Вяравате ли в Бог? Можем ли да бъдем по-добри? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вяравате ли в Бог? Можем ли да бъдем по-добри?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1799 пъти
Здравейте,

Съвсем обикновено момиче на 25 год. съм. Живота е пред мен, живот и здраве ще завърша обпазованието си скоро... Реших да пиша тук, защото ми е интересно да попитам по-голяма група от аудиторията : Усещали ли сте дълбоко в себе си, че точно с определено нещо трябва се затимавате и да се развивате в тази насока? Това означава ли, че на всеки му е "писано" нещо? И според Вас Бог съществува ли(разбира се не като човек, а като енергия, която ни помага в най-трудните моменти?
Задавам Ви тези въпроси, защото наскоро ми се случва да изпадам в мн. трудни ситуации и почти без изход, но сякаш нещо ме тласка нагоре и въпреки паденията ми помага... А що се касае за другия ми въпрос, просто инстиктивно сякаш усещам с какво трябва да се занимавам.. Аз лично наивно вярвам в доброто, вярвам че има нещо, което ни помага... но напоследък това чуство се е засилило в мен... Интересно ми е да разбера Вашето мнение по въпроса, като предварително благодаря за отделеното време....
Никол :-)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4200c91cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мила. На 18 години съм и те разбирам напълно. Аз също вярвам в Бог, но не защото така съм възпитана и не защото са ми промивали мозъка, а защото за мен във Вселената има причинно-следствени връзки, а този велик баланс няма как да не се поддържа от някаква сила. Самият факт, че ние чувстваме и мислим, усещаме се един друг (нещо, което биологията не допуска) показва, че сме не само тяло, но и душа... Тя, душата, откъде ще идва иначе?
Старая се да съм добра и позитивна не само към близките си хора, но и към другите. Що се отнася до призванието в живота - може би си права.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 899441c545
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здрасти,
аз също от малка вярвам в Бог. По принцип от роднините ми невярващи няма. От на баща ми страната нямам братовчеди, защото той има един брат само - вуйчо ми, но той е монах. Баба ми (Бог да я прости) е починала, когато съм била много малка, но съм чувала от дядо ми, че тя също е била много вярваща жена. Кръстена съм почти на нея. Тя се е казвала Йована, тате е искал да ме пишат на нея, но мама е предложила да ме пишат Йоана и така. А дядо ми също е вярващ човек. Даже той като млад е рисувал икони и ги е подарявал по църквите, все още рисува. Баща ми също може, ама не му се занимава на него. Просто, защото не му остава време от работа, но и той е вярващ.

От на майка ми страната имам две братовчедки и пет братовчеда. Тя има две сестри. Едната ми леля има три деца (три момчета). Най-големия е на 20 години казва се Калоян - той даже сега учи за актьор. Вторият е на 17 години - Мартин, а третият е на моята възраст - Йосиф.

Писали са ни с една буква, защото той е 15 дена по-голям от мен. Йосиф е роден на 15, а аз съм на 30 декември. Другата ми леля е омъжена за евреин в Израел. Те имат четири деца - две момичета и две момчета.
Най-големия се казва Хавел (на 19г. ) след него е Лия (на 17г. ) после е Юдит (на 15г. ) и най-малък е Вениамин (на 13г. ) той е колкото мен. Имаме един месец разлика. Той е роден на 24 ноември, а аз вече казах кога съм.
Те също са много вярващи, даже там в Израел били длъжни да спазват всички пости и всяка събота децата ходят на служби във църквата.

Както и да е. Нали знаеш какво е казала майка Тереза: Най-мощната сила на света - вярата. Има разлика между религия и вяра. Просто невярващите могат да говорят всякакви глупости, но винаги когато аз се помоля било то у нас или в манастира, където вуйчо е монах изпитвам едно облекчение. Сякаш всичкия ми товар пада от мен самата. Бог ми е помагал много пъти наистина много.

Благодарение на него преодолях факта, че майка ми ще живее в друг град. Е, братовчед ми и приятелите ми, гаджето ми също и те много ми помогнаха тогава, но всичко дължа на Бог. Много пъти съм се уповавала на него, а той никога не ме е предавал - помагал ми е. А ако аз греша и това, за което го моля не е добро за мен той ми го е показвал по един нечовешки, неестествен дори начин и аз съм осъзнавала грешката си. Това никой не може да го обясни, защо се получава така. Нито Чарлз Дарвин, нито който и да е учен.



Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d92425a82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние нямаме душа, имаме мозъци. Жалко, че толкова гора загинаха заради такива измислици. Хубаво са го забранявали преди години.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5ad638ec5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Подкрепям 4

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5e971d8508
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей :) Поздравявам те за избора ти да бъдеш вярваща, защото само вярващият човек осъзнава смисъла на човешкия живот и това, че не човекът е двигателят на Вселената.
Аз също съм вярващ, дори и религиозен в известна степен - обичам православните храмове, защото в тях мога да остана насаме със себе си и да отправя молитвата си към Господ. Повярвах, когато бях в последните класове на гимназията.
Относно първия ти въпрос, смятам, че има неща, в живота ни, които наистина са ни предопределени - голямата любов, израстването в професията и т. н. Разбира се и ние самите трябва да се преборим за някои от тези неща, имам предвид, не бива да чакаме да получим всичко наготово.
За мен контакта с Бог е най-силен в храма и вечер, когато преди да заспя, се опитвам да Го потърся и негласно да отправя своите въпроси към него.
Относно трудностите - по-добре да не споделям аз как се чувствам от известно време, защото имам чувството, че понякога не живея така, както би ми се искало, а живея, за да отговоря на очакванията на близките ми към мен... Но вярвам, че трябва да преодолея тези трудности с Божията помощ и че нямам право на отказване или бягство от живота...
Моят съвет е да не се обезверяваш, колкото и да ти е трудно (казвам ти го от личен опит това) и да вярваш, че има решение на всеки проблем. Бъди смела и не пренебрегвай сърцето си, там ще чуеш и Неговия глас и ще намериш сили да се бориш...
Поздрави
М22

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f4c34d4b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не можем да бъдем по-добри - днес доброто е унищожено, а злото тържествува. Добрите хора са мачкани, подигравани, прецаквани. Аз се опитах да бъда добър - Съдбата ми отне тази възможност като осакати душата ми и като постоянно ме срещаше със зли хора.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 793de94b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако дълбоко в сърцето си съжаляват, че не виждат Истината, нека признаят това: няма нищо срамно. Срамно би било ако го скрият. Нищо не издава повече крайно умствено безсилие, както неспособността да се осъзнае колко злочест е човек без Бога; нищо не говори повече за лоша душевна нагласа, както нежеланието да се сбъдне обещаното безсмъртие; нищо не е по-низко от дръзкото отричане на Бога. Нека оставят тези кощунства на хората, предопределени по рождение да ги вършат; нека бъдат поне порядъчни хора, ако не могат да бъдат християни; нека признаят в крайна сметка, че само два вида хора могат да бъдат наречени разумни: тези, които служат на Бога с цялото си сърце, защото Го познават, и онези, които Го търсят с цялото си сърце, защото не Го познават … Вместо да роптаете, че Бог се е скрил, благодарете Му, че се е разкрил поне толкова; благодарете Му също, че не се е разкрил на надменните мъдреци, недостойни да познаят един толкова свят Бог. Два вида хора Го познават: хората със смирено сърце, които обичат да се принизяват, колкото и да са умни или глупави; и хората, които са достатъчно умни, за да видят Истината, каквито и възражения да имат.
Вярващите се страхуват да не загубят Бога, а невярващите – да не би да Го намерят. (Блез Паскал)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c84836083c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 4 и 5, Браво! Най накрая разумни хора.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 911b208f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Нямали сме били души! А емоциите, чувствата какво са? Имаме дух, душа и тяло! Номер 4 ти, ако си бездушен тва е друг въпрос, но много те моля не слагай всички хора под общ знаменател!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 173b43ad8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поздравявам те с тази песен: http://www.youtube.com/watch?v=jlDv1HEcft4

И с този анекдот: http://www.pravmladeji.org/node/1854

И така вземи си чадъра и смело напред!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2f990eed32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 4 към 11
Добре, няма да ги слагам. Аз казах, че всички имат мозъци, а ти го оспорваш. Само ще ти кажа, че едни от най големите боклуци вярват в Господ, като например - Разните мутри, изнасилвачи, педеруги, биячи.. Всички тези, ако ги попиташ дали вярват, вярват! И знаеш ли кое е по лошото, а? Че този Господ ги оставя да живеят цял живот от кражби, измами и раздаване на юмруци. Едни от най нещастните и бедни хора, не вярват в него, защото са обречени на глад и мизерия.. И мога да ти дам 100 примера, че и ти няма да вярваш в него, ако си в конкретна ситуация. Вие набожните сте смешна работа.
Нямате реална преценка за нещата.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e76f76af27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Кое оспорвам? Че имат мозаци? ! И къде по-точно написах това? Нямам намерение да споря с предубедени хора. Всеки прави избора си в този живот и после ще отговаря за него. Всеки има свободна воля!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8e4b224c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не е ли малко рано жена на 25 години да се издухва и да вярва в религии, богове и прочее педерастии? То бива комплекси, ама чак толкоз, вземете се в ръце!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker