Изборът е труден... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изборът е труден...
преди: 14 години, 10 месеца, прочетена 3712 пъти
Здравейте.
Не знам защо реших да напиша това, но няма на кой друг да го споделя в момента и може би това е причината. Питам се дали някои хора са обречени завинаги на нещастие? И дали аз съм от тези хора?

От няколко години животът ми е един ад изпълнен само със сълзи и мъка. В началото си мислих, че все някога ще дойде краят на всичко. Бях прочела някъде, че след дъжд винаги изгрява слънце. Но моето слънце кога ли ще изгрее и дали въобще ще изгрее?
И защо точно на мен ми се случва всичко това.. с какво съм го заслужила, честно ли е. Не виждам причината..
Защо всичко е толкова объркано и гадно? Не искам да навлизам в подробности,з ащото ще ми стане още по-зле, но ми се случиха всички възможни гадни неща и продължават да се случват. Вече няма в какво да вярвам и животът ми няма смисъл. Преминах през толкова разочарования и ужасна болка, че всичките ми надежди се стопиха.З агубих толкова много.. пропилях най-важните моменти в живота ми. Нямам сили да продължа.. нито пък желание. Защо ми се случи всичко това.. Не е лесно да заспиваш и да се събуждаш със сълзи на очите.. да се отвращаваш от живота и от себе си и то когато си толкова млад.

Помислих си, че може би това е само период. Сега завърших училище и някак си си казах, че започвам един нов живот. Ще забравя миналото и ще започна на чисто.
Единственото ми желание беше да ме приемат да уча каквото искам и това да е моето ново начало. Но за съжаление на единия изпит се провалих, за което само аз съм си виновна. Няма да ме приемат каквото мечтая. Разочаровах родителите ми..
Веднага ми казаха, че за нищо не ставам и че съм един провал. Споделиха ми, че ги е срам да кажат на хората, защото съм ги изложила. Това си е факт. Ще ме приемат други неща, но аз не искам да уча нещо, което не ми харесва. Не искам да загърбя мечтата си и да се примиря с неуспеха си. Искам да опитам другата година отново и да уча това, което искам и за което винаги съм мечтала. Това, което чувствам, че е моето призвание. Ако уча нещо друго ще се чувствам нещастна..з нам го.
Но родителите ми казаха да не си помислям за такова нещо. Щом не съм успяла да вляза тази година, няма да успея и другата. Явно просто не ставам. Трябва да записвам каквото са ме приели и да си го уча. Щяло да бъде голям срам ако не съм студентка тази година, а пропусна една година. Какво щели да кажат на хората..
Искам да ви помоля за съвет. Да ги послушам ли, защото те са моите родители и уж искат най-доброто за мен или да послушам сърцето ми и да се боря за мечтата си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 10 месеца
hash: d02b8b3654
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей мило момиче, аз мисля, че родителите ти не са прави да ти говорят такива неща. Личи си поне от написаното, че си отговорен и амбициозен човек. Не знам какво да те посъветвам, аз имам познат който също като теб искаше и изчака цяла година, но на следващата успя.Аз лично много му се възхищавах. И неговите родители съм ги чувала да казват, че не бил достатъчно амбициозен и разни такива.Но той доказа на всики, че може.

Някои предпочитат обаче да не пропускат годината и записват нещо, след това прават опити да се прехвърлят. Не знам обаче дали това е по-добрия вариант. По важното сега е ти да вярваш в себе си, да се абстрахираш от хорското мнение и да вземеш доброто решение за теб, така както ти го чувстваш. Сигурно няма да ти е лесно, но бъди оптимист. Живота е пълен с такива дилеми, дори доста по-сложни. По важното е , че си здрава, млада и както личи амбициозна. Аз мисля, че ще успееш.Пожелавам ти го! Ж.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 535569e6d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бори се за мечтата си. Родителитети ти не могат да ти определят какво да учиш. Все пак няма да го учат те. По-добре ще е да пропуснеш една година, отколкото да учиш нещо, което не искаш.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 60efeb5778
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никога, никога, ама никога не се подценявай само заради един моментен неуспех. Толкова си млада още, имаш много битки пред себе си. Човек никога не може да спечели всички битки, но няма нищо страшно в това. Страшното е, ако се оставиш на съмнението да те надвие и на другите да решават вместо теб. Слушай сърцето си и използвай ума си. Личи си, че си умна, сега остава да прибавиш само мъничко упоритост. Опитай да си изградиш непримирим дух и ще постигнеш целите си.
Пример: преди години завършвах право в СУ и се явявах на най-тежкия държавен изпит - Гражданскоправни науки. Готвил се бях точно два месеца с ежедневно 12 часово четене. Професорът обаче ме срази и почти в прав текст ми каза, че от мен юрист няма да стане. Заклех се, че ще докажа на себе си и на всички други, че дъртият глупак не е прав. Сега съм практикуващ и успешен адвокат, а старчето отдавна е затънал в теоретичните си остарели глупости.
С желание и хъс всичко се постига! Успех ти желая и помни, че никой няма право да избира вместо теб!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 9b4f20aace
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Започни да учиш каквото са те приели,винаги можеш да запишеш и втората специалност.И тогава ще бъдеш с 2:)))
Няма да е лесно,но ако се абицираш на MAX,ще успееш и ще запушиш устите на родителите си!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 37cf8003bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Живота никога на никого не е бил розов.
... Знаеш ли, познавам едно момче, което стана свидетел на смъртта на единственото същество, което обичаше - баба си. Стоя там... сам с нея, а тя издъхна в ръцете му... Изражението му беше такова, сякаш е изгубил нещо от себе си (всъщност, беше така). Същото това момче има 7 операции по тялото си, прекарва по - голяма част от живота си по болници - тъжен е, самотен е, едва на 12г. е.

Друг - който до 21 годишен години мислеше, че родителите, които са го отгледали са му биологичните. Когато е бил на 21г. случайно от една акушерка разбрал истината, разбра и че има брат. Тръгна да ги търси - намери ги, той и брат си (който е само на 14г.) искаха да избягат. Беше им трудно - чувстваха се излъгани, самотни, а 14 годишното момче направи 5 неуспешни опита за самоубийство.

И всички те се борят. Страдат.., но не се предават. Изпитали са болката на гърба си. Миналите са през още хиляди разочарования, (които не искам да ги споменавам) и надеждите НЕ са се стопили... Защо твоите се топят? Изтрии сълзите си, те... само те изтоштават и депресират още повече. Радвай се на живота - радвай се на всеки един миг.
Не позволявай на един провал да те съсипва. Тази година не си взела изпитите, - учи - другата ще ги вземеш. Родителите ти не могат да ти казват какво да учиш.., защото не те ще налягат след това върху учебниците, а ти. Защото това е твоето бъдеще, а не тяхното.
Нека ги е срам да кажат на хората... теб няма да те е срам, защото ще докажеш, че можеш. Нека ти казват, че не ставаш за нищо, ти знаеш, че не е така. Нека си говорят... ти не говори - доказвай. Доказвай, че можеш много повече от това, което си показала до момента.
SFA

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: fd09368fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледай сега. И мен първата година не ме приеха. Втората не успях да кандидатствам, третата също. На четвъртата обаче всичко стана перфектно и сега си уча, каквото исках да уча. Можеш да изчакаш, можеш да запишеш каквото са те приели, пък после да се прехвърлиш. Избора е твой, но нищо страшно не е станало, като не са те приели сега. Все пак най- важното е, това което учиш да ти харесва и след време да ти помогне да се реализираш. Успех.

Ale

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: b843497c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не ги слушай!
Може да са ти родители, може да те обичат, цял живот да са се грижили за теб, обаче, първо - нямат право да ти говорят така - че си провал и ще се срамуват от теб, и второ - колкото и да са ти близки и каквито и да са взаимоотношенията ви, те нямат право да ти налагат собственото си мнение!

ТИ ще учиш това, което ТЕ искат, ако се съгласиш и ги послушаш. Сама си знаеш, че няма да си щастлива и си осъзнала къде е твоят път. Следвай го! Бори се!
Поговори пак с тях, ако трябва ще изтърпиш няколко скандала, но по-добре така, отколкото да си съсипеш целия живот само заради това "Какво ще кажат хората". Майната им!
Животът си е твой и само ти трябва да решаваш за него.

Ако това, което си избрала да учиш е единственото, което си струва и което те прави щастлива, бори се за него до край! Може да ти излезе солено, но поне знаеш, че си струва.
Извинявам се, ако съм прозвучала грубо на моменти.
Много успех ти желая, миличка!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 62cddc292d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Браво на SFA,супер си!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: ef0d7de997
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей,нетрябва да се сдухваш,нетрябва да ти е гадно,след време найстина ще се смеш на всичко повярвай ми, а в живота има много по-лоши и страшни неща от това което ти се е случило. Послушай себе си,послушай сърцето и го прави винаги, защото когато паднеш,ще знаеш,че си паднала защото ти си скочила, а не те е бутнал някой. Незабравяй скачай само когато ти искаш, а не когато те бута някой. И дори и да паднеш ще обвиняваш само себе си и ще се научиш другия път.

Искам да ти кажа, че аз заради родителите си записах финанси,учих ги една година мразих лекциийте мразех всички и накрая взех решението захвърлих всичко и се прибрах,реших,че няма да го работя това и няма да се погубвам за нищо. След две години записах педагогика и сега родителите ми се смеят и мислят,че това е най-глупавото което мога да уча. Но ходя на лекций с удоволствие, уча с кеф. И един ден ще го работя защото това съм искала. Така, че помисли сложи плусовете и минусите и незабравай,че щом влезеш каквото и да е било на 1 година ще поучиш малко повече и ще се прехвърлиш. Възможности много, когато искаш нещо и положиш услия то ще твое.
P.S. Love

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker