Може ли психотерапевта да навреди? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли психотерапевта да навреди?
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 2736 пъти
Здравейте,
Как смятате според вас възможно ли е понякога психолога или психоаналитика да навреди на пациента? В смисъл да му въздейства така, за да вземе решение, което самия психотерапевт иска. Което решение може и да не е за добро на пациента.

Както всички знаем всеки понякога греши. Смятате ли, че е възможно психотерапевта от лични причини да действа по някакъв негативен начин на пациента, за да се повлияе той. И макар пациента дълго време да не се съгласява с решението, което му предлага психотерапевта накрая да склони и после да страда цял живот заради това. Как мислите вие? Ще се радвам да чуя мнения. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: f0a16688da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не вярвам съзнателно да навреди, но може да го направи поради некадърство и незаинтересованост. Най-добре е човек да не им се предоверява и да си дава парите на празно.

Моето мнение е, че не може някой непознат, бил той и психотерапевт, да знае за тебе и проблемите ти повече, отколкото ти самия.Той не е заинтересован за тебе, въпреки че му плащаш за това.
И аз много съм го закъсвала с проблеми, но не съм се обръщала към тях, и не съжалявам за това.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 0b911acfaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично съм обиколил доста писхитерапевти (платени и безплатни) и до сега не се съм забелязаял някой да е искал да злоъпотреби с мене. Верено имаше една млада психоложка която ми изготви незнам си колко хиляди сесии които бяха абсолютно задължителни. Аз ходих при нея когато АЗ имах нужда и същност видя че нейния номер няма да мине със задължителните и сесии.

Ходенето при психолог/психоаналитик е едиснтвено по твое желаниеЧ Никой не може да те задължи и да ти постави за цел колко и кога ще се виждаш с този специалист. Всичко си определяш сам/а! Естествено ако видиш че психолога се опитва да шикалкави нещо кажи му го направо в очите. Запомни, ти НЕ СИ вързан за този човек и не трябва да играеш по неговата свирка. Всичко зависи от теб! Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 008825d89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката
При мен проблема е не, че аз съм ходила на психоаналитик, а моят бивш приятел и както се досещате тя успя да ни раздели след 3 години, откакто той започна да и споделя за нас. Още в началото тя беше казала, че не съм за него, че сме много различни и така в продължение на 3 години все такива неща му говореше.
Освен това е приятелка на майка му. Той по едно време също подозираше, че има нещо общо това и че може би тя споделя някои неща на майка му, но въпреки това накрая явно е успяла да го убеди.

И така вече повече от година не сме заедно. Но аз разбира се още се сещам за него и за това как се стекоха нещата. Та за това реших да попитам при вас имало ли е подобни случаи. Колкото и да е все си мисля, че тя е изиграла основна роля за нашата раздяла. Защото той беше видимо тъжен, когато се разделяхме.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: f0a16688da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се заблуждавай: ако тоя човек е искал да бъде с тебе, как ще му каже някой, па било то и майка му, да те остави, и той ще го направи?Ако той иска да е с тебе и ти с него, никой и нищо не може да ви спре и да ви попречи...та камо ли приятелката на майка му да му каже че не си за него и той: да, добре...
Значи просто, тоя човек не е искал да е с тебе, или поне не достатъчно.Така че не съжалявай, няма за какво.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: dba7df3118
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да може и за съм посещавала психотерапевт и след сеансите съм ревала бърка в стари рани и после много те боли но ти пробваи може пък на тебе да ти повлияе добре при всеки човек е различно така че не може да се обобщава!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker