Ще имам мечтаното хъски, но ме е страх че няма да мога да го гледам, тъй като не съм добре финансово - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще имам мечтаното хъски, но ме е страх че няма да мога да го гледам, тъй като не съм добре финансово
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 7219 пъти
Здравейте приятели аз съм на 22-безработна, живея с майка си и брат си, имам и приятел, който ми купи хъски-само че го чакаме майка му да го отбие след 10дни. -и идва при мен.
МН одавна искам такова куче ммн обичам животните, чакам го с нетърпение, направо като се сетя за кученцето и ми се плаче от радост, че скоро ще го гушна и ще е мое.
Проблема ми е и мн се страхувам, че няма да се справя с гледането му, тъй като нямаме мн пари, а това е скъпо куче, ще трябват ваксини-обезпаразитявания, скъпа храна. То ще дойде при мен с първа ваксина паспорт и обезпаразитено.
Искам да попитам всички които имате кученца и ако може да ми помогнете-какви са тези ваксини колко му се бият, през колко време и най-вече каква Е ЦЕНАТА ИМ-както и на обезпаразитяванията.
Другото което искам да попитам е с какво се храни докато е малко и по-късно когато поотрасне, защото нямам пари да му купувам скъпо ядене... може ли да яде домашни храни-супички, попара, когато мога и храна ще купувам, хляб и мляко... кажте ми моля ви не искам да го мъча.
Мислите ли, че ще се справя, ако ваксините са по-евтини все ще се справим с нещо до 20лв, но искам да помоля за всякаква информация за хъскитата.... имам огромно желание да се грижа за малката, но се страхувам че немога да и дам специалните грижи и храна... благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: a0b4aac7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Супички попара и темподобни глупости не са възможни за малко куче, а камо ли за Хъски. Не е проблем ваксините и обезпаразитяването, а отглеждането. Хъскито е куче което трябва да изминажа по 15 км на ден и да се храни с калорична храна. В противен случай ще умре. За да недискутирам понататъка направо се откажи. Куче не се взима само да му се радваш а и да го гледаш, като полагаш грижите от които има нужда. Вземи си малко кученце, което няма да ти струва много и можеш да го храниш с евтина храна(но пак са средства. Сметни си 2 лева на ден (без ваксините)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5741fb1b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам голямо и здраво мелезче от българска овчарка и още нещо и цял живот го храним с каквото дойде- варено месо, хляб, мляко, по едно време даже ми крадеше вафлите не се шегувам, кучетата са хищници и е важно да им даваш да ядат месо. Не го мисли толкова, а за ваксините не помня но не бяха кой знае колко скъпи.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e5819995c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   здравей,
най-скъпото нещо е храната - ваксината и едни лекарства са до 50 лв и то един път в годината.
После ако му купиш някакъв шампоан да го къпеш, играчки, кайшка и т. н.
Иначе без храна не може ест.
Може и ти да му готвиш нещо - но ще трябва и да му купуваш (по-евтино няма да излезе ако му правиш ти)
все пак това е голямо куче - около 15 кг.

другото коетоо искам да ти кажа е, че тези кучета са адски издържливи и се нуждаят от доста разходни и ТИЧАНЕ!
също и са много СВОЕНРАВНИ!
веднага започвай да търсиш инфо в нета или си купи книжка за възпитание на кучета - изпуснеш ли го - няма оправия и ще береш много ядове - ако на улицата види друго куче или котка - ще те повлече като нищо!
след като не работиш :D му обръщай внимание и го научи на послушание - това е много важно
и както казах по-горе - първите три месеца са най-важните - като за децата първите 7 год.

храната - зависи - може на ден да отиват по 2-3 може и от по-скъпата - 5-7 и нагоре...

Кучето е много голяма отоворност, да не кажа силна дума - но е г/д като детето.
Не е честно спрямо него да го държиш вързано и самотно - ще иска много внимание -в това бъди сигурна

Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e1f6b8d7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   „може ли да яде домашни храни-супички, попара, когато мога и храна ще купувам, хляб и мляко... кажте ми моля ви не искам да го мъча. “

А ти можеш ли да се храниш с пясък?

Виж, определено не можеш да си позволиш каквото и да е куче. Съветвам те да се откажеш навреме и да си търсиш работа. Хайде - ще го тъпчиш с глупости това куче, докато не се разболее и му окапят зъбите, но това ли ти е любовтта към животните?
Аз имах навремето котка, която спасих от улицата. Никога не бих купила расово животно да кажем, което може да има и нормален дом. Бях тогава на 10 г., аз не ядох закуска в училище, но имаше за котешка храна и риба. През ум не ми е идвало да храня животинката с манджите на майка - с подправки, сол, домати и така нататък.
Ти, ако не можеш да осигуриш на това куче кучешка храна поне вземи някакво улично и го спаси от съдбата му, при теб ще поживее повечко. Расовото куче може да си намери нормални стопани да не говорим, че хъскито е куче, което иска ПРОСТРАНСТВО, тренировки, внимание, обучение, гледане... не е някакво плюшено мече...
Но както искаш - ти решаваш. Ти си човекът, разумното същество - кучето не може да вземе решение. Храни го с качамак и супа, ако ти дава сърцето. На мен от сега ми е жал за това куче. Едно време имаше цигани по улицата, които храниха мечки с хляб да играят. Аз като малка съм виждала такъв спектакъл. Ти с какво си по-добра стопанка от тези цигани?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e5819995c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   по-добре с еоткажи за да не го мъчиш..
знам какво е да искаш нещо но не може да си го позволиш...

но в случая взимаш ЖИВО същество - то ще страда заради теб...
не прави тази грешка...
може би по-нататък

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: dbdbca6cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вземи си котка или рибки. Ако ще и хаместер. Но не взимай хъскито. Само ще го измъчиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 42e5b2939a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да... дааа със супички попарки, пък може и с качамаче, фасулче, леща -. - момиче ти утре и помия ще го храниш. То е всеядно и трябва да приема различни неща. По-добре се откажи, ако мислиш, че не можеш да се справиш. Все пак това не е прасенце да го храниш с манджи.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 410fd7a3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Оф, не си купувай хъски, ако нямаш възможност да го гледаш. Не си купувай какъвто и да било домашен любимец, защото всяко живо същество се нуждае от едни и същи грижи, независимо от размера му. Иначе, докато е бебе, можеш да му даваш мляко, но от там нататък - кучешка храна. Не му давай супи, манджи и тем подобни... особено кучетата имат голям апетит, дори по-голям от на хората... така че, или му купуваш кучешка храна, или се лишаваш от цял хляб. Дори един хляб на ден може да не му стигне, и ще иска още и още... Помисли си пак, преди да си вземеш куче. това, ще се нуждае и от кучешка тоалетна и пясък, който се сменя постоянно, като свърши купуваш и така...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5c182fdda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   НЕДЕЙ СИ КУПУВАЙ ХЪСКИ! Това не е само хранене, ваксиниране а изисква големи грижи да го решиш на седмицата 1 път да го изкарваш за 5-6ч на вън.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cfc0ffa018
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   „може ли да яде домашни храни - супи, попара, когато мога и храна ще купувам, хляб и мляко... кажете ми моля ви не искам да го мъча. “ ----- има кучета, който ядът такива неща, но са много малко. Моето е много капризно, ама е пинчер (като мен е ;д) яде само определени храни, ама аз така го научих малко го разглезих (момче е), защото много се радвах, че си имам най-сетне кученце. За хъскито не знам, но моето е така. Яде кокали месо и кучешка храна нищо друго. Не знам защо е така, ама е сладко все пак това е то: http://www. malkiobiavi. net/uf/obiavi/628-obiavi-090923_132858. jpg



Йоана

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3b69b03fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аве кви ги говорите ве, може да си яде попари, това е куче, това, че е породисто не го прави принцеса на англия, че да яде само гранули кучетата могат да ядат всичко, има фраза кучешки живот, и зъбите му няма как да укапят от попари както един индивид писа горе, нито пък пясака е за сравнение с попара. А за вас разбирачи дето викате, че не можело да яде манджите сте много зле, всеки ветеринар ще ви каже, че гранулите увреждат бъбреците на кучетата, храната е енергия, стига да я яде, значи ще извлече енергията от нея.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 523e77729d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Малее отворих тоя форум да видя малко информация за хъски защото ми хареса темата и само глупави индивиди пишат :X Някви примадони с помиярите си дето друго освен гранули незнаят.. Имам немска овчарка( баща ми има) храни се с хляб месо кокали гранули и горе доло всичко качествно за ядене до което се докопа( не ме разбирайте грешно не е някой мършояд)... и вие ще ми говорите че трябва едва ли не да се дават по 10000 лева на месец за НАЙ хубавите гранули и пуешко месо сигорно..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a847f796e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   №13 Кучето е породисто и е голямо всеки ден иска по едно младо агне на чеверме и пие вода само „Kona Nigari" от ледник. Всекидневно се води на СПА и поне два пъти седмично на ветеринар.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f5b135ab71
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Когато вземаш куче, поемаш голям ангажимент. За 15 гдини все едно че гледаш дете което никога не порасва. Преди всичко, добре обмисли дали ще имаш времето и финансиите за това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker