Мързел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мързел
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2895 пъти
Алармата ми е нагласена за 7 сутринта. Останала е непроменена от едно друго време, когато имах по-високо мнение за себе си и имах някакви амбиции. С един замах я изключвам и пак заспивам. Излежавам се до 10. Сънувам си приятни неща, интересни неща, топло ми е под завивките. Отделям се от леглото чак когато котката ми започне да мрънка за храна и ми скъса нервите. А трябва да съм на работа от 9.
Само че на мен не ми дреме. Шефът ми е балък, винаги ми вярва за извиненията, които предлагам. Казвам, че съм вършил някаква работа от вкъщи или сутринта съм свършил нещо, останало от предния ден. А всъщност не съм свършил абсолютно нищо. То и моето работно място е почти изцяло безсмислено. Не знам защо все още ме държат на работа, но вече поел по инерция, не ме и интересува.
Седя на работа до някое време. Ако нещо може да се отложи за утре, го отлагам за вдругиден. След това се прибирам вкъщи. Апартаментът ми е един въртоп от разхвърляни и мръсни дрехи, смачкани хартиики, торби пълни с фасове, бутилки и боклуци. Тези торби изхвърлям рядко, когато се натрупат. Чистя, когато ме обземе някаква необяснима муза. Къпя се, когато толкова ме засърби главата, че не се търпи. Пера, когато абсолютно всички дрехи са се вмирисали. Казвали са ми, че в дома ми мирише на пор. Няма как да потвърдя или да отхвърля - и на обонянието ми като че ли не му дреме. Не е от котешки лайна обаче - ПОНЕ тях ги чистя с фанатично усърдие.
Та прибирам се в мръсния си апартамент и се пльосвам пред компютъра. Цъкам си. Обикновено не съм ял почти нищо през целия ден, та вечерта се натъпквам като свиня. Мързи ме да готвя - или си купувам най-елементарни продукти и си правя сандвичи, или съм си купил нещо от някоя лавка. Въобще не се занимавам с диети, не внимавам какво ям, не се занимавам и със спорт, та освен мръсен и мързелив, съм и дебел.

Преди се измъчвах от някакво чувство за вина, че съм непълноценен човек. Че съм се оставил изцяло на течението и накъдето ме отвее вятъра. Сега не чак толкова. Просто си съществувам.

Сега някой ще попита как не ме е домързяло да напиша всичко това. Напротив, мързеше ме. Учителката ми по български език най-вероятно би се хванала за главата и би омацала половината лист с червен химикал, заради грешки в правописа, пунктуацията, изказа...

Само се чудя дали има някакъв начин да се измъкна от това дъно и да издрапам поне до повърхността.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: d719b10161
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, ти сам се досещаш, че трябва сериозно да се захванеш за работа. Относно работата ти: като те изхвърлят от работа, ще ти е трудно да си намериш нова, затова не си прави експерименти. Шефът ти за колкото и тъп да го смяташ, той рано или късно ще се усети. Не е хубаво хората да мислят лоши неща за теб, затова си подреди апартамента. Погледни го от хубавата страна - ще направиш нещо добро за СЕБЕ си, ще свършиш нещо полезно. Много е гадно, когато хората(съседите ти) не те одобряват - знам го от личен опит. Затова НИЩО лошо няма да ти стане, като се захванеш само за ЕДИН ден и си разчистиш апартамента. Не е никак хубав този живот, дето го водиш в момента. Приеми съвета ми и се стегни - няма да съжаляваш!

Ранджан

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c701f13568
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това ми звучи като социален експеримент с четящите. Най-малкото, защото няма правописни грешки ;)
Освен това стилът е малко копиран, но приятен за четене. Е, авторе, кажи сега целта на занаятието, че ме заинтригува донякъде?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1c46229557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бори се с мързела. Буквално! Защото ако не се бориш с него, той те превзема, а колкото повече те превзема, толкова по-трудна става борбата. Обратното също е вярно. Колкото повече си го надделял, толкова по-лесна е борбата. Но имай предвид, че битката се води до живот!

Иска ми се след 2 месеца да кажем пак да напишеш някоя тема, без значение дали имаш напредък или си дори по-зле. Намери си цел, която да ти дава воля и сили.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c753c956ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Много хора си мислят, че мързела е черта на характера, без да си дават сметка откъде идва той. Истината е, че нямаш никакъв стимул за живот, нямаш нещо което да ти дава ентусиазъм, изпаднал си в апатия и отчаяние и живееш ден за ден. Представи си само за миг, че е на път да се сбъдне някоя твоя голяма мечта и това те изпълни с ентусиазъм - сигурна съм че мързела ти ще изчезне веднага. Просто нямаш цел, смисъл и нещо в живота което да ти дава стимул да вървиш напред, затова си мързелив. Мислиш си, че нищо хубаво не те очаква и няма смисъл да правиш каквото и да е. Първо си излекувай депресията, апатията и душата, постави си цели които да следваш и които те изпълват с ентусиазъм, и мързела ти ще изчезне от само себе си. Ако нямаш цел, която те ентусиазира и ти дава смиъл да живееш, колкото и да се насилваш да не си мързелив пак ще си. Важно е целите наистина да те запалват и да ти дават смисъл. За такива цели не пестиш усилия, защото знаеш че си заслужават. Дори да е нещо лудо, или нетипично, няма значение, придай смисъл на живота си.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cf8f805811
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Щом си дебел не си мързелив! Един истински мързел няма да допусне наднормено тегло, което ще го кара да прави по-големи усилия. Един истински мързел се грижи за здравето си, защото влошаването му ще попречи на качеството на мързелът му. Един истински мързел ще разчиства редовно около себе си, за да подобри комфорта на мързела си. И това няма нищо общо с мотивация, цели в живота и други идеалистични, реалистични или песимистични глупости. :)

От един Мързел на 44

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1c46229557
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 знае какво говори!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f56ff90b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Така ли си представяш живота? Всеки ден само работа храна и сън? Започни постепенно да правиш промени в живота си. Например напиши си на 1 голям лист или каквото се сетиш да ти напомня, че неделя е ден за чистене - изчисти апартамента си максимално, дори и ако ти отнеме часове. Всеки понеделник, сряда и петък (не по-рядко) - ден за къпане и пране. Вторник, четвъртък и събота - ден за тренировка. Излез из природата, изкачи някой хълм, бягай, скачай на въже, карай колело, ако не искаш да те гледат хората как тренираш (не, че някой се интересува от теб какво правиш) може да си купиш дъмбели, лост с тежести, разни уреди. Всеки ден прави нещо, по-различно от досегашния ти ден!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0d390a1a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нарочно е написано!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3de33ff332
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И мене ме мързи да ходя на даскало да ставам рано да си оправям леглото да върша всякаква работа обаче за бира и купони и дискотеки и мацки и барчета не ме мързи а сега де! Ако трябва да ида до центъра да хвърля боклука примерно забрави или по работа някаква ще ме мързи зверски и ще измисля че съм болен или нещо от сорта обаче ако ме викнат аверите да се мотаем из града ей три пъти го обикалям и не ме мързи хич а ако отиваме и на бира изобщо не ме мързи а съм във форма отвсякъде! Значи има работи дето те мързи за тях и дето не те мързи това е цялата работа!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c26717a4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Автора:

Благодаря за добронамерените коментари! Мислех си, че ще получа доста по-отрицателни и заклеймяващи такива.
@ 2 и 9: "Историята" е истинска, като при това съм изпуснал няколко детайла. Целите ми бяха да споделя от една страна, макар и анонимно, за да се почувствам по-добре, а от друга - да видя какво ще кажат хората в реакция и дали могат да ми дадат съвет за изход. Това е.
@ 6 и 10: ;)...
@ 1 и 5: Като че ли това е проблемът. Ако не е нещо, което ще ми донесе директна облага, просто не се занимавам да го правя, или го правя с огромно нежелание. Това включва неща като спорт, диети, подреждане и т. н. Много стойностни коментари въпреки всичко - благодаря!
@ 3: Добра идея! Интересното нещо е, че май нещо прищрака в главата ми, когато видях че историята ми е публикувана. Самият факт, че съм седнал да пиша отговор в тези часове на деня, е показателен. Дали ще се окаже нещо по-дълготрайно или кратко - ще пиша пак след 2 месеца.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bc8b5ed6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Човече, потърси помощ от реални приятели-не от форуми. Излез от апартамента-ходи колкото е възможно повече пеш. Опитай се постояно да бъдеш сред хора.
Ели.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1e407d0454
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Няма да съветвам автора, защото виждам, че други вече са го направили, но мене друго ме заинтригува.
Той само пише, че е очаквал много по-отрицателни коментари, а е получил ценни съвети.
Значи излиза, че хората, които търсят съвет в тоя сайт, или пък тези, които просто споделят нещо , 80 % от тях получават само критики и обиди, а тия, които си признават грешките без причина и "без цел", получават съвети! :Д Какво невероятно откритие!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a560814fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Виждам, че темата е доста стара и се надявам вече автора да си е опрвил състоянието, но все пак реших да дам съвет. Баща ми в по същия начин. Работи и след това единственото, което прави е - прибира се вкъщи, спи, после ако е гладен яде, гледа телевизия, чете някой вестник и пак спи.....
Той от едно време още имаше някаква депресия и не я лекуваше много сериозно и после стана по-лошо. Сега е по-добре, но пак е в това пасивно състояние. Майка ми върши всичко вкъщи, той също върши нещо, когато се наложи, когато майка ми му напомня по няколко пъти, но на нея
това не и харесва особено...Ако тя не е до него, даже не знам как ще се оправя сам.... :) Както и да е, да не изпадам в подробности за моите родители. Предполагам има много такива мъже ,но не е добре. Потърси професионална помощ , за да ти кажат какъв ти е проблема. Може да е някаква депресия или просто апатия и липса на всякакви интереси. Логично е тези състояния да те докарат до такова състояния, но това е много лошо, потърси помощ задължително, за препоръчване психиатър!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker