеят много добре, но не го оценят. Мъжът ми е австриец и живеем в България много щастливо, тук си работим и плащаме данъците. Пълно е с възможности, но от мърморене и негативизъм, нашите хора не ги забелязват - толкова по-добре за нас-чужденците

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9147fe33e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Който е тъп,стои си във България и си повтаря колко "красива и неповторима" е родината му,който напуска потъващият кораб,преди и той да е потънал,е един истински умен човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a1bbd0b300
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "Съединението прави силата" - това не е вярно.
Мотото в бг е - Крадем за родината

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker