На мен ли нещо ми хлопа, или?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

На мен ли нещо ми хлопа, или?!
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2700 пъти
Здравейте, хора, аз съм на 18 години от средно голям град. Няма да хуля поколението си, от което съм част, но исках да споделя нещо, защото днес в частност то ме изненада. По принцип лятото на 2012 го прекарах в една компания от гуляйджии (което наистина не одобрявам, но не съжалявам за времето, все пак беше ваканция) - нон-стоп заведения, събирания по апартаменти, всеки изчезва нанякъде и дрънка глупости. Един от тях е и паралия, който обаче не работи или нещо такова, ами харчи парите на майка си наготово, без намерение да работи, да учи висше или да почне дори собствен бизнес, макар и тя да му го намеква. Момчето е някъде на 25-26. И ако това не ми е направило впечатление през лятото, то вижте какво следва.
Аз принципно съм "разглеждала" няколко социални среди в града. Специално аз съм целеустремена, искам да завърша висше и най-вече да извоювам известна самостоятелност. Поради факта, че така съм възпитана и отгледана от сериозни интелигентни хора, не съм злоблива, не обичам да говоря грозотии зад гърба на хората; просто не ми допада. Предпочитам да се концентрирам върху моите си неща и вместо да коментирам на хората кусурите, да се целя по-нависоко, към по-качествена среда.
Но вече ми прави впечатление как всичко живо около мен нон-стоп взаимно се оплюва, говори си зад гърба, и то грозни и цинични неща (буквално за телесните си миризми даже). Наясно съм, че злословене ще има винаги, то и по мой адрес има примерно. Ама си мисля - толкова ли не могат да си намерят работа, бездействат и изпитват удоволствие да плюят хората през 90% от времето, отколкото да мислят за развитието си и т. н.? Аз го намирам лично като загуба на време. Винаги се вглеждам в другите, но с положителна цел - за да опозная хората, да ги анализирам и т. н. Може би съм добродушна, но не съм наивна и виждам какво става.
Имам си една най-добра приятелка, с която се познаваме от мнооооого време, държим една на друга и т. н., но другите й приятелки (повечето) са по същия начин. Аз не се чувствам лично засегната или накърнена, но вече се чувствам неудобно и сякаш си губя времето. Скоро ще дойде моментът, в който, живот и здраве, ще сменя средата. Имала съм връзки, раздели, мъки. И вече ми дотяга и липсата на мъж до мен - и то не в сексуален или такъв повърхностен аспект, а някой добър и интелигентен човек, с когото мога да споделя вижданията си. На моменти имам нужда от подкрепа.
Исках само да си го излея, не да ви обременявам с мнението си. :)) Споделете, на какво се дължи това според вас? Дали е национална черта, избиване на комплекси, удоволствие от злобата? Цял живот през ушите ми са минавали приказки за "типичната злоба на българина", но едва сега се замислям, защото я срещам - и то не каква да е, а смешна, "миризлива", ръждива злоба. Лека вечер от мен. ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: a9ac2e3f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е най-големия проблем на България. Не политиците, не парите, не международното положение, а тази гнилоч в обществото, която, както със съжаление си отбелязала, пробладава. Това и трябва да се изкорени, ако искаме някога нещо да се оправи. Търси по-добра среда. Има и читави хора, но за съжаление не се срещат на всяка крачка. Средностатистическия човек се води по това, което преобладава наоколо му, и затова такава тенденция се обръща много трудно. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 02846e2abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Почти нищо не се разбра от това, което искаш да кажеш, с изключение за злобата. Като се мислиш за толкова високо - интелигентна и явно смяташ, че си повече от другите, поне се научи да си формулираш изреченията правилно. Да, 99 % от населението и хората изобщо наистина е дроб сърма - злобни, жалки, завистливи, но доколкото ти чета поста ти не си по - различна, ти просто си една наивна селянка, един истински добър човек никога няма да тръгне да пуска постове колко е разочарован от обществото, особено, ако е интелигентен, той просто ще се опита да направи нещо по въпроса и да изолира себе си от средата, която не харесва, а няма да се опитва да изпъкне, като "мила наивна душица", тъжейки за "проваленото младо поколение" и пишейки дълги сърцераздирателни постове ала "аз съм най - добричката и миличката, не разбирам защо другите хора са толкова лоши и обиждат и а и у ....."
Ако не знаеш защо е така, значи си тъпа. А ако си тъпа, това изчерпва всичко. А ти си тъпа - спор няма. Щом не знаеш. ;) Не си прави труда да ми отговаряш с още един сърцераздирателен пост, а ходи се скрий под леглото, да не те намерят лошите хора. В България има два типа - едните са като тебе - вечните жертви, искайки да изпъкнат с изкуствената си доброта. Те са най - лошите. Вторите са другата половина, която просто е лоша и не се опитва дори и да го скрие. От тях по - лесно може да се опази човек.
Гледай си селските амбиции, завърши си университетчето и бачкай и спри да занимаваш хората по форумите с тъпотиите си.
А, да и пробвай малко да си обновиш речника, защото с думи, като "гуляйджий", "паралия" и "злоблива", не си докарваш абсолютно нищо друго, освен насмешка, защото не сме във волска българия вече. Айде по живо, по здраво.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: fb8e486f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с 2. Българския манталитет като цяло е ограничен, прост, комплексиран и злобен. И Ню Йорк да ни построят тук, все същите келешчета ще си останат някои хора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3cfb5638b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   По същия въпрос си мисля в последно време. Откъде се появи тази злоба в хората не разбрах. Това злословене зад гърба, обиди, просто думи нямам. Хората се озлобиха толкова много, че ако те видят паднал, вместо да ти подадат ръка, ще се качат върху теб, за да те смачкат.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 81936ae5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момиче.. Понякога и аз се питам - кое беше първопричинителя - немотията или злобата? ! Кое ни доведе до сегашното положение..

Но не е нито едно от двете. Просто народът се изроди и започна да живее на чело с калпавите си качества - злоба, клюкарстване, примитивност.
Навъжда се все повече плява.. И оправия с тях няма!

П. С. А ти имам чувство, че няма да стигнеш далеч..

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fc060679b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората наистина в последно време се озлобиха и според мен причината за това е безпаричието. Май наистина манталитетът ни е такъв. Аз и преди и сега мразя злобата, завистта, интригите, лъжите, лицемерието. Никога не съм се замесвала в подобни интриги и т.н. Но в един момент установих, че аз не коментирам никого, а мен ме хулят, обсъждат, интриганстват зад гърба ми и си казах щом те ме плуят защо и аз да не си изкажа мнението за тях. А и винаги съм избягвала тези "низки страсти", но това не продължава цял живот. Около мене са само интриганти просто е много турдно и ти да не станеш такъв.... доста жалко. Искам да се съхраня такава каквато бях преди, но българите са такива-искат интригата, искат да чуят, че има някой, който е по-зле от тях. Някой ако може да даде съвет как да предотвартим тези черти от характера на българина. Смятам, че това ще бъде по-полезно, отколкото да гадаем защо и как българина е такъв :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e8c4a908a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абе каквото и да си говорим, с какъвто се събереш - такъв ставаш. Поне в повечето случаи е така. Тука авторката обра доста негативни коментари, не е отговаряла, ама ето ти на типичен български начин да изкараш някого тъп и т. н. Тук хората като видят богат, красив, успял или какъвто и да е човек, почват - "Хм, той това го е направил с връзки, той е такъв, той е онакъв, дай да му направим мръсно, тоя се занимава с нещо незаконно... " И те така... Миналата седмица в тоя раздел пак някой хленчеше, този път беше майка, притеснена за "детенцето" си, което се оказа на 17 години. Знам, че край мен винаги ще се усеща злоба, лицемерие и т. н., но пък за сметка на това обичам живота си и работата си и си гледам собствения кеф!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e30cf7423a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хората които са злобни и зависливи и коментират останалите го правят от липса на свой собствен и смислен живот.... Коментирайки другите около себе си забравят за личните си проблеми и собственото си нещастно съществуване. Обкръжението и приятелите всеки сам си ги избира, както и това какъв живот ще живее сред какви хора. По повод на останалите коментари за това какви са българите - лично аз не съм съгласна, защото реално погледнато в България много малко истински българи останаха ( като го казвам това нямам впредвид етнически принадлежности - а като цяло характера и борбения дух на народа който сме били в миналото )! Така, че да не ти пука кой какво си мисли за теб и говори - важното е ти да си такава каквато искаш да бъдеш и си гони смело целите в живота! Приятна вечер!!!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c2e5bdf814
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Не мисля че нещо ти хлопа а че си пораснала побързо от твоите връстници. Определено сега тепърва ще се сблъскаш с живот, така че свиквай с неговата негативна страна. Твоето поколение за жалост е въздух под налягане. Липсва им ценосна система и цели в живота, а това се дължи най вече на липса на каквото и да е възпитание, което пък е следствие на разместване в пластовете на нашето общество, породено от така наречената измислена демокрация(от 1989). Радвай се, че знаеш кое е добро и кое не е. В кое има смисал и кое е безмислено. Твоята ценосна система е в ред и мислиш като зрял човек, което ще ти помогне да отсяваш гнилото около теб. Прави това което смяташ че ти харесва и избягвай това, което нехаресваш, независимо че се причисляваш сама по възраст към тази среда. Смени средата. Изгради се като личност. Опитай се да станеш независима и чак тогава мисли за семейство. Намери си повъзрастен приятел, които е изграден като личност и е независим от обществото което го заобикаля. Със сигурност ще ти даде поне минимален старт, за това към което се стремиш и смяташ за необходимо и ще имаш опонент, с които можеш да разговаряш на теми, който те вълнуват. От твойте празноглави връстници, това няма как да го получиш. Не спирай контактите с тях а просто ги намали и ги използвай, само за да си сверяваш часовника, който да ти показва колко си напред от тях. Когато някой, не се вписва в стадото е критерий за интелектуално израстване а не дефект. Успех. При теб всичко е наред а жалкото е че такива като теб стават все помалко.... П. П

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 81936ae5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   9 - адмирации!

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5642e2c6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен причините са хорското нещастие, ниската култура и множеството комплекси. Комплексите са следствие на нещастието, защото щастливите хора не си губят времето с такива глупости. Нещастните пък с течение на времето си създават комплекси. Авторке, вече имаш и първия човек, който е разпознал себе си в написаното - номер 3. Такава пламенна реч не може да е плод на обикновено желание да обидиш и нараниш ближния си. Това е класическа защитна реч.

Номер 3, прав/а беше за насмешката. Наистина ще се смеем, но на теб, защото си написал/а грешно думата гуляйджии. Затова пък авторката я е написала правилно. Не започваш никак добре състезанието си с авторката за най-съвършен български гражданин. Ето я и очакваната от теб насмешка: Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха, номер 3! Вярвам, че е трудно да имаш висока самооценка, а останалите да те третират като боклук. А като добавим и любовта ти към злобеенето, която е видна от написаното... Предлагам ти да сложиш край на мъките си и да се скриеш в Амазонските гори - там шансът да ти се подиграват на разбираем за теб език е пренебрежимо малък. За съжаление много злоба има в нашата държава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker