За рибките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За рибките
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2259 пъти
Здравейте. Начинаещ съм и ще си вземам аквариум с размери 50х30х30 т. е 45 литров. Какви рибки мога да си отглеждам и откъде мога да си купя рибки Бета? Пишете, защото не съм запознат с акваристиката, а много искам рибки..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1378d4a16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имах преди 2-3 год. рибки и си ги гледах с голямо желание, но искат много грижи относно аквариума:сложих речни камъни на дъното-и по-големи, и по-малки, гадното беше, че стените позеленяваха и се налагаше всяка седмица да ги чистя с гъба (изваждах рибите и почвах да търкам с гъба за миене на чинии). Иначе след това изглеждаше много чист и приятен-рибките си плуваха вътре и т. н. Аз лично си бях взела гупи, сомче, златна рибка, която стана огромна и не ти я препоръчвам 1. защото много цапа и 2. защото аквариума няма да е достатъчно голям за нея и ще се мъчи.
Просто отиди в някой зоомагазин и те ще ти обяснят каква храна да купиш (вземи и витамини), ще си избереш рибки на място и т. н. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: de1e9f0960
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бетите са много красиви риби (мъжките бети), но и много агресивни към себеподобни. Те ще тормозят всичко живо около тях, дори и женските бети. В аквариума ти ще е касапница, ако вземеш бета и други риби. Ако толкова много ти харесват вземи си един малък аквариум (може от кръглите) и гледай там мъжка бета. Аз така бях направила. Плюсът е, че няма да е нужно да взимаш помпи, филтри и т. н., тъй като бетата е блатна риба, не й трябват такива екстри - само нагревател, защото обичат да им е топличко. А за другия аквариум, литрите са малко за много риби, но това не пречи да си направиш красиво аквариумче. Ако се спреш на златните рибки - най-много две! Дори и те са много, защото на златните им трябва пространство - 50 литра на рибка. Аз в момента гледам 1 златна и 2 сома-чистачи в 50 литров аквариум. Ако се откажеш от този вариант, тогава можеш да вземеш няколко гупита, или пък хелери или нещо такова. Те са красиви и стават за начинаещи. Живородки са, т. е. ще си гледаш и поколението им. Не смесвай видове преди да си прочела дали са съвместими. Продавачът ще ти каже че са, само и само да си продаде стоката. Ти чети по форумите (има поне 2 за акваристи). И само да ти кажа, за всички останали риби като изключим бетите, ти трябва филтър и аератор. Имай го предвид. Успех в това хоби - акваристиката.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0a3c3973ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Oт 2 към 1:
Това, което се е случвало със стъклата на аквариума ти се нарича алги. Това са водорасли, да уточним, само лаиците наричат водните растения водорасли, всъщност водорасли са алгите, брадата и др. Алгите се махат с едни хапчета, които се купуват от специализирани магазини и се слагат на определени литри. Това е често срещан проблем затова го пиша, в помощ на автора. Другото което се сещам - за хубава визия се продават камъни за аквариуми, големи, малки и всякакви, така можеш да си направиш аквата по твой вкус. Хубаво е да се вземе и маркуч за чистене на дъното.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ae7a74b60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Боже, това е чудесно! Успех с рибките :)))))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker