Всички хора сме комплексари! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всички хора сме комплексари!
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2346 пъти
Наскоро в моя кратък живот осъзнах нещо много съществено, а именно, че всички хора са комплексари. Понеже и аз съм човек, това включва и мен!

Това са мои разсъждения, никъде не съм ги чел, затова има голяма вероятност да са грешни, но искам да разбера мнението на останалите хора по този въпрос.

Първо да започна от темата за секса и гаджетата. Понеже съм тийнеиджър и общувам предимно с такива, съм забелязал желанието им за гаджета, но това желание не е подтикнато от нужда, а от това да не останат "назад" от "приятелите" си. Същото е и със секса. Може да не искаш да го правиш, ама нали готините така правят, хайдеее...

Много малко хора казват истинското си мнение. Почти винаги казват това, което ще ги накара да изглеждат по-добре в очите на другите.

Ще се опитам да дам един прост пример. Не се е случило наистина, просто пример:
Има една скъпа картина (няколко милиона) и група хора я гледат. Един от малкото, които изразяват истинското мнение, казва "Как може тази картина да струва толкова много, всеки може да я нарисува, нищо интересно няма в нея!"
Част от останалите хора също мислят така, но вместо да го подкрепят, му казват "Колко си глупав...", "О, Боже!", "Нищо не разбираш!"...

И всичко това го правят с цел да вдигнат егото си и използват тези, които казват каквото мислят, за да го постигнат.

По темата за парите ще използвам само един цитат, който показва достатъчно ясно за какво става въпрос:
"Хората харчат пари, които не притежават, за да си купуват неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват."

И сигнахме до НАЙ-ГОЛЯМОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО: FACEBOOK!

Забелязали ли сте, че хората го използват не от нужда, а за да покажат КОЛКО Е ПРЕКРАСЕН ЖИВОТА ИМ?!
Най-често срещаните статуси там са критичните. Често срещан пример: "Много отворени станахте всичките". Това има една цел: вдигане на Егото.

Снимки с най-различни пози, многократно обработвани, за да се покаже възможно най-хубавото за пред другите.

Трупане на приятели, за да видят останалите, че си много общителен човек и имаш цели 1380 приятеля :)

Публикуване на нещо с цел "харесвания", предимно снимки.

Според мен е излишно да продължавам, понеже знам, че това ще откаже голяма част от тези от вас, ако напиша още 100 реда.

Чакам коментари, не с цел да се радвам колко много хора четат и коментират написаното от мен, а за да видя какво мислите по този въпрост :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8d5c6f27b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма спор, напълно си прав. Всичко идва от глобализацията. Наложени са дадени стандарти, дошли някъде от запад, и всеки си ги разбира, както иска. Метаморфози претърпя представата за женска красота, представата за успешен или, на модерен език, "вървежен" човек. Истината е, че не е правилно да гоним стандарт, за който не сме готови, и оттам идва всеки проблем. Човек се мъчи да се хареса на другите, защото когато те почнат да поставят етикети и да го сочат с обиди, той се засяга и иска да си подсили егото малко. Така нареченото "мейнстрийм" явление се диктува най-вече от "звезди" като Николета Лозанова, Азис и тем подобни. Децата и пуберите демонстративно показват iPhone 5 и пълната глупост Instagram - казвам го от гледна точка на човек, работещ с Photoshop над 7 години. Младите момичета си снимат закуската и обяда; когато пък снимат себе си, правят неадекватна, нацупена и ококорена физиономия. Масово се намаляват носове (забележимо и то, защото на всяка снимка обонятелният орган изглежда различно? ! ), снимката се мацоти до неузнаваемост, а някой даже си променят формата на лицето. Защото това се наложи от харесваните български плеймейтки и др. "златки" - пухкави устни (най-често направени), високи подчертани скули и малки нослета! Младата instagram/facebook звезда получава достойните минимум 40 like-а на снимка, а ако уцели на компания и среда, тя става същинска звезда на средностатистическия областен град. Нищо че после излиза на вечеря с млад момък, говори с пълна уста и псува като каруцар.
И още много примери... Фейсбук е много оживено кътче, неслучайно наричано "жълтия вестник на живота". Можеш да се нагледаш на всякакви тенденции. Откакто започнахме да намираме любовта си по skype и aha. bg, нормално е да имаме онлайн-личност, която да обгрижваме и "гримираме", както ни е удобно. Фейсбук наистина илюстрира човека - но често далече от реалността, защото още когато си отвориш устата на живо, лъсва iq-то ти...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c70ddd5c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Много правилно разсъждаваш според мене. Още като прочетох заглавието на темата си казах ''Да, така е... ''..

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e649c6a9eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Абсолютно си прав! Поздравления, че на една още толкова крехка възраст мислиш така трезво и задълбочено за живота. Сигурна съм че от теб ще излезе добър човек.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1f9e181445
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Да, фейсбук е панаир на суетата. Всеки гледа да се изкара много оборотен. Да унизи някой друг. Да се направи на много обществена личност, готова да прегърне целия свят.
Но в същото време е готов да обиди по-скромните и естествени хорица, наричайки ги: "ограничени", "асоциални"...
Отиваш на гости на някакви хора и вместо да се разприказваш от сърце, да се опиташ да развесилиш хората, само се чудиш каква снимка да щракнеш и то непременно от най-шикарното място, та всички да те мислят за баровец.
Или пък влюбени се целуват. Нищо особенно, допрели са си главите и устата.
Но тя е нагодила добре новата си прическа към обектива, та хубавко да се видят златистите и къдри. В които разбира се няма и 1% естествено. Първо - изкрънкала е от тати пари за най-скъпата боя, с която от тъмна, става руса. После я мие с един куп модни каши, за да е лъскава. Трето, къдри я и я цапоти с други каши, за да не изгори от толкова експлоатиране и да не заприлича на суха слама.
И след целия тоя бой с природата, как да не нагоди главата си към обектива? В която са вложени пари, стигащи за изхранването на един бездомник - цял месец.
Двама любовници отиват на море. Вечерта отиват в някой лъскав бар и си поръчват някакъв завъртян коктейл - 20 лева чашата. Донасят им го със всичките такъми - в три цвята коктейл със сламки, чадърчета, палми, бедуини и камили. Не пият както дал Бог и не се веселят, ами пак гледат да се нагодят към обектива, да се снимат с тоя кич, та всичките познати да ахнат, какви са баровци.
Жената се е облякла в някаква блуза с гол гръб, стигащ до задника. Естествено, трябва да се нагоди в секси-поза, та да остане и за внуците каква е била баба им. Няма значение, че след някоя годинка, ще се натрупат мазнини, а след още години - бръчки и накрая старчески кафяви петна, важното е сега да се покажат.
Мога и още много да говоря, но стига засега.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 877000553e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не всички хора са комплексари.
Всички тийнейджъри са :D!!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 53a9e4ceaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Всеки човек си има комплекси, а тинеийджьрите най-много.
Това си е напьлно нормално и аз като бях тийн си бях такьв, на тая вьзраст не знаеш кой си какво искаш да бьдеш, а в сьщото време си убеден, че знаеш всичко за всичко :)

Ти и приятелите ти имате комплекси - Ми супер значи не сте животни а хора :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1996effd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз нямам фейсбук, нямам и проблеми с хората около мен.
Не откривам комплекси в мен, но не казам че нямам

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker