Ето това е срам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ето това е срам!
преди: 15 години, 7 дни, прочетена 6884 пъти
Здравейте!
Реших да ви споделя най-големия си проблем в момента. Адски съм срамежлив. И то не да кажеш, че примерно се се вцепенявам като говоря с момиче или нещо такова. Това е направо лудост.

След толкова години установих, че би ме било срам да си купя презерватив! Но всъщност за какво ли ми е изобщо при положение, че едва ли някога заради тая моя срамежливост ще мога да си хвана половинка.
Направо съм разбит. И постоянно откривам нови и нови неща, които би ме било срам да направя.

А върха на сладоледа беше тия дни, когато установих, че ме е срам да отстъпя място в градския на една възрастна жена. Започнаха да ме тормозят мисли от сорта на "Ми ако ми откаже как само ще се изложа пред толковам много народ в рейса".. Такива глупости, като дори си помислям, че може евентуално да откаже..

Като че ли целия ми проблем е от факта, че много се тормозя с това какво ще решат хората за мен или че се страхувам да не се изложа..
Ужас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 7 дни
hash: 447445c9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Като че ли целия ми проблем е от факта, че много се тормозя с това какво ще решат хората за мен или че се страхувам да не се изложа..
-------------------------------
Еми ти си го написал бе братле, точно това ти е проблема. Но не виждам причина да ти пука. Абстрахирай се от всичко, слагай черните очила и не се мисли за срамежлив, докажи на себе си че не си.

Ale

 
  ...
преди: 15 години, 7 дни
hash: c2852cddc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Комплекси, миличък комплекси

 
  ...
преди: 15 години, 7 дни
hash: bb2e8486b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ами според мен това, което трябва да напеавиш е да усазнаеш, че дали ти ще си купиш презерватив за да правиш секс едва ли ще възмути или разсмее някого. Едва ли ще си първия който си купува или последния. Така, че това няма кого да заинтигува. А ако нито продавачът те познава , нито хората вътре, така че следователно те незнаят за този твой комлекс. И да се изложиш не е страшно, така ще свикнеш. Както в рейса... Едва ли на някой му пука дали ще кажеш на някаква баба да седне. Има толкова по-унизителни неща, усазнай се. Срама е лошо качество. Преодолей го поне до някаде. Тренирай, ако трябжа и да се поизложиш няколко пъти не е страшно, винаги може да е по-лошо. И ще видищ как малко по малко ще свикнеш и колко неща ще преоткриеш. Казвам ти го от опит, това е лоша черта. Успех и горе главата ;)))

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 дни
hash: 9c9cff3c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Е, и? Какво ще кажат ХОРАТА? Нали и ти си един от тях? Какво като са изложиш? Те никога ли не се излагат? Всички правим грешки.

По повод моята срамежливост една моя позната ми каза: "Не е грях да падаш, грях е да паднеш и да не искаш да станеш..." и "Никой няма право да съди другите". Тя е вярващ човек и може би по-лесно от мен намира път и начин да се справи с проблемите си.

Колкото до мен- разбрах, че ние, срамежливите, се самоизолираме и непрекъснато се самоанализираме. И в двете думи има "сам", "сам"... Страха ни от общуване, обаче, може да ни направи самодостатъчни. Е, тогава вече ще имаш и ти проблем. Приятелите са единственото лекарство против такава самота.

А иначе мога да ти дам няколко практически съвета. Въоръжи се с воля или инат /както предпочиташ/ и започвай- купи си например... лубрикант в супермаркета, извикай си такси на улицата или сядай най-отзад в маршрутката, та да можеш да се изцепиш в най-голямата лудница: "Спрете на "Плиска", ако обичате", пиши, говори, споделяй, каквото и да ти коства това.

Автотренинг, нищо повече и ще свикнеш. Ако се криеш няма кой да те открие...

И дано имаш чувство за хумор... Най-готините комедии са с най-симпатичните "смотаняци". Гледай , например, "Just my luck". И ти желая късмет!

 
  ...
преди: 15 години, 7 дни
hash: a4d5b415db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   На колко години си, извинявай?
Според мен ако наистина изпитваш чак такива ненормални притеснения, трябва да потърсиш помощ от психотерапевт.
И започни да поставяш себе си и своите желания пред тези на останалите. Това не означава да се държиш асоциално, без да зачиташ останалите, но всеки от нас се развива и живее според собствените си потребности.

 
  ...


...
преди: 15 години, 6 дни
hash: 955c6cb90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Мен, и аз бях същия като тебе (не чак да ми е неудобно да отстъпя място в автобус, но все пак доста тежък случай). Тогава прочетох някъде това: "Имало едно време баща и син, които имали магаре. Качили се и двамата на магарето, хората казали - глей как мъчат добичето. Слязъл бащата, хората - глей къв син, оставил баща си да ходи пеш. Слязъл синът, качил се бащата, хората - какъв е тоя баща, че да не отсъпи мястото на сина си. Накрая слезли и двамата, хората - вижте ги какви са идиоти - имат магаре, а ходят пеша." В смисъл, каквото и да правиш, все ше се намери някои да каже нещо против тебе, така че не трябва да ти пука много-много. Опитай, не е много трудно ;) Успех.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 дни
hash: 488446d330
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Има една крилата фраза, която със сигурност ще ти помогне, ако я следваш плътно: ДА НЕ ТИ ПУКА ЗА НИКОЙ И НИЩО! Каквото и да става си повтаряй: БОЛИ МЕ КУРА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО! От личен опит ти казвам - действа! Ако продължаваш така ще си имаш големи ядове за напред в живота! А нали знае, че само веднъж се живее... :)

 
  ...
преди: 15 години, 2 дни
hash: 86f2c9aaf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Здравей, момче. Аз съм на 17, момиче. Имам същият проблем като теб със срамежливостта но не до такава степен. За презерватив - и аз бих се червила ако трябва да си копувам (доста нелепо). Мен пък ме е срам да пазарувам :D защото хората може да си кажат "ВИЖ, ТАЯ НЕ Е НА ФОТОСИНТЕЗА" .. абе нелепи истории. И аз си самовнушавам че - кво ми пука за хората, дори няма да видя повечето отново - но без особен успех. Така че, късмет и на теб и на мен с преодоляването на идиотщината ни ;)

 
  ...
преди: 15 години, 7 часа
hash: 2e2f0731dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Като че ли целия ми проблем е от факта, че много се тормозя с това какво ще решат хората за мен или че се страхувам да не се изложа..
----

Нема да си първият нито последният изложил се. Стадото ще ти го натрапва с поглед и жест, осъзнавайки, че може да се случи на всеки и не е кой знае какво, но от любов към сеира. Същност за стабилен бас и крупна сума бих се изпърдел звучно в рейс. Дреме ми. Най-много да ме гледат накриво и да чуя тъпи коментари. И като се изложиш какво?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 5f9e6eab2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Разсъждавай разумно и оптимистично.
Примерно искаш да си купиш презерватив. Какво си мисли продавачката. От нейна гледна точка нещата по-вероятно изглеждат така:
"Браво, младежта се пази"
или
"На вид не е върха, но браво, бройка ги"
или още по вероятно
"Презарвативите намаляват, трябва да заявя"

Или случая в автобуса. Ако беше пристъпил към действие, нима нямаше да се намери един, който да си помисли, че си готин младеж, щом се държиш любезно.

Но в крайна сметка не си сам. Много от нас, независимо как изглеждат - уверени, дори арогантни - ни е срам. Просто хората се прикриват и преодоляват срама си. Купувам си презервативи от 10 години - по 20,30, 40, не искам да ползвам противозачатъчни с партньора ми. Когато заставам на касата често по устните ми се плъзва онази гузна усмивчица на притеснение. Представяш ли си какво си мисли за мен аптекарката. Сигурно ме смата за пр*******ка. Пука ми. Живея със всеки свой срам, изживявам го дълбоко, но живота на всеки от нас е такъв. Главата горе.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 094b47e6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   eй пич я си успокой като ти откаже казваш добре и си продалжаваш на пред вобще да не ти пука какво мислят другите за теб просто гледай на пред и си живей живота стани по нахакан все пак живеем само по веднъж

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: bbf0d750fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Сигурно си зодия Козирог. Ако е така трудно ще го преодолееш. Просто както ти казаха, да не ти пука много много. На света не си само ти! Има още 6 500 000 000 души като теб! Откъде накъде точно теб ще гледат :)

Действай повече и мисли по-малко. Това е моят съвет. Хубаво е да мислиш, но не чак толкова много ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: dbce24347b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Хаха.. и аз съм доста срамежлива, но просто не го показвам. Всеки таи срам в себе си, но ня някои им личи по особено странен начин. И все пак какво от това, че примерно ще паднеш в метрото!? Винаги съм си мислела, че ще е голяма излагация, ако ми се случи. Но преди 2-3 месеца както си излизам от метрото една жена пада. Яко си падна. Търкулна се 7-8 стълби. И кво!? Да не би да почнаха да и се смеят наоколо-не! Всички отидоха и й помогнаха. А пък и не се "изложи" в моите очи, не вярвам и в на другите. Просто се поставяй от другата страна. А пък и тези хора няма повече да ги видиш. А пък и да се засечете някъде, повярвай ми никой не си спомня хората от градския. Аз не помня и един.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 132103c386
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Преди и аз бях така. Беше ме срам от всички хора около менл Беше ме срам дори да си купя нещо от магазина, защото трябваше да говоря в продовачката. Беше ме срам да споделям тайните си с приятелките ми за да не се изложа пред тях и какво ли не още. Н един ден нещо ми просветна. Помислих си защо се срамувам и нямах такъв отговор. Така стъпка по стъпка започнах да се опитвам да заличавам срама си. П отози начин осъзнах че хората могат да ти се подиграват много повече когато те е срам да не направиш нещо откалкото когато го стариш. Така се мислех един ден как ще призная на момчето което си харесвам че го обичам мислех че е невъзможоно, но кагато видях че други момичета го заглеждаха целия ми срам изчезна. Казах си, заради вероятноста да ме отреже нямя да испусна шанса си трябвя винага да опитваш, затова отидох и му казах че го обичам и той ми каза не. Аз много се засрамих но продължих напред 4 години по ред продължавах да хо харесвам и през това време станах най голямата отварка в даскалото всеки който го дразнеше с нещо аз отивах при него и вдигах скандал. И така един ден се случи нещо прекрасно. Това стана миналия месец. Започна от еднса обикновенна игра на предизвикателство. Падна ми се да му направя свирка, помислих си та аз никога не съм го правила дали ще ме помисли за най сдуханото момиче. Всичко това ми се въртеше в главата но реших да го напарвя затата го обичам и точано след това той ме заведе на едно място далече от другите и ме целуна. Аз му казах че го обичам а той ми каза че ме е обичал от 4 години но го било срам да си признае пред другите. Тогава аз осъзнах че срама само ти пречи и прави живота ти по мъчетелен. Миналата седмица го направих за пръв път с него и даже споделих с най добрата си приятелка. Затова се отпусни малко и не позвалявай срама да съсипва живота ти вярвай че ако опиташ имаш по голям шанс да успееш. КЪСМЕТ :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3029e991a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Споко и да ти откаже, със сигурност ще ти благодари а ако не го направи то тя се излага. И ако се държиш възпитано и кавалерски няма от какво просто да се срамуваш.
А и хората а ти кажа изобщо не им пука и не си мислят за теб, нито тия дето продават презервативи, нито тия дето пътуват в рейса.
Отпусни се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker