Частни съдебни изпълнители - новата БГ-мафия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Частни съдебни изпълнители - новата БГ-мафия
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 3473 пъти
Здравейте! Много моля, ако имате възможност да ми отговорите, ако някой е имал следния проблем или близък.
Проблемът ми е следния -
Поръчител съм на кредит на дъщеря ми. Получи се забавяне поради една или друга причина и много бързо стана обект при ЧСИ. През това дъщеря ми замина в чужбина да работи, вече се установи и не желае да си идва. Започна работа и изпраща пари за погасяване на кредита.
Но... когато се получи съобщението за опис, предния ден тя замина, аз отидох да разбера какво се случва и да обясня, че е заминала и ще започне много скоро да изпраща пари.
Отидох, представих се, обяснихме се. С мен разговаря пом. съдебен изпълнител ХХХ. След 10 дена дъщеря ми се обади и каза, че е намерила работа и за мен и аз заминах. Оказа се, че не е толкова лесно да изпратим пари, макар, че вече имахме за вноските, защото нямаме банкови карти, а изпращането с други pay. pal. easy pay. moneygram. не е толкова лесно, а последната и много скъпа. Но няма и на кой да ги изпратим, защото нямаме никой близък в БГ.
Бях си оставила телефона, понеже е на Прима, има и опция за роуминг. Обаждат ми се първо призовкарят, казва, ч е на 21-ви септември ще има опис. Аз казвам, че не съм в апартамента и, че сме в чужбина и търсим начин как да преведем пари. Той каза - ок, вие си знаете!
На 21-ви ми се обажда друг - представя се само от кантората на съдебен изпълнител ХХ-ва и е пред апартамента и иска да влезе вътре. Аз пак обяснявам, че сме в чужбина и никой не е живее 4 месеца там. Той се разкрещя и започна / цитирам дословно/ - Алооооооооооооооооо, длъжника, ще влезна и ще те опиша, и окото ми няма да мигне! Лъжкиня, дойде в кантората и излъга че ще плащаш! До края на месеца да си внесла 150 лв. минимум, иначе си оголена! "
Тези думи ги запомних, защото никой, никога не ми е говорил така, това ми е като шок! Няма и да ги забравя!
Нямаше как, с триста зора, а и картата ми на ваучер вече привършваше, намерих моя стара колежка и я помолих да отиде до нас да види дали е разбита вратата. После тя ми се обади и ми каза, че цялата врата е облепена като табло за обяви само с обявления от тази кантора, също и визитки някакви. Срам и позор пред съседите!
Оправихме тук нещата с картите и сега всеки месец превеждам по 150 лв. Обаче през целия месец ми се обаждат - призовкар, един помощник съдебен изпълнител, после друг и непрекъснато ме заплашват с опис, казвам, че плащам редовно, че и копия от вносните бежки изпращам на имейла им. Днес пак ми се обадиха и ме заплашиха - пътувам за жилището ви, там ли си! Идвам на опис.
Аз казвам - какъв опис? ! Аз съм платила, в други ден пак ще преведа сума. Аз ви обясних, че не съм в БГ, в жилището няма никой.
Отговорът - "плащай, за да не се намериш пред отворено жилище. Няма да те чакам 20 години! "
Е, вече ми кипна!
Аз имам глоби на фирмата ми, която не работи от 10 години, но тези задължения ми висят. Вноските по този кредит ги плащам от името на дъщеря ми. Защото нали ако ги плащам от мое име, ще отидат половината за държавата.
Ще ме ядосат, защото не мога да търпя унижение.
Апартамента е под наем, имам малко багаж вътре и ще го разпродам, защото не ми трябва вече и ще се върна обратно. При това нагло отношение от тяхна страна, ще престана да им плащам. За 1 200 лв ме направиха за срам и резил в блока. Това не мога да преглътна. Страх ме е само, че може да намерят другата ми дъщеря, тя е в друг град и ще започнат нея да притесняват.
Какво е това - не разбирам? ! Искам да си плащам и го правя? Да не би да има закон, че всеки длъжник, трябва да бъде линчуван и обесен на площада? Да не би това да е новата мафия на България? Частен съдебен изпълнител - със скъпи коли, скъпи офиси и с безгранична власт.
Срам ме е даже, че го пиша/
Извинявайте за дългия пост.
Очаквам въпреки всичко някой да пише.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: c0b8ccf1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, напиши мейл на камарата на частните съдебни изпълнители. Иначе, много странно е това отношение, те се държат направо като някакви инкасо-фирми.
Виж, когато работите в чужбина, не можахте ли да спестите едни 600 евро да платите кредита?
Няма ли от кой да вземете на заем тези пари там?
Проблемът е, че веднъж предсрочен кредита, той трябва да бъде върнат наведъж, не на вноски. Изпуснали сте си правото да плащате на вноски.
Опис на имуществото иначе и да направят, нищо лично не могат да ви вземат - дрехи, обувки, багажи някакви. Ако имате в апартамента телевизор и компютър, тях могат да вземат, но дори хладилник и печка нямат право да пипат.
Обади се на хазяйката да прибере багажа ви в чували и да го премести някъде. Задължнително платете ЦЯЛОТО задължение в най-скоро време. Решение би било другата ви дъщеря да вземе нормален кредит и да плати този наведнъж, а нейните вноски да плащате от чужбина.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 773b1aff82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На онзи етап и двете останахме без работа. Почти за един месец - първо мен ме съкратиха, после фирмата където тя работеше фалира, че и заплати за 3 месеца не им платиха.
Иначе тя си плащаше на минутата. Нямаше от кой даже да поискаме. Аз не разбрах как за 3 месеца се намерихме осъдени... бързи кредити, с бързи осъждания.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3ac2423fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ама много сте ми интересни, теглите кредит, парите от кредита като ви ги даваха не ги отказахте, после не искате да плащате, хващате си багажа и заминавате в чужбина там да работите. И вие какво искате - никой да не ви търси за парите и да ви ги опростят??? Ти като дадеш заем после не си ли го търсиш? Хората си изпълняват служебните задължения, в случая вие сте неизправната страна, не плащате на време, много ясно, че ЧСИ ще използва всички средства за удовлетворяване на вземането. Той е длъжен да го направи. Ако всички така теглеха и не връщаха парите нали се се сещаш, че банки нямаше да има. Плюс това като си взел кредита си бил наясно, че има и лихви- едната лихва е законната, другата лихва е мораторната, плащат се държавни такси, адвокатски хонорар, това всичко са разноски, които другата страна е направила заради вас, защото не сте си платили, следователно щом вие сте неизправната страна ще плащате и тези разноски. Кредита, който си взел за 1200 лева, не е нищо, сега можеш и тройно по-голям размер да плащаш, заради забавата. Хората са казали- времето е пари!
И какво означава грубо отношение. Напълно ви влизам в положение, че може да сте нямали достатъчно финанси да погасите пълната сума, но след като сте заминали там да работите със сигурност ще може двама човека да превеждат много по-голяма сума от 150 лева. Да не говорим, че идва и един момент, когато децата си намират своя път в живота и трябва сами да се оправят, най-добре научи дъщеря си да поема отговорност, това ще и е в полза занапред. Нека тя сама изплати задължението си. Помисли малко, един ден няма да си до нея да и помагаш, затова я научи как сама да си помага, голяма е, парите за кредита ги е пръснала, сега да ги връща. Живота понякога ни поднася изненади, но от всичко можем да извлечем полза. Ако сега покажеш на дъщеря си грешният модел, какво остава занапред, когато и деца и семейство ще има и трябва и за тях отговорност да носи. Трудно е да, но никой на никой не е длъжен в този живот и никой на нея не и е бил длъжен да и отпуска пари, това си е сделка, а дали вече условията за кредит те устройват вече е друг въпрос.
Успех с изплащането на задължението! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 88429dbcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мой близък има подобен проблем. Ако искаш остави мейл да кореспондираме. От семейството е, и си крие дълговете.
При нашия случай става дума (според мен), за около 10 хиляди.. Дължи пари на банки и т. н.
До авторката: Какво се случва, ако например си даден на съдия-изпълнител, и чака от теб 2000, но минават 5 години и ти не си платил нищо? Нарастват ли много таксите.
При ''нашия'' човек, интересното е, че са идвали бележки, но не са влизали в апартамента.
Ако нямаш никакви вещи вътре, и същевременно дължиш 10-15 хиляди (например), могат ли да ти вземат жилището?
чуват се всякакви неща.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bc3de601bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Зарязвай тая квартира и си стой в чужбина. Няма да притесняват другата ти дъщеря, не се притеснявай.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a7af3d3f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно съм съгласна с номер 6.
Другите много съвери давате, а?
Откъде знаете подробностти, и за какво ги е теглила жената?
Не вуждате ли в написаното, че пише, че иска да си плаща... ейййй, големи моралисти станахте, бе?
Да ми дойде някой такъв гурьо, направо викам телевизията и репоража после в CNN, егати главореза... тоя е от гладните, още недоказали се лекета.!!!
Много плащате, госпожо! Ако съм на ваше място, след като си освободя квартирката, точно по 20 лв. ще му плащам.... да ме запомни! Или ако искаш не му и плащай! Никой нищо не може да ти направи! Нито на теб, нито на дъщеряти, която е престъпничката, взела кредит и със закъснение започнала да си го доизплаща. Нито на голямото ти момиче, в другия град. Тя да не е длъжна да взема и тя кредит за да ви помага? ! Егати и тъпите съвети!
Мангалите, мръсни долни червеи, взеха кредити и изчезнаха по Германия да си веят додуците.... а да отиде ЧСИ в гетото да ги търси.... ще му разпорят дивия!
Всички са мафия, правилно сте написала госпожо - кредитите, мангалите, и после ЧСИ, ей такива като вас плащат високите лихви и неплатените кредити на братята мангали. Да е... а тая България! Където сте, стойте си, работете си и му кажете на тоя помияр да си затваря зурлата, получава пари от вашит вноски и трябва даже да ви благодари, че си плащате!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a7af3d3f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм авторката, майката на дъщерята, която е пропиляла кредита.
Имате грешка, номер 3, моята дъщеря не е прахосник, а изтегли кредита за да купим някои неща за домакинството.
И въобще не е безотговорна. Не сме дошли да работим в чужбина и да не плащаме. много моля, не ме съветвайте и не ми съчувствайте! Напълно сме отговорни, докато не ни взеха работата в България е плащано на минутата.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 685b28816b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имам сходен проблем. Моля на авторката да ми остави мейл.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 773b1aff82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко със закъснение прочетох тази статия с всичките и коментари.
Авторката е много интелигентна жена, една от многото жени, прокудени от България и управлението, да си търси препитание в чужбина. И една от многото български граждани, докарани до положение да търсят заеми.
В цял свят банки дават кредити.
Не ми стана ясно, защо някои коментиращи са отворили такива усти. Жената си е плащала и пак си плаща. Никъде не прочетох, че отказва. Някъде горе има коментар за ромите, които пък въобще не плащат. Ние им ги плащаме, ей така, без да се усетим, всичко им плащаме.
А е истина, че съдебните изпълнители вече са новата мафия. Аз скоро си имах историйка с една стара мома, злобна и грозна, ама съдебна изпълнителка. Напушила се беше, че иска да ми слага ръка върху апартамента за просрочена вноска към ОББ. Казах и, че имам пушка и ще я стрелям, докато не и изкарам червата на стълбите. За една вноска ще идва да ми прави селски вечеринки... минах на друга работа, по-високо платена и си оправих всичко. И какво? ! Всички да станем съдебни изпълнители да живеем добре ли? !
Към авторката - живей си живота там където си. Нищо не могат да ти направят. Имам съседско семейство, които имат борч към Прокредит банка, към 25 000 лв, не им платиха нищо, дигнаха се и заминаха с еднопосочен билет за Канада. Търсиха ги, търсиха ги, те бяха и по наем, и вече никой не идва. Ама и те не искат да си идват. Банките ще го преживеят. Щом може да прощават на големите кредитни милионери, ще прощават и на обикновения човечец!
Така, че гледай си спокойствието!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker