Как да се откажа метадона? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се откажа метадона?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2513 пъти
Здравейте,казвам на всички интересуващи се от темета и нейните последици.

На 33 год.съм от малък град.На 23 год.започнах да вземам хероин.Година след това се разведох с мъжа си и оставих 4 год. си дъщеря при него,защото аз не можех да се грижа за себе си та камо ли за нея.Следващите 3 год.от живота ми бяха ад.

Наркотици,наркомани,абстиненции,арести,дела и така до дъното.До момента,в който срещнах мъж,който твърдеше че ме обича,че иска да ми помогне,да живеем заедно,да имаме дете и т.н.Повярвах му и се отдадох с цялата си любов.Мина година когато разбрах че съм бременна.Бях толкова щастлива че най-накрая намерих смисъл в живота си.Тръпнех от нетърпение да му кажа,да видя реакцията му,да чуя радоста му-но нищо такова не се случи.Единственото което ме попита беше “кога ще го махнеш„?НИКОГА-отговорих и обърнах гръб на любимия човек.Как съм изкарала тези 9 месеца незнам,но щом видях малкото момченце в ръцете си,разбрах че това ми е целия живот.Преди да родя бях преминала на метадоново лечение,което не пречеше на бебето,но беше непосилно скъпо за мен.И все пак се справих,започнах да уча в платен университет,работех къде ли не,какво ли не-никой не ми помогна за нищо.

Плащах си лечението,което с пътя ми струваше около 350 лв. на месец,плащах си образованието,което струваше 1500лв. на година и си гледах детето.Сега.сега вече съм на края на следването.Предстоят ми държавни изпити и ще стана юрист.Синът ми ще е първи клас,все още живеем трудно и сами,но така ще е докато не се реши и последния проблем в живота ми-спирането на метадона.Вече 7 години ежедневно ползвам метадон и ми става много трудно да го спра,а докато го вземам аз все ощи имам голям проблем-зависима съм.

Ако някой знае как да се откажа от това лекарство-моля пишете ми,вече нямам нито сили нито средства за да продължавам така.Благодаря ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 90090153c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   здравей. от сега ти казвам че аз лично не съм се сблъсквала с това. като цяло съм от хорато които си знаят слабостите и гледам да стоя на страна от тях. моята ахилесова пета е пристрастяването. като цяло - почна ли едно нещо карам с него докато не ме убие. това се отнася за цигари, кафе, алкохол, фитнес също, храна. Имала съм моменти от финтес в които не мога да дишам, но пак продължавам. Има съм дни които живея само на кафе и друго не искам. Затова много се плаша когато приятели започват да ми предлагат нещо било то трева или друго. Затовма бех те посъветвала психолог - просто човек с който да поговориш. а още по-добре и хипноза, защото психолозите ти говорят и говорят, а на хипнозата е по-различно. разтърси се провери кое как е, ако в твоя град има добър би трябвало да ти помогне. аз лично тия дни ще ходя при някакъв човек и ми е много притеснено. ако има ефект ще ти пиша ;)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f59dcf17f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Вземаш си 5 грама канабис зареден хладилник. Даваш си детето на някой да го гледа и се заключваш у вас. 5 дена пълен ад после може би ще стане по-леко. Канабиса може да се замести с алкохол, но не препоръчвам. С марата се отваря апетита поне там колкото да има нешо в стомаха

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b3f9a2c92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Постъпи както си постъпила с бащата на детето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: df1e1fba59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз лично нямам идея как да ти помогна да спреш метадона, но много ми се искаше да ти кажа нещо... БРАВО, за това, че си се осъзнала, че се мъчиш да започнеш на ново, че се справяш сама. Браво!!! Наистина се надявам скоро да се отървеш и от метадона и да живееш нормално, както според мен наистина заслужаваш. Успех!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 00747db812
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мисля, че си постъпила много гадно, че едното си дете си отгледала, а другото си зарязала при баща му. За дъщеря си нищо не споменаваш, от нея не се ли интересуваш, не я ли обичаш? Добре, оставила си я при баща й докато се оправиш, но след това си можела да я вземеш. Щом си способна да се грижиш за едното си дете, значи си способна и за другото, защо не я взе при себе си? Едното си дете описваш като "целия си живот" а другото? Дъщеря ти вече явно е на 14г., моята е на 15 и знам, че точно в тази възраст момичетата се нуждаят най-много от майките си, а ти къде си? Защо не си до нея? Не я ли обичаш? Как обичам жени като тебе дето раждат деца и после ги зарязват... Имаш две деца, не едно, а вече сигурно дори си забравила за това. Съжалявам, че не мога да ти помогна по въпроса, който си задала, но и да можех честно казано нямаше да го направя. Каквото имах го казах, дано поне малко се поинтересуваш от това невинно дете, което явно съвсем си отписала.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 74fc1699f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Викай неволята дано, да ви помогне....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d658681d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   аз гласувах с 1-ца за 5-ти коментар. Не те ли е срам? ! Човек да се измъчи да вдигне глава и веднага някой трябва да я натисне пак в калта.
Съвет мога да ти дам но не знам колко ще свърши работа. Имам само наблюдения върху хероино и метадоно зависими. При всички положения трябва да започнеш да намаляваш, и когато дойде момента с минимума, да рискуваш. Този минимум най-вероятно ти ще го усетиш сама. За целта при самото откъсване/прекратяване/ не трябва да оставаш сама, психически и физически ще имаш нужда от някой до теб да те наблюдава, смятам знаеш защо. Човека трябва да е стабилен.
Много лесно звучи така написано, нали? ! :) Нямаш много варианти. Бих те посъветвал да се консултираш и с хора от комуни, такива които са преминали лечение.
Най-вероятно с нищо не съм ти помогнал, но да знаеш че ти стискам палци. Това което си решила е може би най-хубавото нещо след децата ти. Бъди силна и не се отказвай за нищо на света. Направи така че децата ти да се гордеят с тебе! Бъди сигурна че имат нужда от силната им майка. Бори се за живота!

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 784fffb159
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте. аз започвам понеделник поетапно намаляване на дозата -метадон, по схема направена от психиатър в метадонова програма -Варна вземам наркотици от 1997год. Имам два развода една дъщеря която завърши колеж в Англия при майка си. за възход и падение няма пиша. в момента лекувам хепатит с. с най съвременните медикаменти. отделно приемам трансметил защото имам повишаване стойност на асат, алат, ггт до 70т. по твоя и моя въпрос: няма да си първата или последната която ще спре метадон. трябва желание, воля и някой все пак да има до теб за опора и контрол. сигурен съм че премине леко и нормално, стига троята психика да го приеме. внушението е по силно от болката. да го направим заедно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker