Внимавайте с езотериката! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Внимавайте с езотериката!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2632 пъти
Само това искам да ви кажа. Няколко години прекарах в интензивно четене и изучаване въпросите за живота, Вселената, защо съществуваме, как и всички останали въпроси, които всеки мислещ човек си е задавал в живота.
Искам да кажа, че толкова задълбах в езотериката, окултизма, въпросите за религиите, мистиката, магиите... че в един момент се срина цялата ми психика.
Искам да ви кажа, четете с мярка!
Има граница, която не бива да бъде прескачана!
Аз лично преди години бях християнка, след това станах атеист. После будист, индуист, а накрая оплюх всички религии и най-накрая повярвах в All in One (coexist). Разбрах много истини, когато повярвах в All in One, за тези които не са много запознати, ще прикача една картина, която показва пълното значение.
http://prikachi. com/images. php? images/605/5710605v. png
Разбрах, че това е Истината. НО!
Внимание! Тази материя не е предназначена за човеците!
Може би да, но не е дошло времето. Не бързайте да изпреварвате времето!
Установих много неща за аурите, душите, връзката между тялото и душата, тайните на живота...
Искам да ви кажа, че аз се завръщам към християнството и оставам всичко настрана! Искам да забравя всичко, няма да се ровя повече, не е наша работа!
"2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи. "
Това е казано за наше добро! Има неща, които не трябва да се знаят. Живейте си животите и не се ровете много из тайните му. Те и затова са тайни! Само това искам да ви посъветвам, за ваше добро е. А ако все пак решите да четете, четете с мярка и винаги си имайте едно на ум.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 514bd15c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз ще ти кажа нещо истинско. Може би най-истинското - сбъркана си!
Защото, ако не беше така, ако знаеше Истината, то ти щеше да поживееш за кратко с нея и да умреш. Защото така става. А ако си изгубена кауза, за въпросната истина, то ти ще живеем дълги години, докато не мине и последният шанс за научаването й, и накрая ще се преродиш!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f3daf0da65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Маже ли обаче пак да дадеш линк за онази картина, защото не се отваря нещо. И ще ми е интересно да разкажеш още неща, които знаеш за тези тайни и мистерии, ще съм ги много благодарна.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d097aaff45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е предназначена за човеците, ама именно хората са я написали и не всеки има твоята психика.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21fe7b2506
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прекалила си с теорията без да имаш никаква практика. Затова се е получило така.

Нали знаеш - на теория разлика между теория и практика няма, на практика обаче - има!

То и с пресолено като се наядеш после пиеш вода цяла нощ...
Успокой се и.. приятно християнство, докато пак не ти дойде друг акъл :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 68eab8c272
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ти християнин си значи, католик, православен, протестант. Може да си общуваме за нашияБог, ако искаш, в сайта...

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b10c87f3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Езотериката е висока цел и е като скалпел на хирург. В ръцете на егоисти и неосъзнати хора е причина за шизофрения и дори самоубийства. Първо нека усвоим ниските етажи-да сме хора, добри, усмихнати, милостиви. После нагоре нека всяко езотерично знание бъде пречупено през призмата на сърцето и подплатено с практика.
Ако тези условия не са налице се получават винаги разминавания-уж авторитети ти говорят за Вселенска любов, а самите те не излъчват такава, дори по-лошо-излъчват високомерие, злоба, често т. нар. "езотерици" са дебели, гнусни, с дяволски черти на лицата, алчни и дори магьосници. Това се получава, защото тяхното Его е до небесата, защото натрупаните знания не се прилагат на практика, а служат само за самохвалство и споделяне на астрални преживявания.
Така че при следващата ви среща с представители на тази наука бъдете силно нащрек, с книгите-също!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1c7209a5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   снимката не се отваря..

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1ca4b5b6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Наистина си прекалила. Толкова си прекалила, че вместо, като човек с богат опит, да станеш съвсем логично агностик, ти правиш кракча назад, несъобразявайки се дори със собственото си умозаключение :
"2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи. "
- пак се връщаш да служиш и да се калняш на християнкото учение. :) За истината от картинката. Това е наистина истина. :D И тази истина е, че светът е едно богато на психични метаморфози място. :D

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 659731dbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абсолютно права си! Преди 15 години се самоуби мой състудент - казаха, че е превъртял от такива книги.
Преди това беше вманиачен в спортуване, вегетарианство и ученолюбие. И беше най-умният, възпитан и усмихнат човек.
Искам да кажа, че всеки вид стремеж към съвършенство е крайност, която може да нанесе вреда на психиката, така че не бива да се вживяваме, а да караме по-леко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21ce1df279
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, кое те уплаши толкова? Също така ме интересува какво си установила за аурите, душите, връзката между тялото и душата, тайните на живота...

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6ea02ad48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   http://prikachi. com/images/605/5710605v. png
Авторката съм. Съгласна съм с 6 и 9.
Моят баща преди години затъна в дебрите на човешката психология. Сега е абсолютно неадекватен. Аз също учих психология няколко години.
Вижте, аз не претендирам да съм нормална. Напротив!
Ходила съм при психолози и психиатри преди време, тъй като средата ми беше такава и са ми правили тестове и изследвания, които за мене бяха удоволствие. Казаха ми, че всичко ми е наред. Коефициентът на интелигентност ми беше доста над нормата.
Разбрах много неща, но нямам претенциите да знам всичко- лудост ще е да го кажа и дори да си го помисля. А и не искам да знам повече, както казах. Също така не искам да налагам мнението и собствените си заключения на никой.
Нещата, които като явления не са доказани и доста хора не вярват в тях са истина. Това е като въздуха-не го виждаме, но го има. Вярвайте. Всичко същестува, или е съществувало някога. Не бъдете на принципа "Око да види, ръка да пипне". Отворете сетивата си, не бъдете като коне с капаци. Не отричайте нещо, което не разбирате. Светът не е само за хората и не се управлява само от тях.
Въпросите, които ме питате са толкова обширни като понятие-за душата може много да се пише, да не говорим за тайните на живота.
Съветът ми е пак казвам, да не бързате да изпреварвате времето като се интересувате повече от необходимото и в желанието да разбулите загадките, да не се откъсвате от действителността. Защото после и да искате, няма да имате нормален живот. Няма да се радвате на земните блага. Връзката между тялото и душата се прекъсва. Тялото обитава Земята, а душата е някъде другаде. Това казвам, ако не се използва правилно и ако се прекали с теорията, както са писали по-горе в коментарите.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0077b6403a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също се интересуувам от езотерика. Откакто загубих най- скъпия за мен човек, чета такава литература. Искам да се убедя, че има отвъдно и сили, които ние не познаваме- може би, за да убедя себе си, че той е на по- добро място и да намеря сили да продължа напред.
Ще ми е интересно да чуя и вашите мнения за това.
Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21ce1df279
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке,на колко години си и как е възможно да се прекъсне връзката между душата и тялото,имам предвид в твоя случай?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f3daf0da65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, моля те разкажи надълго и наобширно за част от познанията си. Много ми е интересно да прочета какво знаеш - дори да е много дълго. Аз се интересувам от това от край време, но не знам точно какво да прочета за да разбера. Посъветвай ме за някаква книга, която да не е пълна само с бръщолевици. Разкажи за душата и живота, моля те.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7dacf3a002
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Проявяваш необективност, за да аргументираш позицията си! Наприемер въздухът не се вижда с просто око, но се усеща с други сетива, може да бъде доказан епирично и научно. Докато твоите теории не могат и се налага да призоваваш за вяра. :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 53bce35a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Това е интересна тема, към която проявявам инетрес от най-ранна възраст. За жалост не постигнах особени прозрения, може ни някои съвсем малки пробиви в сферата на сънищата и възможността да се сънуват и пророчески такива пори определени обстоятелства, но само толкова. Затова призовавам авторката, а и други, четящи темата езотерици, да споделят конкретен опит - какво толкова са научили, нещо наистина интересно и любопитно. Стига празни витиевати приказки, СПОДЕЛЕТЕ ЗНАНИЕТО СИ!
М, 34

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21ce1df279
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Споделям мнението на 13, 14 и 16 и моля авторката да ни разкаже малко, аз също се интересувам много от езотериката, наскоро загубих най-близкия си човек и от тогава само гледам филми на тази тематика и чета книги.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6ea02ad48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторката съм. Посветила съм повече от 10 години от животът си на това, изчела съм всякаква литература, срещала съм се с хора с необичайни преживявания, екстрасенси, хора били в клинична смърт... Как мислите мога да разкажа повече от 10 години от животът си тук, знанията, наблюденията, случки, преживявания?
Това не е като да разкажеш как се пече хляб...
Съветвам ви да четете, ако наистина ви интересува.
Аз започнах с психология, себепознание. Правила съм си всевъзможни тестове. "Кокология" също ви препоръчвам. Работете върху себе си. След това йога, медитации и фън шуй. Отворете сетивата си.
Чела съм за Ванга, Петър Дънов. Чела съм Мирзакарим Норбеков, Кастанеда, Хорхе Букай, Паулу Коелю, Майкъл Нютън, Джон Кехоу, Пако Рабан...
Всъщност една от книгите на Пако Рабан ме накара да се замисля още по-задълбочено и реших да навляза в тези води с пълна сила.
Четох за различните учения, религии, движения, които никак не са малко. И материята е много трудоемка.
Енергия и енергийни нива, Илюминати, елементите на Земята, силата на мисълта, астрално измерение, Вселена, деца Индиго, аури, чудеса, магии, демони, природни камъни и кристали, Астрология, Нумерология, Хиромантия, живот след смъртта, смисълът на живота, карма, съдба, съня, душата, мозъкът, енергийни вампири, извънземен разум... и още безброй. Четох за всяко нещо поотделно, докато не ми се изчерпаха материалите, от Гугъл включително.
Материалният свят е много малка част от това нещо, което се случва извън него. След него е астралният, който вече е познат за много хора. Но над него има още и още. И точно там са силите, които ни управляват, материите. И отгоре пак има нещо по висше. Ние сме толкова малки и незначителни. Дотолкова вкопчени в материалното, че да не можем да забележим важните неща.
Животът е миг и не бива да ни е страх от смъртта. Животът е много малка част от това, което се случва след него.
Идеята е да не приемате това, което четете за чиста монета, защото ще прочетете различни теории и много различни обяснения за едно и също нещо. "Отворете" третото си око. Идеята е след всичко прочетено да установите сами за себе си на какво трябва да вярвате.
15, аурата не се ли усеща с други сетива? Има много неща научно доказани, но няма кой да ги прочете.
Науката е част от Истината, но много малка част. Истината Не отрича науката.
Примитивно създание като човекът няма как да знае всичко, да изследва и проучва неща, които са над него и дори не подозира за съществуването им. Така че е напълно разбираемо защо за някои неща няма научни обяснения.
Но не ме разбирайте погрешно човекът не е толкова просто създание. Никак даже. Но в сравнение с това, за което говоря е.
12, съжалявам за загубата ти. Живот след смъртта има. Душата се преражда и е готова да научи следващият си урок. Смъртта е начало.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21ce1df279
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Авторке, според теб контактьорите наистина ли осъществяват връзка с мъртвите и могат да разговарят стях и познаваш ли такива тук в България?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 28d80184b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Пълни глупости говориш! Каде са тези които наричаш "над нас"? за какво живеем изобщо тогава? И никой неги е видял и не се е върнал от одбъдното... Тогава значи мравките и другите животни които са умрели и те отиват при тях сигорно (ще си отмастят на хората) :д

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21ce1df279
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 20, това че сме с все по-завкостенели разбирания с всяка изминала година и все повече вкопчени в материалното, не означава че няма отвъдно, ще го разбереш когато ти дойде времето да приключиш своя физическия живот. Не те упреквам, просто се подразних, че упрекваш авторката и хората, които споделят възгледите и. Има хора с високи вибрации, които виждат тези над нас и около нас, и то не един или двама, по цял свят, аз бях 30г. същото теле като теб, докато не загубих най-близкия си човек съвсем ненадейно, от тогава насам изчетох и изгледах почти всичко на тази тема и си отворих очите за много неща, намерих логични отговори за самия себе си на много въпроси, на които науката не е дала или е дала неподходящи, а с развитието на квантовата физика вече дори и не оспорва. Чети и се информирай малко, поне за себе си, упреците и споровете са излищни според мен, поне на тема смърт, защото ще се срещнем с нея със сигурност-едни по-рано, други по-късно...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6ea02ad48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До 20- като пораснеш, ще го обсъдим това за мравките Отмъстители, а дотогава наблягай на правописът и уроците.
До 19- да има хора, които умеят да осъществяват контакт действително, но повечето са шарлатани. А по-важното е дали трябва да се осъществява какъвто и да било контакт. Не съвествам никой да се занимава с това. Оставете мъртвите да почиват в мир!
авторката

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21ce1df279
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Авторке, какво мислиш за Джеймс Ван Прааг?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker