Внасяне на стока от Турция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Внасяне на стока от Турция
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 36231 пъти
Здравейте, аз съм момче на 25 години и искам да се занимавам с търговия. Идеята ми е следната: мисля да отварям магазин за перилни препарати, обаче искам да вкарам стока от Турция, тъй като там е евтино и да ги продавам в България, но не ми е ясно точно какви документи ще се иска от мен освен "фирма" като ЕТ. Мито плащали се и т. н. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 85ed6fda75
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Авторке, не се сърди, но тази идея вече е изтъркана. В миналото може и да е вървяла такава стока, но днес пазарът е наситен с подобни неща. Препаратите от Турция са по-силни, защото в тях има много химикали, забранени в ЕС. Можеш да си имаш и проблеми при проверка, защото продаваш такива препарати с фосвати и т. н. над позволеното. Винаги дребните горят, ако има подобен магазин наблизо, задължително ще те обадят за проверчици. ПЛАЩА СЕ И МИТО, и транспорт. Турция не е в ЕС!!! Питай в НАП, как точно става товс с митото и колко е митото, но като цяло - няма да можеш да продаваш на цени, за да реализираш голяма печалба, надценката е малка в такива работи и не можеш да излезнеш на глава с магазини като Метро, Лидл. Има си вече и утвръдени магазинчета, където роднини им носят стоката.
Другият ти проблем е, че вече производителите се понаучиха да правят добри препарати и без забранените химии. На мен „Персил“ днес ми пере много по-добре от преди 2 г. да кажем и не съм готова да дам повече пари за отровните туркалъци. Увеличи се и екологичното съзнание на народа и, ако стане известно на масите, че тези препарати са отровни, ще закъсаш - дори „Персил“ в Турция го правят по старата рецепта с отровите, забранени в ЕС.
Ако идваш от голям град, в които всичко е пренаситено, не си отваряй изобщо магазин за каквото и да е било. Образовай се или научи поне някакъв занаят (фризьорство, козметика, масажи). Малките магазинчете принадлежат на миналото. който се е закачил и има редовни клиенти, той ще просъществува.

Ако градът е малък и хората са бедни, много би ти вървял магазин за втора употреба (преди всичко детски стоки), но от най-високото качество. Отиваш в близкия окръжен град, взимаш от склад микс от двете най-добри качества дрешки, въпреки високата цена и продаваш на бройка. Хората са готови да плащат доста добре за запазени детски дрехи, а в малките градове все още няма хубави такива магазини - с атмосфера, усмихнати продавачки, изгладени и добре подредени дрехи. Цените ще са ти на нивото на новите туркалъци, но качеството ще ти е по-добро и марките ще привлекат доста хора. В големите градове има бум, не е случаен. Печели се и добре - дрехите не се развалят, може да ги продадеш и след 1 година, препаратите се развалят рано или късно. Най-високото качество ще ти се продава добре, въпреки цената, защото ще си добра конкуренция на турските некачествени стоки.
Началната инвестиция за такъв един магазин е 2000 лв.
Отиди до най-големият град наблизо, влезни в няколко такива магазини и виж, как работят хората.

За формата на управление - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЕТ. Избери задължително ЕООД, защото с него НЕ НОСИШ отговорност с личното си имущество. Ако утре фалираш, просто няма да можеш да отваряш друга фирма в следващите 3 г., ако фалираш с ЕТ, ще те преследват до ДУПКА и от финансовите, и кредиторите. Имат право да разпродадат и долните ти гащи направо. Откриването на ЕООД струва 2 лв. за набирателна сметка 10 лв. такса държавна такса от стотина лв. мисля. Адвокат може да ти открие такова за 300 лв.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 699f371728
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   здравейте искам и аз да попитам дали някой може да разясни как стоят нещата със вноса на дрехи от Турция? аз и моята кума доста се чудим как да започнем с това... ако някой разбира от тези неща ще се радвам ако ми помогнте

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d9f911e088
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   На такова меко казано и несериозно питане, даже ни бих си направил труда да отговора! Всеки втори иска да е бизнесмен!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2d37e1b086
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво ще ми е необходимо за да внеса бебешки дрехи от Турция, ако си направя фирма това достстъчн оли ще е някой ще може ли да обясни подробно

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 472e099c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз също искам да питам как да внеса стоки - дрехи и дребни мебели от турция. какви документи са необходими пред митница? освен съответните фактури, разбира се.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker