Депресирана съм, моля помогнете ми :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Депресирана съм, моля помогнете ми :(
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2223 пъти
Предстои ми сесия, но имам адски много лични проблеми. В ужасна депресия съм от много отдавна, но явно никой не го забелязва, добре успявам да го скрия. Майка ми само ме унижава с обидни думи и приказки, което още повече ме смазва. Вчера за един момент дори съвсем сериозно обмислях да сложа край на всичко... Знам, че не е решението това, но... не издържам повече. Колеги се заяждат с мен без основание понякога, просто защото им е крив деня, все аз съм черната овца. А и тези предстоящи изпити, всеки е изнервен, всеки крещи и обижда.... не мога да понеса повече, просто не мога. Чувствам се премазана от живота и не знам как да се изправя. Постоянно сънувам кошмари - ето например днес, това ми е втория ден в който не съм спала като хората - всяка вечер кошмари.... Какво да правя... как да се справя с цялата тази тежест, не издържам вече....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: df70d9f500
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки човек поне веднъж в живота си минава през този период. Знам колко е ужасно да се чувстваш неразбран и пренебрегнат от околните, но това не е повод да сложиш край на живота си. Всеки, който е в депресия обмисля подобни неща, на всички им е много трудно, но има много хора, които въпреки всичко се справят и успяват да излязат от дупката, в която поради една или друга причина са паднали. Трябва да бъдеш силна, знам, че не е лесно когато не намираш смисъл да се бориш, но трябва да положиш максимални усилия и да видиш светлината пред себе си, защото пред всеки човек има светлина, дори да не я вижда. Намери смисъл да живееш и да се занимаваш с това, което ти харесва. Наслаждавай се на живота и осъзнай, че пред теб има още много живот, имаш бъдеще. Недей да обръщаш толкова внимание на хората, които те нараняват и живей своя собствен живот. Знам, че всичко това, просто написано може би не е от голямо значение, но наистина има значение какво ще направиш ти. Гледай само напред и вярвай, че има още много хубави неща за преживяване. Е, има и лоши, няма как. Няма перфектен живот, но силният човек се радва и на лошите и на добрите моменти и ги преодолява, защото всяко зло е за добро.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b32d5821eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, авторке!

И на мен ми се случва всяка година, откакто станах студентка точно в периода на зимната сесия Януари-Февруари. Отдавам го на стреса и на факта, че уча в много студена и мрачна страна, където постоянно е -15 и се стъмва в 3 следобяд.

При теб се добавят и проблемите с майка ти и с колегите. Едно ще ти кажа-когато човек е депресиран, всичко му се струва по-лошо, отколко е. Хората усещат, когато си слаб и стават по-нападателни и злобни.
С майка ти трябва да поговориш директно. Кажи и', че в момента си в сесия, подложена си на голям стрес и да се държи по-нормално и уважително. Ако реагира зле, игнорирай я, доколкото можеш. Предполагам ходи на работа? Ако се връща към 18-18. 30 нека за теб точно това да е моментът, в който излизаш от вкъщи-иди да учиш у приятелка или в библиотеката. Или пък се запиши на спорт по това време-хем ще си далеч от нея, хем ще се разсееш и ще ти повдигне настроението и самочувствието:).

Колкото до колегите-явно отношенията ви не са идеални, но сега едва ли е моментът да се справаш с това. Фактът, че си в депресия те прави и по-чувствителна и по-лесно се обиждаш. Те явно така си говорят и са грубияни попронцип. Тъкмо ще се калиш за понататъчния ти живот, защото всъщност повечето хора са точно такива.
Не им се връзвай. А и щом е сесия-учи далеч от тях.

След като я избуташ си вземи почивка и се погрижи за себе си-физически и емоционално. После с нови сили ще се справиш с хората около теб, надявам се в позитивна насока:)
Успех!
JK

А, и дори не се замисляй за самоубийство и разни подобни! Така вредиш само на себе си, а определено не го заслужаваш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker