IP Адрес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

IP Адрес
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 9964 пъти
Здравейте!

Направо към въпроса. Боса съм на тема компютри. Исках да разбера IP адреса си. Поинтересувах се в интернет пространството как става и посетих страницата my-ip-address. org. С влизането ми изписа: Вашият IP адрес е- X.
Но когато минути след това влезнах отново в тази страница от мобилния си телефон ми показа друго IP. Съжалявам за глупавия въпрос, но наистина не съм в час с тази материя. Бих искала да разбера защо при посещение от стационарен компютър ми дава едно IP, а при влизане от телефона друго? Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват на питането ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0afb99b61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ip адреса, за това му се вика АДРЕС, защото е уникален за взяко устройство с интернет. Нещо като жилищните адреси и ЕГН, не може да има два еднакви.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 498725688d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всяко свързано устройство към интернет получава свой уникален ИП адрес. Никои две устройства нямат еднакви ИП адреси.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0a8fa59a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ха ха ха ха ха ха ха! Ти явно си натурална блондинка и току що създаде нов виц. Уникална си. Страхотно ме развесели. Още утре започвам да разказвам новият виц за тебе. Жалко, че не се познаваме... покрай тебе винаги ще е весело и ще струи свежест и отлично настроение... ;))) А сега ще ти дам лесен и разбираем отговор на въпроса ти. Нека сравним ИП адреса с телефонен номер. Ако ти ти звъни Мери ти изписва нейният телефон и винаги е един и същ нали? Това е нейният ИП адрес ( все едно ). Ако обаче Мери си смени сим картата, то си сменя и номера на телефона т. е. ИП адреса. Телефона на Жоро е друг ( оня с малката заплата, но с други голеееми неща - сърце, душа и т. н. ) ;))) Нали ме разбра? Ако не питай пак - много съм ти задължен и признателен ;)))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ff9ef3dc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 3 не бъди такъв злобен хейтър. Момичето си казва, че не знае и иска да ? се помогне. За какво я нападаш, по-добър ли те прави това?

А на въпроса:

Всяко устройство има свой собствен IP затова когато си влязла от компютъра, а после от телефона, е показало различни IP'та. Но IP адресът иначе е постоянен за даденото устройство. Както казаха по-горе то е като ЕГН на устройството.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6f1c201360
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не е задължително да е постоянен IP адреса, зависи от доставчика. Близу например не го предлагат, напълно възможно е вчера да ти е показвало едно, днес друго а утре съвсем трето.

Най-точният начин да се опише какво е IP адрес е да си го представиш като начин да се свърже друг компютър с твоя, бил той мобилен или стационарен. Един вид като инструкции на карта - тук завиваш наляво, след две пресечки надясно, гледаш за компютър с жълта лепенка и доставяш информацията за зареждане на сайта, който искаш да отвориш. Статичните IP адреси са като вечен, непроменящ се град - всичко е на мястото си по всяко време, цифрите са едни и същи. Динамичното IP е като цигански катун - днес шатрата на Айшето е в центъра, но утре може да бъде в южния край!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 46d7cd6300
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моето ИП е статично но нереално, и когато вляза в whatismyip.com чрез лаптопа или компютъра, ип-то си е винаги едно и също.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c1f0d562f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   въпроса ти въобще не е глупав
АЗ ПРЕПОДАВАМ ВЪВ ВУЗ И НА ТАКИВА МНОГОЗАЙКОВЦИ
В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ИМ РЕЖА ЗЕЛКИТЕ

СЕГА КОНКРЕТНО

напиши в search cmd или в run ще ти се появи черен прозорец
след това въведии
ipconfig
ще ти се появи IP адреса
ако желаш да видиш и mac адреса напиши
ipconfig /all

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0afb99b61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Номер 1 съм, до номер 8.
Батка, момичето не знае какво е IP - ти за cmd пишеш!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0afb99b61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 1 до номер 7.
Първия ми коментар е неточен и непълен.
Да предположим че имаш три устройства – мобилен телефон с интернет, домашен PC и лаптоп. Лаптопа и компютъра са вързани към adls рутер.
Тогава като провериш в whatismyip. com, ще видиш, и двете устройства че са с едно ИП. Рутера им дава еднакво ип, от доставчика на интернета. После самия рутер им дава други вътрешни ИП адреси, които важат в мрежата до самия рутер. Сайтовете вече ще виждат ИП на рутера, който е от доставчика. Самия рутер различава устройствата, на базата на MAC адреса.
Ако обаче свържеш лаптопа, да взема нет от мобилния телефон, ще видиш че лаптопа ще вземе ИП-то на телефона. Вържем ли мобилния телефон, към рутера където са лаптопа и компютъра, ще видиш той вече е с ИП-то на домашната ти мрежа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0a120cb34b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Така. Имам лаптоп, имам и компютър. Вързани са към един рутер, на Близу. Да речем, че се регистрирам във форум или някакъв друг сайт. От лаптопа влизам и пиша мнение. След това влизам в същия профил от компютъра и пак пиша мнение. След проверка на IP-то на въпросния Потребител ще излезе, че е влизал през 2 устройства или само през едно? Тоест ще излезе само един IP или 2? Имах форум преди и сама като си проверих IP-то ме изкара с над 10 различни....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker