Живот под наем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живот под наем
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2839 пъти
Живея под наем. Искам да попитам, понеже не съм много наясно-когато нещо се повреди, например бойлер, кой трябва да плати-наемателя или хазяина. И подобни неща за чия сметка са? Само да отбележа, че в моя случай аз казвам на хазяите какъв е проблема, те го отсраняват, но си плащам аз ремонта. Все си мисля, че не би следвало да е така, един ден като се изнеса няма да си взема в случая бойлера, нали, а и в цената на наема следва да влизат работещи електроуреди, а не неработещи такива, но все пак искам да чуя според вас как е. Неприятно е да си нямаш дом, дори ужасно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 55b208ed52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да прав си щом си наел квартира с бойлер би трябвало хазяйна да плаща ремонта му.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 326c690ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти. Много хубави въпроси задаваш.
Отговорът е, че всичко в крайна сметка е за твоя сметка, както и да го въртиш.
За хазяинът жилището е вид инвестиция. Подобно на една машина и жилището се амортизира. Той тези неща си ги слага в наема. Ако ти купи нов бойлер днес, 100% утре ще ти увеличи наема, за да си заслужава инвестицията за него, така както един приозводител на кисело мляко ще си сложи амортизацията върху продукцията. По принцип той е длъжен да си прави и ремонти, и всичко, но повечето хазяи у нас не се занимават, защото в миналото винаги намираха наематели, а и българинът не обича да се мести.
Аз те съветвам да намериш в интернет подобно жилище на по-ниска цена и да му го покажеш. Кажи му, че ако не ти оправи бойлера, ще се изнесеш - в момента наемателите са в по-добрата позиция по принцип и можеш да принудиш хазяите да се откажат от част от печалбата си, но само ако в съответния квартал е трудно да се намери друг наемател. Ако жилището е едностайно и близо до университет да кажем - нямаш шанс.

... и все пак животът под наем си струва. Работя в бранша и мога да ти гарантирам, че няма защо да те е яд, че жилището не е твое - не си заслужава просто. В момента по-сладко от наемът няма.
Колкото до бойлера - можеш да си купиш свои и да им кажеш да демонтират техния развален. Има много готини поточни бойлери, дори си заслужава да вземеш малък кредит за такъв бойлер, защото ще пестиш много ток. Можеш и да оправиш бойлера и да приспаднеш разходите от наема. Говори най-добре с хазяина.
Аз имам подобен проблем, между другото. Големият бойлер ми го оправиха, но малкият в кухнята уж бил работил, но не работи. Ще си взема някакъв за 50 лв. и после ще си го взема с мен. Затова пък не трябва да инвестирам в ремонти да кажем. Да се оправят... От външното тяло на климатика например тече вода и ще им падне фасадата - мислиш ли, че ме интересува?
Няма по-комфортно от животчето под наем! Свободен си и, ако ти писне - пълно е със свободни жилища.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8caba0c81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Живяла съм под наем 5 години при трима различни хазяи и навсякъде те си поемаха разходите за ремонт и поддръжка.

И аз имах проблеми с бойлера и предложих да купя нов, а той да ми го приспадне от наема, не се съгласи, доведе майстор, оправи го, и след два месеца, когато съвсем се счупи, купи нов. Нито една стотинка не съм давала, а не ми е искал.

Имах един изкукуригал хазяин, дето искаше да плащам данъка на жилището...Живях там един месец и се махнах.

Хора всякакви. Най-добре се разберете помежду си за такива неща, за да нямате проблеми. Лошото е, че битува мнение, че щом ти живееш там и ползваш уреди, мебели и т.н., значи ти си отговорен за амортизацията/ повредата му. А за това, че гардероба примерно е на 20 години и се е счупила пантата от старост, никой нищо не казва :)))

Моя приятелка живее от 8 години в едно апартаментче и няколко пъти прави козметични ремонти, купи нова пералня, батерии смея и такива неща. Хазяина й е приспаднал разходите от наема и мисля, че това е напълно нормално.

Не е редно според мен ти да плащаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ecfa38defe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен трябва да бъде сключен гласен или писмен договор какво е положението с уредите при наемането на жилището. Например бойлер - добро, печка - плачевно, прахосмукачка - отлично. Така, ти се съгласяваш, че е точно така и ако се наложи ремонт на вещите в отлично състояние, тогава го поемаш ти, защото вероятността вината за повредата им да е в теб е голяма. Но тези в плачевно състояние не трябва да са твоя грижа, те така или иначе са били на изживяване. Иначе наистина най-добре уредите да са си твои, поне доколкото е възможно.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a258a73182
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Някой искат и да си делите разходите..

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0c20b4970d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз живея под наем откакто се помня. Ремонтите би трябвало да са за сметка на хазяйна, но много са рядко съвестните. В предния ми апартамента климатика се прецака и хазяйна каза "че нямал пари" а става въпрос за последен етаж, лято-панелка... Представи си. Напуснах. Сега живея в друг по-хубав за същите пари и хазяйна ми е супер. Не досажда, поема ремонтите, но и аз също съм не по-малко коректна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 21b4ebfddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Който не подържа своя къща подържа чужда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker