Не знам как да се социализирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не знам как да се социализирам
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 4627 пъти
Много ми се иска да си имам кръг от приятели, с които да ходим насам натам и въобще да се подкрепяме. Някои ще кажат "то няма приятели, всичко е интереси". Не е съвсем така, доколкото имам впечатления има и разни хора, които са си приятелчета. Имат сходни интереси, забавляват се, правят си някакви услуги, когато има нужда. Най-често са съученици, състуденти, за времето, в което са имали възможност да изградят доверие помежду си. Аз нямам никакви приятели хем минах през две училища и един университет. Някак все не се получи, уж се познавахме с някои, но с времето отслабваха контактите ни. Сега съм наясно, че вината си е моя. Почти нямам интереси, всичко правя някак по инерция или защото "така трябва". Естествено, с такъв човек какво приятелство може да има.

Мисля, че най-силните приятелства са от по-ранните години, когато човек не се интересува толкова от пари, от кариера. Когато стане възрастен май започва пък да гледа само това, каква му е файдата, гледа да използва. С натрупване на житейски опит, след като е бил опарен няколко пъти човек не се доверява толкова лесно.

След като съм мислил доста по въпроса и по отминали отношения от живота ми си правя ясна равносметка, че наистина не съм имал много изявена индивидуалност - интереси, стремежи. Не съм имал и стабилен характер, често се съгласявах с всичко, не се отблагодарявах кой знае колко за получено добро, не се възпротивявах на лошо отношение, все гледам много да обмислям и малко да действам. Абе смотаняк си бях.

Не знам какви причини може да има за това. Във всеки случай едва ли е семейството, моя брат пък не виждам да има такива трудности, има си достатъчно приятели и приятелки. Дълго време имах един приятел, който беше обратното и макар, че дружахме той все беше водещ, а аз го следвах, като "дясната му ръка". Той все гледаше да изпъква и когато изявявах воля, той все ме решеже и осмиваше. Нямах водещ пример в семейството, по-голям брат или баща.

А и някак си не ме забавляват отношения с други хора. Когато рядко попадах в компании не ми беше много забавно. По-скоро се смущавах да не ме разберат какъв съм задръстен. Не мога да разбирам добре човека с когото разговарям. Не мога да разбирам какво отношение има към мен. Това понякога ме подвежда да се разкривам повече от необходимото и така да загубя всякакъв респект. Когато съм сред хора, често имам този импулс да се махна оттам, да отида някъде на спокойствие, където никой няма да ме "заплашва", където няма нужда да поемам отговорност...

Мисля си, че за да си социален трябва да си повече или по-малко лицемер и позьор. Такива са ми впечатленията от няколко "социални" типчета, които все с много хора се познават. На мен определено не ми идва отвътре да се правя на човек какъвто не съм. Има индивиди, които много умело си изграждат образ, как се познават с много хора, как правят големи работи. Когато говорят с някого са големи приятели, а зад гърба му го осмиват. И накрая успяват да направят положително впечатление. Изглежда ми гнусно и жалко да злепоставям някого зад гърба му, докато пред него съм приятел. Да се опитвам да използват и да лъжа, това ми е непосилно. По-скоро съм си честен и откровен и това ми носи най-вече неприятности.

Работата ми не ми предлага контакти с нови хора, не знам къде да ходя, по заведения и дискотеки, мадамите са все с гаджета. Просто не знам какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: c9b007236e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поразрови се в интернет. На английски има много информация и форуми. Като ключови думи ползвай "how to make friends, " "small talk, " "social skills. "

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 340d6c4b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си разумен според мен. Ще ти дам най-добрия съвет, за който се сещам. Запиши се на фитнес и се запознавай с всички в залата. Така ще ти е по-лесно, понеже всеки път когато настане мълчание може да питаш за някакво упражнение, съвет или програма. Може и да си започнеш серията, докато се сетиш за нещо. Освен това ще се чувстваш много добре, когато усещаш, че познаваш всички и че всеки те поздравява.

И оттам ще натрупаш опит и все някой с който да отидете на бар или дискотека ще намериш. Отивате и там като имаш компания се запознаваш с още. Колкото повече хора познаваш, токова по-лесно ще ти е, защото най-честия начин за запознанство е чрез общи приятели. Примерно имаш много добър приятел и ти без нищо да правиш се виждате и с него е някакъв негов приятел и така се запознавате.

Това е просто не го мисли. Най-голямата грешка е да мислиш за всяка стъпка. Иначе имаш много умни разсъждения, харесаха ми.

Между другото аз преди бях задръстеняк, не че сега не съм, но в много по-малка степен. По-социален съм, щом някой може, значи и ти можеш да се промениш...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 93db0172e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   До 1, да бе точно с висене в Интернет няма да се социализира.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e961d79165
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "... Някои ще кажат "то няма приятели, всичко е интереси". Не е съвсем така, доколкото имам впечатления има и разни хора, които са си приятелчета. Имат сходни интереси, забавляват се, правят си някакви услуги, когато има нужда... "

Тук си противоречиш. Тези пиятелчета също са такива заради някакви интереси, не е задължително да са финансови, но самият ти накрая отбелязваш, че има и такъв елемент в приятелството им. :) Така че, и да имаш приятели и да нямаш, просто си преценяш кое ти е по-"интересно". :) Ти си умен и осъзнаваш предимствата на свободата от липсата на социализация, а за да спечелиш доверието на някой трябва много да се раздаваш и пак няма гаранция. Трябва да си готов да загубиш, без да очакваш нещо в замяна. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 60c3243b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Думата "интереси" се повтори вече много пъти, нека да изясним смисъла. Аз не говоря за подмолни, користни цели, който означават някой да бъде прецакан, преди да се усети. Добрите взаимоотношения се крепят на доверие - да отдадеш нещо от себе си, време, усилия, информация, като се надяваш, че човека насреща ще ти отвърне със същото, а няма да се възползва и да забрави. Но не е само това, има друг момент, в които приятелите се чустват спокойно в компанията си, могат да се забавляват. Един човек има своите разбирания за света, своя зона на комфорт, свои граници и съответно хъса да ги премине или да остане в тях. Това представлява "интелектуалния багаж" на човека. За да може двама души да бъдат приятели, този багаж трябва да съвпада до голяма степен. Така, че под "интереси" нямам предвид (само) конкретни такива, а в по-широк и по-концептуален смисъл.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 60c3243b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поне още един съвет няма ли да има?

Автора

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: efb10f5568
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Бих запомнил собствените си съвети. "До колко съм щял и после следвал" е въпрос на английски език, който предпочитам да задавам на себе си с други думи. Ако написаното дотук е неадекватна порция текст, съжалявам, лека.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 89536a5082
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Позаинтересувай се за екстроверт и интроверт като психологически профил на човек. Може да ти помогне отчасти.
Susan Cain - Ted talks в google или youtube. Има и книга, но нея не знам как да я намериш.
Поздрави.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2785290a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Страхотен самоанализ си си направил. Това е първата успешна стъпка. Щом чувстваш, че правиш всичко по инерция и ти трябва ново хоби, нови интереси, намери ги. Потърси какво искаш да научиш за себе си.
И аз май съм нещо подобно, защото освен ученето, не знам с какво друго бих се отличила. С какво бих била интересна на хората. Истината е, че дори нямам време. А и самата аз анализирам хора покрай мен (колеги). И те са скучни, и те нямат какво повече да покажат, освен труда си. Но разликата е, че аз мисля, че това е достатъчно. Човек има някакви възможности, и не може да има хиляда интереса, и да упражнява хиляда професии. Важното е като кажеш, че си се отдал на нещо, да го правиш, защото ти харесва и да бъдеш уверен. Интересен ще си на тези, които са подобни на теб. Не може да си интересен на всички. Никой не е.
Така че това е ключът според мен. Да си по-уверен в себе си, и да погледнеш предимствата, които имаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker