Онаследяване на кредитни задължения на мъртъв роднина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Онаследяване на кредитни задължения на мъртъв роднина
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2066 пъти
Мойта история е много странна искам да попитам някой дали знае нещо за кредитите от банките ? Възможно ли е да има кредит от 11 000 лв които да няма никаква застраховка?

Моят случай е такъв баща ми който почти не познавам е изтеглил кредит и няколко дни след това умира и няма никаква застраховка сега се прехвърлил на мен от този човек несъм видяла нищо а сега и това ако някой знае нещо по въпроса моля да ми даде някакъв съвет?
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: f21356503c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако така или иначе нищо не си видяла от него, можеш да се откажеш от наследство. Така се освобождаваш от всички дългове, които той е натрупал.
В интернет има много статии по въпроса, като една от тях ми се стори особено полезна:
http://www. segabg. com/article. php? issueid=2514&sectionid=31&id=0001701

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0738f8b030
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отказ от наследство или искаш да го приемеш по опис.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 76954e9c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Провери дали ти се полага наследсво от него, ако има и е повече от дългът, не се отказвай от наследството. Провери също дали измамници не те баламосват за тоя дълг на баща ти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 11ccc596aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако приемеш наследството - приемаш и дълговете. Ако се откажеш от наследство - никой за нищо няма да те търси. Прецени си плюсовете и минусите. Ако прецениш, че баща ти ти оставя в наследство имоти, които можеш да продадеш и с парите да погасиш кредита, и след това да ти остане добра сума - го приеми. Ако не - отказ - трябва ти адвокат да ти каже какви точно документи се попълват и къде се носят.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eb67b89b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Послушай н. 4. Потърси адвокат и се откажи от наследство или приеми наследството, продай имуществото и плати кредита, ако прецениш, че имуществото е на по-голяма стойност от кредитът.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 667289f426
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   благодаря за мненията по савет на адвокат направих отказ от наследство но от банката него приемат защото било след делото с което са ме осъдили да плащам аз. Пък за това дело нито съм получила призовка нито сам приела нещо направо не знам а кредита става все по голям

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 25756913e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, надявам се да ти помогна...
Значи, щом са завели дело срещу теб, те са ти поставили неприсъствено решение- чл. 238 от ГПК ( Граждански процесуален кодекс). Но според:
Чл. 239. (1) Съдът постановява неприсъствено решение, когато:
1. на страните са указани последиците от неспазването на сроковете за размяна на книжа и от неявяването им в съдебно заседание;
2. искът вероятно е основателен с оглед на посочените в исковата молба обстоятелства и представените доказателства или вероятно е неоснователен с оглед на направените възражения и подкрепящите ги доказателства.
(2) Неприсъственото решение не се мотивира по същество. В него е достатъчно да се укаже, че то се основава на наличието на предпоставките за постановяване на неприсъствено решение.
(3) Когато съдът прецени, че не са налице предпоставките за постановяване на неприсъствено решение, той отхвърля искането с определение и продължава разглеждането на делото.
(4) Неприсъственото решение не подлежи на обжалване.
По принцип това решение според ал. 4 не подлежи наистина на обжалване, но ако съм разбрала правилно казуса Авторът казва, че не е получил призовка... а това е от значение, защото явно не са направили опит са се свържат с нея, за да и съобщят за образуваното дело. Според чл. 240 от ГПК :
(1) В едномесечен срок от връчването на неприсъственото решение страната, срещу която то е постановено, може да поиска от въззивния съд неговата отмяна, ако е била лишена от възможност да участва в делото поради:
1. ненадлежно връчване на преписа от исковата молба или призовките за съдебното заседание;
2. невъзможност да узнае своевременно за връчването на преписа от исковата молба или призовките за съдебното заседание поради особени непредвидени обстоятелства;
3. невъзможност да се яви лично или чрез повереник поради особени непредвидени обстоятелства, които не е могла да преодолее.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01. 03. 2008 г. ) Страната, срещу която е постановено неприсъствено решение, може да предяви с иск същото право или да го оспори, когато се намерят новооткрити обстоятелства или нови писмени доказателства от съществено значение за делото, които не са могли да й бъдат известни при решаването му или с които не е могла да се снабди своевременно.
(3) Искът по ал. 2 може да бъде предявен в тримесечен срок от деня, в който на страната е станало известно новото обстоятелство, или от деня, в който тя е могла да се снабди с новото писмено доказателство, но не по-късно от една година от погасяване на вземането.
И по точно да наблегнем на чл. 240, ал. 1, т. 1 "ненадлежно връчване на преписа от исковата молба или призовките за съдебното заседание" препоръчвам да си търси правата по съдебен път, пред Въззивния съд и да поиска отмяна на решението=) Но за всеки случай може да се посъветваш и с адвокат.
Това е скромното мнение на една студентка, изучаваща право, надявам се да съм била полезна!
Н. =)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 667289f426
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   благодаря много на отговор номер 7 но случаят е много заплетен от самото дело е минало повече от три години. Първо искам да кажа за призовката- с помоща на адвокат се добрах до документите по делото там видях че има призовка но докато другите призовки са подписани или е написано нещо то моята е празна. А по време на това аз си смених адресната регистрация и моята мисъл е че поради това неса могли да ме намерят. Но мисля че затова аз нямам вина. за самата случка аз разбрах чак когато вече имаше садебно решение срещу мен.
А и друго което искам да споделя, е че след като са ме осъдили те слагат запор запор на заплата ми и на една малка къща която имам от наследство.
Чувствам се в задънена улица. Пък и незная какъв специалист адвокат ще трябва да е за да може да се справи с тази работа

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2b80df8767
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ти какво прави до сега три годинни? Срокът за обжалване на съдебно решение е малък. Ти три години плаща и сега се сети, че вече не искаш ли. Адвокатът който ти помогна да си намериш документите не те ли посъветва, че вече е късно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker