Антена вредна за здравето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Антена вредна за здравето
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 4073 пъти
Здравейте ! Проблема е следния ... върху входа сложиха антена , бяла , голяма колкото 1 автомобил . Сложи я някакъв интернет доставчик от съседен град , за да предава интернет на друг съседен град. Въпросния оператор в взел съгласието само на 3ма живущи на входа , другите сме против , защотото сме на мнение , че тази антена вреди на нашето здраве . А тези въпросните трима не само , че са съгласни , но и ползват интернер безплатно , като интернет доставчика не само , че не им взима пари , но и им дава .. ние , другите живущи в блока , също можем да ползваме този интернет безплатно , но мислим , че здравето ни е по-важно . И другото , което е , няма никакъв сключен договор , нито за поставената антена ,нито за услугата , която ползват (а не плащат) . Вие имате ли такива антени върху вашия блок и някой искал ли е разрешението ви , защото тези площи са общи ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 153c316db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като няма договор им рязвайте захранването и всичко е пито платено! По принцип, вълните не са насочени надолу към апартаментите Ви, а са към някой сателит, но въпреки това те са длъжни да Ви плащат, защото ползват частна собственост. А тази собственост не е само на въпросните трима живущи, които са се продали за един интернет. Какво значи на входа? Вероятно е на покрива? Не уточнявате добре, но където и да е трябва да имате договор. Иначе е рекет от страна на съседите Ви!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bf47f40c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хора, усещате ли контекста? Автора не е чак толкова загрижен за здравето си. Ако беше така сигурно поне щеше да се замисли за това какви боклуци яде, пие и диша. Но тези дреболии него едва ли го вълнуват.
Всъщност цялата идея е защо трима само ползват гратис интернет, а не и той. Ако доставчика му беше пуснал и на него, тогава автора изобщо не би питал тук.
А ако доставчика пусне аванта и на целия вход тогава гаранция, че никой няма да се интересува от радиочестотното гигахерцово лъчене на антената. Простото защото "авантата" е чиста и необлагаема печалба.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4f147c2bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   До 2... автора съм, имам оферта да ползвам този безплатен нет, както и всички живущи в блока, но не желаем да продаваме здравето си за шепа жълти стотинки... говориш глупости и четеш между редовете..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 25fe2829b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като си толкова загрижена за здравето си, си хвърли телефона (GSM) на боклука. Нали се сещаш че като говориш той ти е до главата.... абе анаправо е залепен за нея.
Ще кажеш говоря с hands free - ами тоя телефон нали все пак го държиш в някой джоб и пак е до тебе.
С Bluetooth съм - още по зле и той е излъчва електро-магнитно поле.
A най-великта глупост която съм виждал е да си слагате телефона по джобовете със задния панел към вас. Нали антената на телефона е отзад и така ви пече че не е истина.

КОЛКО ПРОСТ НАРОД ИМА

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 153c316db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   №4, прав си за телефоните, но не можеш да сравниш мощността на един телефон с антенна клетка, предназначена да обслужва голям район. Но не това е най важното, клетката може и безопасно да се монтира, слагат се защити, по важно в случая е, че тези тарикати си слагат съоръженията без да питат хората. Много са нахални. В началните години на кабелните телевизии, пускаха кабелите си като гирлянди, от където си искат. Връщам се един ден от работа и гледам провисен един кабел през балкона ми. Толкова смотано поставен, че ме вбеси. Никой за нищо не ме е питал. Мислех да взема секачките и... , но щях да направя мръсно на комшиите и това ме спря. Разбрах ги кои са, отивам в офиса им и почна една уговорка, ама нямало друг начин и т. н. а стълбовете са на 1 метър от къщата ми. Да, ама ако е по стълбовете, трябва да плащат на енергото, а при бедните хорица се правят на тарикати, карат на принципа, ако мине. Да ама Не, не мина номера им. Та ползвах и аз безплатно кабелна, после си ги пуснаха по стълбовете защото ги задължиха и така сагата свърши. Така че, дали автора е загрижен за здравето си или искат да изкярят някой лев от тези нахали, си е прав. Който ползва плаща. Ти като ползваш телефон си плащаш, не минаваш метър нали? А тези тарикати защо искат да минат леко.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 25fe2829b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм 4

ще кажете каква е връзката. ами връзката е там че GSM a вреди малко повече (много повече) от тая антена която е на покрива, насочена в някаква неизвестна посока, с радиус на разпръскване 120 градуса и между нея и тебе има толкова много желязо и бетон че ако стига някакъв сигнал при тебе (ако изобщо стига) той е отразен от съседна сграда. В случая ВиФи антената на лаптопа ти(ако имаш такъв), който стои в скута ти докато пишеш в тоя форум, ти облъчва топките много повече от антената на покрива.

Аман от облъчени от телевизията хора, които слушат нищо не разбиращи журналисти и правят само сензации безз да разбират материята

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2a2d3417d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не ти вреди на здравето. За да се предават данни на дълги разстояния се използват параболични антени с насочване на сигнала. Няма как да ти навреди, освен ако не отидеш във фокуса на антената.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4f147c2bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От автора : как сравнявате мощтността на мобилния с мощтността на антена, която е 1000 пъти по-голяма от телефона ми и там става въпрос за високочестотни електромагнитни вълни и за облъчване. Прочетете колко дела се водят в момента в София и Пловдив за тези антени, дори е прието със закон в близост до училища и детски градини да няма такива антени, те трябва да са разположени извън града в кули, но понеже е по-лесно да зарибиш някой гладен за аванта и да му я тръшнеш на покрива, от колкото да се плащат луди пари за изграждането на кули.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 25fe2829b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   аз съм 4 и 6
За ползването да си ползва.
Ама напълно сериозно си казвам че телефона ти много повече ти вреди отколкото клетката която покрива дадената зона. Все пак телефона ти е до главата, и се мъчи да изпрати достатъчно силен сигнал до приемащата антена на клетката. и сега ако ми кажеш че на 100м от вас има клетка... аз ще ти кажа че ако си на съответния оператор, едва ли вързваш за нея.
За автора отново повтарям тази глупост kоято са ти която са ти поставили на покрива на блока НЕ ТИ ВРЕДИ. Най-вероятно е на 5000GHz с 500mW (преко сили) и някакво усилване от антената.... шанса да получиш някакво вредно облучване е ако отидеш пред антената и стоиш цял ден

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 153c316db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, 6, 4, явно си рекламен агент на някой от операторите. Добре агитираш и убеждаваш. Един Господ знае какви полета ни облъчват и каква вреда ни нанасят. Отново пиша, че си прав за мобилните телефони и даже се чудя с какъв акъл, родителите ги накичват на вратлетата на децата си, уж да им бъдело по удобно? ! Тези телефони са едни миниатюрни микровълнови "ПЕЧКИ", които денонощно пекат мозъците ни и бавно но сигурно ни вредят, но това ще го разберат след време бъдещите поколения. Ще стане, както стана с ДДТ-то. Десетки години се е смятал за най добрият пестицид и са го ползвали масово. Сега когато хората поумняха и науката се доразви, се разбра каква огромна вреда са нанесли на човечеството огромните химически гиганти, произвеждащи ДДТ-то. Не знам точно от кога е забранено, но според възрастта ми, от 40 години не съм чувал да се ползва, а земята е все още наситена с този химикал и продължава да ни трови! Установено е, че са нужни поне 100 години докато напълно се изчисти земята от тази човешка глупост. Нека не бързаме да се радваме на супер бързият технически прогрес. Аз няма да съм жив тогава, но ми е много интересно да знам какво ще мислят хората след 100 години за сегашната ни техника. И Мария Кюри, когато е работила по радиоактивните излъчвания, едва ли е допускала колко опасни са тези лъчи и точно те я убиват. Много се отплеснах от темата, извинявам се! Прав си, в живота има и много други опасни за здравето ни неща, но въпреки това си ги приемаме за нещо нормално и си живеем с тях. Да не ги изреждам, те са стотици. Аз наблягам в случая, не толкова на вредата от излъчванията(повтарям, само Бог знае колко са вредни и колко ни облъчват), а на това, че тези тарикати(оператори), се правят на ощипани и искат да минат метър. Ако някой не си плати "Нета" го награбват, че и до съд стигат, а когато те трябва да платят-се ослушват като гугушки! Авторе, търсете си правото, или да плащат, или чупка от блока Ви!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cb413b1d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Абе, много се обяснявате, а малко действате. Авторе, за времето, което прекара да пишеш в тоя форум, да си резнал кабела на антената десет пъти. И си трайкаш. Идват, поправят я, чакаш два дена и пак я рязваш. И така! С измекяри се действа по измекярски.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 25fe2829b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм 9, 6, 4

до 10.

Нито съм рекламно лице на някой оператор или интернет доставчик, нито искам да ставам.
Отговарям конкретно на въпроса на човека: дали е вредно лъчението на тази антена?
Не, не е вредно. имаш прекалено много бетон и желязо между тебе и нея.
Дали да си го ползва безплатно?
Ами да го ползва, щом има опция, даже му го препоръчвам.
Просто ви казвам как стоят реално нещата. И ако си мислите, че ако махнат повечето клетки в градовете (за ГСМ става въпрос), ще имате по малко облъчване, жестоко се лъжете. тогава и клетката и телефона ще лъчат на по голяма мощност за да могат да се свържат. Мислете логично. Не случайно в упътването на телефона пише, че издържливостта на батерията зависи и от покритието на мрежата. Колкото е по-зле покритието толкова повече ток харчи. От мен да знаете когато набирате някакъв номер, първите 5сек (поне) дръжте телефона далеч от главата си. При набиране, първоначално, апарата излъчва с максимална мощност.
А, какво още ни облучва? Ами всичко което работи с електричество по един или друг начин ни облъчва с електромагнитно поле.
Като спомена ДДТ, се сетих за друга голяма глупост която хората правят. Подсладител - най-масовите заместители на захарта. не че тя е цвете за мирисане но аспартама цепи мрака, а хората масово дават на децата си дъвки за деца с подсладител.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 153c316db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   № 11, Как да го резне, като тези тарикати са си купили продажни душици, които да пазят денонощтно. Вместо да имат разправии, по добре да действат цивилизовано. Или договор и оператора да си плаща(при тези бедни години, това е най изгодно за входа, ще си платят общите разходи), а другият вариант - ако не плащат, да си махат антената!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 034b5e4285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всичко е вредно и излъчва ел. и магнитни полета. Това са телефони, антени, кабели, сателити, микровълнови. Всичко ни облъчва и затова хората са болни от какво ли не. Но живота е кратък какво да се прави!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 153c316db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   №12(9, 6, 4), №10 Съм. Съгласен съм с това което мислиш, но мисля, че нямаме право да гадаем, кое е вредно и кое по вредно. Това само живота ще го покаже(след време разбира се). След аварията в Чернобил, комунистите 3-4 дена се ослушваха и се чудеха дали изобщо да ни информират за случилото се, но като се разчу на запад, започнаха да ни успокояват, че нищо страшно не е станало, че няма опасност за населението, че облака заобиколил България и куп още глупости. А за тях си внасяха храна от южна Америка и от най отдалечени места! Тогава, успокоен народа си хапваше марулки напоени с майски радиоактивен дъжд, децата се къпаха на този дъжд(на 24 май те манифестираха точно под ръмящият дъжд), облъчени от братска обич. И резултата вече е налице, настъпи бум на раковите заболявания и при децата и при възрастните. Така, че да не ставаме пророци, кое е вредно и кое безвредно. Вероятно си млад и си още оптимистично настроен, но влизал ли си в ВЧ-телефонна централа? При онези, смешни за времето си честоти, са били вземани сериозни мерки против облъчване на персонала. Техниката е поставена във фарадеева клетка(екранирана и заземена), а ти ми говориш за бетон и желязо, при сегашните свръх-честоти. Навремето(явно ти не го помниш), мобилните телефони на закрито трудно се ползваха, точно заради желязната армировка на сградите. Но със сегашните ГСМ, без проблем си говориш от всякъде, как сегашните радиовълни влизат през желязобетона? Аз мисля заради свръх-честотите, които за времето са били мечта. За да не бъде облъчван, човек трябва да ходи в метален скафандър и влачещ заземяващ топуз след него. Смешно нали, но уви истината е такава. Ще си носим кръста на модерните технологии, пък какво ще стане, Господ знае!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 25fe2829b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   No 4, 6, 9, 12 съм. До 15. Не знам дали съм много голям все пак съм на 30. Но сигнала от антена сложена на покрива не може да стигне до тобе заради този бетон и желязо. Пример: вземи си рутера и му сложи насочена антена (мога да ти дам чертежи как да си направиш ако си ентусиаст). давам ти максимум през 3 стени да минеш и то с пряко насочване. В случая антената не е насочена към съответния апартамент. Ако достигне нещо до него най-вероятно е отразен сигнал.
Навярно знаеш че ниските честоти са с по-голямо проникване от високите. Влизал съм в телефонна централа, влизал съм и в телевизионни ретранслатори. За техниката която говориш.... ами все пак тя лъчи няколко стотин kW (кило-вата) нормално е да е с фарадеев кафез и да носиш оловната каска като си до нея. На фона на сегашните ГСМ-ми кадето максималната можност не надвишава 30W онея са е*аси фурните. Да не говорим за антенката на покрива на човека която я стигне 1W я не.
Високите честоти не са с такова проникване. Тук ГСМ операто компенсират с брой клетки. Затова имаш обхват на всякъде.
За чернобил не споря. Не споря че електромагнитното облъчване е вредно. Но в конкретния случай антената не вреди.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 153c316db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   №16, спираме спора за вредата на електромагнитните вълни. Аз съм на 2х30, и мисля, че съм попрочел и понаучил нещо за толкова години. Нека всеки си остане с наученото. Личи си, че си чел и запознат(човек не може всичко да знае), което значи, че докато е жив ще се учи и учудва на неща които не знае. Съвсем задълбахме в теории, които не винаги се доказват от практиката. Автора има проблем, не толкова с вредата, отколкото с незаконно поставената антена. Обърни внимание на финала на описанието му:- "И другото, което е, няма никакъв сключен договор, нито за поставената антена, нито за услугата, която ползват (а не плащат). Вие имате ли такива антени върху вашия блок и някой искал ли е разрешението ви, защото тези площи са общи? ". Парата прави борбата!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 25fe2829b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   17 то само ние си пишем.
Ако в случая нямат договор, събират се дом-съвета, хващат домоуправителя и му казват да прави договор за наем. 50лв да вземат са си 50лв. Едва ли плащат тока който харчат и почти на съм сигурен че взимат ток от асансьора, ако не е от него е от някой от апартаментите на последния етаж. Едва ли ще вземат повече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker