Имот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имот
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1788 пъти
Здравейте
Баща ми има етаж от къща, която след смъртта на майка аз и брат ми получаваме по 1/6 ид. части, по удостоверение за наследници. Само че от първия си брак татко има още един син. И тук става сложно. този син има апартамент, който иска да замени за етажа с уговорка да гледа баща ни. Щял да ми наплати моята 1/6 на данъчна отценка, което мен не ме устройва понеже реалната цена е двойно по-голяма. баща ми и брат ми са съгласни, но аз не съм. Големият му син ме заплашва, че ще ме съдят и че имало някакви вратички в закона и дори можело да взема и по-малко.
Моля ви даите ми съвет какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9f185534fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, съгласи се - в 1/6 от една къща, няма да можеш да живееш.
Ако баща ти умре, синът му ще наследи неговите дялове от къщата, наравно с вас.
Ако и ти искаш да продаваш, виж статистиките за средните цени, на които са продавани действитлено имоти в твоя град. Кварталът също има значение. Големите брокери на недвижими имоти имат такива статистики.
Това е много хубава страница http://www.imoti.net/prices
Набери там града си и сама ще видиш, какви са пазарните цени.
Потърси адвокатска помощ. Не виждам, какви дупки било имало в закона, които да те принудят да продаваш под пазарни цени. Най-много да е възможно да се заеме със случая съдя-изпълнител, знам ли - не се оставяй да те плашат, а потърси компетентното мнение на адвокат.
Знай правата си!

Моето лично мнение обаче е, че ако нямате възможност да гледате баща си на старини и не ви трябва къщата като цяло, най-добре е да се съгласите. Морално първо този, който се грижи за родителя си заслужава просто по-голямо наследство. Баща ти би могъл дори да му препице ВСИЧКИТЕ си дялове от къщата, тогава ще останете с 1/6 и след смъртта му.
Истината е, че просто брат ти иска да си уреди нещата преди смъртта на баща си. Ако се заяждаш, винаги ще може да убеди човека да му стане единствен наследник срещу гледане и реално ще получите още по-малко. Би могла и ти да гледаш баща си де...
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ed46e93102
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смятам, че сделката е добра. Реално погледнато получаваш 1/2 от жилище плюс някакви пари. Тази 1/6 наистина няма какво да я правиш. А и помисли реално, ако решиш да продаваш този етаж от къщата дали ще се намери някой, койта да купи 1/6 от етаж и дали с парите, които ще вземеш ще можеш да си позволиш и половин апартамент. А гледането на възрастни хора също не е никак лесно и евтино. Домовете са по 750-1000лв на месец, вкъщи иначе е ужас - памперси, готвене, чистене, лекарства. Недой си боже нещо стане на баща ти е по-сериозно се разболее разходите ще бъдат в пъти повече от тази част от къщата. Поне така си мисля аз.
Иначе брат ти няма начин да те накара да му дадеш тази 1/6. Собствеността си е собственост - насилствено няма как да те накара нито да продадаш, нито да я препишеш на някого, нито нищо.
Той не може да направи нищо - единствено може да се опита да те убеди. Така че решението си е изцяло твое, въпреки че както споменах смятам, че не те ощетява по никакъв начин с това, което предлага. Даже сега излиза, че ти не правиш сечено само на него, а и на брат си, който е съгласен и на баща си.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 09000c61a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А ти като му прехвърлиш тази 1/6 оставаш ли без жилище. Не си длъжна да продаваш, няма такъв закон, който да те задлжи, при това пък и на данъчна оценка. Глупости ти е наговорил тоя, искал е да те сплаши. Моето мнение - нищо не продавай, нищо не подписвай. Ако ли пък не си толкова зависима от това жилище му кажи че ще му продадеш частта си по пазарна цена, да видим дали ще се съгласи. Той е син само на баща ви и като такъв има право на претенции върху наследство едва като умре баща ви и то в частта, която му се е полагала. Например сега майка ви е починала - наследството й се дели на три - ти, брат ти и баща ти получавате по една равна част от дела на майка ви, който е 1/2 от общото имущество с баща ви, т. е по 1/6 реално. После след като баща ви почине този негов син ще има право заедно с вас да раздели на три наследството на баща ви, което реално съставлява 1/2 бащина 1/6 майчина част. И всеки от вас ще получи по равен дял от това наследство. Реално доведения ви брат ще получи най-малко. Така че той не е водещ наследник. Освен ако баща ви не сглупи и да прехвърли приживе дела си на него като ви лиши вас от наследство.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 70fe6cc75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   да оставам без жилище
но за да не правя сечено на баща ми бих се съгласила да продам на пазарна цена

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 70fe6cc75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ана ти от каде разбра да получавам 1/2 от апартамента, че не ми стана ясно

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d9d407265d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "този син има апартамент, който иска да замени за етажа с уговорка да гледа баща ни. " - Еми замени за мено означава, че ти му даваш своята част от къщата, а в замяна той ти дава част от апартамента си.
Иначе мисля, че съм написала, че не може да те накара насила да направиш нещо, което не желаеш. В крайна сметка изборът си е твой и ти ще направиш това, което намираш за най-добро за себе си естествено. Аз само споделям моето виждане по въпроса, а ти подбери сред мненията, прецени кой съвет най ти допада и най би ти свършил работа - решението е твое накрая и ти ще обереш и позитивите и негативите.
Късмет ти желая.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9f185534fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз подкрепям Ана с две ръце.
номер 1

До Авторката - виж, прочети това, което ти е писала Ана 2 пъти.
Предстои ми подобно решение - аз ще дам на сестра си пък целия етаж, ако се грижи тя за майка ми. Така е просто справедливо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker